четвртак, 25. јануар 2024.

Dnevna doza Lune - Januar 25


 Četvrtak, dan Jupitera. Na današnji dan su rodjeni baš veliki umetnici i talenti: Toše Proeski, Stefan Milenkovic, sjajna Alicia Keys, legendarna Etta James. Na današnji dan je osnovan i Sao Paulo u znaku Vodolije sa podznakom u Škorpiji i Mesecom u znaku Vage.


Mesec prelazi u znak Lav od 8:38am . Sunce je u svom izgonu znaku Vodolije. Potreba za pažnjom, dramatika, kreativnost, potreba za slobodom pomešana sa buntovnošću može biti aktivna pred Pun Mesec. Mesec u praznom hodu može doneti vreme do 17:30 sporije energije i preporuke da se izbegavaju važne odluke ili aktivnosti u tom periodu.Energija Meseca u Lavu je topla, srdačna, vrckava i velikodušna, ali s obzirom da ćemo danas imati i prvi Full Moon u znaku Lava reakcije mogu biti praćene snažnim, nestrpljivim i dramatičnim osećanjima, ali i dogadjajima. Skriveni talenti mogu izaći napred, a samopouzdanje može ipak biti lakše nego prethodna dva do tri dana.

Lav je vatreni, fiksni znak, ali baš zbog Full Moon energije nije najbolje da se nešto naglo menja. 

Kada je Mesec u Lavu energija je dramska, pomalo glamuroznija, a potreba za ljubavlju i sklapanjem novih prijateljstava je izražanija.

Uticaj Meseca u Lavu može biti dobar za: 

kupovinu nove odeće ili poklona

doniranje u humanitarne svrhe ili generalno pomaganje slabijima

emotivna upoznavanja/ sastanke

davanje pažnje, poklona detetu/ voljenoj osobi

kreativno - umetnički poslovi mogu biti u porastu




Opozicija Meseca i Plutona u znaku Vodolije može povećavati emotivne provokacije, destrukciju, nasilje, ljutnju, sklonost isključivosti, povredljivosti, nepotrebnoj tvrdoglavosti ili osećanju velikog pritiska u ranim jutarnjim satima. 


Prvi Pun Mesec ove godine na snazi od 18:55am po našem vremenu na 5 stepenu znaka Lava zbog kvadrata sa Jupiterom može testirati vaše strpljenje, emocije, ali i veru. Inkonjukcija sa Saturnom može povećavati brigu ili opterećenje oko drugih ljudi.Iako je provokativan Full Moon ukoliko bi se koncentrisali samo ono što vam je potrebno i pokušali da budete umereniji, uspeh može biti zagarantovan. Ovaj Pun Mesec neće prijati senzitivnim osobama, ali srčanim bolesnicima. Svakako, fiksni znaci pre svega Lavovi i Vodolije, ali i Bikovi i Škorpije mogu osetiti ovaj Pun Mesec negde malo neuravnoteženo.

 U vreme Punog Meseca porodjai i operacije srca mogu biti otežane i praćene velikom dramom ili panikom. Emotivna distanca, hladnoća griža savesti, brige oko dece, osetljivost kroz prijatelje, okruženje, ali sklonost preterivanju( da vam problemi deluju i veći nego što zapravo treba da budu) mogu biti u pojačanju. Treba se čuvati manipulacije, ali saosećanja. Ovaj Full Moon traži mnogo strpljenja, lojalnosti, brojanja do 100. Bitno je da čuvate i pokažete hrabrost kada je potrebno, ali da čuvate sebe i budete fokusirani na produktivnije stvari, u suprotnom sve može delovati napeto, uznemirujuće, senzacionalno i skandalozno. Vreme Punog Meseca može doneti naglu pojavu i povećanje prirodnih katatrofa, posebno hladnih talasa, vulkana, ali i zemljotresa. U povećanju potreba za preterivanjem na polju hrane, ali i zakona. Na udaru poznate ličnosti i osobe na visokom položaju.

O Punom Mesecu pričala sam malo detaljnije: Link: 


Srećno - Astro Luna

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski