четвртак, 30. мај 2024.

Dnevna doza Lune -30.05.2024.- Poslednja četvrtina Meseca u Ribama ( Suze su o.k)


 Ili ćeš u potpunosti otvoriti svoje srce za ljubav ili ga uopšte nemoj otvarati! U ljubavi nema sive boje. Kada je u pitanju ljubav, moraš se opredeliti ili za crno ili za belo." - Rumi


Mesec od 2:34am u znaku Riba. Mesec u praznom hodu. Kada je Mesec u poslednjem zodijačkom znaku, sve emocije izlaze napolje, a nežnost, konfuzija, osetljivost i nagle promene raspoloženja mogu biti najintezivnije, posebno kod nas pripadnica ženskog pola.

Možemo biti emotivno preplavljeni raznim emocijama, onim koje su iza nas i onim koje osećamo u sebi trenutno kao retrospektivu svega doživljenog.Medjutim, energija Meseca u Ribama može biti intezivna u duhovnom smislu pa u naredna dva dana možete imati jaku konekciju sa svojim unutrašnjim bićem, univerzumom ili onim u šta verujete. Sve je veoma obojeno emocijama, pa naredna dva dana mogu nositi ciklus od potištenosti, suza, do jake potrebe da isplivamo ili izadjemo iz osećanja ili ciklusa u kome se nalazimo.

Ovaj tranzit Meseca nosi baš zbog pojačanih emocija i povećan idealizam, ali lakovernost, pa su u porastu prevare, laži, manipulacije. To možemo osetiti i kroz veliko razočarenje i bol koji uz neke skrivene bolove mora izaći napolje. Ako se susrećete sa takvom situacijom, suze su sasvim o.k. i mogu biti čistač duše.

Mesec u Ribama može povećavati i : jaku intuiciju, snove, nepovezane dogadjaje ili koncentraciju, osećanje umora, saosećanje zbog problema drugih, jako interesovanje za psihologiju, pasivniju energiju koja ne traži mnogo pokreta.

Generalni utisak uticaja Meseca u Ribama da možemo imati potrebu: 

da pravimo nešto kreativno, okrenemo se filmu, umetnosti, fotografiji, bojama

da nam može prijati kontaktsa vodom, psihoterapija, masaže i sve što nam može opustiti mišiće koji govore o emotivnom stresu ili situaciji

da je potrebno da više spavamo

da donosimo odluke samo na osnovu srca i naših instikata

da imamo potrebu da proučavamo našu karmu, prošle živote ili neke slične teme

da imamo potrebu za nekom svojom meditacijom ili molitvom

da imamo nežne momente sa voljenim osobama

da zamišljamo, idealizujemo, pobegnemo u svoj svet mašte


Današnji aspekti Meseca mogu biti pokrenuti i velikom osetljivosti, a imamo od 19:15 Poslednju četvrtinu Meseca( naše duše) na 9 stepenu znaka Riba koja će biti u kvadratu sa Suncem u znaku Blizanaca. Sukob ovako nežnog meseca kroz merkurovsko sunce govori o neskladu izmedju duše i razuma.

U vreme ove lunarne faze pred Mlad Mesec 6.06., možemo isprazniti sve nakupljene strahove, emocije i iskustva ovog meseca i resetovati ih u novi start/ početak. To neće biti prijatno, jer ovo može biti promenjiva energija znaka Riba koja je prepuštena i propadanju, žrtvovanju, pitanjima bez odgovora, patnji.

Osetljiv aspekt Meseca i Jupitera, ali i Meseca i Venere pred sam početak ove faze, može doneti da sve što stavljamo kao fokus, forsiramo, pritisamo, želimo može biti u sukobu sa našim trenutnim zadovoljstvom.Može dolaziti do pojačanih emotivnih kriza, iznenadjenja, ostavljanja, povlačenja. Možete osećati da se trenutno ne osećate dobro i daje vreme da napravite nekukonkretnu promenu.

Emocije se mogu hraniti zbog trenutnog nezadovoljstva i hranom ili preteranim očekivanjima. Možemo biti skloni i preteranom troenju novca, energije na nešto što nam ne koristi ili prosto imati osećanje da treba da stanemo, prihvatimo stvari i vratimo se svojim navikama, miru ili vremenu koje smo izgubili, za sebe. 

Ova faza može doneti i emotivne igre mačke i miša, ali i zavodjenja uz skrivenu potrebu neke manipulacije.Potreba za razumevanjem i čistim emocijama koju ćemo osećati može biti u nekom neskladu.Može dolaziti do osećanja nepotrebne griže savesti ili propuštenih prilika.Žrtvovanje može ići u smeru potpuno pogrešnog smera. Posebna poruka univerzuma je:Čuvajte sebe i ne dozvolite lošim navikama da budu okidač trenutnog stanja!

Umesto da detaljno pravite statistike i planove, naredna dva dana zapravo treba da odmoritei dušu i telo poručuje univerzum, da prihvatite trenutne izazove i da ih ne gledate kao konačnu opciju u svom životu. Nebo može da vam ponudi i skrivene dobre opcije za vas koje treba da prepoznate. 

Današnji dan traži mir, ali neki vid pokretanja novih učenja, nikako dramatiku, razračunavanja ili nešto slično, jer mali problemi mogu prerasti u veće...


Srećno - Astro Luna



Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski