уторак, 18. јун 2024.

Dnevna doza Lune - 18.06.2024.


 Zanimljiva, emotivna nedelja pred nama. Negde iščekujući prvi letnji Full Moon koji nas vraća na prošle rane i ko zna koje lekcije prošlosti i podsećanja, možemo se uz uticaj Merkura i Venere prepustiti osećanjima. Osećanja, ali misli će nam biti do početka jula negde kao Mesec koji predivno sija ovih dana, prepun oscilacija, jakih, tužnih i naglo euforičnih osećanja/ misli. Kao da je negde na terasi i smesi se i čeka da nešto uradimo za sebe ili nešto hoće da nam kaže, kao ogledalo koje trebamo ponovo da pogledamo i svidimo se sebi....

" Posle napornog dana najviše mi prija tvoja šetnja po mojim snovima. Pssst! Molim te, ne budi me, samo ćuti i budi tu."
Izano

Danas je Svetski dan Sunca, takodje i dan španskog jezika.
Utorak, dan Marsa, Mesec u znaku Škorpije. 

Neki vid tajanstvenosti ali snažne povezanosti možemo osećati u vazduhu. U povećanju intrige, manipulacije, skrivene namere, špijunaže i zbog još uvek dejstva Merkura i Neptuna,iako je Merkur promenio znak i ima snažnu konjukciju sa Venerom, neki unutrašnji nemiri mogu biti praćeni ovim dejstvom. Intezivne emocije biće teže kontrolisati ili ljubav sa nekim ko nije pored vas. Jaka temeljnost i razmišljanja o nečemu što nedostaje. Povremen osećaj i nekog vrtloga.

Ipak uticaj Meseca u Škorpiji može povećati snalažljivost,pronicljivost i jaku intuiciju koja danas  u dodiru sa Saturnom može imati karmičku pozadinu analize svega proživljenog, ali dodatne odgovornosti prema sebi.  Malo igre mačke i miša, ali ipak i suptilne, tople energije koja može izaći na površinu zbog uticaja Merkura i Venere. Negde možemo biti zbunjeni, ali naglo praćeni snažnim emocijama i osećanjem da se za to što želimo moramo boriti, ali van okvira i pravila. 

Samodisciplina, lakša organizacija mogu danas biti prisutniji i osećanje da ipak se nešto malo smiruje nebo, iako imamo vrlo jake, strasne emocije i doživljaje i puno maštanja. 

Pod uticajem Meseca u Škorpiji: 

možete otkriti nečiju tajnu
mogu vas privući neke zabranjene temeili možete biti zainteresovani za nešto okultno, neobično
možete istržiti nešto što vas fascinira i vodi
možete se upustiti u strastan i jak fizički odnos
dobro vreme za psihoterapiju, ali jačanje svoje psihe, suočavanje sa svojim strahovima ili fobijama.



Merkur je od juče uplovio u vodeni, nežni znak Rak u kome ćeboraviti do 2.07. Misli sentimentalne, zaštitnički raspoložene, intimne, ali može dolaziti do preosetljivosti, vraćanja na prošlost ili kontakta sa osobama iz prošlosti, kao i subjektivnosti i povremene hirovitosti. Vreme maštovite, nežne mentalne energije gde će biti bitni i lični utisci. 

Merkur i Venera su od juče u konjukciji imogu pokrenuti tople reči, pozitivne susrete, lepe reči, kontakte iz prošlosti, jake emotivne misli, ali manju zbunjenost zbog sklonosti idealizaciji, pa ove nedelje je bitno proveriti procene i ne žuriti. 

21.06. Merkur i Mars mogu pokrenuti snažniju mentalnu energiju, brzinu i borbenost, dok 26.06. Merkur i Saturn posvećenost, poverenje, veću odgovornost, bolju koncentraciju, dobro za planiranje porodičnih ili poslovnih trajnijih vrednosti. 30.06. Merkur i Uran mogu pokrenuti neočekivane plodne ideje, jake vizije, neočekivane vesti, susrete, naglu radost, originalnost i autentičnost. Trigon Merkura i Neptuna baš kada i Neptun krene retrogradno mogu doneti jaka predosećanja, maštu, vrlo jake snove i procene koje trebate doneti na osnovu osećanja. 


Venera je od juče ušla u vodeni znak Rak gde ističe potrebu za materinstvom, plodnošću, trajnim odnosima, porodicom i domom. Ova Venera je umiljata, ali osetljiva. 

29.06. Venera će napraviti vrlo strastven i jak sekstil sa Marsom kada može pokrenuti strast, jake emotivne odnose, mada i sklonost lakom trošenju novca jer predstavlja i novac. Trigon Venere i Rx Saturna 3.07. može pokrenuti bivše ljubavi ili obnovu odnosa/ prijateljstva, a ovaj aspekt donosi sreću kroz ozbiljne odnose, brak i trajne investicije. Može biti momenata Deza vu, i podsećanja na neko lepo vreme. Veze sa razlikom u godinama u povećanju. Venera i Uran 8.07. pokreću neočekivane emotivne ponude, iznenadjenja, nove susrete i nagla zaljubljivanja, ali mogu doneti oslobadjanje od neke rutine ili loših odnosa, kao i neočekivane emotivne situacije. Trigon Venere i R Neptuna 11.07. mogu doneti romantiku, idealizaciju, platonske odnose, neobična spajanja, jake snove o ljubavi.

Venera će boraviti u znaku Raka do 11.07.2024.

Nedeljni detaljniji pregled možete pročitati na mom zvaničnom sajtu- Link: https://astroluna.rs/dnevna-doza-lune/nedeljni-pregled-od-17-24-06-2024/



# mymood# moon in scorpio# venus- mars in cancer

Srećno - Astro Luna






Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski