петак, 9. септембар 2022.

Dnevna doza Lune -9.09.2022. - " Melanholija"


Mesec u toku noću na prelazu iz znaka Vodolije u poslednji Zodijački znak Riba donosi vreme tišine i vreme kada treba završiti započeto ili se prosto staviti u relax. Mesec zagonetno sija puštajući signale i čitajući vidovito svaku vašu misao, emociju i promenu raspoloženja.Od jedne čudne i stresne energije, ulazimo u fazu pred vikend i Pun Mesec kada će nam trebati pauza, da negde ostavimo probleme i sve nedaće i misli ispod tepiha. I univerzum želi da se odmori i pokrene neko unutrašnje čišćenje.

Poslednja dva dana jesu bila teška i psihološki zamorna gde nas je neka čudna energija vukla. Danas već možemo ući u period blage fleksibilnosti, ali i melanholičnosti i potištenosti. Imaćemo utisak da sve negde treba da zastane na trenutak i da nas odluke i problemi koje bi trebalo da rešimo, mogu sačekati nešto kasnije.

Mars je u preretrogradnoj fazi od 3.09. i na 8 stepenu nudi senzacije i ozbiljno trošenje na reči na koje trebamo posebno obratiti pažnju. Negde nebo nudi poruku ; Oseti, napisi, sačuvaj, ali ne moraš sve da kažeš - trenutno. Ostavi nešto za sebe. 


Velika Britanija pati zbog gubitka Kraljice. Vladala je punih 70 godina. Jučerašnji aspekti i jesu negde govorili o gubicima osoba koje su baš ostavile trag, voleli je ili ne. Sandra Bulok odustaje od glume, a Us open pati za Novakovim šarmom i divi mu se na istrajnosti i čvrstini. Košarkaši su na putu da vrate staru reputaciju, a politika i stari problemi se mešaju sa svim ekonomskim strahovima koji dolaze.  Bikovi, Lavovi, Škorpije i Vodolije su još uvek u karmičkom procesu velikih oslobadjanja i učenja. Negde se emocije mešaju i danas mogu delovati zbunjujuće. Neka konfuzija, kao kad izadjete na ulicu a zapravo ste zaboravili gde ste krenuli, pa puštate energiju da vas vodi. I u medjuljudskim odnosima je sve po princpu:  Šta je pisac hteo da kaže ili čitati izmedju redova?


Od 6:40 Mesec prelazi u vodeni znak Riba, Dispozitor Neptun retrogradan, kao i suvladar Jupiter. Sve nas nešto tera unazad, iako bi negde krenuli bar malim koracima bar malo unapred. Može nam se činiti da prolazimo kroz neki tunel gde tražimo izlaz. Strahovi, opterećenja emocijama, zdravljem, nagli apetit praćen naletom hormona sa potpunim gubitkom interesovanja mogu biti praćeni ovim uticajem. Sa druge strane, maštanje, bežanje u neki svoj svet gde je nešto bolje i lepše, idealizacija i filmovi po mogućstvu sa srećnijim krajem, bol u nogama i leškarenje ili osetljivost na fizički izgled. 

Danas bi neka masaža spasila sve nerve, ali neka spasonosna reč, kao potvrda da smo na dobrom putu.U ciklusu smo i čišćenja od navike kako smiriti mozak i opustiti se bar na jedan dan?

Jutarnji časovi poaspani sa punio zevanja i promena u vazduhu. Ko može nek se odmara i puni dobrom muzikom i energijom. Ko ne može, nek pravi veće razmake i traži više kiseonika i čistog koliko toliko vazduha.

Dan nije baš savršen za kupovinu, ako vam dodje žuta minuta da lečite probleme ili emocije dobrim šopingom, ali jeste dobar za nešto spontano, kreativno, duhovno, umirujuće, pa čajevi, fini mirisi, lepe boje, čišćenje ormara, neke lagane vežbe, češće tuširanje ili šetnja mogu smiriti ceo organizam. 



Opozicija Meseca i Venere u popodnevnim časovima deluje kao pms i nosi ogromne oscilacije u raspoloženju i melanholična stanja. Duši treba mir, ali mnogo nežnosti. Bilo kakva vriska, dramatizacija može da utiče lošije. Odluke nesigurne. Čangrizavost u odnosu na emocije, komunikaciju i ne dobijanje pažnje. Inicijativa slaba i sa kašnjenjem. Karma je čudo, koliko puta ćemo je danas spomenuti.

Negde je danas dobro uživati u nekom svom delu dana, ili u nekoj samoći. Pokrenuće se ideje. Emotivno dan kada može doći do sukoba izmedju želja i emocija. Sklonost da se nezadovoljstvo prenosi na druge ili da se emocije leče i nekim porokom. Ipak, snažna intuicija i unutrašnja snaga može mnogima od vas pomoći da promenite ovu energiju i da pokrenete nešto novo iz sebe. 

Biće danas i lagarija i foliranja. Oni iskreni će naći svoj kutak i naočare da to ne vide. A Mesec sija i baca simbole koje trebate osetiti, svako na svoj način. Za bilo koji problem, ima rešenja. Nema kalkulacije, nema drame, samo čista jednostavnost. Ne tražiti odgovore, već se prepustiti....



Lp dan - vaša Astro - Luna


# currentmood# la vie en rose# mesec u ribama#

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski