петак, 21. октобар 2022.

Dnevna doza Lune - 21.10.2022. - Dobar dan, ja sam vaš nebeski prijatelj"


 Mesec danas bez aspekata.. Šta to zapravo znači? Mesec svaki dan u odredjeno vreme u zavisnosti gde se nalazite pravi odredjene aspekte sa ostalim planetama pri čemu to može uticati ne na naše misli, osećanja, već i odnose sa drugima, a pre svega planirane aktivnosti, ciljeve ili planove. Kada Mesec ima dan takozvanog dana bez aspekata, tada je vreme da prepustimo nebu ali i sebi odredjene aktivnosti. To može biti izuzetno vreme za meditacije, odmor, čišćenje doma, kancelarije, bacanje ili poklanjanje suvišnih stvari, sredjivanja stvari koje dugo čekaju i stoje, ali na neki način takvi dani su uvek duhovnog nivoa. Smatra se kada Mesec nema dan odredjenih aspekata, da mi nemamo velika očekivanja, ali da mogu da se dese i spontane stvari.

 Danas je petak, dan Venere, i može ukazivati na veoma izraženu potrebu za ljubavlju i lepotom, jer nam Venera prolazi znakom Vage, ali kompromisima i partnerskom harmonijom. Mesec kroz ceo dan u znaku Device bez značajnih aspekata, vreme 4 dana pred Delimično Pomračenje Sunca u vreme Mladog Meseca. Kada je Mesec u Devici mi možemo imati neverovatnu želju da planiramo, zapisujemo šta treba da uradimo, analiziramo nas prethodni rad ili emocije, kao i da zaposlimo sebe, posebno ako se osećamo malkice usamljenije od strane drugih. Trebaće vam danas mir, vaš prostor i spontane reakcije, ali svaki vid dugotrajnog planiranja ostavite ipak za vikend. Danas pustite da stvari idu drugačije... Preporuka laganije ishrane...

Ima tih dana kao danas kada univerzum malo hoće da se odmori od nas i kada sami treba da pratimo energiju i okruženja i nas samih. 

Danas sam imala potrebu da vam pišem o nečemu što nisam do sad spominjala na temu astrologije. A to je kako izgleda odlazak kod astrologa, šta vam je potrebno i šta je to važno za one koji dolaze prvi put.

Kao prvo, vrlo je važno da imate tačne podatke i to datum, godinu, mesto rodjenja i posebno tačan sat rodjenja. Tačan sat možete saznati od roditelja ili možete uvek naći u krštenici/ rodnom listu.

Druga stvar koja je jako važna to su vaša očekivanja, ali i malo upoznavanje sa astrologijom pre odlaska kod profesionalnog astrologa. Znate kada nam je nešto nepoznato, a živimo u vremenu tehnologije, na svakom koraku možemo pronaći neku osnovu od koje ćemo krenuti. Meni je nekad simpatično, ali povremeno " glupo" pitanje kada me klijenti pitaju : Da li vi radite natalne karte?" Jer ako to pitate nekog ko je profesionalno posvećen tom poslu 2o i kusur godina, to je isto kao kad pitate lekara, jer vi izdajete recept za taj lek? 

Takodje, u izboru astrologa veoma je važno da ispratite rad te osobe i da li ta osoba odgovara vašoj duši u smislu konekcije jer to je bitno u svim odnosima. Ne znam za vas, ali meni je veoma važno da imam dobru preporuku ili osobu od koje uzimam odredjenu uslugu koja mi se dopada i prija mi duhovno, bilo da se radi o frizeru, kozmetičaru, lekaru. Prosto razumeću je lakše, ali će i ona meni moći pomoći. 

Razlika izmedju profesionalnog astrologa i amatera je velika. Profesionalni astrolog je osoba koja se školovala i koja je potpuna posvećena astrološkom radu koji obavlja redovno i to joj je osnovna profesija. Svakako da imate profesionalnih astrologa koji su odlični autori knjiga, blogova, koji se odlično snalaze u medijima ili prosto su anonimni i posvećenu su radu sa klijentima ili školama astrologije.

Osoba koja je amater poznaje osnove i voli ovu granu, ali nije profesionalno vezana kroz rad sa klijentima( to nije ni preporuka). Sećam se kada mi je moja prva mentorka rekla, dok ne uradiš prvih 1000 horoskopa, možemo da razgovaramo... Po meni iz dugog astrološkog iskustva veoma je loše ali i " opasno" da neko ko nema iskustva sa klijentima i astrološko obrazovanje radi astrološke analize.Ljubav prema astrologiji je nešto drugo i to je veoma pohvalno, a svake godine što mi je posebno drago rodi se po jedna talentovana osoba. Ali bez obrazovanja ništa, kao i u svakom poslu.

Takodje je važno:

Znači, ne morate znati koje su vam planete, podznak, jer je astrolog taj koji vam čak može jasno i precizno objasniti, ali morate biti upoznati bar malo šta možete očekivati, i kakve sve vrste astroloških analiza imamo. Takodje, moja sugestija posebno ako radite astrološku kartu prvi put, pripremite pitanja i postavite ih, jer se radi o vama i vašem životu, što su pitanja jasnija, odgovori neba su još konkretniji. Znate, to su ipak stvarno vrlo jednostavne stvari i nisu toliko strasne.




Kada pronadjete osobu koja može da udje u srz vaše duše, ali da vam na osnovu položaja vaših planeta pokrene životna pitanja, razgovor treba da bude opušten i veoma prijatan, prijateljski zasto da ne, jer dati nekom poverenje za jednog astrologa je velika stvar...

Iskrenost u razgovoru i diskretno poverenje je jako značajno. Ipak, ono što mnoge buni to su često zapravo prognoze, očekivanja, često i problem same osobe od stvari koje će čuti. Astrolog ima etičko pravo da kaže samo ono što osoba želi i ono što je  interesuje, ali nikako da ulazi u delove klijentove duše koje osoba ne želi. Takodje, astrološki saveti su veoma vredni za osobe koje veruju, i koje razumeju i prate savete.

 Medjutim, vrlo je važna u svemu i slobodna volja svakog klijenta i razumevanje svega. Astrologija je imala veoma težak put na Balkanu u razvoju, i postoji jako puno mojih kolega koji su dali srce za klijente i koji i dan danas rade veoma posvećeno. Iz tog razloga veoma je važno da prihvatite savete, da se ne plašite jer vi znate ko ste i koliko možete i da verujete u sebe i svoje nebo.

Astrolog nije lekar, nije psiholog( osim da ima prethodno medicinsko znanje) već astro tumač i nebeski prijatelj.

Još uvek mislim da ne treba da vas plaše razne vrste kontradiktornosti na temu astrologije o kojoj pišu prilično nepismeni ljudi, gde se astrologija stavlja u grupu tarota, gledanja u šolju, ili kako sam čula pre neki dan sekti. To su stvarno velike gluposti. Niko na silu ili pod pritiskom ne zove nekog da mu da bilo kakvu uslugu tog tipa. Niko ko se bavi profesionalno astrologijom ne sme uticati na loše odluke druge osobe.Nismo mali, a nismo ni maloumni. Druga stavka, tarot, numerologija ne spadaju i nemaju nikakve veze sa astrologijom to zapamtite. Pod time ne mislim ništa loše, svako ko voli, nek izvoli.Ali te podele i stavljanje u pogrešan koš jesu stalno nešto što ljudi koji ne znaju imaju predstavljeno pogrešno.

Takodje, jedno značajno pitanje je pitanje religije. Religija ne podržava astrologiju, iz razloga što astrologija može imati sliku budućnosti a astrologija voli religiju, iz razloga što je vera za svakog astrologa, ali i klijenta jako bitna. Svako ima pravo da veruje u ono što oseća i da prati svoj put. Ipak, nije savet ako ne verujete u ono što pokrećete, da to radite. 

Danas sam bila malo detaljnija, ali sam imala potrebu da vas upoznam sa nečim što se stalno postavlja vrlo pogrešno kako u medijima, društvenim mrežama. 

Puno vas pozdravljam i dozvolite danas univerzumu da se odmori, a pratite svoj osećaj:-))



Vaša Astro Luna



Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski