понедељак, 7. новембар 2022.

Dnevna doza Lune -" Podseti me šta to beše ljubav"


 Ulazimo u novu nedelju koja najavljuje puno strelica, izazova u beskraju, neočekivanih dogadjaja i promena planova, pa negde moramo da odpustimo malo emocije, ali ipak i da malo više pazimo na sebe. Ova nedelja prilično traži brojanje do beskraja, i kontrolu i strpljenje. 

Pitanje ljubavi i da li vredi voleti, čekati ili stalno učiti je pitanje koje nebo postavlja, a posle toga vam baca velike bombice da vidi kako se snalazite. 

Venera u znaku Škorpije u kvadratu sa Saturnom posebno pojačava neku tugu i prazninu, strah od ljubavi i osećanje da više nema vremena za ono što negde mašta pokrene. Malo veći umor i lenjost danas možemo osetiti, pa će nas mrzeti da ustanemo iz kreveta a kamoli da isplaniramo obaveze. Sve može da teče sporo, sa odlaganjem, pa ćemo se žaliti na sve i svašta, a zapravo kao da nećemo imati snage i volje da krenemo u novu nedelju.

Razlog tome može biti i prelazak Meseca u znak Bik od ranih jutarnjih časova, koji iako u dobrom položaju upravo zbog dispozitora Venere negde pojačava pesimizam, depresiju, usamljenost, osećanje usporenosti, kašnjenja, nedostatka zadovoljstva i nekog gubitka vere da će se nešto desiti. Možemo puno razmišljati o svemu što je iza nas, a možemo imati strah od starosti, nedostatka ljubavi ili da nismo dovoljno lepi i da nemamo ono samopouzdanje na koje smo navikli.

Danas posebno može biti teško samohranim roditeljima, ali onima koji su dugo sami. Danas posebno može biti teško onima koji su završili neke duge odnose koji su ih iscrpeli, ali i onima koji iščekuju nešto veliko. Ali pre svega danas može biti teško običnim ljudima koji se bore za egzistenciju i koji ne mogu da pruže svojoj porodici sve što je potrebno. Ekonomska kriza je u rastu i ljudima je kolektivno teško.

Danas bi bilo dobro započeti dan polako, smireno, sa ipak nekom organizacijom. Završiti one sitnije poslove i ići ka krupnijim. Strptiti se, pokrenuti rad. Pokušati naći red i neku disciplinu, pokušati biti produktivni. Ne trošiti vreme na ono što je izgubljeno ili ono što nema smisla.  Ako se pak osećate da vas ništa ne pokreće, pa pokrenite sami sebe. Skuvajte omiljeno jelo ili slatkis, šetajte, provodite vreme sa kućnim ljubimcima, pokrenite pisanje dnevnika i izbacite neke bolove na papiru. 


Svakako pokušajte da ne očajavajte. Ono što se dešava vama, dešava se mnogima. Sve prodje, vreme čini svoje. U povećanju jesu danas i praznina, udaljenost, neka distanca, potreba da nam ljudi ne postavljaju previše intimna pitanja ili da vas malo svi ostave na miru. 
Ipak Mesec može da pokrene i neki lični hedonizam koji može da spase stvari. Bilo bi dobro izbegavati ozbiljnije razgovore ili teme. Negde pokušati ubaciti neku vedrinu, ako i nemate razloga za to. 

Pod uticajem smo Pomračenja Meseca od sutra. Pun Mesec, aspekti udaraju, ali ipak ne zaboravite sebe. Zdravlje je najvažnije. I tuga je osećanje kao i radost. 

Ostanite dobro - Astro Luna

# currentmood# mesec u biku# venera i saturn# oliver dragojević


Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski