понедељак, 5. јун 2023.

Dnevna doza Lune - Jun 5


 Pun Mesec tako lepo sija noću. Kao da upija baš ovog meseca sve naše želje, strahove, i promene koje osećamo da su nam potrebne. Ali negde sa Meseca nas gledaju i oni koji su otišli na bolje mesto. Moja draga prijateljica Snežana u subotu je sklopila svoje vesele Strelčevske oči.Bila mi je prijatelj koji je uvek vedro i opušteno prenosio vibraciju, a posebno mi je prenela ljubav prema putovanjima. Mnogo će nedostajati. 

Mesec u ranim jutarnjim časovima u kvadratu sa Neptunom. Zabuna, nesanice, čudni snovi, osećanje izgubljenosti, emotivne krize, sklonost porocima, neki očaj i tuga koji se meša uz ovaj Full Moon. 

Mesec menja znak i sa početka nedelje ulazi u znak Jarac. Negde nam nebo nudi danas da moramo da se malo i uozbiljimo i pokrenemo sve ono što je stajalo, ili za šta prosto nismo imali vremena. Odgovornost, red, disciplina, organizacija. Mesec u ranim jutarnjim časovima u praznom hodu, pa se nemojte iznenaditi da morate malo biti strpljivi, jer može sve ići sa zakašnjenjem ili odlaganjem. 

Ipak Mesec u dobrom aspektu sa Jupiterom od 16:45 može pokrenuti dobitke, blagostanje, bolje raspoloženje, jer se ipak može desiti da novi dan započnemo sa malim umorom ili osećanjem lenjosti. 

Sekstil sa Saturnom može doneti i u večernjim časovima da se pokrene rad, potreba za izbacivanjem nepotrebnog ili da se napravi novi raspored. Iako dan može biti praćen pre svega emotivnim težim reakcijama, samokritikom, osećanjem veće dužnosti ili nekim vraćanjem na prošlost, ipak danas poprilično puno toga možete završiti ako nadjete fokus. 


Venera menja znak i ulazi u vatreni znak Lav u kome će boraviti do 9.10. Venerin uticaj zbog vladaoca Sunca svakako će biti rad na sebi, jačanje volje, bolje samopouzdanje, potreba za senzacijom i velikim ljubavima, veća potreba za zabavom, uživanjem, letom, ljubavlju, scenom, glumom. Ona je ponosna i dostojanstvena, ali i okrenuta jakoj emociji i velikodušnosti. 

Prvi aspekt Venere biće opozicija sa Rx Plutonom koja nije baš prijatna. Može doneti emotivne svadje i povrede, gubitke novca, rivalitet, ljubomoru, nesrećne slučave zbog ljubomore, osećanje pritiska i velikog osećanja gušenja. Posebna opreznost danas sa finansijama, posebno kroz pozajmice, igre na sreću ili dogovore. U porastu emotivno nasilje, maltretiranje i fatalne, ali nemoguće veze.

Danas iz jedne pomalo opuštene energije ulazimo u dan koji nam nudi realnija očekivanja, ali da se moramo osloniti na sebe, kao i da moramo biti objektivniji i produktivniji. U porastu problemi sa zubima i kostima. Može biti osećanja pritiska u odnosu na autoritete, ali i uslova koji vam neće prijati. Istrajnost, ali mogućnost da danas saznate nešto važno biće veoma značajno za ovu nedelju. 

Srećno - Astro Luna

5.06.1971. rodjen je američki glumac I reper Mark Wahlberg u znaku Blizanaca sa podznakom u Raku i Mesecom u škorpiji koji mu posebno donosi popularnost I privlačnost kod suprotnog pola. Mark je veoma senzualan i tajanstven, ali podjednako smeo I prodoran okrenut slobodi umeća koju prenosi na svoje filmove. Često putuje I uživa u slobodi svog poziva jer voli dinamiku.Veliki je hedonista I uživa često sa prijateljima.Ipak problematičan aspekt Jupitera I Saturna koči ga trajnom emotivnom vezivanju, ali mu donosi da još nije snimio ono što ga čini potpuno slobodnim.
5.06.1898. u znaku Blizanaca sa podznakom u nežnom, ali inspirativnom znaku Riba I Mesecom u strelcu rodjen je španski književnik, dramaturg I pozorišni reditelj- Garsija Lorka.Podznak Riba je uticao da je bio dosta okrenut umetnosti, slikarstvu I muzici. Bio je patriota i veliki umetnik.Uticao je na mlade umetnike iako je njegov kraj bio veoma tragičan.
5.06.1257 osnovan je poljski grad Krakov u znaku Blizanaca sa podznakom u Devici i Mesecom u ribama koji predstavlja stanovnike ovog grada kao mirne i dobroćudne ali I da se ovaj grad nalazi na reci Visli. U Krakovu je smešten najstariji univerzitet –Jagelonski univerzitet.
5.06.1933. rodjena je filmska legenda, nedavno preminuli glumac –Velimir Bata Živojinović.Rodjen u Koraćici, u znaku Blizanaca sa Merkurom I Venerom u blizancima koji su mu davali stalni šarm, duhovitost, sjajnu elokvenciju I dečačku energiju.


Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski