среда, 12. јул 2023.

Dnevna doza Lune -Jul 12


 Petrovdan, neka vam je srećan praznik. Mesec u Biku povećava mirise i osećanje pravog leta. Miris mora, maslinovog ulja, miris limuna, osećanje reseta. Mesec u Biku svakako može povećavati intezivnu potrebu za emocijama, sigurnošću, hranom, uživanjem, mirom. Od ponoći konjukcija Mesec Jupiter donose neki vid zaštite. 

Venera u znaku Lava spremna za retrogradni hod i prvu senku od kraja meseca. Još uvek u intezivnom kvadratu sa Uranom povećava emotivnu nestabilnost. Negde leto ima poruku ljubavi, ali kao da se možemo osećati malo konfuzni u tom traženju. Ovaj aspekt koji imamo tako dugo na nebu, nosi nagle prekide, jak ego, potrebu za senzacijom, ali često i padanje i povlačenje. Danas bas može biti svakakvih promena, od nagle nervoze do nagle euforije. Tranzitna Venera je u trigonu sa Kironom i nosi vreme i lečenja od loših emocija ili neke regeneracije kroz emotivne odnose. 

Mesec od 14:30 u sekstilu sa Suncem. Neki lep ručak, mir, punjenje baterija, potreba da se pokrene da radite ono što niste dugo, lepo vreme za praznike, čišćenje doma ili kuvanje. Ipak, ne trebamo zaboraviti da prelazak Merkura kroz znak Lav koliko donosi superiorniju komunikaciju u kvadratu sa Mesečevim čvorovima može doneti da " reči mogu ubiti", ili u prevodu pazite šta govorite u ljutnji, jer može doći do nesporazuma i potpuno neprijatnih situacija. To će biti naglaseno u naredna tri dana. Ako pak želite da budete iskreni, pokušajte ipak da imate mere. Može itekako biti da se priča jedno, a misli skroz drugo. Zato danas treba pripaziti na poverenje, posebno kada su finansijski dogovori u pitanju. Zdrastveno, pripazite na grlo, hladna pića, hormone, štitnu žlezdu jer bilo koji vid većeg stresa može negativno pogadjati ove tačke danas. 

"Molitva je toliko potrebna čovekovoj duši, koliko i vazduh disanju."
Patrijarh Pavle

Od 18.43 Mesec i Uran u konjukciji na 22 stepenu mogu povećavati brzinu, promene, nagle promene raspoloženja, pojačan stres, veće troškove( do sada u toku leta imamo samo aspekte da novac ide, a da su nam želje velike), medjutim ovaj aspekt može povećavati zemljotrese, požare ili nezgodne situacije. Može biti naglih emotivnih prekida ili svadja zbog drugih. Energija se mora čuvati do početka sledećeg meseca, jer tranizni Mars počinje da pravi vrlo jaku opoziciju sa karmičkom planetom Saturn i povećava brige, trošenje oko sitnica i pesimizam.

Ipak, danas možete nastaviti sa spontanim i opuštenim ponašanjem, jer ako ne budete imali neke veće planove, može biti dobro. Ne planirajte ništa unapred, niti govorite mnogo unapred, jer će se nebo prilično nasmejati.

Budite dobro - Astro Luna

2.07.1904 rodjen je dobitnik Nobelove nagrade - Pablo Neruda, čileanski književnik u znaku Raka sa podznakom u Ribama i Mesecom u Raku u vreme Mladog Meseca.
12.07.1978.rodjena je americka glumica Michelle Rodriguez u znaku Raka sa Mesecom u Vagi.



Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski