четвртак, 13. јул 2023.

Dnevna doza Lune - Jul 13


 Mesec od 3h posle ponoći na zvezdi Algol u kvadratu sa Venerom pojačava krize, nemire, emotivne probleme, ali neće baš prijati kardiovaskularnim i hroničnim bolesnicima. Naravno temperature rastu i možemo reći da imamo naviknuto leto oko 40 stepeni. Prateći memoriju Fb vidim po godinama da malkice kasnimo za tim temperaturama, e sad možemo se žaliti, ali tako je, leto intezivno teče. Sunce u znaku raka podstiče i neke druge memorijske stvari pa je važno da spomenemo i Na današnji dan 1930. godine, u glavnom gradu Urugvaja Montevideu počelo je Prvo svetsko prvenstvo u fudbalu. Crna Gora danas slavi praznik državnosti, pa nek im je srećan. Moja draga pop zvezdica Angelina danas izdaje novi singl, a temperature će rasti uz pojačan vetar.

Mesec iako u toku noći napregnut emocijama i nervozom ipak može pojačavati jake snove zbog kontakta sa retrogradnim Neptunom, ali pokrenuti neke super plodne maštovite ideje. Trigon sa retrogradnim Plutonom označava ako ste imali tešku noć ili odredjene blokade da ćete se ipak ovog jutra probuditi sa idejom da iz toga izadjete jači, snažniji i sa verom u sebe....

Šta imamo danas još interesatno?

Mesec prelazi u znak Blizance u kome će boraviti sve do subote večernjih časova. Pred nama je energija gde ćemo više komunicirati, šaliti se, koristiti telefon, pratiti cene goriva, misliti o putovanjima, zabavi i prijateljima. Medjutim, moram da spomenem da ćemo imati u petak 14.07. dan bez ikakvih aspekata pa je jako bitno da zaustavite neki deo većih aktivnosti tokom sutrašnjeg dana jer može biti ograničenja. 

Zanimljivo je da će vladaoc Merkur u znaku Lava uskoro doći u kvadrat sa Jupiterom, pa ako budete pravili grandiozne planove, pa detaljno pričati o tome, nebo će vas izazivati i smejati vam se. Znači, narednih dana pravite planove, ali u sebi i pokušajte da budete realni, ali da manje trošite energiju na nešto nebitno, ali da pokušate i da manje brinete, jer sve ide sa vedrinom, ali u srcu sa nekim nemirom. 

Danas imamo i dva dosta napeta aspekta na koja bi vam ukazala pažnju. Mesec od 12:52 u vrlo intezivnom kvadratu sa Marsom iz znaka Device i može doneti osećanje neprijatnosti, opterećenje detaljima, nervozom koja može pogadjati stomak, osećanje nekog unutrašnjeg pritiska, ali mogućnosti da odredjeni planovi ne idu lako. Ovaj aspekt može pojačati svadje, napetost i pojačane upale. 

Od 18:40 Mesec će se naći u sekstil sa Merkurom kao dispozitorom i tu može biti nekih dobrih vesti, potpisivanja, neke fine šetnje, druženja, i dobre energije. Dobro vreme za pisanje, sitnije kupovine, putovanja, ispite, rad. 

Medjutim vreme od 22:07 nosi i kvadrat izmedju Meseca iz znaka Blizanaca i karmičke planete Saturn koja je retrogradna na 6 stepenu. Ovaj aspekt može pokrenuti brigu, kašnjenja, odlaganja, osećanje neke praznine, problem u komunikaciji sa starijima, ili osećanje nerazumevanja. Mentalno treba izbegavati naprezanja i ako vam nešto ne ide, ne forsirajte.

Generalno koliko god ćemo imati potrebu za pričom, akcijom, druženjem, naredna dva dana mogu doneti prilične nesporazume, uvredljivost, pojačan ego, trošenje na pogrešnoj strani, osećanje nezahvalnosti drugih, ali manjih problema autoriteta.


U povećanju kvarovi, problem sa majstorima, pa se trudite ako je nešto važno da odradite registracije, važnije kupovine ili popravke do 15h.Ne tako loš dan za imovinske poslove, ali može dolaziti do nesporazuma sa rodjacima, komšijama. Itekako će raditi narednih dana block na društvenim mrežama, jer će nervni sistem i emocije biti na udaru. Ipak moj savet, proverite sve informacije pre donošenja odluka.Upadanje u reči, psovke u saobraćaju, dodatni troškovi oko škole, kola i računa, nenajavljeni gosti i puno nerviranja oko sitnica u domu, ali i malo veći umor na poslu mogu biti prisutni u danas i sutra. Može biti žalbi, kritika, ili ponavljanja nekih obaveza. Ipak, vera, strpljenje, nedokazivanje, umerenost i akcenat na koncentraciji može olakšati ove aspekte. 

Srećno - Astro Luna

Na današnji 13.07.1942. rodjen je američki glumac( „ Zvezdani ratovi, Indijana Dzons, Svedok“) –Harrison Ford je rodjen u vreme Mladog Meseca, sa podznakom u miroljubivom znaku Vage.Vladaoc Venera u blizancima posebno utiče na mladolikost, duhovitost i jak šarm, u trigonu sa Neptunom na popularnost, ali veoma jaku mudrost.Srećni stelijum u znaku Raka u polju karijere ukazivao na veći profesionalni uspeh( Jupiter, Sunce, Mesecu raku koji ukazuju na Rakovsku mekoću, emotivni intezitet koji ostavlja na male ekrane, ali da je privatno veoma porodičan).Pojačan uticaj Marsa i Plutona u lavu povećava ambicije, fizičku spremnost, to što je posebno se isticao u ulogama heroja, ali autoriteta,
13.07.1527. rodjen je engleski matematičar, astronom, astrolog, geograf, okultista-John Dee (savetnik kraljice Elizabete Prve)John Dee u znaku Raka sa podznakom u Strelcu i Mesecom u Vodoliji.
13.07.1957. rodjen je Oskarovac –Cameron Crowe- filmski direktor u znaku Raka sa Mesecom u Vodoliji.
13.07.1940. rodjen je britanski glumac(„ Zvezdane staze, Iks man“) –Patrick Stewart u znaku Raka sa Mesecom u Škorpiji.

13.07.1977. rodjena je američka glumica Ashley Scott u znaku Raka sa Mesecom u Blizancima.13.07.1941. rodjen je Oskarovac –Robert Foster u znaku Raka sa Mesecom u Ribama.13.07.1978. rodjena je američka glumica –Jessica Barth u znaku Raka sa Mesecom u Vagi.
13.07.1954. rodjena je sjajna turska pevačica Sezen Aksu u znaku Raka sa Mesecom u Strelcu.
13.07.1147 osnovan je Torino,četvrti po veličini u Italiji u znaku Raka sa podznakom u Vagi i Mesecom u Jarcu.Posebno poznat po automobilskim kompanijama „ Fiat, Lanca, Alfa Romeo“.Spada kao mesto savremene Italije, koji se nalazi na reci Po.

13.07.1626. osnovan je grad Lids grad u Ujedinjenom Kraljestvu, na reci Er, u znaku Raka sa podznakom u Biku i Mesecom u Ribama.
13.07.1953. rodjen je Oliver Mandić u znaku Raka sa podznakom u Devici.Venera i Jupiter u blizancima ukazuju na izuzetnu svestranost i multitalenat.Oliver bi mogao da pokrene neke dugo očekivane projekte i da se timski vrati na scenu od kraja ove godine.Uticaj Merkura, Meseca i Plutona u lavu u 12 doneo je dugu izolaciju, mada i skriveni rad.Oliver je izuzetno kreativan, svoj i nije u trendu.
Све реакц



Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski