субота, 16. децембар 2023.

Dnevna doza Lune -Decembar 16/17


 “Nema magije, niti 'besplatnog ručka'. Samopromena je gotovo uvek moguća, ali je neophodan uporan rad i vežbanje.”

Albert Ellis

Ovaj vikend je pod uticajem Meseca u znaku Vodolije sve do nedelje gde oko 21 h Mesec prelazi u mirniji vodeni znak Riba.

Ovaj vikend će sigurno biti uzburkan i zbog izbora koji se očekuju u nedelju, ali izbori se dešavaju i pod retrogradnošću Merkura koji dolazi na 6 stepen u nedelju, ali vrlo maglovitim, da ne kažem manipulativnim aspektom Sunca i retrogradnog Neptuna. Koliko god da postoji realna mašta da težimo promeni, moguće su veoma male promene, ali ne glavne i važne. Sve je to još dosta zamršenooo.

Ali ovaj vikend bi mogli i malo da se distancirate od ozbiljnijih tema i okrenete se svojim promenama i opustite mozak nekim finim druženjem sa prijateljima, nekim super idejama šta bi to voleli da kupite, kreirate, napravite novo ili prosto da se dobro naspavate.

Subota je praćena prilično naglim vremenskim prilikama koje neće poodovati kardivaskularnim, ali i psihološki osetljivim osobama( govorim o našem području). Mesec u prilično stresnom aspektu sa retrogradnim Jupiterom i Venerom  od ranih jutarnjih časova do 21h može doneti velika trošenja, nerviranja, promene planova, emocionalne krize, nepotrebne troškove, ali i lošu organizaciju. Bilo bi dobro da budete opušteni, ali ipak malko i fokusirani na ono što želite da uradite danas. 
Znate i one dane kada je gužva koja neće prijati, ali kada se oseća i malo veća tenzija u vazduhu. Zato je bolje danas iskoristiti vreme za prijatnije obaveze, ili nešto što ne nosi preveliku buku, gužvu, stajanje u redu i sl, ako baš ne morate. 

Dispozitor Uran u retrogradnoj fazi na 19 stepenu već može praviti opoziciju sa Venerom pa unositi nemir u emotivne odnose, nositi neplanirane troškove, ali potrebu za nečim novim, kao nekim adrenalinom ili promenom, koju ako ne možete udvoje, možete pokušato sprovesti sami. Ovog vikenda može biti iznenadjenja od nekih slučajnih susreta i promene planova, do nečeg kolektivno neprijatnog. 

Večernji časovi uz sekstil Mesec Mars mogu doneti više energije, borbenost, bolje raspoloženje, čak i pojačane ambicije i veću strast. Ipak, ukoliko prolazite već duže vremena kroz neki čudan i nestabilan period kroz polje emocija/ finansija obratite pažnju da ovog vikenda izbegavate rizike!

Ovog vikenda u povećanju moguće poplave, posebno zemljotresi u noći izmedju subote/ nedelje. U porastu buntovnost, priprema  neke revolucije ili stres i kratak fitilj iako retrogradni Merkur baš napominje da sada budemo strpljiviji i istrajniji baš u nekim odlukama, jer sitnice mogu da zagorčaju stvari.



Nedelja, 17.12.2023

Sunce u Strelcu u kvadratu sa R Neptunom iz znaka Riba posebno ovog vikenda može doneti veliki rizik od razočarenja, prevara, manipulacije, kradja ili psiholoških ličnih problema. Posebno može biti teško zavisnicima, ali osobama koje više očekuju. U porastu umor, lenjost, skrivanje problema i stavljanje pod tepih. Opreznost sa lekovima i nepoznatim osobama! Molitve, humanost prema drugima, pomaganje drugima, kontakt sa psihologijom, ali ne gubljenje vere može pomoći da se ovaj aspekt manje oseti.

Može biti povećanja moralnih problema, gubljenja samopouzdanja ili osećanja neke " izgubljenosti i magle u glavi". 


Ovaj vikend traži iskrenost i istinu ma kakva ona bila, ali u kolektivnom smislu nikad više manipulacije i moralne štete. Na ličnom nivou posebno treba raditi na vraćanju vere i nade u sebe i ne odustajanju na prvu loptu/ lako.Bilo kakav vid ličnog neupeha može se doživljavati ranjivo i teško.Treba se distancirati od okruženja koje osudjuje/ kritikuje ili koje vas ne razume. Posebno ovaj aspekt pokreće pitanje o ličnoj transformaciji samospoznaje i pronalaženju bolova na kojima treba raditi. Ovaj aspekt može pokrenuti veću okrenutost okultizmu i mistici, a može nositi i neobične romantične epizode i neku zanesenost.

Zbog aspekta Mesec/ R Uran rani jutarnji časovi mogu biti praćeni neobičnim ponašanjem, nesanicama, nezgodama ili neočekivanim dogadjajima. 


Mesec prelazi u znak Riba od 21h Pred nama je mirnija energija, iako pomalo maglovita. Mesec će biti u praznom hodu i može doneti da dogadjaji u ovo vreme neće biti realni. U porastu zaljubljivost, ali istivremena patnja. U porastu kreativnost, inspiracija. Ovaj vikend je posebno srećan za muzičke dogadjaje i umetnost, kao i razne vrste hobija, nap: ples gde se možete opustiti i dati sebi nešto novo. Treba se distancirati od svega što ne poznajete. U emotivnom smislu preporuka je da uključite ipak svoj osećaj, jer može biti grešaka. 


Srećan vikend - Astro Luna



Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski