среда, 27. децембар 2023.

Dnevna doza Lune - Decembar 27- Pun Mesec u Raku


 Poslednji Pun Mesec u znaku Raka na 4 stepenu budi prošle emocije, jaka osećanja, suze, ali i iskrenost i zaokruživanje ove godine.Nazvan Hladan Mesec jer ovo je doba godine kada se hladan vazduh slegne, a noći postaju duže.Mnogi ga zovu predbožićnim ili Mesecom dugih noći.Po našem vremenu Pun Mesec u 1:34am. Može pokrenuti posebno zbog zbunjujućeg aspekta retrogradnog Merkura i retrogradnog Neptuna i kradje, štete, porodične drame i teške situacije.Pokušajte da slušate svoju intuiciju, i da se okrenete ličnom duhovnom razvoju. Opreznost sa porocima i energetski teškim osobama.! Ovaj Pun Mesec je pozitivan za plodnost i začeće. Ipak, mogli bi ga više osetiti kardinalni znaci, posebno Rakovi, Jarčevi, Ovnovi i Vage. U toku ovog Punog Meseca biće mnogo zabluda, laži, manipulacije, a ako nešto potpisujete ili obećavate, dobro proverite sve, jer kvadrat Merkur Neptun može biti veoma negativan. U povećanju trovanja, poplave i samoubistva. Posebno treba izbegavati teorije zavere ili pripadanje nekim sumnjivim grupama! Kolektivno izuzetno osetljivo vreme suočavanja sa prošlim problemima!



Ovaj poslednji Pun Mesec ove godine može da nas suoči sa najsurovijom realnošću u kojoj živimo, ali vrlo jakim emocijama iz prošlosti koje negde u sebi trebamo da racionalizujemo.Svakako, može da odnese na površinu i sve bolove, tuge ili propuštene prilike ove godine, ali da vas podseti i na neke dogadjaje gde ste morali da ostanete jaki i pribrani. 

Sukob subjektivnog kardinalnog Raka i disciplinovanog Jarca može stvoriti velike nesporazume, ali i bolove, posebno što u fazi punog meseca imamo i oštar aspekt  Rx Merkura i Marsa, ali vrlo zbunjujući i haotičan aspekt izmedju Rx Merkura i Rx Neptuna koji vas može odvesti u zabludu i iluziju.

Itekako ovaj Pun Mesec može da vam donese zategnutije porodične odnose, ili da sve što vam je skupljeno negde eksplozivno izbaciti iz sebe. 

U vreme ove faze posebno nam neće prijati pritisci i mešanja sa strane, ograničenja i savetovanja.Posebno problematičan aspekt oštre konjukcije Merkura/ Marsa u kvadratu uskim kvadratom sa retrogradnim Neptunom može pojačavati svadje, napetost u govoru, ulicama, medju mladima, kao i pojačane uvrede, nejasnoće u komunikaciji, prekide i nagle rezove kontakta, ali izuzetnu razdražljivost, ali vreme laži, nejasnoća, jakog hroničnog umora od svega.. Zato je jako važno da budete što mudriji, manje impulsivniji! Nekakav haos i ratna energija može se osećati u vazduhu. Kao da će malo faliti da dodje do " vulkana" emocija i strastvenih negativnih emocija. 

Ono što može doneti zaštitu u toku ovog Punog Meseca je trigon izmedju Sunca iz znaka Jarca i R Jupitera iz znaka Bika, kao i sekstil Mesec/ R Jupiter koja može uticati na zastitu( ako postoji problem, da je resiv), kao i može doneti povećanje finansija, podrške iz inostranstva, kao i blagostanje u dnevnim aktivnostima.

Ono što može biti olakšavajuće jeste i veza izmedju Rx Jupitera i Saturna koji vam iako pod pritiskom mogu pomoći da nadjete ličnu ravnotežu i ipak veru. 

U nedelji smo potpune zbrke, haosa, zapaljive energije, gde samo nešto može da eksplodira i kolektivno pukne. Ipak, moramo ostati dostojanstveni, ali u periodu molitve i pozitivnih želja u smirenju i ovog ciklusa. 

Kontakt sa vodom može osloboditi negativne emocije. Kristali za sreću i dobro zdravlje. Disanje punim plućima i udisanje Sunca koliko ga ima. Puštanje omiljene muzike i napredak u pogledu na ono što želite da postignete. U zrelijim i mirnijim odlukama, a ignorisanju svega što ne želite da bude deo vas, 

Srećno - Astro Luna



Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski