петак, 18. август 2023.

Dnevna doza Lune - Avgust 18


 Volim kafu. Po mogućstvu domaću i mislim da prva jutarnja kafa je nemerljiva za početak svakog dana. Bez telefona, kompjutera, često i tv. Ti mali detalji uvek su negde okidač za sreću posebno kad nam je Mesec u znaku Device. Sitnice koje život znače. Još ako imate lep balkon da osetite početak dana nemerljivo stvarno.

Ne znam dal osećate uticaj Merkura koji se za koji dan vraća unazad, ali on prilično iz prve senke udara. Povećani računi za struju ili podsećanja kada bi to trebalo platiti račun, ili da su povećani troškovi plaćanja. Uvek neki dodatni trošak u toku dana, uz retrogradnu Veneru. Danas novac može da se daje za osnovne životne namirnice, ali neke sitne troškove koji se mogu povećati posebno ako vam stoji negde popust od 30 ili 50 posto, u vidu sezonskog popusta. Pripazite dal vam je to sad potrebno. Već sad je potrebno dobro pročitati sve što se potpisuje, a takodje i dobro proveravati račune u radnjama, jer može više neki manjak da promakne.

Potreba za perfekcionizmom ali čišćenjem u  ublažavanju nervoze. Slanje emailova iz više navrata. Akcenat na papirologiji, radu, komunikaciji, vestima, dnevnim aktivnostima danas mogu biti centralni. Negde ako danas imate nešto da platite, potpišete ili završite, zvezde mogu otvoriti put. Konstatna objašnjenja o onome što se više puta ponavlja. Stalna analiza i računjanje vremena. Čini mi se kao da ovo leto brže prolazi, nego što mi se čini. 


" Ne razmišljaj o onom što nemaš.Razmišljaj šta možeš uraditi sa onim što imaš " - Hemingvej

Mesec danas u veoma povoljnim aspektima. Njegov trigon sa Jupiterom očekuje se oko 7:45 am i može doneti dobar početak dana, ali produktivnost. Za one koji planiraju put, uz manja kasnjenja i guzve na granicama ne bi trebalo da bude većih problema. Jutarnji časovi nose i mogućnost povoljnosti kroz zaradu, dogovore, ali i učenje. 

Vreme od 19:10- do ponoći kada će Mesec i Merkur da se nadju u konjukciji može biti odličan za pisanje, ispravke, obnovu nečega, ali posebno može biti dobar za bitnije razgovore ili sastanke, vežbanje, prekovremeni rad, ali može doneti vest i osećanje olakšanja koje ste čekali. Emocije se danas mogu otvoriti pa može biti pozitivno vreme za pomirenja ili neke bitnije razgovore o stvarima koje su kočile emotivni odnos. Kasni večernji časovi mogu doneti sreću i pozitivna iznenadjenja kroz izlaske, a za one koji rade noću, odličan period za novac i rast. Mogućnost naglih susreta i dobrih ideja za vikend i poslovni plan koji dolazi. Danas je čak dobro i nešto sitno započeti ili uneti neku promenu u svoj dom, lični rast ili okruženje, možete se osećati bolje. 

Srećno - Astro Luna

Na današnji 18.08.1936. rodjen je dvostruki Oskarovac i dobitnik svih mogućih nagrada, legendarni –Robert Redford, u znaku Lava sa ascedentom u duboko emotivnom, kreativnom, psihološkom znaku Riba, znaku glume i inspiracije, sa skromnim, ali mudrim Mesecom u znaku Device. Njegovi počeci datiraju od početka pedesetih, kada se pojavio na Brodveju.Njegovi najpoznatiji filmovi: “ Žaoka, Devojka koju sam voleo, Svi presednikovi ljudi, Moja Afrika, Veliki Getsbi, Reka sećanja.” 1980 dobija prvi Oskar za režiju filma “ Obični ljudi”, a od zarade svog prvog filma I ski centar koji kasnije postaje Sandens filmski festival, centar I kanal.1995 dobija počasnu doktorsku titulu Bard koledza, a 2005 nagradu Kenedi centra.Stelijum planeta u Devici ukazuje da je Redford poslovno veoma pedantan, temeljan, skroman, jednostavan, probirljiv, ali da je i perfekcionista.Saturn u 12 ukazuje da se nikad ne odriče svojih snova, i da mu povremeno prija da se osami.Može biti veoma uspešan u pisanju I pravljenju scenarija, ali osim prirodnog talenta za glumu, on je izvanredan režiser. Obožava fotografiju, more, po priridi je veoma mističan, mudar, povremeno sklon kad zatreba da kalkulise.Ima predipozicije da ima problema sa nogama, cirkulacijom, venama, posebno probavnim delom. Može patiti od depresije, iako poseduje izvanrednu memoriju.Otac je četvoro dece I petoro unuka.Veoma je šarmantan, iako veoma emotivno oprezan.Može svoje ambicije prenositi na decu.I mao je talenta da bude dobar sportista u ranom periodu mladosti(Mars u lavu u petom polju). Često ga opterećuju sitnice, a sklon je i da bude pod velikim pritiskom zbog posla, vremena, tačnosti, rokova.
18.08.1969. rodjen je još jedan Oskarovac i dobitnik mnogih nagrada, američki glumac I producent – Edward Norton, u znaku Lava sa podznakom u mističnom ali jednako borbenim I interesatnim znakom Škorpije koji je posebno došao do izražaja u njegovom prvom ozbiljnom filmskom ostvarenju “ Iskonski strah” sa Ričardom Girom, sa Mesecom na poslednjem stepenu Vage koji ga vuče ka stalnom balansiranju ali traženju sebe.Ovaj izuzetni umetnik ima Mars u znaku Strelca koji sa dispozitorom Jupiterom u vagi donosi jednu sjajnu ličnu avanturističku prirodu i prefinjenost, odmerenost I jaku socijalnu stranu.
18.08.1933. rodjen je još jedan Oskarovac( “ Pijanista, što je kao inspiraciju imao lični porodični primer majke koja I jeste umrla u koncetracionom logoru”), režiser, scenarista, glumac I producent –Roman Polanski, u znaku Lava sa podznakom u harmoničnoj I šarmatnoj Vagi I Mesecu u znaku Raka.Njegova ostvarenja “ Rozmarina beba” je prvi film koji je ostavio jak trag u filmskoj kinematografiji do Pijaniste, Venere u Krznu I Odvratnosti, Pisca iz senke”.
18.08.1952. rodjen je američki glumac , plesač I pevač-Patrick Swayze, poznat po legendarnim filmovima “ Duh I Prljavi ples”, sa počecima u seriji “ Sever I Jug”, rodjen u znaku Lava sa podznakom u Devici I fanastičnim Mesecom u lavu. Svejzi je bio pravi Lav koji u stelijumu planeta donosi ljubav prema igri, pesmi I izuzetan dar za glumu.Saturn u vagi ukazuje na visoke moralne vrednosti I isticanje pravdoljubivosti, reputacije, I odgovornosti, a vladaoc Venera u devici u 12 I skromnost, jednostavnost I analitičnost.Ipak nešto lošiji položaj Marsa u škorpiji I Jupitera u biku uzrokovao je da ovaj proslavljeni glumac rano završi I svoj život I karijeru u 58 godini od raka pankreasa.
18.08.1957. rodjena je francuska glumica, poznatija kao Bond devojka iz filma” Samo za tvoje oči” –Carole Bouquet u znaku Lava sa podznakom u Jarcu I Mesecom u Biku.

18.08.1969. rodjen je američki glumac –Christian Slater u znaku Lava sa Mesecom u Vagi.18.08.1958. rodjena je američka glumica( “ Osveta, Dvanaest majmuna, Poslednji Mohikanac”) –Madeleine Stowe u znaku Lava sa Mesecom u Vagi.

18.08.1875. osnovan je Calgary –grad u provinciji Alberta u Kanadi u znaku Lava sa podznakom u Strelcu i Mesecu u znaku Riba.
18.08.1864. osnovan je Butte –grad u saveznoj državi Montana, u znaku Lava sa podznakom u Strelcu I Mesecu u znaku Riba.
Све реакциј


Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski