четвртак, 17. август 2023.

Dnevna doza Lune - Avgust 17


 Mesec od 1:15am u znaku Device. Posle jučerašnjeg energetski jačeg dana, ulazimo danas u period umerenosti, kontrole, rada, brige o zdravlju i velikih razmišljanja. Možemo prilično u naredna dva dana da zaposlimo sebe, ali negde da stvari sa kojima ne možemo da se suočimo, da stavljamo " ispod tepiha".

Potreba za redom, perfekcionizmom pojačana, kao i stidljivost, pomešana sa ponosom i potreba da budemo malo sami sa sobom. Mnogo pitanja bez odgovora pratiće emotivni deo posle kod onih koji osećaju da su pred njima tek važni karmički nastavci. Medjutim zbog približavanja opozicije Mars/ R Neptun, ali današnje važnije opozicije izmedju Meseca i R Saturna može biti naglih promena raspoloženja, zevanja ili opterećenja detaljima, pojčanih strahova i nedostatka samopouzdanja, opterećenošću poslom ili rezultatima. 

U porastu prehlade, stomačni virusi, nesanice, konfuznost, zaboravljanje stvari. U porastu čudni dogadjaji ili osećanje nekog skrivenoh nerazumevanja u medjuljudskim odnosima. Danas može biti pozitivan dan za ulepšavanje ili da se malo okrenete svom telu, ali i može biti povoljno vreme za čišćenje organizma ili neki detoks. 

Vremenske prilike danas neće pogodovati posebno senzitivnim osobama i asmtatičarima. Opreznost sa lekovima, ali i porocima preporucuje se do sredine sledeće nedelje. Danas može biti sasvim o.k dan da date sebi pauzu i posvetite se onim malim stvarima koje vam prijaju. Ko mora da radi, može biti efikasan uz manje oscilacije. Večernji lasovi mogu biti zaštićeniji i bolje naklonjeni kroz novac. 

Srecno - Astro Luna

Na današnji 17.08.1943. rodjen je legendarni američki glumac, Oskarovac –Robert de Niro u znaku Lava sa podznakom na srećnom kraljevskom 15 stepenu Raka i Mesecom kao vladaocem prvog polja u znaku Riba koji jeste u trigonu sa njegovim ascedentom što ukazuje na jednu maštovitu, religioznu, duhovnu ali sentimentalnu prirodu I prirodan talenat za glumu i pozorište.Opozicija sa Venerom u devici donosio mu skromnost, ali stalni sukob izmedju snova i realnosti.Poznato je da je najviše saradjivao sa Martinom Skorcezeom.Njegova uloga u Kumu 2 donela mu Oskara za sporednu ulogu, ali bio je nezaboravan u” Lovcu na Jelene, Razjarenom biku( Oskar za glavnu ulogu), Taksisti, Bilo jednom u Americi, Mafijaš pod stresom” I mnogim filmskim ostvarenjima gde je ostavio izuzetan veliki trag u Holivudu.Zanimljivo je da je nominovan 17 puta za nagradu Oskar, ali uz dva da je dva puta dobio Zlatni Globus..Mars u biku mu donosi upornost, ali i hedonizam, kao i dobre materijalne mogućnosti praćene Jupiterom i Plutonom u lavu.Sa glumačkog ugla neće prihvatati godine I biće izuzetno zaposlen do kraja ove godine.Često odličan u komedijama što dokazuje kroz poslednja filmska ostvarenja.Kao i pravi Lav mekog srca veoma mu je važna porodica, iako može biti često pedantan, samokritičan, sklon kontroli I traženju velikog reda.Poseduje izuzetnu memoriju, stalnu zaljublejnost u život.Iako ga povremeno deprimira starenje, vitalnost, kao I jako dobra energija donose da će ići samo napred.
17.08.1960. rodjen je jedan od najtalentovanijih američkih glumaca, još jedan Oskarovac –Sean Penn, rodjen u znaku Lava sa podznakom u energičnom vatrenom znaku Strelca koji traži stalnu satisfakciju I ličnu slobodu, sa emotivnim Mesecom u Raku što se dobro vidi u njegovim filmovima.Penn je I uspešan režiser I scenarista.Osim Oskara osvojio je sve što je želeo od nagrade Kanskog festival za najboljeg glumca, do nagrade Cezar, Zlatni Globus, Gotom.Srećni Jupiter u prvom polju u svojoj egzaltaciju donosi plemenit, širok I veseo karakter, kao i stalnu želju da radi na sebi u trigonu sa Uranom što donosi sjajnu ličnu originalnost I neobičan karakter, ali stalnu moć da Penn iznenadi svoje okruženje, posebno u svojim ulogama koje će tek dobiti svoje mesto kod publike u periodu od 2019 godine.Mars u blizancima u polju posla ukazuje da je veoma svestran, aktivan, sklon velikim transformacijama, nemirima, ali da moze da igra sve sto zeli. Opozicija Meseca I Saturna mu često nosi emotivno –porodicne krize, ali dva neuspesna braka sa Madonom i glumicom Robin Rajt. Sean ima jedan buntovni izgled i medijski pogled, ali je osoba koja teži otvorenosti I ne trpi podele.Izuzetan je profesionalac iako često može biti sklon kašnjenjima.Posebno mu može prijati režiserski rad.Sklon je da dosta troši i da uziva u plodovima svog rada.Veoma je emotivno probirljiv u odnosu na rani period svog života kada je bio sklon avanturama.
17.08.1923. rodjena je jedna od najboljih srpskih glumica, legendarna Mira Stupica u znaku Lava sa Mesecom u škorpiji.
17.08.1953. rodjen je nekadašnji košarkaški reprezentativac –Dragan Kićanović u znaku Lava sa Mesecom u škorpiji.
17.08.1968. rodjena je engleska glumica( “ Skyfall, Kraljica, Hari Poter, Posebna veza“) –Helen Mccrory u znaku Lava sa Mesecom u Blizancima.
17.08.1803. osnovan je CHICAGO-treći grad po veličini i najveći grad u unutrašnjosti Sad.Nalazi se u saveznoj državi Ilinois, na jugozapadnoj obali Jezera Mičigen.Veoma poznat jer u njemu živi izuzetno puno naših zemljaka.Rodjen u znaku Lava sa Mesecom u Lavu i podznaku na nultom stepenu Strelca
17.08.1945 osnovana je Indonezija –država na jugoistoku Azije.Rodjena u znaku Lava sa podznakom u borbenom I ratnom znaku Ovna sa Mesecom u Strelcu odaje utisak duhovno jake države,
17.08.1960. osnovana je Gabonska Republika-država u srednjem delu Afrike, rodjena u znaku Lava sa podznakom u Biku I Mesecom u Blizancima.
Све 


Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski