четвртак, 7. септембар 2023.

Dnevna doza Lune - Septembar 7


Lepe duše nisu nevine, one su videle smrt, gubitke, poroke, greške, izdaju, sve nijanse mraka, mržnju, i posle svega nisu ogorčene."

Umberto Eco

Poslednja Četvrtina Meseca u znaku Blizanaca, faza posle Super Moona, ali i faza pred Mlad Mesec sledeće nedelje. Sva tuga je spremna da izadje kroz reči, stihove, psihoterapiju, male detalje blokirane stalnim brigama, pa onda osmehom i tako idemo dalje. Neko koketiranje sa problemima danas vas može osvesti i da se smejete svemu što se dešava unutar i oko vas. Primećivanje ponašanja drugih na malim stvarima. Razmišljanje o duhovnosti i obavezama. Mesec na 14 stepenu u kvadratu sa Suncem na 14 stepenu, a Sunce i kazimi sa dispozitorom retrogradnim Merkurom. Od nekog haotičnog ponavljanja obaveza, do nekog čudnog gradjenja samopouzdanja sa dosta akcije imaćemo i danas.

Ova faza nosi i jaku potrebu za pričom, ali i duboke analize o životu, ljubavi, propuštenim šansama, prošlosti.Sa druge strane, ova faza pojačava obnovu nekih ideja i ciljeva koje želite dalje da postignete. Negde i zbog retrogradnog Merkura koliko smo spremni da napravimo 10 koraka brzo, Merkur nas prilično usporava i traži strpljenje koje nikako ne možemo da razumemo. Svakako, da komunikacija može imati niz nesporazuma, možemo ponavljati bitne obaveze i dalje univerzum traži strpljenje i mir u sebi. Ali to i jeste izazov ove lunarne faze.



Zašto ova faza malo komplikuje dodatno našu mentalnu stranu?

Izuzetno loše vreme za posredovanje ili obećanja koja možete postaviti prema drugima. To je bolje preskočiti ovih dana. Ukoliko prisustvujete dogadjaju gde primate različite informacije, dobro razmislite ko jeu pravu i da li je potrebno da dajete sugestije ili savete, jer trenutno može doći do zabune. Može dolaziti do negativnog uticaja drugih na vaše emocije, reakcije, povećanja tračeva i nesigurnosti. Opterećenja detaljima može uticati na ličnu ali pre svega mentalnu stranu naše ličnosti. Mnogo predrasuda, a sve veće udaljenosti koje vode nesigurnosti. Pokušajte da verujete sebi. Pokušajte da popričajte malo sa sobom. Ako stvari ne idu kako ste planirali, napravite pauzu, postoje razlozi zašto se dešava to što se dešava. Nemojte se oslanjati ni na preveliki hedonizam, ali i na povlačenje. Nadjite balans...

Ovo može biti pozitivno vreme za kreativne poslove, ali i otvorene razgovore o problemima. Pokzatelj najbolje pomoći su kontakti sa stručnim osobama ili voljenim osobama. Danas može biti i dobrih vesti i osećanja da se svi pomeramo od nule.

Srecno - Astro Luna

Današnji rodjendanci:

7.09.1533. rodjena je Elizabeta Prva Tjudor, engleska kraljica i kraljica Irske u periodu od 1558 do svoje smrti, peti i poslednji vladar iz dinastije Tjudor.Zvali su je Kraljica Devica ili Dobra Kraljica Besa.Ona je zauvek vratila Englesku protestantizmu.U vreme njene vladavine porasla je ekonomska moć Engleske i cvetala je nauka i kultura.Rodjena u znaku Device sa podznakom u Jarcu i Mesecom u Biku.
7.09.1936 rodjen je pionir rokenrola, muzičar i tekstopisac Buddy Holly u znaku Device sa podznakom u kardinalnom znaku Jarca, sa Mesecom u Blizancima.
7.09.1949 rodjena je fantastična pevačica –Gloria Gaynor( „ I will survive“) u vreme Punog Meseca, Sunce u Devici, Mesec u Ribama.

7.09.1909. rodjen je Oskarovac, američki reditelj, scenarista, producent, glumac i književnik grčkog porekla –Ella Kazan u znaku Device sa podznakom u Škorpiji i Mesecom u Blizancima.
7.09.1951. rodjena je Chissie Hynde, tekstopisac, gitarista,rok pevačica grupe „ Pretenders“, ali je saradjivala sa mnogim drugim muzičarima( Frenk Sinatra, Ub 40), rodjena u znaku Device sa podznakom u miroljubivom znaku Vage i Mesecom u mističnom znaku Škorpije.
7.09.1822 osnovan je Brazil ili zvanično Savezna Republika Brazil-najnaseljenija država u Latinskoj Americi, peta po veličini u svetu.Rodjena u znaku Device sa podznakom u slobodoljubivom znaku Vodolije sa Mesecomu Blizancima( veseo narod, narod koji ima istoriju, poznat po sambi, fudbalu,brazilskom karnevalu).
7.09.1955. rodjena je glumica Mira Furlan, zapažena po mnogobrojnim filmovima i serijama jugoslovenske produkcije..Rodjena u znaku Device sa istančanim, hedonističkim i plodnim Mesecom u Biku.
7.09.1956. rodjena je Oskarovka, dobitnica Zlatnog globusa za najbolju originalnu pesmu, kantri pevačica, tekstopisac –Diane Warren u znaku Device sa podznakom u Vagi i Mesecom u vagi na zvezdi Spika.
7.09.1894 rodjena je Gala Dali, supruga i muza Salvadora Dalija, ali i večita inspiracija mnogih pisaca i umetnika.Rodjena u znaku Device, Mesec u Strelcu.
7.09.1983. rodjena je američka glumica i pevačica, dobitnica Zlatnog Globusa –Evan Rachel Wood, u znaku Device sa podznakom u optimističnom znaku Strelca u vreme Punog Meseca u Ribama.
7.09.1976. rodjen je američki glumac –Oliver Hudson(„ Nešvil“) u znaku Device sa podznakom u energičnom znaku Ovna sa Mesecom u Ribama.

Све ре



2 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski