четвртак, 17. новембар 2022.

Dnevna doza Lune -17.11.2022. " Oslobodi svoj um"


 Četvrtak, 17.11. donosi promenu i Merkura u znak Strelac dajući širu perspektivu misli, sklonost filozofiranju, sanjanju o dalekim putovanjima, mašti, ali ipak vedrijim i otvorenijim mislima. Iako se Merkur ne oseća baš najbolje u znaku Strelca zbog brzine i vatrenog temperamenta, promenjivosti njegove prirode jer se mogu desiti greške u stvarima koje dobro poznajete, ovaj Merkur otvara put ka svetu, promenama u svetu i želji da nešto novo naučimo. Merkur će boraviti u znaku Strelca do 6.12. On može pokrenuti jaču povezanost sa sobom i drugima, lakše prihvatanje razlika, okrenutost obrazovanju i svetskim trendovima, ali pre svega religioznosti, dubljim temama i potrebi ka saznanju svega onog što je oko nas. 

 Značajniji aspekti tranzitnog Merkura je svakako konjukcija sa Venerom 21.11., ali i opozicija sa retrogradnim Marsom iz znaka Blizanaca 29.11 koji posebno pojačava alarm jer može doneti puno svadja, destrukcije, ljutnje, provokacije, ali i nezgodnih situacija i većih osetljivosti preko polja saobraćaj, zakona, papirologije, rodjaka. 

30.11. Merkur će se naći u nešto stabilnijem i mudrijem aspektu sa planetom Saturnom, i može ipak doneti bolju koncentraciju, mentalni fokus na bitne stvari, završetak starih poslova, veću odgovornost i zrelije poglede na život. 

2.12. tranzitni Merkur biće u kvadratu sa R Neptunom i koliko god da može da povećava maštu, može ipak uticati na slabiju koncentraciju, preosetljivost, psihološke krize, uspavanost, loš uticaj drugih, ali vreme puno laži, manipulacija i loših procena. Zbog toga je jako važno sa oprezom donositi i odluke! Ovo može biti i povećano vreme kradja, osetljivosti kroz trgovinu, kao i zaboravljanja bitnih stvari ili gubitaka sitnih stvari. 

6.12. tranzitni Merkur u kvadratu sa Jupiterom nosi puno obećanja bez ikakvog učešća. Sklonost preteranoj dobroti, velikodušnosti, davanju, ali i razočarenjima. U povećanju moralni konflikti i finansijski troškov, teško uskladjivanje sa okruženjem, osetljivost kroz učenje, ali i prevelika očekivanja. Kroz ovaj aspekt moramo dublje da upoznamo sebe, da se fokusiramo na slabe tačke, i da budemo mentalno trezniji prema onom što nam je važno. Lenjost, apatičnost, idealizacija, mogu biti prisutni tokom početka sledećeg meseca. 

Medjutim imamo period tranzitnog Merkura koji nam može dati neki mentalni ritam veće konekcije sa univerzumom, nama samima, našim zaboravljenim snovima i vizijama koje će nas voditi u naš mali svet, ali spontane planove koje mogu za mnoge od vas doneti prijatna iznenadjenja:-))


Šta se dešava sa današnjim aspektima?

Mesec posle ponoći u veoma lošem aspektu sa Merkurom nosi vreme stomačnih problema i osetljivosti zdravlja, ali sukoba izmedju emocija, umora, ali pojačane emotivne tenzije. Mesec je u svojoj poslednjoj četvrtini pa nosi niz mešavine strasti i sumnji u pozitivne ishod kroz partnerske odnose, ali i problem u komunikaciji. 

Mesec prelazi u zemljani znak Device od 2:05am u kome će boraviti do subote. Mesec može da utiče na veća vremenska zahladjenja, ali i kontrolu emocije, osim da ćemo imati neke veće oscilacije od nagle euforije i optimizma, do sumnji, analiza, bežanja od rutine. Emocije pod nekim pritiskom, stidljive i ensigurne. U osetljivosti creva gde se svaki manji stres može da se prebaci na stomak. 

Već od 4:15am Mesec će biti u osetljivoj opoziciji sa Venerom i može nositi ženske probleme, emotivnu preosetljivost, nesanice, razmisljanja o više stvari odjednom i onog što je bilo i što negde nismo " svarili u glavi", ali i niz emocionalnih problema koje se mogu osetiti i tokom dana. Danas bi bilo dobro zaposliti sebe, malo pokrenuti disciplinu u svemu i sigurna sam da ćete biti zadovoljniji. Detalji uz oslobadjanje svega suvišnog mogu pomoći da se osećate bolje. Prepusti se svojim instiktima. Ne sumnjajte u sebe. Verujte svom osećanju. 



Budite dobro - vaša Astro Luna


# currentmood# merkur ulazi u znak strelac# mesec u devici




Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski