среда, 23. новембар 2022.

Dnevna doza Lune - Mlad Mesec u Strelcu


 Ulazimo u novu lunarnu fazu, prvu značajniju posle oba Pomračenja, koja kroz prelazak važnijih planeta kroz vatreni promenjivi muški znak Strelac daje jednu sasvim novu dimenziju. Duhovnost, vera, pokretanje i vraćanje motivacije u fizičkom smislu, istraživanje i jaku potrebu za istinom, idealizam u širokim granicama, okrenutost daljinama i mašti, ali izvesnoj rasterećenju posle ciklusa koji je bio poprilično mračan u prethodnom periodu. 

Pre toga imamo zanimljive aspekte Meseca koji će ići kroz zadnji ciklus znaka Škorpije do večernjih časova: 

Rani jutarnji časovi poprilično nose psihološka kriziranja, čudne i teške snove, usamljenost i crne misli, loše vremenske prilike koji mogu smetati reumatskim bolesnicima i senzitivnim osobama zbog teškog kvadrata Meseca i Saturna koji može biti veoma težak za porodjaje i zdrastvene probleme posebno u periodu od 3-9h ujutru. U povećanju nasilje, agresija, gubici.

Period od 9:05 pokreće romantičan i krajnje emotivno intezivan aspekt izmedju Meseca iz znaka Škorpije i retrogradnog Neptuna pa početak dana donosi prejak osećaj povezanosti, bliskosti, telepatije, ali je izuzetno srećan da otvorite dušu ili da deo sebe date u ono što verujete. U emotivnom smislu jaka osećanja, slučajni susreti, zaljubljenost i osećanje povezanosti. Dan možete započeti sa laganim vežbama, ukusnim doručkom, molitvom ili kontaktom sa vodom koji može pozitivno uticati na organizam. Period inspiracije.

Od 15:39 Mesec će doći u sekstil sa Plutonom pa možete biti jaki, snažni, ubedljivi, ali čvrsti u svojim uverenjima, ali skloni da neku komplikovanu situaciju promenite na pozitivnom nivou. Ovo je vreme lične harizme, ali emotivne privlačnosti. Kada Mesec boravi u znaku Škorpije, postoji potreba za tabu temama i nečim što nije dostupno, ali jakom fizičkom privlačnošću. Možete danas ostaviti jak utisak na druge ili dobiti neku poruku univerzuma kao primer šta je potrebno da vas motiviše da napravite ono što vam nedostaje...

Od 19: 17: Mesec u Škorpiji u vrlo srećnom trigonu sa R Jupiterom iz znaka Riba - ovaj aspekt može uticati na prosperitet, zaštitu, blagostanje koje je povezano sa vašim podsvesnim, potrebama ili onim što vas može učiniti srećnim. Posebno srećno vreme za studije, daleka putovanja, kontakte sa dragim ljudima koji su udaljeni od vas, ali i period proširene kreativnosti, smisla za psihologiju, saosećajne, ali opet i energije vere i optimizma. Zatvorite oči i prepustite emocije prema daljini. Šta vidite? Koji deo sebe želi da pokrene sreću koja vam nedostaje? Danas je posebno srećan dan za zapisivanje ličnih želja u kutiju sreće o kojoj smo pričali kroz ovaj blog, napišite šta želite, ostavite želju u kutiju svoje sreće i sačekajte... Ovaj aspekt može doneti dobrobit, ali pozitivno uticati na novac. Poslovno možete se konektovati sa osobama kojima ste potrebni ili kojima možete doneti sreću i obratno. 

Od 21:17 Mesec prelazi u znak Strelac. Religija, obrazovanje, socijalna pitanja, inostranstvo, sport, avanturizam, jaka mašta i idealizacija situacija, otvorenost, sanjanje, meditacija,filozofiranje, potreba za novim i interesatnim. 



23.58 Mlad Mesec u znaku Strelca, donosi i lunarnu fazu posle Pomračenja Meseca kao kraj ciklusu pomračenja ovog meseca, na  1 stepenu znaka Strelca gde će Sunce i Mesec biti u konjukciji. Ovaj Mlad Mesec podstiče širenje, lični i duhovni rast, sreću preko inostranstva i putovanja, kao i odlične šanse preko obrazovanja, nauke i poslovnog unapredjenja. Odlično vreme da započnete nešto novo ili pokrenete važne projekte ili obaveze. Osećanje veće vedrine i samopouzdanja. Ukoliko želite da pokrenete nešto pravno, zakonski dobro vreme. Posebno pozitivno vreme za sticanje novih prijatelja ili ljubavi, ali zaposlenje ili povećanje materijalnih sredstava. Ipak, ne treba zaboraviti da vladar Jupiter je još uvek retrogradan pa može uticati na rasipnistvo, nemoral, sebičnost, poročnost.Ovaj Mlad Mesec koliko individualno može doneti više radosti i mogućnosti za uspeh, može biti posebno neprijatan za ekonomsku krizu koja je u jeku i povećanje inflacije posebno što se vladaoc Jupiter poravanava sa fiksnom zvezdom Šit koja može doneti i ekstremne neprijatnosti na polju berzi i ekonomije u svetu.

Kvadrat retrogradnog Jupitera prema retrogradnom Marsu i Neptunu posebno povećava sebičnost, manipulaciju, lenjost, aroganciju i sklonost hvaljenju na pogrešan način.Može posebno delovati na osobe zavisne od kocke, narkotika ili osobama koje žive na tudji način ili žive iznad svojih mogućnosti koristeći sredstva drugih. U porastu iako ovaj Mlad Mesec utiče na obilje, ipak na opasnost od izdaja, kradja, ozbiljnih pretnji od prevaranata. U porastu skriveni neprijatelji i opasnost od lakovernosti i padanja na slatkorečivost. Treba se okrenuti veri, ali svom osećanju. Jupiter je stacionar ali jos uvek u oblasti retrogradnosti i iz tog razloga ne treba imati preterana očekivanja i da će se nešto rešavati brzo, već od ovog Mladog Meseca pokrenite spore, ali sigurne korake ka promenama i transformacijama koje želite. 

Svakako stelijum Sunca, Meseca, Merkura i Venere u znaku Strelca donose osećanje olakšanja, ali želje moraju biti objektivnije i realnije. Razmaženo ponašanje zaboravite, već pokušajte da se uključite u sadašnje vreme i šta je to važno što bi mogli sada sve do 7.12. da pokrenete. 

Posebno osobe koje se bore sa nezadovoljstvom preko posla, trebalo bi da budu strpljivije jer odredjene promene mogu biti praćene spontanom srećom od kraja ovog meseca.Jako dobro vreme za proslave, uredjenje doma, selidbe. Ipak, oni koji osećaju ograničenja na emotivno - poslovnom planu, moraju krenuti od sitnijih promena ka većim kao pripremu od početka 2023. 

Srećno - vaša Astro Luna

# mlad mesec u strelcu# vreme je za pokret i oslobadjanje od loših navika# vreme je da se vrati vera# billie ellish - strelac





Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski