четвртак, 8. децембар 2022.

Dnevna doza Lune -8.12.2022. - Pun Mesec u Blizancima

Četvrtak, 8.12.2022 od 5:09 po našem vremenu na snazi je Pun Mesec( Hladan Mesec ili Mesec dugih noći, Predbožićni Mesec)  kada će se Sunce i Mesec naći u opoziciji na 16 stepenu. Pun Mesec tačno pada u konjukciju sa retrogradnim Marsom pa donosi nekontrolisanje reakcije i emocije, ljutnju, brzopletost i veliku napetost. U porastu velika strast, ali ogromna razdražljivost, mnogi od vas mogu osetiti i jubomoru ili loša dela ili reči drugih. Veoma je važno da budete borbeniji, prodorniji i da jednostavno rečeno se izborite za sebe ili svoje najbliže. Retrogradni Mars je u sekstilu sa Rx Uranom pa može doneti da puno rizikujete, želite da probate nešto novo ili doživite neko iskustvo koje traži i neki vid adrenalina.

Ono što je jako važno da spomenem je Lunarna okultacija Marsa - okultno znači skriveno. Lunarna okultacija se dešava kada Mesec prodje ispred zvezde ili planete i sakrije se. Znači Mesec sakriva Mars u ovom slučaju. Ova vrlo retka lunacija na nebu moćiće da se vidi iz nekih delova Evrope, više sa područja Usa i Afrike. U podsvesnom smislu ova lunacija može individualno uticati na tajne, afere, velike emotivne i psihološke padove i da imamo velike izazove i lekcije. Ona može biti dobra za ambicije, liderske sposobnosti, ali je jako važno šta god da se dešava da pokažete hrabrost, iako Mesec i to Pun može doneti osećanje velikog nemira, napetosti posebno u saobraćaju, okruženju, porodici, ljubavi.

Posebno osobe koje imaju problema sa besom, destrukcijom i nekontrolom imaće neki vid opomene univerzuma da moraju da se promene. U porastu velika agresija i nasilje, jer i Sunce u vreme Punog Meseca pravi opoziciju sa retrogradnim Marsom pa može doneti terorističke napade, napade na važne ličnosti, zemljotrese, nesreće, tragične situacije i posebno porodična nasilja i nasilja usled mržnje, nacionalizma, šovinizma. Ovaj Pun Mesec nas uči da svoju energiju integrišemo ka zdravijem okruženju, navikama i da brojimo, brojimo i učimo. Osobe koje imaju psihološke probleme posebno se mogu suočavati sa velikim problemima, kao i osobe koje su sklone manipulaciji, izdaji, kriminalu. Priroda retrogradnog Marsa može uticati na kolektivne loše prilike, posebno u smislu budjenja, potresa i prirodnih katastrofa. Opozicija Sunce / retrogradni Mars može doneti i povećanje požara, napada, agresivnosti, nametanja sile i sl. U porastu ogovaranja i osvete.

Ova lunarna okultacija Marsa dešava se redje, ali samo u vreme Punog Meseca i retrogradnog Marsa.  Mars će biti najbliži Zemlji i sijaće cele noći. Ukoliko budete želeli da napravite fotografije ove crvene planete sada imate priliku.

Uloga i poruka neba biće da vam Mars otvori slabe tačke i da se suočite i pomirite sa njima, tjs da poradite na njima. Pun Mesec može veoma dramatično delovati na Ovnove, Blizance, Rakove, Lavove, Strelčeve i Ribe. Vreme Punog Meseca zbog hiperaktivnosti fizičke energije može biti dobro za sportska takmičenja, vežbanje i intezivnije fizičke odnose u ljubavi, masaza ili čišćenja doma. Samo nadjite način da ispraznite energiju, jer u suprotnom ovaj jak uticaj može delovati na podsvest, raspoloženje i kompletnu ličnu stranu. Iako vreme od 11:40-18h može doneti stabilnost i istrajnost, Pun Mesec će biti u kvadratu sa Neptunom pa može izazivati jak umor, depresiju, brigu, pospanost i sl.

Pun Mesec sa okultacijom R Marsa  donosi i poruku kako vaš ratnik u sebi utiče na ljude oko vas. Pun Mesec nosi i mogućnost da ne možemo izdržati pritiske, i nosi da moramo pokazati na neki način snagu koju posedujemo u sebi. Zbog sjajne zvezde Rigel definitivno ovaj Full Moon ima poseban sjaj i značaj sve do Mladog Meseca 23.12 kada je posebno dobro vreme za regeneraciju, meditaciju, pisanje, šišanje,i pripremu nekih ciljeva koje možete ostaviti za naredni period. Pun Mesec je odličan za izbacivanje tečnosti, ali i oslobadjanje od pritisaka od ranije. Disanje će biti veoma značajno za ovaj Pun Mesec, kao i kontrola u svemu. Pazite na reči. Može biti velikih medijskih provokacija, ali i hapšenja i pokušaja skrivenih opasnih namera, što smo mogli pratiti u vestima ovih dana.

U vreme Punog Meseca imamo i snažnu konjukciju sa R Marsom koja može pojačati emotivne povrede i impulsivnost, ali svadje sa okruženjem, rodjacima i veliki emotivni bes. Veoma je važno izbegavati nestrpljenje, eksplozivnost i dramatiku! U porastu opekotine i povrede. Porast nepristojnih ponuda, kao i mentalno pritisaka i skrivenih loših poruka može biti pojačan. Ovaj aspekt nosi poruku da treba izbegavati rizike, a svoju energiju treba usmeriti na rad, fizičke aktivnosti i vežbe opuštanja. Popodnevni časovi mogu nositi preosetljivost i senzibilnost zbog kvadrature sa Neptunom koje posebno neće prijati meteropatama, ali nekakvu uspavanost. Ipak trigon sa planetom Saturnom može danas i doneti važne poruke neba i mogućnost da pokažete odgovornost i zrelost i pod iskušenjima. 




Srećno - Astro Luna




Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski