петак, 16. децембар 2022.

Dnevna doza Lune - Poslednja Četvrtina Meseca




Pred nama je Poslednja četvrtina Meseca - lunarna poslednja faza pred zvaničan početak zime, faza pred Mlad Mesec 23.12. Ova lunarna faza je na snazi od 9:57am po našem vremenu na 24 stepenu znaka Device koji će se naći u kvadratu sa Suncem u znaku Strelca. Oba znaka promenjiva. Energija izmedju pesimizma i optimizma, vere i mraka koji vlada svetom. Energija gde moramo sebe naterati da se radujemo malim stvarima i jačamo duh. U kojoj ne smemo odustajati od ličnih ciljeva, faza u kojem možemo pobediti loše raspoloženje meditacijom, motivacijom kroz rad i obaveze. 

Posebno zbog opozicije Mesec/ Neptun energija dana počinje veoma osetljivo i senzibilno. Uspavanost, konfuznost, neorganizacije, čas neki idealizam i maštanje, čas prelazimo na druge obaveze, a negde započinjemo više stvari odjednom nekako izgubljeni.Posebno u pojačanju danas emotivni problemi, nezadovoljstvo, laka sklonost razočarenjima, iluzijama, prevarama i lažima. Treba dobro naoštriti um i disati punim plućima, a sa smirenjem sebe koncentrisati ka onom što vam je danas važno. Ukoliko imate vremena odmorite se, ali se nemojte olenjiti. 

Podsvesni nemiri praćeni talasima naglog raspoloženja i nekakve brige nekad iz razloga mogu pojačavati ovu energiju. Danas je odlično vreme za nekakav vid istraživanja, ali posebno podsvesne terapije rada sa sobom. Danas može pomoči kontakt sa kristalima, odredjenim alternativnim tehnikama. Opreznost sa lekovima, porocima, i svemu štetnom!
 Trigon izmedju Meseca i Plutona od 15:20 može malo stvari staviti u balans i doneti jačanje. Medjutim, danas je jako važno da izbegavate negativno okruženje, ignorišete ono u šta ne verujete i ne dozvolite štetan uticaj. To će biti veoma teško, jer je danas i kolektivno jako mračan dan. U povećanju depresije i nekakav vid iscrpljenosti. Možda i osećanja da želite da vas malo svi ostave na miru, da sednete u miru da razmislite šta bi dalje....

Opozicija Meseca i Jupitera od 20:15 donosi pojačane želje, veću potrebu za uživanjem, ali preterivanje. Ponovno u centru pažnje mogu biti velika očekivanja, oscilacije, iako neki vid zaštite. Možete imati utisak da drugi kvare neku vašu svetlu tačku. Borite se protiv toga. Verujte samo onom što vam srce pokazuje i intelekt deluje, nikako drugačije. Danas itekako možemo videti opštu maskaradu ali nemoralnost koja je u povećanju cele godine. Itekako može biti podmetanja, špijuniranja, ogovaranja koja emotivne ljude mogu voditi u brige. Pokušajte da reagujete smirenije i stavite neki vid odbrane. 



Od 20:50 Mesec prelazi u znak Vagu u kojem će biti ceo vikend. Ipak sa promenom meseca malo nam se menja energija koja zbog vazdušnog simbola prelazi u dinamiku, brže reakcije, potrebu za lepim, pomirenjem, balansom. Venera je trenutno u znaku Jarca i imamo simbolički energiju vraćanja na propušteno, nostalgiju, ali i čvrstinu. 
Pokušajte da danas budete dostojanstveni i čvrsti u svojoj veri i stvarima koje su vam važne. Ne dozvolite tudj uticaj! Ne dozvolite da trošite mnogo vremena na pogrešne stvari. Prekinite lanac tuge. 
Mislite na sebe i svoje zdravlje! Pokušakte da konkretizujete današnje planove, sa manje detaljisanja, vaganja, analiziranja, opterećenja, jer to posebno može podsticati psihološke pritiske, a posebno crtu linije manjeg otpora. Manje kukanja, više rada.



Srećno - vaša Astro Luna




 # currentmood# moon in virgo/ libra# osvešćenje# rad na sebi# dnevna doza lune

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski