среда, 18. јануар 2023.

Dnevna doza Lune -18.01.2023.


 Krstovdan. Svako nosi neki svoj krst i sudbinu na način kako najbolje zna. Baš u vreme ovako važnog praznika Sunce i Pluton planeta svetlosti i planeta tame negde se susrecu kroz kardinalan znak Jarac u popodnevnim časovima. 

Istovremeno i neka velika ambicija, ali i unutrašnja senzitivnost dobro sakrivena snagom i jakom voljom. Neki dah prošlosti pomešan sa velikim tragovima koji su ostali na duši. Nekom kolektivnom mraku ili manipulaciji u proširenju puta dva. Vraćanju na bolne uspomene od davnina mogu probuditi nepotrebne razgovore i nerviranje.

Opet ovaj aspekt budi da osećamo nenormalnu hrabrost da se izborimo ili zainatimo sa samim sobom. Mesec je u Strelcu i malo ćemo filozofirati o životu, karmu, prošlosti, najviše o ljubavi. Univerzum u nekoj magli traži način da pošalje ljubav koja treba da obriše sve loše tragove prošlosti. Neka povredjenost sa njihaljama pitanja i podpitanja gde smo pogrešili. Ili da li sve moramo ostaviti i negde malo naći sami sebe. 

Dobra vest, Merkur kreće iz retrogradne faze sa dosta osetljivog  8 stepena Jarca( u znaku Jarca će boraviti do 11.02.) ali biti u svojoj zadnjj senci do početka februara. Ne možemo reći da nećemo i dalje biti pod pritiskom, odgovornostima, rutinom, pesimizmom  kolektivnih dešavanja, ali Merkurovo izlazak iz retrogradne faze ipak može olakšavati komunikaciju, obnavljati stare poslove, pokrenuti izgubljeno, negde olakšavati sve ono što nije išlo( bilo je veoma usporeno). Ali da će odmah preko noći nešto krenuti, to ne, sve će ići korak po korak....


Vreme posle ponoći Mesec i Jupiter u srećnom aspektu bez obzira na sve prepreke može doneti olakšanje, inspiraciju, kreativnost, zaštitu, dobre planove i raspoloženje. Mesec danas baca i strelice i želi da iz neke povrede završi sa jednim ciklusom od jeseni prosle godine. Mnogi mogu osetiti danas da žele nešto da okončaju i da se ne vraćaju više na tu temu.

Obratiti pažnju od ranih jutarnjih časova na reči. Ako ste povredjeni, možete povrediti druge a da to ne osetite. Ako ste nesrećni možete prenositi osećanje da je sve stalo. Bez obzira šta vam se dešava, pokušajte da to rešite sami sa sobom. Nemojte kriviti druge za ono što trenutno ne fukcionise. Malo vere sa začinom odgovrnosti danas jeste negde u centru  neba iznad nas. 
A Mesec, Mesec ni da sanja, da negde ode daleko, da se osami, smeje, i zaboravi na trenutnu realnost. Negde će i prijati da danas malkice budete isključeni od svega što vas dovodi do stresa. To možete uraditi za sebe. 

Jutarnji časovi savetuju da se pazi u saobraćaju i izbegava nepotrebna impulsivnost i napetost u odlukama! Pozitivno vreme za učenje, obrazovanje, mentalni rad zbog malo viška mentalne energije, negde to može da udalji misli od crnih tema. Danas možete i smiriti druge ili ih na neki način izlečiti. Energija je na rečima i može vaše malo, značiti nekom puno...Kolektivno danas može biti dogadjaja koji mogu označiti prve važne korake u ovoj 2023. Uticaj Sunca i Plutona može biti jak do 20.01.Treba individualno izbegavati preteranu opsesivnost nečemu, ali i preterano nezadovoljstva. Svaki dan kada sačuvate svoj nervni sistem, to je veliki plus za vas. Moćni mogu još više jačati i praviti velike planove koji neće odgovarati slabijima. Koristite danas moć da pročitate okruženje ili osobe oko vas, ili da poradite na svom mentalnom samopouzdanju. Odlično vreme da se dodje do ozbiljnijih istraživanja ili otkrivanja velikih tajni sveta. U porastu kriminalni obračuni i velike političke dominacije i manipulacije nedostupne običnom svetu. 

Izbegavajte dodatno mešanje u stvari koje vas se ne tiču ili zavere, jer možete na kraju vi biti optuženi. Sunce i Pluton danas otvaraju mnogo paranoisanja, ali najteže će biti onima koji su skloni porocima jer mogu otići na dno. Psiha u ozbiljnom izazovu.  Može biti uznemirujućih dogadjaja. 

Period pada uvek vodi samoanalizi, povlačenju, pa pokretanju ponovne snage. To jeste i energija ovog aspekta.Odlično vreme da očistite sve što je muljavo, i nepotrebno. Odlično vreme da pokažete nesebičnost.

Sledeći aspekt Sunca i Plutona na snazi 20.01.2024..

Srećno - Astro Luna

# currentmood# predivna emina#


Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski