четвртак, 22. јун 2023.

Dnevna doza Lune -Jun 22


 Leto je stiglo a sa njim i više temperature koje posle dugotrajnih prolećnih kiša baš prijaju. Sednete u neki lep park, kafić, upijete što više vitamina D i krenete u nove pobede. Leto ne mogu porediti ni sa jednim godišnjim dobom, prosto ima čar dobrog raspoloženja. 

Mesec u kraljevskom znaku Lava danas od ranih jutarnjih časova u konjukciji sa Venerom. Ljubav, strast, jak intezitet emocija mogu podići nivo samopouzdanja. Potreba da budemo u centru pažnje, pokažemo talente, prikažemo se više, svetlimo. Sunce samo što je ušlo u kardinalan znak Rak pa pokreće iznutra emocije, nostalgiju, ali jačanje duše. Neka poruka neba može biti danas: " Volim one koji mene vole i prihvataju".

Konjukcija Mesec Mars od 14:43 danas može pokrenuti i impulsivnije reakcije, ljutnju, napetost, ali i emotivnu hrabrost, brzinu, dokazivanje. Kritike se danas neće baš dobro prihvatati, a može u ovo vreme biti uvredljivosti i jakog ponosa. 

Od 17.50 Mesec u sekstilu sa Merkurom može nositi puno novosti, važnih dešavanja, kratka putovanja, mnogo komunikacije, važne sastanke, ali i poslovne ponude. Dobro vreme za društveni život, odmore, pisanje, spremanje ispita, potpisivanje važnih papira, emotivne susrete i dogovore. 

Od 19:02 Mesec u eksplozivnijem aspekte sa Uranom neće pogodovati meteropatama, a posebno senzitivnijim osobama. Nagle vremenske prilike, eksplozije, emotivni prekidi, stres i promene planova, neočekivane okolnosti.

Ipak danas ćemo imati potrebu da jačamo sebe i da negde nešto novo prikažemo. Može biti dosta planiranja, druženja i emotivne veće potrebe. Jako dobar dan za pedagogiju i prenošenje znanja. Osetljivost kroz avio saobraćaj, struju, neočekivane napade moguć u večernjim časovima. 

Srećno - Astro Luna


Meril Strip, rodjena je 22.06.1949.,Summit, Usa, kao Rak sa podznakom u Lavu.Harizma, elegancija, ponos i dostojanstvenost kojom pleni možemo zahvaliti njenom Plutonu u prvom polju koji ukazuje da je ona vrlo jaka i snažna licnost koja na prvi kontakt ostavlja veliki utisak na druge.Pozicija njenog Jupitera u genijalnoj Vodoliji u blizini tacke descedenta ukazuje da se ne plaši nijedne uloge, da je opuštena i da prihvata sve što je novo.Kao Rak sa Venerom u 12 polju ovo je sigurno vrlo senzibilna, porodicna osoba koja je vrlo rano težila mirnom nacinu života i koja voli da je malo u izolaciji čuvajući svoje drage od medija, ali to može biti i njen suprug koji ne voli mnogo da se pojavljuje u javnosti.Sjajan prijatelj, sjajna majka, i sigurno zbog plodnog Meseca u biku imala predispoziciju da ima više dece( ima cetvoro dece), ali osoba koja ima sjajnu ravnotežu izmedju posla i cuvanja porodice od slave koja joj kao Lavu u podznaku i prija, ali nekad prosto želi da kao Rak nestane.Mislim da je kolege obožavaju zbog otvorenosti i neposrednosti, ali i diskretnog stava.Vrlo finansiski ekonomična, vredna, sa mogućnostima da je počela rano da zaradjuje, ali da je vrlo savesna na materijalnom nivou. Neptun u blizini zvezde Spike donosi joj miran način komunikacije, i izuzetno strpljiv odnos sa medijima, iako je kao i mnoge velike zvezde doživela na početku svoje karijere da pišu o njoj neistine.Zbog uticaja Venere u raku u 12 može imati jake strahove za svoje najmilije, ali se ponašati potpuno suprotno i flegmatično.Meryl ima dosta prijatelja i uživa u društvu mladjih osoba.Postoje veće mogućnosti da jedno od njene dece( najverovatnije dete koje će imati velike emotivne promene u životu imati mogućnost da na neki " svoj" način nastavi njen glumački put.Obožava prirodu, životinje, zdravu ishranu, posebno cveće.

Kontakt sa vodom joj je kao jednom Raku veoma bitan i donosi joj posebno psihološko smirenje.Meryl ima veoma neobične, napredne ideje, lako se prilagodjava novim trendovima i ne priznaje godine.Svoju prošlost, loša sećanja čuva samo za sebe.Suprug joj je prvo najbolji prijatelj, najveća podrška, neko ko je motiviše, pa tek onda " partner".Meryl Streep je najviše poštovana glumica svoje generacije, osoba bez presedana, sa 12 Oskar nominacija za svoje odlicne nastupe u filmovima, ukljucujuci "Lovac na jelene", 1978, "Kramer protiv Kramera" 1979, "Žena francuskog porucnika", 1981, "Sofijin izbor", 1982, "Silkvood" 1983, "Moja Afrika", 1985, "Razglednice iz Edge" 1990, "Mostovi okruga Madison", 1995, i "One True Thing", 1998. Emi nagrade pobednik po svojoj ulozi u 1979 TV mini-serija "Holokaust". Za scenski rad je osvojila Spoljni krug Nagrada kriticara, Drama Desk Avard, pozorište Vorld Avard, i Toni za svoj nastup u "Dvadeset sedam Kola Puna pamuk." U 1998 je dobila zvezdu u Holivudu slavnih, prvi Beti Dejvis nagradu za životno delo i Srebrnu plaketa na Telluride filmskom festivalu. Bez obzira na navedeno, poznata kao pravi Rak, vrlo skromna i jednostavna, iako je 1987 bila najplacenija glumica.Iako je njen horoskop savršen, ipak Meril je sigurno prolazila kroz jake i velike krize.Njen Južni cvor preko Neptuna sigurno ukazuje da je mogla imati velikih problema sa bratom, kao i emotivni krah ili cak gubitak pre braka.
22.06.1953 rodjena je američka pevačica –Cindy Lauper u emotivnom znaku Raka sa podznakom u divljoj, buntovnoj, ali krajnje originalnoj Vodoliji.80 je bila na vrhu popularnosti zbog svog melodičnog glasa, ali smelih tekstova.Mesec u škorpiji joj posebno donosi jaku borbu, emotivnu dubinu i prepoznatljivost.
22.06.1949. rodjena je američka glumica Lindsy Wagner u znaku Raka sa podznakom u Strelcu i Mesecom u Biku,
22.06.1984. rodjen je naš teniser –Janko Tipsarević u znaku Raka sa podznakom u Devici.

среда, 21. јун 2023.

Dnevna doza Lune - Jun 21


 5 minuta posle ponoći Mesec ulazi u znak Lav. Mesec se pridružuje Marsu i Veneri dajući svetlo, dušu, srčanost, toplinu, velikodušnost, samopouzdanje i bolji elan. Mesec će boraviti u sunčevom znaku Lava do petka. Danas nam želje mogu biti mnogo veće od realnih mogućnosti, ali letnja energija može da nas vuče na hiljadu strana. Ipak, osećaćemo da imaju planove, da dolazi zvanično leto i da nekako osećamo drugačiju energiju. 


Zvaničan početak leta u 15:51. Prvi dan zime na južnoj hemisferi.Ovo je najduži dan u godini, nazvan i kao letnja dugodnevnica. Karta početka leta ukazuje na posebno veliki intezitet emotivnih dešavanja, koja mogu biti dramatičnija. U povećanju veći finansijski troškovi i neumerenost, ali potreba za zabavom i putovanjima. Može biti puno proslava i društvenih dešavanja. Trigon Sunca i R Saturna može smiriti kišne prolećne prilike, ali i nositi da ovog leta može biti pojave naglih visokih temperatura, ali i povećanja zemjotresa, vulkana i maglovitih dana. Ovo leto nosi veoma značajne kolektivne dogadjaje, ali dramatične političke prilike.


Sunce ulazi u znak Rak u 16:59. Rakovima ova solarna godina može doneti jako puno putovanja, sreću preko pozicije stranaca, obrazovanja, velike poslovne želje, velike ambicije. Rakovi će u ovoj solarnoj godini mnogo tražiti, ali puno ulagati. Mogu imati visoke finansijske troškove, ali ne treba da brinu jer mogu imati mogućnost da dobro zaradjuju. Mogu imati osetljivost kroz saobraćaj.Problemi sa kilažom, hormonima, vidom i srcem mogu im biti neki vid opomene da menjaju navike. S obzirom da je Rak porodičan znak, jako će i m prijati dom, mir, kreativni poslovi u domu, ali mogu računati na završetak nečega što su dugo želeli. Trebaće im mnogo strpljenja za druge, a često mogu biti neočekivano napadnuti ili skloni da se razočaraju u druge. Biće raspoloženi za istraživanja. Mogu imati dosta kriza u braku. Slobodni Rakovi svoju ljubav mogu naći daleko od mesta i zemlje rodjenja. Oldična godina za potomstvo. 

Više i detaljnije možete prčitati na mom sajtu u godišnjem horoskopu za znak Rak: https://astroluna.rs/godisnji-horoskop/rak-godisnji-horoskop/


Merkur u znaku Blizanaca i Mars će se danas susresti i doneti intezivne misli, brzinu, lakše učenje i povezivanje stvari, strast u govoru, dobro vreme za javne nastupe, ispite, putovanja, ali osećaće se izvesna hrabrost u govoru. 

Kvadrat Meseca i Jupitera može doneti od 18h neumerenost, veliko emotivno trošenje, preterivanje u svemu, kao i osetljivost kroz moral, zakon i emotivne odnose. 

Srećno - Astro Luna


21 Jun –Svetski dan Muzike
21.06.1985., Ny, 2:35am rodjena je američka pevačica –Lana de Ray( pravo ime Elizabeth Grant, zanimljivo je da je njeno scensko ime kombinacija imena pokojne holivudske glumice Lane Turner i fordovog tipa automobila Del Raj).Lana je rodjena ne poslednjem stepenu znaka Blizanaca na 13 stepenu znaka Bika sa Venerom u biku i Severnim čvorom na samom ascedentu koja joj daje lepotu, čulnost, senzitivnost, praktičnu prirodu, ali da je veliki esteta, hedonista i okrenuta emocijama.Venera u biku donosi i prirodan talenat za muziku.Venera je u opoziciji sa Saturnom u škorpiji pa Lana često može prolaziti kroz teške lične, ali i emotivne periode.Podznak Bik joj ipak donosi i trezvenu, realnu, ali krajnje plodnu prirodu.Stelijum planeta u 3 polju još dodaje kreativnoj prirodi i smislu za muziku, ali talentu za pisanje( Sunce, Mars i Merkur u raku pojačava mentalnu osećajnost, subjektivnost, donosi da je Lana izuzetno osetljiva što često prenosi na svoje tekstove).

Mesec u lavu povećava velikodušnost, dominatnu prirodu, da joj prija da bude u centru pažnje, da je veoma povezana sa svojom porodicom, da voli komfor, udobnost, iako povremeno može imati udaljene odnose sa ocem.Ona je ćerka milionera Roba Granta.Mesec u kvadraturi sa Plutonom donosi da je veoma privlačna, ali sklona prirodi koja je povredjena, koja se budi i koja je u stalnom izazovu.Često može prolaziti i veoma kontradiktorne faze, ali je dobro što sve što lično doživljava i prenosi na svoje pesme.Jupiter u vodoliji u 10 donosi da će uvek biti originalna, svoja, nezavisna, nikad neće ići za „ muzikom koja je u trendu“, već često stvarati svoju muziku na osnovu svojih vizija iako to može da joj donese blokade od muzičkih kuća i blokade na polju karijere.Lana je osoba koja se dosta daje drugima ,iako na prvi pogled može delovati i prepotetno.

Merkur u raku u trigonu sa njenim Saturnom u škorpiji traži ipak vreme da nešto napiše, pokrene i uradi- .Lana će često imati velike porodične, posebno emotivne izazove.Ona je duša koja kad voli može da se raspadne od toliko emocija.Za nju je bolje da ima nekonvencione emotivne odnose, nego brak.Svoju pravu ljubav može pronaći kasnije, kao nekog koga poznaje ceo život.
21.06.1982 rodjen je princ William-vojvoda od Kembridža, najstariji sin princeze Di i kralja Čarlsa u znaku Raka sa podznakom na 27 stepenu Strelca, baš u vreme Mladog Meseca kada su Sunce na 0 stepenu i Mesec na 4 stepenu prelazi preko descedenta.

Mesec u raku donosi nežnu i požrtvovanu majku, ali jaku vezu deteta sa pokojnom princezom.Mesec u raku nosi i da princ William tek sada kada ima svoju porodicu može reći da je kompletan.Iako obožava decu, posebno može biti vezan za svoju ćerku koja može naslediti osobine njegove voljene majke Di.Princ William ima Veneru na zvezdi Algol u opoziciji sa Uranom što donosi da će često malo i kršiti neka pravila porodice, ali da mu porodica često može predstavljati i mali pritisak.Stelijum planeta u Vagi( Mars, Saturn i Pluton kao i Jupiter nultoj tački Škorpije na tački Mc( kraljevski položaj, odlična reputacija), donose visoke moralne vrednosti, religioznost, diplomatičnost i da će William imati posebno dosta uspeha u inostranstvu.Mesec u raku u kvadratu sa Marsom donosi da je veoma teško podneo gubitak majke, dok trigon sa Jupiterom, kao i Sunca sa Jupiterom jako srećne profesionalne okolnosti i voljenost od strane naroda.On je izuzetno senzitivan, ali je s godinama naučio da bude jači i otporniji.Veoma je vezan za svoju suprugu i porodicu, a zbog Neptuna u 12 sklon stalnom maštanju, sanjanju, prirodi i običnim stvarima.
21.06.1973. rodjena je američka glumica Juliette Lewis na poslednjem stepenu znaka Blizanaca i podznakom u znaku Blizanaca kao i senzitivnim Mesecom u ribama.





уторак, 20. јун 2023.

Dnevna doza Lune - Jun 20


 Mesec u Raku kroz ceo dan. Mesec je u svom domu i duboko priželjkuje sigurnost i harmoniju porodice.  Sunce u kvadratusa Neptunom od nedelje pojačava neku čudnu apatičnost, lenjost pomešanu sa naglim promenama raspoloženja. Leto samo što nije stiglo zvanično, a toplo vreme odobrava energiju i upijanje vitamina d da se i ova voda povuče i da krenu stvari nabolje. Neka čudna nostalgija pomešana sa strahovima, pa naglom euforijom može se osećati u toku ovog dana. 

Od ranih jutarnjih časova Mesec i Uran u sekstilu ipak mogu doneti potrebu za nekom promenom, jaku inticiju i predosećaj u kom smeru danas treba da idete. Kroz veći deo dana romantičan aspekt Meseca i Neptuna donosi jaku telepatiju, potrebu za bliskošću, jakim emocijama koje će upijati svaki delić ovog dana. Danas može biti povoljan dan za kreativne poslove, porodična okupljanja, kontakt sa dragim ljudima, i malo se možemo opustiti uz opušteniju atmosferu u popodnevnim satima. 

Karmički susreti mogu biti povoljni. U povećanju jaka potreba za kupovinom i trošenjem novca, a pojačan apetit može biti vezan za neku neobjašnjivu čudnu unutrašnju stranu našeg bića. Muzika, hobiji, odabran krg ljudi, plaćanje računa, čiišćenje doma ili kuvanje danas može podići energiju.

Kraj dana nosi veoma nepovoljna opozicija Meseca i Plutona koja nosi eksplozivnu energiju, povrede, destrukciju, ljutnju. Na kolektivnom nivou ponovo neki politički pritisci i provokacije. Danas zbog dobre pozicije tranzitnog Merkura prema Marsu, Veneri, Hironu i Lilitu može biti povoljno vreme za polaganje vožnje, kraća putovanja, davanje ispita ili pripremu prijemnih ispita, kontakte sa komšijama, trgovinu. Pozitivno vreme za plodnost i planiranje trudnoće, kao i lekarske preglede. Ipak, na emotivnom nivou neko neobično stanje tuge, pa sreće. Puno poziva, novosti, mentalni rad danas na nivou.Iako dan donosi veće ambicije može biti rivaliteta ili nekog pojačanog stresa. 

U porastu problemi sa kičmom, vidom, holesterolom, ali emocije se mogu penositi na stomak i želudac.

Srećno - Astro Luna

Nedeljni pregled ove nedelje možete pročitati na mom sajtu: https://astroluna.rs/dnevna-doza-lune/nedeljni-astro-pregled-od-19-25-06/

Na današnji 20.06.1967. rodjena je australijska glumica i Oskarovka –Nicole Kidman.Nicol je rodjena na poslednjem stepenu znaka Blizanaca sa podznakom u fatalnom i seksipilnom znaku Škorpije.Uticaj Jupitera u lavu u blizini Mc, ali i Venere u lavu donosi joj siguran uspeh, prepoznatljivost, dominaciju koju će ova dama imati još puno godina i sigurno dobijanje još prestižnih nagrada, zbog toga je i smatraju najmoćnijom glumicom 20 veka.. Nešto lošija pozicija Meseca u strelcu u kvadratu sa njenim Plutonom i Uranom donela je dosta problema na emotivnom nivou u prošlosti( brak sa Tomom Kruzom), ali i poteškoće da postane majka, kao i veliki pritisak i stres posla koji je uticao na nedostatak optimizma.Venera u lavu u kvadratu sa Neptunom u direktnoj vezi sa prvim brakom je delovala kao čarolija i ideal, koji se završio razočarenjem..Dosta poteškoća može imati i sa usvojenom decom iz prethodnog braka.Nicole je poslovno veoma odgovorna i često prolazi kroz jako teška „ iskušenja“ da bi perfektno nešto odigrala.Poslovno sam šarm, zavodljivost i izuzetan smisao za glumu joj je pomogao da ide napred.Veliki je borac protiv nepravde, diplomata, iako često Škorpionsko mora da pokaže „ zube“ jer je ljudi često i podcenjuju na osnovu spoljnog izgleda.Trenutno deluje veoma srećno i pronašla je mir sa muzičarem Kitom Urbanom.Veoma je osećajna, sve proživljava veoma duboko, uvek ima dozu testa kroz prijatelje, ali je podjednako sklona da se menja, transformiše, i stalno regeneriše i bude nova.Iako je zainteresovana za politiku, humanitarne aktivnosti, često na tom planu može imati dosta nesporazuma i kritika.Teže podnosi kritike od strane javnosti, jer joj je veoma važno da ostavi utisak.Veliki je esteta, a u dubini duše i veoma ranjiva.Zdrastveno često može imati problema sa kožom i jačim migrenama i ne bi trebalo da preteruje sa estetskim korekcijama i operacijama.Zna da bude i veoma svoja, buntovna, tvrdoglava, ali sklona da dosta dobro sakrije svoj privatni život.Veoma je muzikalna.
20.06.1949 rodjen je američki pevač, tekstopisac i glumac –Lionel Richie u znaku Blizanaca sa Mesecom u znaku Ovna.Smatra se medju svetskim umetnicima svih vremena sa prodatih 100 miliona ploča.
20.06.1952. rodjen je sjajan američki glumac poznat po komedijama, dobitnik Zlatnog globusa –John Goodman sa Suncem i Mesecom u blizancima.
20.06.1960 osnovana je Republika Senegal u znaku Blizanaca sa podznakom u Ribama i plodnim Mesecom u Biku.20.06.1743 osnovan je Oman država na jugozapadu Azije u znaku Blizanaca sa podznakom u Devici i Mesecom u Blizancima.
20.06.1958. U Beogradu rodjen je filmski i pozorišni glumac-Svetozar Cvetković u vreme Punog Meseca( baš mu je rodjendan i u vreme Punog Meseca kada kao i u momentu rodjenja Mesec pravi opoziciju sa Suncem na poslednjim stepenima).Ovaj sjajan glumac poznat po ulogama“ Ni na nebu ni na zemlji, Budjenje iz mrtvih, Srećna Nova 49“) ima opoziciju Merkura u blizancima sa Saturnom u strelcu kao i kvadraturu sa Neptunom i Jupiterom što ukazuje da najbolje i igra ljude koji prolaze teška iskušenja, usamljenost, kontradiktornost.Često je i sam u problemu izmedju snova i stvarnosti.Fizički je jak iako dosta daje sceni i filmu, veoma duboko preživljava poslovne i emotivne situacije.Nekako mu život deluje pun izazova pa u ovom periodu i sam mogao da prolazi velika iskušenja, poslovne napore ali i kasnija rasterećenja.

Све реакције
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski