петак, 26. јануар 2024.

Dnevna doza Lune -26 Januar


 Mesec u Full fazi. Neka energija izbacivanja svega nakupljenog u kombinaciji sa hiljadu misli/ ideja. Na današnji dan rodjen je legendarni Paul Newman, fenomenalna Anita Baker ali osnovan Sidney 1788 u znaku Vodolije sa podznakom u Raku i Mesecom( narod) u znaku Device.


Mesec u znaku Lava. Emocije jake, izražajne, intezivne.Potreba za uživanjem i slobodom posebno bitna, pa će biti i sukoba sa pravilima, ali autoritetima.S obzirom da će Mesec danas imati glavni aspekt sa R Uranom može dolaziti do povremene uznemirenosti, nestrpljenja, eksplozivnosti. Treba se čuvati žučnih situacija koje mogu voditi prekidima. Može dolaziti do prolaznih napada besa ali i stanja panike. Posebno je bitno disati i razmišljati pozitivno....

U povećanju problemi sa kičmom, dok današnji dan može biti senzitivniji srčanim bolesnicima. Osetljiv dan za operacije srca, kičme i očiju.

Ipak, danas je povoljan dan da započnete nešto novo ili krenete ili uvedete neke manje promene. Bolji dna za prodaju/ kupovinu nečeg što vam može biti važno. Dobro za promene radnog mesta ili dodatne edukacije. 

U kolektivnom smislu nebo može doneti neprijatna iznenadjenja, ali neoekivano budjenje prirode i prirodnih promena je otvoreno. 

U pojačanju veći stres, žurba, pa pokušajte da sve radite polako, umereno. Danas bi bilo dobro smanjiti fizičke aktivnosti i u svemu težiti biti umeren. 

Srećno - Astro Luna


четвртак, 25. јануар 2024.

Dnevna doza Lune - Januar 25


 Četvrtak, dan Jupitera. Na današnji dan su rodjeni baš veliki umetnici i talenti: Toše Proeski, Stefan Milenkovic, sjajna Alicia Keys, legendarna Etta James. Na današnji dan je osnovan i Sao Paulo u znaku Vodolije sa podznakom u Škorpiji i Mesecom u znaku Vage.


Mesec prelazi u znak Lav od 8:38am . Sunce je u svom izgonu znaku Vodolije. Potreba za pažnjom, dramatika, kreativnost, potreba za slobodom pomešana sa buntovnošću može biti aktivna pred Pun Mesec. Mesec u praznom hodu može doneti vreme do 17:30 sporije energije i preporuke da se izbegavaju važne odluke ili aktivnosti u tom periodu.Energija Meseca u Lavu je topla, srdačna, vrckava i velikodušna, ali s obzirom da ćemo danas imati i prvi Full Moon u znaku Lava reakcije mogu biti praćene snažnim, nestrpljivim i dramatičnim osećanjima, ali i dogadjajima. Skriveni talenti mogu izaći napred, a samopouzdanje može ipak biti lakše nego prethodna dva do tri dana.

Lav je vatreni, fiksni znak, ali baš zbog Full Moon energije nije najbolje da se nešto naglo menja. 

Kada je Mesec u Lavu energija je dramska, pomalo glamuroznija, a potreba za ljubavlju i sklapanjem novih prijateljstava je izražanija.

Uticaj Meseca u Lavu može biti dobar za: 

kupovinu nove odeće ili poklona

doniranje u humanitarne svrhe ili generalno pomaganje slabijima

emotivna upoznavanja/ sastanke

davanje pažnje, poklona detetu/ voljenoj osobi

kreativno - umetnički poslovi mogu biti u porastu




Opozicija Meseca i Plutona u znaku Vodolije može povećavati emotivne provokacije, destrukciju, nasilje, ljutnju, sklonost isključivosti, povredljivosti, nepotrebnoj tvrdoglavosti ili osećanju velikog pritiska u ranim jutarnjim satima. 


Prvi Pun Mesec ove godine na snazi od 18:55am po našem vremenu na 5 stepenu znaka Lava zbog kvadrata sa Jupiterom može testirati vaše strpljenje, emocije, ali i veru. Inkonjukcija sa Saturnom može povećavati brigu ili opterećenje oko drugih ljudi.Iako je provokativan Full Moon ukoliko bi se koncentrisali samo ono što vam je potrebno i pokušali da budete umereniji, uspeh može biti zagarantovan. Ovaj Pun Mesec neće prijati senzitivnim osobama, ali srčanim bolesnicima. Svakako, fiksni znaci pre svega Lavovi i Vodolije, ali i Bikovi i Škorpije mogu osetiti ovaj Pun Mesec negde malo neuravnoteženo.

 U vreme Punog Meseca porodjai i operacije srca mogu biti otežane i praćene velikom dramom ili panikom. Emotivna distanca, hladnoća griža savesti, brige oko dece, osetljivost kroz prijatelje, okruženje, ali sklonost preterivanju( da vam problemi deluju i veći nego što zapravo treba da budu) mogu biti u pojačanju. Treba se čuvati manipulacije, ali saosećanja. Ovaj Full Moon traži mnogo strpljenja, lojalnosti, brojanja do 100. Bitno je da čuvate i pokažete hrabrost kada je potrebno, ali da čuvate sebe i budete fokusirani na produktivnije stvari, u suprotnom sve može delovati napeto, uznemirujuće, senzacionalno i skandalozno. Vreme Punog Meseca može doneti naglu pojavu i povećanje prirodnih katatrofa, posebno hladnih talasa, vulkana, ali i zemljotresa. U povećanju potreba za preterivanjem na polju hrane, ali i zakona. Na udaru poznate ličnosti i osobe na visokom položaju.

O Punom Mesecu pričala sam malo detaljnije: Link: 


Srećno - Astro Luna

среда, 24. јануар 2024.

Dnevna doza Lune -24.01.2024.


 " Ne čekaj na idealne okolnosti, jer nikad neće doći."

Janet Stuart

Dan pred Pun Mesec. Mesec u Raku, i sve je podredjeno emocijama, srcu, vremenu, a reakcije od ranih jutarnjih časova mogu biti mrzovoljne, grube, oštre, iracionalne i neadekvatne zbg opozicije Meseca i Marsa. Ovaj aspekt koji je na snazi od 2:45am može pojačavati bolove u stomaku, ledjima, veća nezadovoljstva, hormonske promene, ali i emotivne svadje ili nesanice. U porastu nesreće i napetost.

S obzirom da i danas imamo osetljivu i krajnje senzibilnu energiju, biće vrlo važna pažnja, nežnost, saosećanje, razumevanje i podrška. Pokušajte da danas ne budete rob stvari, da ne radite stvari koje vam ne prijaju, ono što može pokrenuti sreću jeste da napravite neki romantičan momenat u svom domu, ili unesete neku toplinu u svoj dom kroz sitnice.

I danas je preporuka laganije hrane, čajeva, jer Mesec u Raku može aktivirati stomačne probleme, posebno probleme sa želucem. Ako budete osećali potištenost, tugu ili da vam se plače, ispraznite se, osećaćete se lakše. Ovo i jeste vreme kada treba da izbacimo negativne emocije. Operacije želuca, dojke, materice danas nisu preporučljive zbog pojačane senzitivnosti.

Za one koji planiraju odmor, danas može biti odličan dan, kao i za one koji planiraju neku kupovinu na veliko. Nešto osetljiviji i nepovoljniji dan za gradnje, ulepšavanje. Ipak, današnji dan može otvoriti neke nove zanimljive teme na polju zdravlja, skrivenih pitanja koja vas muče, a mogu doneti i mogućnost da neke skrivene potencijale stavite u prvi plan. bog trigona Meseca i Neptuna pri kraju dana, posebno možete biti telepatski povezani sa bliskim osobama, ili imati dobar predosećaj za konkretno dalje planove ili odluke. 

Danas može biti i neočekivanih susreta i potrebe za manjim ličnim promenama. Dobro za ubacivanje i nekih manjih promena u domu. Potreba za zaštitom i emocijama veoma izražena. Raspoloženje varljivo, ali danas možemo uz razne vrste tehnika pozitivno uticati na moguće dalje odluke ili osećanje sreće. 

Srecno - Astro Luna

уторак, 23. јануар 2024.

Dnevna doza Lune - Januar 23


 U zanimljivoj smo astrološkoj nedelji iščekujući prvi Pun Mesec u Lavu, a gde možemo imati i mentalnu i fizičku motivaciju.Srećni aspekti Venere koja danas prelazi u zemljani znak Jarac mogu doneti posle Full Moona ipak vreme smirenije i optimističnije energije. 

O nedeljnom pregledu planeta, pisala sam na mom zvaničnom sajtu malo detaljnije: https://astroluna.rs/dnevna-doza-lune/nedeljni-astro-pregled-od-22-28-01-2024/


Venera od 9:50am ulazi u zemljani znak Jarac u kome će se zadržati sve do 16.02. Jarčevima otvara put ka ispunjenju, finansijskim i većim emotivnim akcijama, ali generalno ova Venera koja je mnogo uzdržanija, hladnija, racionalnija imaće akcenat na stabilnosti, poverenju, lojalnosti, dugotrajnim odnosima, ali i materijalnim vrednostima i karijeri. 

Detaljniji pregled tranzitne Venere u Jarcu imate na mom youtube kanalu: 

Mesec od juče u znaku Raka, u svom domu. Osećanja bujaju pred ovaj Pun Mesec pa sati suza, pa smeha mogu oscilirati. Podsećanja na prošlost, nostalgiju, ali veću sigurnost koju možemo osećati u intimnijem krugu mogu biti važni. U osetljivosti: grudi, stomak( želudac), materica. Preporuka: jedite laganiju i raznovrsniju hranu!

U vreme Meseca u znaku Raka, tjs njegovog tranzita sva skrivena osećanja izlaze napolje.Podsećanja, jaka usmerenost na članove porodice i potrebe doma, ali emotivna stanja koja mogu varirati. Mesec u Raku traži iskrenija i otvorena osećanja, spontanost, razumevanje i nežnost.Bežanje od problema ili skrivanje i povlačenje može izazivati kontradiktorne reakcije i situacije. Iz tog razloga danas je dobro aktivirati emocije, imati dosta kontakta sa vodom koja smiruje i piti dosta tečnosti. Kada je tranzitni Mesec u Raku mi svoje simpatije i antipatije možemo pokazivati neskriveno. Najmanje sitnice nas mogu uznemiriti. A s druge strane, emocije možemo usmeriti u pozitivne svrhe. Možemo biti veoma zaštitnički naklonjeni prema ljudima koje volimo, ali i prema životinjama. 


Kada je Mesec u Raku možemo imati potrebu: 
- da više vremena provodimo kod kuće i da ušuškani pogledamo neki stari film, učimo ili se prosto regenerišemo
- pisanje dnevnika, knjige, odgovaranje na stare emailove, nalaženje starih pisama i uspomena može probuditi dobre emocije
- Emocije se mogu dobro odraziti kroz umetnost/ muziku
- Koristite svoj instikt, ali i intuiciju
Negujte sebe, ali i druge
Izbegavate svadje, i trudite se da budete diplomatični
Razvijajte nove emocije, na osnovu prethodnih iskustava

Mesec i Saturn u pozitivnim aspektima od 9h mogu doneti potrebu za mirom, boljom organizacijom, porodicom, ali da sporo, ali sigurno idete ka svojim ciljevima i završetku obaveza. Sekstil Meseca i Jupitera može pozitivno uticati na polje obrazovanja, porodičnih proslava, dobitaka, poseta, radova u domu i sl.

 Posebnu pažnju bi trebalo obratiti na opoziciju Meseca i Merkura od 21:50 koja može doneti problem emocija i razumevanja, loše vesti, subjektivnost, plačljivost, osetljive dogovore ili komunikaciju sa voljenom osobom, članovima porodice, detetom. Ovo može biti i vreme loših odluka, a vozačima od početka nedelje je preporuka opreza i bolje koncentracije. U povećanju kvarovi ili kontakti sa osobama koje ne želite da čujete.

Sunce u polusekstilu sa Saturnom ipak može u periodu od 23-27.01 doneti odlične radne sposobnosti, etiku, okrenutosti moralnim vrednostima, istini.Dobro vreme da potražite stručnu pomoć ili da krenete na edukaciju. Dobro vreme za planiranje ili postavljanje dugotrajnih ciljeva.


Srećno - Astro Luna






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski