петак, 21. јул 2023.

Dnevna doza Lune - Jul 21


 Jedan dan do rodjendana. Ove godine novi solarni povratak slavim u Skoplju. Nastavljam prema Grčkoj da zaobilaznim putem stignem do godišnje sreće gde se osećam posebno dobro. Neću vam pisati par dana dok se ne ušuškam i odmorim. U Grčkoj su trenutni požari baš u delu u kojima idem, pa im šaljem što više mira i blagostanja. Nikad neću razumeti zašto se to dešava svake godine u ovo vreme i ko su ljudi koji podmeću požare....

Prethodni dani jesu otežani kako nekom čudnom energijom na nebu i traženjem balansa. Na sitnicama padamo, sve nas ovih dana nervira. Nervoza, pa mir, nervoza pa regeneracija. Strpljenje do besvesti.Mesec u znaku Device danas traži da se dobro zaposlimo obavezama da ne bi razmišljali o tome što nas nervira što sve kasni i ide sa nekim guranjem. Emocije moramo malkice podesiti i razmišljati da ono što se trenutno dešava, ima razloga, da nas ojača i nauči. Rani jutarnji časovi nose i konjukciju Meseca i retrogradnog Saturna pa malkice možemo ustati sporiji, pasivniji ili možemo osećati neki teret. Medjutim, ako postavimo dan sa organizacijom, i dnevnim ciljevima može biti dobro.

Crveni alarm izdat zbog visokih temperatura, ali i oluja i danas može biti osetljiv kroz područje: Hrvatske, Italije, Slovenije, Grčke, ali i Usa.

Uz veoma nepovoljan aspekt opozicije Mars/ retrogradni Saturn, i Sunce u kardinalnom znaku Raka u opoziciji sa retrogradnim Plutonom, uz dodatak kvadrata sa Mesečevim čvorovima baš izmedju petka i subote mogu povećavati porodično nasilje, nesreće, posebno povećanje požara, oluja i nepovoljnih vremenskih prilika.

Sve što nas muči danas posebno može prelaziti na stomak, ali psihu. Malo šetnje, uživanju u sitnicama, jednostavnim malim stvarima koje život znače i korak po korak pokretanju optimizma u sebi, može biti mala unutrašnja motivacija. Konjukcija Meseca i Marsa posebno može unositi nemire i svadje upravo zbog sitnica koje deluju veoma dramatično. Ali kako ljutnja dodje tako će i prolaziti, u hodu. Mentalna iscrpljenost, hiljadu obaveza, neplanirani troškovi, kvarovi, čekanje na majstore, osetljivost ili nesporazumi u komunikaciji, puno trošenja energije na dom, telefone, saobraćaj, ponavljanje stvari može nositi i dalje stresnu mentalnu energiju, pa pokušajte u današnji dan da udjete, sa malo više flegmatičnosti. Ono što trenutno pomaže može biti vera. Neki skriveni idealizam i podrška drugih može puno značiti. Današnji dan može biti važan za sve one koji planiraju zdrastvene kontrole/ preglede, terapije, a za ostale( posebno one koji putuju) preporuka je velikog strpljenja. Vremenske prilike promenjive sa mogućnosti i naglih grmljavina manjeg obima. Pripremite se na strpljenje ako je potrebno da menjate dokumenta, a takodje može biti visokih računa i iznenadjenja kroz troškove doma.


Emocije u oscilaciji. Sumnje i nepoverenje pomešano sa jakim fizičkim željama. Mogu biti prisutni strahovi od neuspeha ili prevelika analiza Šta će dalje biti? Ipak s obzirom da je danas odličan dan za rad i produktivnost, to može pomoći da pokrenete bolje raspoloženje koje bi preneli na druge, posebno voljene. 

Večernji časovi nose trigon izmedju Meseca i Jupitera i mogu doneti neki mir, blagostanje, zaštitu, dobitke, ali lep provod u odabranim mestima. 

Detaljan pregled aspekata i planeta u Avgustu 2023 možete pročitati na mom zvaničnom sajtu

Link do: https://astroluna.rs/dnevna-doza-lune/avgust-2023-detaljan-astro-pregled/

Srećno - Astro Luna



Današnji rodjendanci: Na današnji 21.07.1951 rodjen je americki glumac i komičar - Robin Williams u znaku Raka sa podznakom u Škorpiji i Mesecom u Ribama.
21.07.1899 rodjen je Ernest Hemingway - američki pisac i novinar u znaku Raka sa podznakom u Devici i Mesecom u znaku Jarca.

четвртак, 20. јул 2023.

Dnevna doza Lune - Jul 20


 Nebo se spojilo sa zemljom i bogme mogli smo videti juče ozbiljniju oluju na našim prostorima. Inače, ne znam dal ste razmišljali o tome, ali nama se ove godine dešavaju inače američki filmovi akcije i strave u nastavcima. Negde ujutru kad započnemo dan da pomislimo na dobro zdravlje, pa sve ostalo, pa nek bude dobro.

Ako ćemo tražiti neki dokaz univerzuma šta se upravo dešava na nebu, možemo opravdati trenutno i nebo sa dva izuzetno provokativna aspekta koja su prilično na alarmu. Mars u znaku Device u opoziciji sa retrogradnim Saturnom iz znaka Riba upravo povećava superćelijske oluje, požare, poplave, neobične materijalne štete praćene nesrećnim slučajem, dok ovaj aspekt se odnosi i na nesrećne slučajeve, pad i blokadu energije, pesimizam i strahove, ali i veliku psihološku frustraciju. Posmatrala sam slučajno ljude juče sa početka oluje koja je napravila priličnu štetu u Hrvatskoj i stigla za par sati do nas. Roditelji su trčali i bukvalno spremno štitili decu od ove pojave, konobari jurili suncokrete i stolice,  a bilo je i komentara napokon može da se diše. Ta borba za život, ali panika zaštite jeste praćena i opozicijom izmedju Sunca u porodičnom znaku Raka u borbi sa misteroznim i teškim retrogradnim Plutonom na snazi do kraja nedelje.

 Opozicija Mars/ retrogradni Saturn na snazi do 24.07. itekako može povećavati oluje, nezgodne situacije, kvarove, štete, ali neko osećanje na ličnom nivou i razočarenja zbog neostvarenih trenutnih želja. Zato polako, pokrenite što više strpljenja, dišite, vežbajte svaki put kad osetite ljutnju, bes i nepravdu. Ovo je karmički težak aspekt koji može osetiti svaki pojedinac. Zato je važno do 24.07 više brinuti o sebi i zadržati veru. 


Mesec u Lavu do 19:14 na poslednjim stepenima. Jutarnji časovi praćeni stresnim kvadratom sa Uranom pa može dolaziti do naglih promena vremena, raspoloženja, stresnih emotivnih i ličnih situacija ili neprijatnih iznenadjenja posebno od 3.55am -15:45

Konjukcija Meseca i Venere od 16:10 ipak donosi osećanje sreće, blagostanja, ljubavi i može doneti jake susrete, odlično vreme za ulepšavanje, kupovinu poklona, ljubav, upoznavanja, javne nastupe i popularnost. Ovo je aspekt plodnosti i nežnije energije. Mogućnost i dobijanje manje zarade.

Pre prelaska Meseca u nešto mirniji i umereniji znak Device, jedan od zaštitničkih aspekata koji će nam danas posebno trebati je trigon izmedju Sunca u znaku Raka sa retrogradnim Neptunom iz znaka Riba. Upravo ovo je aspekt vere, nade, regeneracije koji može proraditi upravo ako osetite prethodno rečeno. Mogućnost jakih utisaka, snova, pozitivnih mogućnosti kroz lečenje, religiju, molitvu, humanitarne i kreativne poslove. U povećanju jaka telepatija i podrška neba posebno kod onih koji osećaju veliki teret i brigu o drugima. 

Mesec u večernjim časovima prelazi u znak Device. Uticaj ovog Meseca može doneti veće strpljenje i umerenost, iako osećanje jake neorganizacije, konfuzije, mentalnog trošenja, osetljivosti kroz saobraćaj, koncentraciju koja može biti loša, ili pojačanu napetost zbog dispozitora Merkura koji se i približava kvadratu sa Uranom. Možemo imati i neke nove ideje, osećanje ponosa, potrebu za većom podrškom, ali se pripremite da i današnji dan može doneti neprijatna pa prijatna iznenadjenja. Možete imati utisak da ste taman jednu stvar završili, pa da su se javili novi dodatni problemi. 

Srećno - Astro Luna



20.07.1980. rodjena je foto model i manekenka –Žizel Bindšen u znaku Raka sa podznakom u zemljanom znaku Jarca tačno na zvezdi Wega( zvezdi velikog uspeha, koncentracije ali i snage) i Mesecom u fatalnom, ali erotičnom znaku Škorpije. Žizel je bila promotivne lice Dolce& Gabana za parfem The One, ali Victoria secret model, kao najplaćenija manekenka.Pojavljivala se u filmovima „ Taksi i Djavo zvani Prada“.
20.07.1947. rodjen je muzičar Latino rocka, gitarista iz Meksika –Carlos Santana, rodjen u znaku Raka sa podznakom u Biku sa prepoznatljivim i dominatnim sjajnim Mesecom u Lavu.Dobitnik je mnogih nagrada medju i nagradom Gremi.Njegovi hitovi su lek za dušu.Rodjen u veoma stabilnoj, hedonističkoj i umetničkoj kombinaciji.
20.07.1810. osnovana je Republika Kolumbija –država na severozapadu Južne Amerike.Rodjena u znaku Raka sa podznakom i Mesecom u znaku Ovna koji budi jak temperamant, ali stalnu borbu za slobodu, ravnopravnost i prava naroda ove zemlje.
20.07.1938. rodjena je američka glumica –Nataly Wood u znaku Raka sa podznakom u Vagi i Mesecom u BikuU filmsku mašinu je ušla kao dete, ali.već sa 17 godina stala je dobila sjajnu ulogu „ Buntovnik bez razloga, kasnije su se nizali hitovi legendarni „ Sjaj u travi“, Odavde do večnosti“.Elvis Prisli i Voren Biti su bili i njene najveće ljubavi.Smatra se medju najlepšim glumicama tog vremena.Imala je izuzetnu fobiju od vode.Nesrećno je završila padom u vodu 1981.

среда, 19. јул 2023.

Dnevna doza Lune - Jul 19


 Mesec u znaku Lava kroz ceo dan. Sunce vladar, u  znaku Raka spreman za izazovnu opoziciju sa retrogradnim Plutonom do kraja nedelje i neke veće rezove. Nekome će se " smrknuti" i reći će nema više, a biće i onih mudrih koji će napraviti promene neprimetno za sebe. I danas nam treba doza samopouzdanja, sunca, vitamina d, iako od 16h možemo očekivati nagle vremenske prilike koji neće pogodovati meteropatama, posebno kardiovaskularnim bolesnicima. U porastu u naredna tri dana i moguće grmljavine, oluje i loše vremenske prilike. Sunce će imati i jak uticaj trigona sa retrogradnim Neptunom pa bi bilo dobro od danas da malkice više poslušate svoje instikte, predosećaj za bilo koju bitniju odluku. Ove nedelje ali i od danas posebno teže možemo prihvatati poraze ili možemo biti skloni da se dokazujemo, dajemo bez granicama i padama pod većim očekivanjima. Kao što sam vam pisala u izveštaju za ovu nedelju, sve mora biti korak po korak. 

Danas je jako pozitivan dan da pokrenete neke svoje talente ili prosto odradite neke veće poslove u svom domu. Trebalo bi izbegavati neke direktne razgovore oči u oči, jer će svako voditi svoju politiku. U prvom delu dana Mesec koji će se naći u kvadratu sa Jupiterom može povećavati mešavinu lenjosti, apatije, naglog oduševljenja, ali negde u svemu većeg očekivanja. Posebno osetljiv dan za zaposlenje ili produžetak ugovora. Vreme od 17h posebno osetljivo kroz poziciju saobraćaja jer može doneti pojačane kvarove ili nervozu. Mars je potpuno spreman da nas izazove u opoziciji sa karmičkom planetom Saturn koja je takodje retrogradna i može doneti pojačanje sumnji, strahova, pad energije, mentalnu konfuziju, ljutnju. Ovaj aspekt koji je na snazi cele nedelje traži ogromna odricanja, mudru ćutnju, ali aktiviranje fizičkih aktivnosti koje mogu pomoći. Problemi sa okruženjem, posebno rodjacima u porastu. 


Danas će se Merkur i Mesec susreti u konjukciji pa ipak možete imati dan da otvorite svoje emocije, ali da dobijete i neku pozitivnu vest, ili pokrenete mentalnu motivaciju. Možete lako privući druge ili očekivati veću popularnost. 

Visoke temperature praćene naglim olujama i preokretima moguće. Završetak dana posebno praćen crnim oblacima pa se preporučuje opreznost vozačima, a avionski saobraćaj može biti usporen. Iako ćemo na nebu imati čak tri planete u Lavu pa negde možemo da se osećamo snažnije, možemo osećati neki vid kolektivnog ograničenja ili podsvesnih strahova. Ono što je dobro, što ćemo imati mogućnost da motivišemo sebe. Ne emotivnom nivou danas imamo snažne emocije, ali nagle preokrete praćene turbuletnim svadjama u popodnevnim, posebno večernjim časovima. Treba izbegavati razmaženo ponašanje. Posebno žene pod uticajem hormonskih promena. Ceo dan donosi veću sklonost luksuzu, ali može biti povoljan za proslave ili zabavu. Zbog opozicije Mars/ retro Saturn u porastu nasilje, podcenjivanje, emotivna zloupotreba ili teški pritisci i manipulacije, kao i emotivne povrede i svadje sa autoitetima i svadje oko novca. 

Na današnji 19.07.1976. rodjen je engleski pozorišni i televizijski glumac, poznatiji po filmu” Igra kodova, ali I Šerloku, Zvezdanim stazama” –Benedict Cumberbatch u znaku Raka sa podznakom u prefinjenom znaku Vage, ali I temperametnom Mesecu u znaku Ovna.

19.07.1982. rodjen je I američki glumac( “Lovci na naprirodno”) –Jared Padalecki u znaku Raka sa maštovitim ali I tajanstvenim Mesecom u raku u 12 polju koji ga privlači I da snima serijale koji odišu mistikom I tajnama.19.07.1976. rodjena je američka glumica Vinessa Shaw u znaku Raka sa Mesecom u Biku.
19.07.1947. rodjen je gitarista engleske grupe “ Queen“ –Brian May u znaku Raka sa Mesecom u Lavu.Poznato je da u muziku ušao veoma rano, ali da je zaslužan za mnoge songove ove poznate grupe i da je sam pravio svoju gitaru.
19.07.1951. rodjen je scenarista I reditelj –Abel Ferrara(“ Kralj Njujorka,Opasna igra”) u znaku Raka sa Mesecom u vodoliji.
19.07.1871. osnovana je Britanska Kolumbija jedna od 10 najznačajnijih kandaskih provincija, sa glavnim gradom Viktorijom.Rodjena u znaku Raka sa podznakom u Biku I Mesecom u Lavu.

19.07.1610. rodjen je Hampton grad u saveznoj državi Virgina.Rodjen u znaku Raka sa podznakom u Biku I Mesecom u Raku.


Srećno - Astro Luna



уторак, 18. јул 2023.

Dnevna doza Lune - Jul 18


 Pod uticajem smo Mladog Meseca u znaku Raka koji čisti i regeneriše emocije i negde nas vraća na prethodna iskustva da bi imali jače želje u sadašnjem vremenu. Voda koja čisti dušu. Vreme kada treba pratiti svoj " osećaj". Vreme kada ne možete da se odreknete porodice, jer ona je temelj vaše duše. Vreme platonskih utisaka, ali malo veće konfuzije u glavi. Vreme sabiranja i oduzimanja ili potpunog relaxa gde svi najmanji detalji briga polako izlaze napolje. 

Mesec u znaku Raka od ranih jutarnjih časova u trigonu sa retrogradnim Neptunom poziva na inspiraciju, romantiku, donosi jake snove gde možete dobiti jake poruke. Vreme jake mašte i odlično vreme za rad za kreativce. Može biti neobične povezanosti sa onima koji misle na vas. 

Nešto dramatičniji period od 5-7h nosiće opoziciju Mesec retrogradni Pluton pa neka ljutnja i frustracija mogu izlaziti napolje, ali i vreme pojačanih reumatskih problema, pojačanih pritisaka i strahova koji izlaze napolje.Ovo može biti vreme preosetljive energije, nepovoljnih vesti, neke lenjosti i prolazne apatičnosti. 


Mesec prelazi u vatreni znak Lav od 6:41. Pojačane intezivne želje pomešane sa malom dramom koja može doneti lako skretanje pažnje na sebe. Visoke temperature, ali vitamin D koji prija duši. Vreme pojačanih ambicija, ali i veće vere u sebe. Zbog kontakta tranzitnog Merkura i Fortune arapske tačke sreće, može doći do lakoće usled nekog potpisivanja, vesti, ili nečeg gde se možete i istaći. Dobro vreme za pisanje i učenje. Danas može dolaziti do sporine i ograničenja kroz majstorske poslove, banke, dobijanje novca, a u povećanju su i dalje kvarovi. Ne polju emotivnih oddnosa trebalo bi obratiti pažnju na superiornost, ego koje može doneti udaljavanje čak i usled srećnih početaka. Ipak vreme veće vere i dobrih ličnih mogućnosti. 

Srećno - Astro Luna

18.07.1918. rodjen je Nobelovac za Mir, kao prvi demokratski presednik Južne Afrike i prvi crnac koji je obavljao tu funkciju –Nelson Mandela, rodjen u znaku Raka sa podznakom u vatrenom, širokom, slobodljubivim znakom Strelca i Mesecom u Škorpiji.Vladaoc Jupiter u egzaltaciji u znaku Raka ukazuje na dobru narav, ali spremnost na odricanja praćena Mesecom u Škorpiji u kvadratu sa Saturnom i Merkurom.Kraljevski 5 stepen Plutona u 7 ukazuje na visoke počasti i presednički mandat, ali veliku veru ovog divnog čoveka.Podznak na vizelnom i duhovno jakom 23 stepenu je poseban znak borbe za mir, ali borbe za prava svog naroda. Kao predvodnika borbe protiv aparthejda rasistički režim Južne Afrike ga je 1962. osudio na pet godina zatvora, a 1964. na doživotnu robiju. Iz zatvora na ostrvu Roben oslobođen je tek 1990. godine, posle ogromnog pritiska svetskog javnog mnjenja kao i javnosti Južne Afrike. Dužnost šefa države obavljao je od 1994. do 1999. godine.
18.07.1963. rodjen je američki glumac, producent i režiser, najpoznatiji po kultnoj serijalu filmova „ Paklene ulice“-Vin Diesel u znaku Raka sa podznakom u fatalnoj i privlačnoj Škorpiji koja voli rizike, adrenalin, koja je tajanstvena i povećava želju za akcijom, i sa Mesecom u avanturističkom znaku Strelca. Mars na ascedentu na poslednjem stepenu Vage iz ukazuju na jak šarm, ali i borbu za nepravdu koju on često pokazuje u svojim filmovima.Povremeno bi lično trebao da obrati pažnju na zakon.Važan Jupiter u lavu u 9 polju povećava samopouzdanje i želju za slavom, dok posle smrti Pol Vokera imao je mogućnost povlačenja i tuge u sebi.Uticaj Venere, Plutona i Urana u devici povećavaju profesionalnu potrebu za redom i perfekciji koja se vidi i kroz polje zdravlja, ali uz pomoć tranzitnog Jupitera sigurno je da od premijere filma Brzi i Žestoki 7 je malko pokrenuo poslovne promene.Zanimljivo je da ima brata blizanca, a takodje da mu je majka astrolog.Svog oca nikad nije upoznao kako i zbog veoma loše pozicije Sunca i Marsa,.
18.07.1938. rodjen je osnivač grupe „ Rolling Stones“ –Ian Stewart, škotski klavijaturista u znaku Raka sa podznakom u Blizancima i umetničkim Mesecom u Ribama.
18.07.1969. rodjena je autorka knjige „ Jedi, moli, voli“-Elizabet Gilber u znaku Raka sa Mesecom u Devici.18.07.1947. rodjen je političar i direktor porodičnog poslovnog veoma poznatog časopisa Forbes Inc u znaku Raka sa podznakom u Biku i Mesecom u Raku.
18.07.1982. rodjena je Mis sveta 2000, ali pre svega indijska glumica –Priyanka Chopra u znaku Raka sa podznakom u Škorpiji i Mesecom u Blizancima.

18.07.1325. osnovan je Meksiko Siti –najveći i glavni grad Meksika.Rodjen u tradicionalnom znaku Raka sa podznakom u fiksnom, ali hedonističkom znaku Bika i Mesecom u znaku Vagi.18.07.1835 osnovan je Springfield grad u saveznoj državi Misuri u znaku Raka sa podznakom u Devici i Mesecom u Biku.

Све реакције:

понедељак, 17. јул 2023.

Dnevna doza Lune -17.07.2023.


 Mesec u znaku Raka vibrira izmedju potištenosti i neke neobjašnjive nagle sreće kada razmišljamo o budućnosti. Negde nam treba dokaz da će sve biti dobro. Negde svi putujemo kroz mulje i tunele karme pod opozicijom Mars / retro Saturn osećajući neobjašnjivu konfuziju i tugu. Danas je pred nama Mlad Mesec u znaku Raka( po našem evropskom vremenu od 20:33) na 24 stepenu znaka Raka u blizini zvezde Poluksom koja može doneti suptilnost, mnogo idealizacije i maštanja, ali može biti povezana sa otrovima, energetskim ili pravim. Mesec će zahvatiti i kvadraturu sa Mesečevim čvorovima i doneti karmički period izronjavanja, ali traženja kiseonika. Možete osećati da vam je svega dosta i da hrabro želite da izadjete iz svega. Možete videti ponovne greške i situacije u kojima ste bili. A možete na poseban način biti povezani sa onima koje ste karmički povredili.

Ovaj Mlad Mesec jeste početak okretanja prošlosti i svim bolovima prošlosti. Mogu nam se ponavljati stvari koje želimo da zaboravimo ili koje nismo želeli ponovo da doživimo. Možemo puno da plačemo i patimo, ali ipak u ovoj nedelji, ali fazi da izadjemo kao pobednici. Porodično emotivni izazovi, dosta opravdanja, nepotrebnih reči, jake intuicije i snova, ali potrebe za ušuškanošću pored vode ilin u svom domu, da drugi ne vide kako nam je zapravo.

Mesec od 15:22 pred Mladinu ima i sekstil sa Uranom pa može ipak danas doneti i neka prijatna iznenadjenja, emocije, neočekinu sreću ili da započnemo nešto novo i pokrenemo sebe iz jedne hronične depresije i melanholije. 

Merkur će se naći u kvadratu sa Jupiterom i može doneti prevelika očekivanja, mnogo priče na pogrešnom mestu ili prema pogrešnim osobama, neorganizaciju, konfuziju, preterano davanje i velikodušnost, loše procene, greške u stvarima koje dobro poznajete, ali puno obećanja bez ikakve osnove. Zato bi danas bilo jako dobro da krenete intuitivno u dan, da pokušavate sve vreme da smirujete svoje srce i da umirujete sebe sopstvenom verom. Ne treba planirati mnogo unapred. Možete se izgubiti u planovima. Pokušajte da idete korak po korak, dan po dan. 


Nedeljni astro pregled možete pročitati na mom zvaničnom astro sajtu: https://astroluna.rs/dnevna-doza-lune/nedeljni-astro-pregled-od-17-23-07-2023/

Danas se može puno trošiti na državne institucije, može biti ogovaranja jer je teško priznati da drugima više znaju, a negde može da proradi ego. Teško prihvatanje realnih stvari i bežanje od ciljeva koji su vezani za sadašnje vreme. Sve će biti ka okretanju i podsećanju kako je bilo, ili planiranju za 3 meseca a ne znate šta će biti trenutno. Treba uvoditi veru, ljubav, ali danas prema sebi. 

Čišćenje doma, kuvanje ili neki domaći poslovi mogu pomoći da malo izbacite neke terete vikenda, ili prosto pisanje gde možete lakše da razumete šta vas muči. Jako teško se može podnositi istina i stvari koje stoje dugo kao problem, mogu malo eksplodirati inače ove nedelje. 

Danas će nam trebati pažnje, ljubav i motivacija. Trebaće nam ruka prijateljstva i razumevanje. U želji da promenimo i očistimo sve ono što nam godinama smeta, trebaće veliko strpljenje i mudrost. Pokušajte danas da se oslonite na sebe, svoje talente i da ne očekujete mnogo od drugih. Ne gubite veru...

Srećno - Astro Luna


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski