четвртак, 8. фебруар 2024.

Dnevna doza Lune - Februar 8


 Slobodna duša je retka pojava, ali prepoznaćeš je kad je vidiš, jer se osećaš dobro, jako dobro, kada si blizu nje ili s njom .

Č. Bukovski

Mesec u znaku Jarca do 15h. Neka predosećanja povezana sa odgovornošću i raciomom mogu nositi jake oscilacije u raspoloženju od senzitivnosti do prolazne ljutnje jer Mesec i Mars se susreću u ranim jutarnjim časovima. To vreme bi bilo idealno iskoristiti za neke fizičke aktivnosti, trošenje energije na nešto korisno i što više pešačenja.

U Beogradu je vazduh izuzetno zagadjen da kašalj koji imamo ne znamo dal je u spoju nekih virusa ili prosto prasine, zagadjenja ili svega pomalo. Na ulicama sve više automobila, samo što bebe ne počnu da voze. A tako nam treba priroda, hod, zelenilo, čist vazduh( samo komenarisem).

Ako osećate neki otpor prema nečemu, mogao bi danas da izbije kao vulkan. Može se prenositi na kičmu, kašalj, hronični umor, ali danas bi trebalo da nešto negativno i izadje napolje, naglo.

Snažna intuiciju, slučajni susreti, inspiracija i prilična kreativnost biće praćena i sekstilom izmedju Marsa iz znaka Jarca i Neptuna iz znaka Riba, medjutim kvadrat Sunca i Urana može doneti neprijatne neočekivane situacije, pobunu, problem sa autoritetima, naglo uznemirenje, isključivost i nestrpljenje. Izbegavajte naglost i pokušajte ako se nadjete u situaciji koja donosi napetost da odgovorite otvorenijim, ali fleksibilnim pristupom što je veoma važno od 11h


Posebno obratite pažnju na vreme od 8:50-14h jer konjukcija Mesec Mars može doneti povrede, nezgodne situacije, neprijatnosti, ljutnju, uz kvadrat Sunca i Urana koji može doneti i nepromišljene odluke, isključivost, tvrdoglavost, teranje inata i buntovnost. Danas u porastu mogu biti polički nemiri i pritisci, ali kolektivne nesreće. U porastu problemi sa pritiskom i nervozom, ali napadi panike i nepotrebna žurba.

Od 15:01 Mesec prelazi u vazdušni znak Vodolije. Koliko potreba za slobodom i otvorenošću kao i društvenim odnosima i promenama može biti pojačana, ipak emocionalni problemi ili nešto važno se može ignorisati i više se obraćati pažnju na nešto apstraktno. Može dolaziti do naprednih ideja, želje za nečim novim i pozitivnije energije generalno, ali ceo dan može biti praćen nekom euforijom, dramom, pa smirenjem.

Ukoliko danas nešto želite da završite, pokušajte da to bude mirno i bez tenzije
Odličan dan za kupovinu tehničkih aparata ili istraživanje peko interneta
Odlično vreme za skijanje, planinarenje, ronjenje, pešačenje
Odlično vreme za humani rad ili donacije
Odlično vreme za ekologiju

Mesec će se susresti sa Plutonom u praznom hodu od 16h i može doneti naglu promenu planova, ali da možete ostaviti utisak na druge ili nešto promeniti u trenu. Pokušajte da ništa ne forsirate i pustite da stvari idu - spontanije.

Srećno - Astro Luna


среда, 7. фебруар 2024.

Dnevna doza Lune - Februar 7


 Ne obraćaj pažnju na mene.

Dolazim sa druge planete.
Još uvek vidim horizonte tamo gde ti crtaš granice.
Frida Kalo

Mesec u znaku Jarca. Danas u nešto povoljnijim aspektima. Sve može da teče sporo, a zapravo da se čini brzi. Razmišljanja duboka i potreba za poverenjem, prvo u sebe. Mudrost koja je povezana sa maštom može danas stvoriti i lepu energiju. Sekstil Meseca i Saturna donose unutrašnji mir, predosećanja, maštu, objektivnost, ali i racionalnost. Kao da se neka teška energija spusta.

Trigon Meseca i Jupitera donose zaštitu. Ona nam je sad preko potrebna u ovim ludim vremenima. Pogled na prošlost i briga za druge. Odgovornost kroz ceo dan. Vreme do 22h može doneti sreću, zaovoljstvo, bolju organizaciju, mogućnost pozitivnih promena kroz novac, promene na poslu.


Posebno dobro je trigon Venere iz znaka Jarca i Urana koja može aktivirati neočekivane poklone, zadovoljstvo, pozitivne promene na polju karijere, ljubavi ili pozitivne promene koje možete uvesti u svoj partnerski odnos. Trebaće neka promena u samom odnosu, dok usamljeni mogu imati i nagle i neočekivane mogućnosti. Dobro za upoznavanje novih prijatelja i nagli skok u karijeri. Obnova, pomirenja jesu dobra danas.

Srećna konjukcija Meseca i Venere u večernjim časovima dopunjuje prethodni aspekt. Druženja sa ženama, ulepšavanje, kreativne sposobnosti, i vreme zdravih emocija i spontanih dogadja može biti dobar. Trigon Meseca i Urana u večernjim časovima mogu doneti i neka prijatna iznenadjenja, promene i vesti.

Srećno - Astro Luna

Merkur u Vodoliji od 5-23.02.
Više na mom youtube kanalu:

уторак, 6. фебруар 2024.

Dnevna doza Lune - Februar 6


 "Želim vam dan pun običnih čuda...

Šoljicu kafe koju niste morali sami da skuvate...
Neočekivani poziv od starog prijatelja...
Dan pun malih stvari u kojima uživate...
Dobre pesme na radiju...
Ključeve baš tamo gde ih tražite...
Dan sreće i sitnica koje vam daju osećaj da se Bog smeši na vas, da vas čuva jer ste posebni..
I da, želim vam mnogo ljubavi."
D. Radović

Mesec na izlasku iz znaka Strelca. Kvadrat sa Neptunom može doneti preosetljivost, neku jutarnju lenjost, prolaznu apatičnost, malu maglu u glavi, osećanje umora. Jutarnji časovi tražiće da malo budemo sami sa sobom i da se isključimo od trenutnih dogadjaja.

Ipak Mesec menja znak i ulazi u znak Jarac od 13:10.Mesec će biti u praznom hodu pa vreme do 16;20 može nositi i mogućnost nekih odlaganja, kašnjenja, ali vreme kada bi bilo dobro ne donositi važne ili veće odluke.

Kada je Mesec u znaku Jarca postojaće uzdržanija energija i emocije, ali veća odgovornost.U povećanju mudrost pomešana sa skrivenom maštom. Postojaće stroga i autoritativna energija koja se može kositi i sa ulaskom Merkura u znak Vodolije koji će tražiti veću slobodu misli, ali buntovnost prema prekoru, pravilima, upravo autoritetima.

Može se osećati mali pesimizam ili osećanje veće odgovornosti.Ipak, pred nama je energija razuma, praktičnije energije, pa je ovo dobro vreme zaposliti sebe i vratiti se u normalniji tok svakodnevnice.Pred nama je ambicioznija energija, ali energija kada nećemo imati mnogo vremena za šalu.Imaćemo potrebu da više gledamo na sat, radimo više dnevnih obaveza po mogućstvu na vreme.Potreba za ispunjavanjem obaveza, mnogo rada, pa i odricanja, nerviranje oko sitnica može biti pojačan.Emocije mogu biti udaljene ili se previše ozbiljno mogu shvatati i manji problemi ili komunikacija. Potreba za povučenošću, ali porast usamljenosti može biti intezivniji. Bilo bi dobro danas ne donositi nikakve veće emotivne odluke, jer neće biti dobre.

Problemi sa kostima, zubima, meteropatske promene mogu biti vezane za nagle promene raspoloženja, ali priču o vremenu.

Iako možemo biti mudriji, ipak da bi se bolje osećali, potrebno je da uvodimo regeneraciju, odmor, ipak zabavnije teme i da izbegavamo sve što dodatno može opteretiti psihu.

Kada je Mesec u Jarcu to može biti dobro vreme za dokazivanje ili unapredjenje u poslu. Može biti dobro vreme za ekonimisanje, štednju. Odlično vreme za čišćenje. Takodje dobro vreme za plaćanje kredita, brigu za starije članove porodice, decu.Dobro vreme za obnovu znanja ili hobije koje ste planirali da upisete duže vreme.

Srećno - Astro Luna

Nedeljni pregled aspekata od 5-11.02. možete pročitati na mom zvaničnom sajtu: https://astroluna.rs/dnevna-doza-lune/nedeljni-astro-pregled-od-5-11-02-2024/



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski