субота, 4. новембар 2023.

Dnevna doza Lune - Novembar 4/5


 Vikend koji je pred nama nosi da još jedna planeta i to veoma važna - planeta Saturn kreće direktno 4.11. od ranih jutarnjih sati.Saturn na nultog stepena znaka Riba kreće direktno. Saturn je od početka juna sa 7 stepena krenuo retrogradno. S obzirom da je on gospodar karme i iskušenja, svakako je nosio i ciklus velikih izazova. Njegovo direktno kretanje može doneti olakšanja ili rešenja koja su stajala. Možete imati lakši prostor da se okrenete duhovnosti i eliminišete sve strahove, unutrašnje izazove u narednom periodu. Može vam otvoriti put ka lakšim rešenjima, jačoj podsvesnoj vezi sa samim sobom, ali eliminaciji svega proživeljnog od juna meseca Njegov naredni retrogradni hod očekujemo od 20.06.2024. 

Od juče Jupiter se našao u opoziciji i najbliži je Zemlji u ovoj godini. Ovog vikenda imaćemo i meteorske kiše Tauridi koje će se pojaviti u sazvežđu Bika i posle ponoći ih je najbolje posmatrati.  Ovaj vikend imamo i Poslednju četvrtinu Meseca u znaku Lava, ali nešto turbuletniji aspekt izmedju Merkura i R Urana.



 SUBOTA, 4.11.2023

Mesec u ranim jutarnjim časovima u opoziciji sa Plutonom može doneti napetost, čudne snove, emotivne i porodične brige, stomačne probleme, osećanje nekog pritiska. Mesec danas u subotu prelazi u vatreni, kraljevski znak Lav od 8:22 gde će biti u kratkom praznom hodu. Vikend može biti praćen i nekom euforijom, dramatikom, isključim odlukama, ali sa puno vibracijama TOPLO -HLADNO. Možete imati mogućnost da privučete pažnju ili pokažete svoj talenat. 

Opozicija izmedju tranzitnog Merkura u znaku Škorpiona i retrogradnog Urana koji može pokrenuti jak stres, neočekivane vesti, turbuletne reakcije, impulsivnost, napetost u govoru, iako originalnost i buntovnost. Može dolaziti do nekih iznenadjenja u vezi sa dešavanjima na Bliskom istoku, ali i manjih zemljotresa i napetosti u vezi sa situacijom sa Kosovom. Ovaj aspekt može proširiti veći bes javnosti u vezi sa ratnim područjima, ali na individualnom nivou i pojaane kvarove, probleme sa strujom, internet plaćanjem, brzopletost, osetljivost kroz saobračaj/ avione, intezivnija bombardovanja i sl. Neplanirane obaveze, ali greške u poslu, kao i puno brzine u svakodnevnici mogu ubrzati konflikte i neprijatne dogadjaje. Pazite na reči.! Skoncentrišete se na ono što je bitno. !U povećanju jake migrene, problemi sa pritiskom, dramatičnost i osećanje prolazne panike! Ovo nije dobro vreme za pravljenje velikih planova, kupovina, poslovnih dogovora, ali nikakav vid posredovanja. Obratite pažnju na zaštitu drugih i svo identiteta! Možete se naći u neprijatnoj situaciji zbog drugih. Problemi sa računarima, putovanjima, kupovinom karata, rezervacijama, popravkama posebno pojačana.

Ljubav će biti veoma intezivna praćena jakim strastima, ali problemima u komunikaciji. Treba se distancirati od naglih odluka, a može vam se činiti da je vaš problem najveći. Ovaj vikend može biti zanimljiv za proslave, izlaske, ali treba obratiti pažnju na odluke u smislu bolje kontrole. Raspoloženje se može smenjivati od nagle sreće do besa i sve tako ukrug....


Nedelja, 5.11.2023.

Nedelja može biti praćena preterivanjem, ali i lenjošću, moralnim konfliktima, pojačanim apetitom i hormonalnim problemima, dok ovog vikenda posebna opreznost se savetuje kardiovaskularnim bolesnicima. 

Poslednja Četvrtina Meseca u znaku Lava na 12 stepenu u kvadratu sa Suncem iz znaka Škorpije  posebno može doneti dosta drame, strasti, nervoze, konflikata, dokazivanja na pogrešnom mestu. Može biti psiholoških kriza u emocionalnim odnosima, ali briga oko dece. Nedelja posebno nosi veće finansijske troškove, ali i sklonost povredama. Mesec će se naći u provokativnom kvadratu sa Marsom od 18h i može nositi pojačanost iritacije, jaku fizičku privlačnost u emotivnim odnosima, ali pojačane svadje koje mogu osetiti fiksni znaci( Bikovi, Škorpije, Lavovi i Vodolije). Može dolaziti i do ljubomornih epizoda ili dolaska do neke istine neočekivanim putem. 

Ovaj vikend može biti interesantan za razne vrste takmičenja, ali hobija. Treba kontrolisati pojačan ego i superiornost u odnosu na druge. Kompromisi su nešto što će biti potrebno.

Na kolektivnom nivou ovaj vikend može nositi mnogo prašine, sukoba, gubitaka, pretnji i ljudskih žrtava. Nažalost ono što gledamo, se nastavlja vrlo destruktivnim putem. 

Ovaj vikend može biti uspešan za edukacije, učenje, putovanja( iako može biti nekih pomeranja posebno avio letova), može doneti neplanirane posete ili prijatne momente sa prijateljima. Možete nešto novo naučiti, ali i sresti veoma interesatne osobe. 

Srećan vikend - Astro Luna



петак, 3. новембар 2023.

Dnevna doza Lune -Novembar 3


 Petak, 3, novembar, dan Venere. Mesec još uvek u senzitivnom znaku Raka pojačava preosetljivost, jake emocije i osećanja i potrebu za bliskošću.Rani jutarnji sati nose i jak trigon izmedju Meseca i Marsa i mogu doneti unutrašnju snagu, privlačnost, hrabrost, ali jaku emotivnu povezanost.

Period oko podneva odličan za učenje, važne dogovore, potpisivanja, susrete sa osobama iz prošlosti, kućne poslove, ispite, putovanja. To može biti vreme u nekih značajnih vesti ili dobar početak za pokretanje manjih, ali važnih ideja. Posebno dinamično vreme od 15:30 kada Mesec napravi sekstil sa R Uranom i može doneti više akcija, budjenja, promena, dinamike, period i nekih manjih promena na ličnom nivou. Neke odluke koje budu donete mogu biti ispravne. 

Večernji časovi su posebno pozitivni za dom, porodicu, ljubav, izlaske, ali nose i maštovitost, dobro vreme za hobije, film, muziku. Pozitivan aspekt Meseca i Venere, ako i Meseca i R Neptuna mogu doneti duhovnu, ali emotivnu povezanost. 


 Danas imamo opoziciju izmedju Sunca iz znaka Škorpije i retrogradnog Jupitera iz znaka Bika koje otvara veće želje, šanse za uspeh, zaštitu ali uz uslov da budete skocentrisaniji, umereniji, pošteniji i objektivniji prema delu koji vam je bitan. Ovaj aspekt povećava i lenjost, pohlepu, zavist, lažna obećanja, nemoralne radnje, poročnost, dugove i pozajmice više od onog što možete obećati u vraćanju pa budite oprezni i sa kreditima, ali i generalna poskupljenja koja će običnim ljudima biti dodatno opterećenje. U povećanju lična sramota ili nedostatak samopouzdanja. Potreba da se više ima, stekne može voditi destruktivnom ponašanju.Preporuka univerzuma je da se okrenete ličnom rastu i duhovnosti. U povećanju verski konflikti i osetljiva politička pitanja. Samo oni koji su na neki način zaslužili nagrade mogu imati podršku neba. Pokušajte da ne prihvatate preterano puno obaveza, jer vam mogu doneti veći stres i zdrastvenu osetljivost.

Istog dana, u kasnim večernjim časovima tranzitna Venera iz znaka Device pravi opoziciju sa retrogradnim Neptunom -što može izazivati probleme sa finansijama, ali i povećavati emotivna razočarenja, psihološke probleme zbog ljubavi, prevare, laži, preveliku idealizaciju, maštu i bežanje u svoj svet, ali i sklonost mazohičkim postupcima. Može biti puno zbunjenosti, ali nesporazuma na tački novac, ljubav, zadovoljstvo. Može biti pogrešne slike o vama ili odnosu u kojem ste. Obratite pažnju na one koji vam nude laku zaradu, ali posebna opreznost na sajtovima za upoznavanje, prodaji ili kupovini preko interneta, jer može dolaziti do prevara. Pokušajte da koristite svoju intuiciju kada su osećanja u pitanju! Izbegavate preteranu ulogu žrtve, ali i preterano žrtvovanje za druge, jer nećete dobiti zahvalnost. Kreativne aktivnosti, muzika, ples, umerene fizičke aktivnostim molitve, psihoterapija mogu pomoći u nalaženju balansa.

Posebno obratite pažnju na kupovine preko interneta jer nećete dobiti ono što očekujete. Takodje, današnji dan može biti osetljiv za početak nove dijete, terapije, ali i ulepšavanje. Novac se može izgubiti lošom procenom, a može dolaziti i do većih razočarenja u manjim stvarima. 


Srećno - Astro Luna

четвртак, 2. новембар 2023.

Dnevna doza Lune -2.11.2023


 Novembar je pred nama. Možda sa malo umornijom energijom zbog kvadrata Meseca i Venere od juče. Danas Mesec u svom domu - znaku Raka. Negde nam može prijati da se ušuškamo u svom domu i radimo od kuće, okrenemo se kućnim potrebama, deci, ljubimcima. Emocije veoma pojačane i intezivne. Možemo osećati i najmanju vibraciju i detalj. Zbog toga i može dolaziti do promena raspoloženja, od blagog umora, do nagle euforije. 


Danas bi bilo idealno izbegavati težu hranu, jer stomak može biti biti osetljiv. Topli napici mogu prijati stomaku ali uticati i na smirenje. Kontakt sa vodom i uzimanje dosta vode i vitamina mogu prijati organizmu i doneti neki vid smirenja posebno ukoliko očekujete više aktivnosti. Kontakt sa roditeljima i bliskim članovima porodice, kao i potreba ukućana bitni. Povremena okrenutost prošlosti. 

Mesec preko noći gradi stabilan trigon sa Saturnom koji je još uvek retrogradan i miže povećavati potrebu za mirom i dobrim snom. Ipak posle Lunarnog pomračenja snovi mogu biti jaki i dosta povezani sa podsvesnim i skrivenim osećanjima ili strahovima. Mesec će u prvom delu dana graditi i stabilan aspekt sa Suncem iz znaka Škorpije i može doneti sreću preko doma, porodice, nekretnina, trgovine, s tim da je preporuka da izbegavate da preuzimate više obaveza na sebe, jer će nastati stres koji može povećavati i ljutnju. 

Danas nam posebno mogu prijati mudri, jednostavni ljudi, a potreba za zaštitom i ljubavlju može biti važna. Zagrljaji će puno značiti i mali detalji. U popodnevnim časovima Mesec iz znaka Raka u sekstilu sa R Jupiterom može doneti mogućnost dobre zarade, produktivnog rada, podrške neba i realizacije i kupovine nečeg očekivanog. S obzirom da na nebu imamo nežnu i emotivnu energiju, u dan treba ući smireniji, a bliskost i potreba da se otvore neke teme iz prošlosti koje vas muče mogu biti bitne. Dobar dan za kontakte sa inostranstvom, studije ili spremanje ispita. Večernji časovi mogu nositi i jake emotivne susrete. Oni koji su prolazili u poslednjih 2 nedelje kroz stresniji ljubavni period, čak mogu imati veća očekivanja, ali i moguća razočarenja. Period od 20h nosi i kvadrat Meseca i Kirona pa može nositi preosetljivost i prolaznu hirovitost ili sitnije brige oko bliskih članova porodice. Dan može biti povoljan za bitne radove u domu ili kontakte sa majstorima, kontakte sa ambasadama. 

Srećno - Astro Luna

Mesečni horoskop po znacima možete pročitati na mom zvaničnom sajtu: https://astroluna.rs/mesecni-horoskop/

Detaljan pregled aspekata i planeta u novembru možete takodje pročitati na: https://astroluna.rs/dnevna-doza-lune/novembar-2023-astro-pregled/


уторак, 31. октобар 2023.

Dnevna doza Lune -Oktobar 31


 Danas je Sveti Luka. Ko slavi, nek mu je srećno... Negde se danas slavi i Noć veštica( veći deo sveta). Nadam se da danas neće biti podele i moralisanja na tu temu. Od svega što dnevno čujemo, to je tako nepotrebno. Nek svako slavi šta oseća i želi. 21 vek, pa bar negde da u nekim milimetrima postoji sloboda izbora. Naša tradicija je više vezana za Svetog Luku osnivačem hrišćanskog ikonopisa.


Juče sam pročitala iz 30 puta da je poznati holivudski glumac umro i svet je žalio za njim, što je potpuno o.k. medjutim smeta mi dnevno da na društvenim mrežama nema ama nijedne vesti o žrtvama najnevinijih a to su deca. Prosto često znam da komentarišem da je svet otišao u djavola. Dok dnevno gledam slike, a ne mogu da ih ne gledam, ne mogu da verujem da se svet okreće prema ne toliko bitnim temama, a to je ljudski život. Koliko god da mnogi komentarišu da to nije naš rat, meni to izaziva dnevno izuzetno jaku reakciju gledajući onu malu predivnu decu koja se nalaze u kavezu rata i čekaju svoju smrt.Još nepravednije je da narod koji je doživeo toliki kolektivni bol u prethodnom ratu i gubitke, upravo se ponaša kao oni od kojih su njihove porodice stradale.



Mesec kroz ceo dan u znaku Blizanaca. Mesec bez važnijih aspekata iako energija Meseca i tranzitne Venere se već može osećati od popodnevnih sati sve do ulaska u 1 dan novembra ( jutarnji časovi). Tu negde se oseća energija oscilacija, sukoba želja, emotivnih problema u komunikaciji i sl. Ipak Mesec u Blizancima donosi energiju smeha, duhovitosti, priče, radoznalosti za sve što ne neistraženo i malo tabu. 

Sujeverje je danas posebno u porastu. Emotivna komunikacija može biti problematičnija pa će strpljenje biti potrebno. Po neki neplaniran trošak. Sklonost i nerazumevanju u odnosu na okruženje/ rodjake. Dosta osetljiv dan za psihološki nestabilne osobe.


Ipak, poslednji dan ovog meseca biće u energiji i simblici Venere koja će napraviti trigon sa R Uranom. Ovaj aspekt može uticati na prijatna iznenadjenja i susrete, neočekivane manje poklone, ali i fazu kada možete ipak napraviti neku promenu u svom partnerskom odnosu. Bez obzira što će danas trebati više strpljenja u razgovorima, danas i jeste povoljan dan da se nešto pokrene u promeni. Danas je dobro biti u pokretu, družiti se, upoznavati nove osobe. Potreba za većom finansijskom nezavisnošću, ali i većom opuštenošću na polju emocija će biti od posebne važnosti. Ovaj aspekt može aktivirati i da pokrenete neka zdrastvena pitanja koja trebate rešiti, pronadjete nove prijatelje ili doživite neočekivanu ljubav/ strast. Možete imati i potrebu da nešto menjate fizički kod sebe. 

Danas i eksperimentisanje sa modom i novim stilovima može biti zanimljivo. Pozitivan dan za hobije. Potreba da se izadje iz neke čudne rutine i pokrene nešto.Dosta kupovina online ili nalaženja nečeg interesatnog. Danas je posebno pozitivan dan za ples, muziku, a iako je radni dan treba izaći. Mogućnost neočekivanog bonusa ili neke poslovne vesti koja vas može obradovati moguća. 


I tako Oktobar završavamo sa dosta nade i potencijala, ali pripreme za naredni mesec. Ipak, i sa nadom da negde prestanu ratovi i stradanja. 

Srećno - Astro Luna

понедељак, 30. октобар 2023.

Dnevna doza Lune -Oktobar 30


 Novu nedelju, ali i kraj ovog meseca sa početka sledećeg počinjemo pod uticajem Pomračenja Meseca koji pojačava emotivne reakcije, impulsivnost, ali i potrebu za udobnošću i većim zadovoljstvom, ali pojačanim stresom posebno sredinom ove nedelje. Koliko god da pratimo univerzum, on nas može iznenaditi tako da iako znamo da trebamo biti mudri, negde posustanemo u emotivnim reakcijama. 

Mesec u Biku na poslednjim stepenima.Konjukcija sa R Uranom može povećavati nagli stres, nesanice, potrebu za slobodom, ali neočekivane situacije. Imamo i karmička prepoznavanja kroz ovaj lunarni ciklus, pa oni koji pripadaju jedni drugima, mogu se sresti na raskrsnici i mestu gde su stali. Puno svadja, prekida i problema u komunikaciji može nas sačekati i danas. 


Mesec će se naći na zloćudnoj zvezdi Algol od 9:20 i može povećavati neku tenziju oko posla, novca, dnevnih aktivnosti, ali nositi i jak stres na poslu. Ova zvezda kolektivno utiče na nasilje i nepravdu koju gledamo punih 20 i više dana. Ipak sekstil Meseca i R Neptuna od 7:50am može povećavati kreativnost, jak predosećaj, samoisceljenje ili da ustanete ujutru u želji da se ipak posvetite sebi i promenite nešto. Kroz dobar predosećaj možete izbeći neke neprijatnosti prvog dela dana,U povećanju konfuznost, neorganizacija, zaboravnost, neplanirani troškovi. Trigon Meseca i Plutona mogu vam dati i snagu da se danas izborite sa nečim težim, ali mogućnost da istrajnije rešite važna pitanja prvog dana ove nedelje. Ipak, lenjost, apatičnost, nagle promene raspoloženja, ogromna želja za emocijama, zbunjenost, osetljivi odnosi u poslu, i briga oko novca može varirati tokom većeg dela prvog dela dana. 

Vežbe disanja, fizičke aktivnosti, kućni ljubimci, šetnja u prirodi, postepen tempo mogu pomoći da se bolje osećate. 


Mesec prelazi u znak Blizance od 16:09.Potreba za komunikacijom, društvenim odnosima, okruženjem može biti važna. Medjutim, Mesec će biti u praznom hodu, a od 17h i u kvadratu sa R Saturnom pa može povećavati odlaganja nekih obaveza, nesporazume ili udaljenost, neki vid distance u medjuljudskim odnosima, usporenost aparata ili probleme sa internetom, tešku ili mučnu komunikaciju sa nekim, kao i osetljivost kroz učenje, prijatelje, ispite, putovanja i saobraćaj. 

Treba voditi računa o rečima! Može biti puno nepotrebnog trošenja, ljutnje, razlika u mišljenju, mešanja drugih i mentalnog osećanja potpune blokade u glavi. Ako to osetite, obustavite sve bitnije obaveze i pokušajte da se dobro odmorite i mentalno regenerišete. 

Popodnevni časovi nisu loši ko radi jer mogu biti pojačane ambicije. Novac će samo prolaziti kroz ruke, ali obratite pažnju da se izbegavaju pozajmice ili neke nepotrebne kupovine. Zbog nerazumevanja drugih, možete osećati da nemate dovoljnu podršku, ili da danas morate imati kontakt ili raditi sa nekim ko vam ne prija. 

Ono što danas može biti dobro je ukoliko želite da napravite neku fizičku promenu, to je pozitivno. Dobar dan za pokretanje dodatnih poslova ili zarade. Budite strpljiviji u komunikaciji i manje samokritični. Čuvajte psihu i snagu i pokušajte da se koncentrišete, a manje dokazujete. Češće radite vežbe disanja. 

Srećno - Astro Luna 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski