петак, 1. септембар 2023.

Dnevna doza Lune - Astro pregled za Septembar 2023


 Pred nama je Septembar, deveti mesec u godini i mesec kada počinje zvanična jesen, rodjendan Vaga, mesec početka školske godine.U ovaj mesec ulazimo sa izvesnim uticajem Super Moon iz znaka Riba, ali sa dosta jakom intuicijom sa povremenim promenama raspoloženja i čak 6 planeta u retrogradnom hodu koje mogu povećavati konfuznost, odlaganje, trošenje i potrebe za mnogo većim naporom.

Prvu značajnu promenu imaćemo 4.09. kada će Venera iz znaka Lava sa 12 stepena krenuti direktno oslobadjajući presing na ljubavi, finansijama i ograničenim željama koje smo od 23.07. imali. Ipak, nebo će biti pod uticajem  retrogradnosti i kao ponovo šesta planeta koja kreće nazad do 31.12 je planeta Jupiter koja sa 15 stepena znaka Bika kreće unazad u popodnevnim časovima. Ono što će za početak sledeće  biti pozitivno je trigon retrogradnog Merkura i Jupitera koji će se ponoviti i krajem meseca koji ipak može nositi bolje raspoloženje, neki praktičan elan, okrenutost korisnim stvarima, sreću preko pisanja, jasniju bar malo komunikaciju i dogovore. 

6.09. Sunce iz znaka Device naćiće se u kazimi sa retrogradnim Merkurom na 13 stepenu povećavajući temeljnost, bolje sagledavanje stvari, dosta društvenih aktivnosti, novih trendova, druženja i kurseva, bitnih vesti, ali mogućnost sredjivanja papirologije, upoznavanja novih osoba i lakše koncentracije.Ovo može biti i vreme obnove nečega

 8.09. Sunce će se naći u trigonu sa srećnim Jupiterom u retrogradnom hodu i ipak može doneti srećnije okolnosti, zaštitu, lakši lični razvoj, uspeh preko obrazovanja, inostranstva, nauke, mogućnost povećanja zarade ili lakših partnerskih okolnosti. Ovo može biti zanimljivo vreme za poljoprivredu, proizvodnju.


Od lunarnih faza: 

7.09. - Poslednja Četvrtina Meseca u znaku Blizanaca na 14 stepenu u kvadratu sa Suncem na istom stepenu može posebno povećavati nesporazume, osetljivost kroz mladje osobe, saobraćaj, komunikaciju. 

15.09. u ranim jutarnjim časovima Mlad Mesec u znaku Device na 21 stepenu može biti odličan period da startuje sa novim poslom, projektima, da rešite zdrastveni problem, da se okrenete zdravijem načinu ishrane ili da pokrenete neke korisne promene na ličnom nivou.

22.09. - Prva četvrtina Meseca na 29 stepenu znaka Strelca u kvadratu sa Suncem nosi puno svetskih dešavanja, optimizam pomešan sa opreznošću, ali važne promene na svetskom i političkom nivou.

29.09. - očekuje nas poslednji Super Pun Mesec na 6 stepenu znaka Ovna u opoziciji sa Suncem iz znaka Vage koji može povećavati destrukciju, nasilje, političke provokacije, podele, potrebu za rušenjem i gradnjom novog, ali velike provokacije na polju ljubavi/ partnerskih odnosa. Ovo je i Kukuruzni ili Žetveni mesec jer se javlja uvek u vreme jesenje ravnodnevnice.



Zanimljivo ovog meseca je i sledeće: 

Venera ostaje do kraja meseca u znaku Lava oslobadjajući prostor za ljubav, zadovoljstvo, iako sa velikim željama. Troškovi života i ekonomska poskupljenja neće stajati. Posebno treba obratiti pažnju na 17.09. kada Venera napravi kvadrat sa retrogradnim Jupiterom jer može doneti neplanirane veće troškove, melanholična nezadovoljstva u ljubavi, preterivanja, i sklonost nemoralnosti. 

Baš uoči Super Punog Meseca Venera i retrogradni Uran će se ponovo susresti gde može dolaziti do velikih turbulencija u emotivnim i bračnim odnosima, naglih prekida, tenzija i nervoze. 

Mars će do kraja meseca boraviti u znaku Vage gde će davati neku energiju kompromisa, diplomatije, ali ipak od poslednje nedelje septembra može dolaziti do velikih kulminacija i pretnji, nesrećnih situacija, nasilja i pripreme pred Pomračenja u narednom mesecu. Ovo može biti mesec kontrola, inspekcija, kazni, osetljivosti na pravnom nivou, ali posebno kraj meseca može najavljivati veće nezadovoljstvo običnog sveta, pa i povećanje demonstracija i sukoba na polju Nemačke, Francuske, ali našem području. Biće jako dobrih rezultatata na polju umetnosti i sporta, ali s obzirom da zvanično počinje školska godina posle nemilih dogadjaja u maju, treba se dobro pripremiti za naredni mesec koji može ponovo biti provokativan i mesec iskušenja na polju mladjih osoba. Biće itekako senzacija polju javnih ličnosti, ali velikih testova na polju ljubavi. Septembar donosi kao neku vrstu nastavaka nečega što se krčka tokom leta, ali zapravo brza rešenja neće biti  u fokusu, niti će išta ići jednostavno. Na partnerskom odnosu može biti puno afera, senzacija, a zapravo ovaj mesec traži mir i očuvanje svog emotivnog mira. 

Za one koji planiraju odmor ovo će biti mirniji mesec, samo zbog retrogradnosti Merkura do 15.09. treba dobro proveravati dokumenta i spremiti više novca. Septembar je inače dobar mesec za promocije, koncerte, umetnost, kao i sve vrste kurseva i proslava. 

19.09. Neptun će se naći u najbližoj orbiti prema Zemlji, a ova čudesna planeta će biti najsjajnija u tog dana pa ćete moći i da je posmatrate. 22.09. Merkur će biti u orbiti i takodje ćete moći da ga posmatrate nisko na istoku pre zalaska sunca. 

Zvaničan početak jeseni 23.09. u 8:50am ili jesenja ravnodnevnica. 

Rodjendan Vagama čestitaćemo isti dan od 8:51am. Vagama je ovo više nego izazovna, ali izuzetno interesatna godina gde će se preklapati veliki izazovi i padovi na emotivno porodičnom nivou, ali i velike promene od sredine proleća sledeće godine kada će ih nebo iznenaditi i doneti im veliku dobrobit. Vagama je ova godina odlična za učenje, velike poslovne projekte, karijeru, ali ih neće zaobići sujeta, neprijatelji i rivaliteti. Mogu imati mogućnost od zime da ispune neki stari cilj. Posebno proleće i leto sledeće godine Vagama donosi poklone sa neba, a jesen i početak proleća sledeće godine najveće emotivne izazove.

Septembar je zanimljiv:

U ovaj mesec ćemo ući sa retrogradnim Merkurom iz znaka Device koji kreće direktno 15.09., ali će u zadnjoj senci biti do kraja meseca. ON može doneti izvesna otežanja na polju poslovne komunikacije, preosetljivost na polju zdravlja, sumnje u pozitivan ishod, ali i čangrizavost, nepoverenje i često jak umor. Ipak, on vas može naterati da se više okrenete duhovnim stvarima i usporite ritam, a postavite praktičnije svoje prioritete. 

16.09. zbog trigona Sunca i retrogradnog Urana može doneti naglu sreću, transformacije, promene koje ćete uneti u svoj lični i poslovni život, pozitivna iznenadjenja, samostalnost.

21.09. trigon Sunca i retrogradnog Plutona donosi snagu, produktivnost, jaču volju, visoke ciljeve i povoljne aspekte preko putovanja, obrazovanja i učenja. 

Posebno treba obratiti pažnju na 19.09 jer to kolektivno može biti dan mraka, magijskih rituala, neiskrenosti, laži, podvala i nemorala.

Koliko god imali najveće izazove u poslednjoj nedelji septembra trigon Merkura i retrogradnog Urana može doneti da napravite pozitivne rezove ili da pokrenete nešto za sebe. 

Srećno  u Septembru - Astro Luna






четвртак, 31. август 2023.

Dnevna doza Lune - Avgust 31( Plavi Super Moon)


 Poslednji dan Avgusta 2023. Drugi Pun Super Moon na snazi.Vreme 3:37am. Negde prikupljana iskustva, emocije i kulminacije celog leta staju u njega i nose suočavanja. Ovaj Plavi Super Mesec se dešava na 7 stepenu znaka Riba u sazvežđu Vodolije i ravna se sa retrogradnim Saturnom i zato izaziva melanholične emocije, tugu, prazninu, zahladjenja, ali veću odgovornost za najbliže.S obzirom da se dešava u poslednjem zodijačkom znaku kome treba nežnosti i bliskosti, svakako kontakt sa R Saturnom može izazivati nesigurnost i nedostatak razumevanja, ali i povećanje depresije, pesimizma. Tokom ove faze na nebu imamo čak 6 retrogradnih planeta koje pojačavaju nesporazume, emotivnu distancu, izazove, nemir ili osećanje slabosti. Ipak, ovaj Pun Mesec drugi ovog meseca( mesec smo započeli Punim Super Meseom i završavamo ga na isti način) može pokrenuti da iz neke tuge se okrenete više veri, meditaciji, osami i da zapravo iz neke čudne usamljenosti napravite najbolje ideje. Iako Mesec u Ribama može da nas čini konfuznim i idealističnim svakako kontakt sa Saturnom povećava realnost, odgovornost, ali može doneti neki osećaj limita ili neopuštenosti na partnerskim odnosima. Može postojati kolektivni strah, ali strah od vremena koje brzo prolazi i onoga što dolazi.



Ovaj Plavi Pun Mesec budi nostalgiju i podsećanja. Čisti dušu pa može izazivati suze ili hronično nezadovoljstvo. Retrogradni Saturn nosi misiju brige o drugima i stavljanju fokusa na praktični nivo života, ali možete osećati da niste dovoljno vrednovani, poštovani ili voljeni na način kako to želite.Osećanje griže savesti, ali kritike od strane drugih može doneti prolazne emotivno poslovne drame.Medjutim, osećanja nikad iskrenija. Možete se ogoliti i otvoriti potpunim strancima. Možete sanjati ono što vas muči i što trebate da prebrodite. Podsvest vas može odati, a čitanje izmedju redova može biti sakriveno upravo racionalnim pristupom dnevnih aktivnosti. Osećanje sve je u redu, a zapravo osećanje kao da se sve raspada. 

Itekako je ovo faza koja ima humanu stranu, i osećanje emaptije, ali pokretanja društvenih odnosa. Ipak zbog sazvežđa Vodolije ovaj Pun Mesec može podići potrebu od bežanja od emotivnih dugih odnosa ili potrebu za traženjem nečeg.Veoma povoljan svim onima koji kreiraju ili pomažu drugima. Ovaj Mesec može pokrenuti da saznate nešto skriveno ili pronadjete nešto izgubljeno.Biće potrebe da se istražuje neistraženo ili da se okrećemo dubljim sferama života. U porastu izdaje manipulacije, laži, kradje i zavaravanja, nestanci, samoubistva, trovanja. Treba dobro otvoriti srce i biti pre svega iskren prema sebi.

Nemojte se iznenaditi da šetate ulicom i da su vam misli odlutale na potpuno drugu stranu, drugu planetu. Da ne možete da se povežete sa površnim sfeama ili da zatvarate oči i odgovarate potvrdno za nešto što vas zapravo uopšte ne dotiče. I velike ljubavi mogu imati dozu patnje, kao neki test kosmosa. Ova faza utiče na zbunjenost ili teže povezivanje stvari. Sve što ide iz srca i spontano imaće smisao.


" Oni koji te vole nisu prevareni greškama koje si napravio, ili mračnim slikama koje imaš o sebi. Sećaju se tvoje lepote kada se osećaš ružno, tvoje celovitosti kada si slomljen, tvoje nevinosti kada se osećaš krivim, i tvoje svrhe kada si zbunjen."
Alan H. Cohen

Mesec u toku dana prima i pozitivan aspekt sa Jupiterom pa vreme od 16:30-21h može nositi i neke srećne dogadjaje, podršku neba, zaštitu, mogućnost finansijskog rasta ili dobrih lekcija.

Posebna preporuka večernjih časova zbog opozicije Mesec/ retrogradni Merkur ali dispozitora retrogradnog Neptuna koji nose nesporazume, sudare, mentalne probleme, lošu komunikaciju, osetljivost psihe, hronični umor, preveliku maštu i nedostatak mentalne snage, loš uticaj okruženja, poroke, nestabilnost, ali problem emotivnog izražavanja ili prihvatanja.

Sledeci Super Mesec: 29.09. u znaku Ovna( četvrti i poslednji ove godine)
Sledeći Blue Full Moon: 19.08.2024. u znaku Vodolije

Srećno - Astro Luna

Današnji rodjendanci:
Св
31.08.12.n.e rodjen je Gaj Julije Cezar Germanik poznatiji kao Kaligula kao treće dete Germanika i Agripine Starije, u kombinaciji duple Device sa Mesecom u Raku.Kaligula je ostao upamćen po brojnim skandalima, smatrali su ga ludim I bahatim.On je prvi rimski car koga je ubila Pretorijanska garda.31.08.161.n.e rodjen je I rimski car Komod koji je vladao od 180-192 godine, rodjen u znaku Device sa Mesecom u Blizancima.
31.08.1920. rodjen je Oskarovac James Coburn u znaku Device sa podznakom u Ovnu I Mesecom u Ribama.
31.08.1955. rodjen je Olimpijski šampion I 1976 I 1984 Edwin Moses u znaku Device sa podznakom na najintuitivnijem I veoma interesatnim sportskim stepenom sreće 29 stepenom Riba I Mesecom u znaku Vodolije.
31.08.1970 rodjena je princeza Ranija el Abdulah, primećena kao jedna od lepših žena u Kraljevinama, rodjena u znaku Device sa Mesecom u Devici, borac za pravdu, prava žena, veoma inspirativna I skromna.
31.08.1949. rodjen je sjajni američki glumac, miljenik ženske publike –Richard Gere, u znaku Device sa podznakom u veoma emotivnom, ženskom plodnom znaku Raka, ali I vladaocem Mesecom u Strelcu koji donosi izuzetnu vizionarsku dušu, produhovljenost, okrenutost slobodi i jakoj potrazi za istinom. Mars u raku u svom padu pojačava preosetljivost, ali jaku intuitivnost, ali u opoziciji sa Jupiterom I dosta konflikata I sklonosti preterivanja u ranom periodu.Mislim da je Gere dugo tražio sebe u kompletnom smislu, ali da je bio veoma nesrećan u ranom periodu mladosti.Merkur, Venera I Neptun u vagi ukazuju da je šarmantan, harmoničan, da mu dom I sitnice veoma znače, da je esteta I da veoma voli lepe žene( bio je oženjen I sa super modelom Sindy Craford) iako horoskop ukazuje da je u tom odnosu bio ogranicen I da se veoma mucio što I jeste uzrokovalo ranim razvodom.Sunce I Saturnom u približnoj konjukciji ukazuju da je veoma temeljan, ozbiljan, da ima odličnu memoriju, da je sklon izuzetnom mentalnom perfekcionizmu, ali da ga pokreću lepe stvari, predmeti, harmonija I da teži balansu.
31.08.1945. rodjen je Van Morison irski pevač, muzičar I kantautor.Rodjen u znaku Device sa podznakom u Blizancima I Mesecom u Raku.
31.08.1970. rodjena je pop pevačica Debbie Gibson u znaku Device sa podznakom u Raku I Mesecom u Devici.
31.08.1971. rodjen je američki komičar poznatiji po serijalu filmova” Gas do daske” –Chris Tucker u znaku Device sa Mesecom u Jarcu.31.08.1967. rodjen je engleski glumac Jonathan Cake u znaku Device sa Mesecom u Raku.
31.08.1957 osnovana je Malezija-savezna i ustavna monarhija, sastavljena od 13 saveznih država u jugoistočnom delu Azije.Rodjena u znaku Device sa podznakom na 2 stepenu Blizanaca I Mesecom u znaku Škorpije.
31.08.1962. osnovan je Trinidad I Tobago-ostrvska država u Karibima, rodjena u znaku Device sa podznakom u Blizancima I Mesecom u Devici.





среда, 30. август 2023.

Dnevna doza Lune - Avgust 30


 " Najsnažnija veza koju ćeš imati je veza sa sobom.U toj vezi ti postavljaš standarde za sve ostalo" - Steve Maraboli

Dan pred drugi Super Moon ovog meseca. Negde potreba da se povučemo, porazgovaramo sa sobom, nadjemo mir i tišinu i napunimo baterije jeste pojačan i može biti intezivan do početka vikenda. Osama, maštanje, idealizacija, romantična muzika, bajkovitost, podsvesna telepatija, potreba za tajnim istraživanjem i okultizmom, skrivanje emocija. 

Mesec u ranim jutarnjim časovima u veoma provokativnom aspektu sa retrogradnim Uranom može pojačavati stres, čudne snove, uznemirenost, nagle vremenske prilike koje neće prijati senzitivnim osobama. U porastu neočekivani problemi ili osetljivost psihe.  U porastu zemljotresi, oluje, ali i poplave. 

Ipak od danas pa u naredna tri dana potreba za nekom unutrašnjom sigurnošću, tajanstvenošću, privatnošću može biti u porastu. 

Mesec prelazi u poslednji zodijački znak Ribe od 15:58. U praznom hodu do 22:20 nosi usporenost obaveza, pojačanu konfuznost i teško prihvatanje vraćanja u realnost. Može biti odlaganja, ali i jakih ličnih želja, kao i veoma intezivnih emocija. Posebno mogu biti povezani oni koji su daleko jedni od drugih, ili oni koji ne mogu biti zajedno. Zbog vladaoca retrogradnog Neptuna od danas malo treba pripaziti na lekove koje pijete, čuvati se trovanja, stomačnih virusa ili osetljivosti zdravlja kroz emocije. Pripazite više na bitna dokumenta, stvari, jer može biti gubitaka. Potrebnija je bolja koncentracija u saobraćaju. Ipak i danas kreativnim osobama, ali i lekarima dan može biti naklonjen, kao i svim onima koji su autentični, svoji i kroz neobična osećanja stvaraju. 

Od 21:34 Mesec i retrogradni Saturn naćiće se u konjukciji i mogu pojačavati  neku čudnu tugu i prazninu pomešanu sa umorom i opravdanjem da je to zbog vremena. Ovaj aspekt može pokrenuti nesigurnost, povlačenje, ali dolazak do informacija koje mogu izazivati loše raspoloženje. Psiha veoma ranjiva u ovom periodu. Treba biti oprezan sa porocima i kome možete verovati. Bolovi u nogama, osećanje usporenosti ili neki grč u stomaku na podsećanje na ono što želite da zaboravite. Moguć nemir ili osećanje neke napetosti koju ne možete objasniti. Danas mogu pomoći sve laternativne metode, masaze, a posebno muzika i stavljanje fokusa na intuitivno povezivanje sebe. Nesporazumi i osećanje udaljenosti otvoreno. 

Srećno - Astro Luna

Današnji rodjendanci i uspomene na one koji nisu sa nama:
Све реакције:
Na današnji 30.08.1972 rodjena je američka glumica –Cameron Diaz, u znaku Device sa podznakom u emotivnom i sentimentalnom znaku Raka i Venerom u raku u 12 polju koja posebno nosi skrivenu osetljivost, mekoću i koja u kvadratu sa Uranom izaziva i povremenu hirovitost, ali da je Cameron često imala i jake stresove zbog ljubavi, ali i porodice.Ipak to se ne vidi spolja jer Merkur u lavu ukazuje na mentalnu superiornost i sjaj, samopouzdanje koje deluje da Cameron ne fali. Mesec u egzaltaciji u biku kroz 10 polje nekako nosi obratan položaj da je Cameron osim želje za materinstvom želju da bude veoma uspešna glumica koja se okušala u svim žanrovima.Svakako kao Devica veoma vodi računa o svom telu, zdravlju, ishrani iako je veliki gurman I često mora da se odriče dosta stvari, ali joj tu I pomaže Mars u devici koji i jeste okrenut zdravoj ishrani.Veoma je originalna, svoja, ali jednako osećajna I sklona nostalgiji.
30.08.1969. rodjen je srpski filmski i pozorišni glumac –Nebojša Glogovac u znaku Device sa podznakom u Strelcu i Mesecom u Ovnu.
30.08.1982. rodjen je bivši američki teniser Andy Roddick nekadašnji teniski reket broj 1, u znaku Device sa Mesecom u Jarcu.
30.08.1979. rodjen je i argentinski teniser Juan Ignacio Chella u znaku Device sa Mesecom u Strelcu.
30.08.1975. rodjena je prvakinja iz 2002 u umetničkom klizanju plesnih parova Marina Anissina u znaku Device sa Mesecom u Blizancima.
30.08.1969. rodjen je bivši jugoslovenski reprezentativac –Vladimir Jugović u znaku Device sa Mesecom u Ovnu.
30.08.1946 rodjena je američka glumica Peggy Lipton(“ Tvin Piks”) u znaku Device sa podznakom u Vodoliji I Mesecom u Vagi.
30.08.1858 osnovan je Tunis, nekadašnja omiljena destinacija naših turista, rodjen u znaku Device sa podznakom u Blizancima i Mesec u Biku koji ukazuju na gostoprimljiv narod, ali I lepotu duše samog naroda.
30.08.1887. rodjen je Amarilo –grad i sedište okruga Poter u državi Teksas, rodjen u znaku Device sa podznakom u Strelcu i Mesecom u Vodoliji





Све ре
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski