четвртак, 11. јануар 2024.

Dnevna doza Lune - Januar 11 - Mlad Mesec u Jarcu


 Prvi Mlad Mesec ove godine i to na 20 stepenu znaka Jarca, naše vreme 12:59. Veoma zanimljiva pozicija Mesec/ Sunce trigon R Uran pojačava odlično vreme za nov početak, nezavisnosti, uvodjenje prvih većih promena ove godine, pre svega ovog meseca, kao i mogućnost rasterećenja, oslobadjanja, obnove nečeg bitnog. 

Posebno srećni aspekti Marsa, Jupitera, Saturna donose oslonac i poverenje koje možete imati u sebe, ali veru, ali da ovo može biti vreme kada možete započeti, ali pre svega uraditi sve ono što niste mogli/ ili za šta niste bili spremni. 

Upravo zbog pozitivnog kontakta/ trigona sa R Uranom može biti dinamike, budjenja, pojačane euforije, adrenalina, dubokih vizija, snova i razmišljanja o transformaciji s obzirom da je ostalo samo 10 dana do ponovnog važnog prelaska i Plutona u znak Vodolije. 

Fiksna zvezda Deneb posebno daje šmek ovom Mladom mesecu , da dobijete na hrabrosti i smelosti da uradite nešto što niste mogli do sad. Ovaj Mlad Mesec može biti povoljan za odličan put ka samospoznaji, samopouzdanju dijete, pokretanje sporih, ali sigurnih koraka ka boljim navikama. 


Ovo može biti i period obnove, vraćanja dobrih stvari iz prošlosti, pozitivnih podsećanja na neko lepše vreme koje ste ostavili iza sebe, ali i motivacije kroz prethodna iskustva i mudrost koju ste već stekli. Možete prepoznati i neke situacije gde ste puno naučili. 

Ovo je dobar Mlad Mesec da se pokrenu brze promene, ali i rezovi i da se ništa ne ostavlja za kasnije. Pozitivno vreme za odbacivanja starih modela i modernizaciju nečega, kao i pravljenja od starog nečeg novog. Generalno, dobro vreme za sklapanje novih prijateljstava, kao i upoznavanje osoba potpuno različite životne filozofije koji vas mogu zainteresovati svojom životnom pričom. 

Pratite intuiciju! Oslobodite se robovanja i unutrašnjeg pritiska ili osećanja griže savesti! Pokrenite najbolje iz sebe, pokrenite i teže poslove! Podsetite sebe koliko vredite, ili nadjite makar i 15 minuta da se posvetite onom što jako volite. 

Ovo je odlično vreme za neku eksperimentlanu kreativnost, originalne talente, razbijanje dosadnih navika ili veza, i izlazak iz rutine. Iako ovaj Mlad Mesec će biti u sazvežđu Strelca na 20 stepenu znaka Jarca, biće najbliži sazvežđu Akvila na severu. 

Mlad Mesec do Punog Meseca 25.01. je odlično vreme za radnu etiku, pokretanje većih poslova dok je Mesec u rastu.S obzirom da je u znaku Jarca on može biti odličan za dugotrajne planove ili ciljeve. Osetiće ga posebno Jarčevi, Bikovi, Strelčevi, ali po koja Riba. 

Pokušajte da uključite kreativnost, intuiciju, slobodu izbora, predosećanja, produktivnost jer ovo može biti dobro vreme. Pokušajte da se ne vraćate na ono što je bilo, već na ono što dolazi.

Ovo može biti odlično vreme i za tišinu, mir, odmor gde ćete uz neku regeneraciju dobro razmisliti šta želite dalje. Jarac je hladan zimski znak, pa svakako možemo i dalje očekivati niske temperature, koje jesu normalne za ovo doba godine. 

Može biti i iznenadjenja, ali nekih neočekivanih šokatnih i brzih informacija.

U emotivnom smislu može biti mešavine nostalgije, prošlosti, ali i mogućnosti da se ipak dese promene. 

Srećno - Astro Luna



 


уторак, 9. јануар 2024.

Dnevna doza Lune - Januar 9


 Pravu konekciju sa sobom imamo u danima, kada osetimo da treba da stanemo, maštamo, nadjemo smisao, ne forsiramo ništa i predamo se miru i tišini koju naša duša traži...


Sneg u Beogradu. Danas je Sveti Stefan - srećno svima koji slave. Na današnji dan rodjena je sjajna Lara Fabian, ali suptilna princeza od Velsa Catherine.

Mesec i Merkur danas u kvadratu sa Neptunom. Mašta, haotično maglovita energija praćena oscilirajućim zimskim praznim umorom, ali kreativnim aspektima. Danas se treba prepustiti univerzumu, osluškivati njegove vibracije i prepustiti sve probleme meditacijama, molitvama ili nekim drugim duhovnim tehnikama. Današnji dan je senzitivan, neorganizovan, preosetljiv, udara na psihu i zbog toga je jako važno ojačavati upravo svoje unutrašnje biće, tjs ponovo ga upoznati i razumeti, negovati.

Iako su nam danas pojačane greške, kolektivne manipulacije, laži, emotivne realizacije koje vode razočarenju, nesporazumi, praćene i lenjošću i apatijom( ko danas počinje da radi može mu malko teže pasti) i zbog toga je bitno krenuti umereno, polako, bez fizičkih napora ako je moguće. Gajiti pozitivne misli, slušati intuiciju! 

Ukoliko ste na nekom lepo  mestu, skijate ili uživate uz kuvano vino, možete maštati i puniti baterije, a pak ukoliko imate mogućnost da odmarate, danas može biti povoljan dan za film, muziku, istraživanja, kontakte sa inostranstvom. 

Treba malo obratiti pažnju na lične stvari/ novac. Zaboravnost, pomešana sa energijom moram može doneti odupiranje i želju da budete na nekom drugom mestu. Ipak, imate mogućnost da danas i pomognete drugima, gajite empatiju, saosećanje ili da se zainteresujete za nešto novo što vam može pomoći da prepoznate prioritete. Današnji dan može biti dobar za psihologiju. Svi vidovi učenja ili početka edukacije mogu delovati malko teže.  Biće malo i osećanja neke čudne usamljenosti ili potrebe za svojim prostorom ili vremenom. 


Kontakt Meseca i Merkura u popodnevnim časovima može doneti povoljne vesti, mentalni pokret, bitna potpisivanja, rešenja, lakše vreme za preuzimanje dnevnih aktivnosti, posete ili proslave.Možete imati mogućnost da otvorenije izrazite svoje emocije, ali da budete inspiracija drugima. 


Srećno - Astro Luna 



понедељак, 8. јануар 2024.

Dnevna doza Lune - Januar 8


 Hristos se rodi - Srećan Božić i sva ispunjenja, puno zdravlja i napretka:-))

Drugi dan Božića. Početak prave nedelje( prethodne smo baš praznovali) a uz kvadrat Merkur/ Neptun uz dobru hranu i lenju zimsku energiju odgledali ceo filmski repertoar. 

Na današnji dan rodjeni su baš ljudi koji su ostavili jak utisak: Elvis Presley, David Bowie..

Mesec u znaku Strelca. Idealizam, konfuzija, istraživanja, potreba za učenjem, putovanjima, daljinama. 

Danas možete pronaći inspiraciju u novim stvarima ili obnoviti nešto od pre za šta niste imali slobodno vreme. 

S obzirom da će Mesec u većem delu dana imati kvadrat sa Saturnom sve može da se odvija i jako sporo, sa zakašnjenjem, uz veće oscilacije u vremenu i raspoloženju. Tuga pa nagla sreća, inspiracija, pa  pad energije i tako u krug. 

Iako potreba za istinom i odgovorima može biti izražena, današnji dan traži da slušate sebe, i ne žurite sa odlukama. 

Oni koji rade mogu osetiti veće opterećenje i umor, dok popodnevni časovi mogu biti negde lakši, srećniji i zbog konjukcije Meseca i Venere koja može pokrenuti ljubav, zadovoljstvo, izlaske, poklone, putovanja, ljubavne poruke ili čak mogućnost i finansijskih promena. 


Današnji dan neće pogodovati hroničnim bolesnicima, ali posebno osobama koje imaju reumatske probleme sa kičmom.U osetljivosti loša cirkulacija stopala. Preporuka umerenih aktivnosti i vežbi, kao i kontakt sa vodom, molitve mogu biti od pomoći, kao i zeleni čaj. 

Danas posebno pokušajte da izbegavate velika fizička naprezanja, jer može dolaziti do povreda.

Težnja ka novim iskustvima veoma izražena, potreba za novim učenjem, ali putovanjima. Na emotivnom nivou treba izbegavati jake reakcije i brzoplete. Vernost ili loši dogovori mogu biti problem, ali i nesporazumi.


Srećno - Astro Luna

Priču o tranzitnom Marsu u znaku Jarca od 4.01.-13.02.2024. možete pogledati na mom youtube kanalu: 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski