субота, 16. децембар 2023.

Dnevna doza Lune -Decembar 16/17


 “Nema magije, niti 'besplatnog ručka'. Samopromena je gotovo uvek moguća, ali je neophodan uporan rad i vežbanje.”

Albert Ellis

Ovaj vikend je pod uticajem Meseca u znaku Vodolije sve do nedelje gde oko 21 h Mesec prelazi u mirniji vodeni znak Riba.

Ovaj vikend će sigurno biti uzburkan i zbog izbora koji se očekuju u nedelju, ali izbori se dešavaju i pod retrogradnošću Merkura koji dolazi na 6 stepen u nedelju, ali vrlo maglovitim, da ne kažem manipulativnim aspektom Sunca i retrogradnog Neptuna. Koliko god da postoji realna mašta da težimo promeni, moguće su veoma male promene, ali ne glavne i važne. Sve je to još dosta zamršenooo.

Ali ovaj vikend bi mogli i malo da se distancirate od ozbiljnijih tema i okrenete se svojim promenama i opustite mozak nekim finim druženjem sa prijateljima, nekim super idejama šta bi to voleli da kupite, kreirate, napravite novo ili prosto da se dobro naspavate.

Subota je praćena prilično naglim vremenskim prilikama koje neće poodovati kardivaskularnim, ali i psihološki osetljivim osobama( govorim o našem području). Mesec u prilično stresnom aspektu sa retrogradnim Jupiterom i Venerom  od ranih jutarnjih časova do 21h može doneti velika trošenja, nerviranja, promene planova, emocionalne krize, nepotrebne troškove, ali i lošu organizaciju. Bilo bi dobro da budete opušteni, ali ipak malko i fokusirani na ono što želite da uradite danas. 
Znate i one dane kada je gužva koja neće prijati, ali kada se oseća i malo veća tenzija u vazduhu. Zato je bolje danas iskoristiti vreme za prijatnije obaveze, ili nešto što ne nosi preveliku buku, gužvu, stajanje u redu i sl, ako baš ne morate. 

Dispozitor Uran u retrogradnoj fazi na 19 stepenu već može praviti opoziciju sa Venerom pa unositi nemir u emotivne odnose, nositi neplanirane troškove, ali potrebu za nečim novim, kao nekim adrenalinom ili promenom, koju ako ne možete udvoje, možete pokušato sprovesti sami. Ovog vikenda može biti iznenadjenja od nekih slučajnih susreta i promene planova, do nečeg kolektivno neprijatnog. 

Večernji časovi uz sekstil Mesec Mars mogu doneti više energije, borbenost, bolje raspoloženje, čak i pojačane ambicije i veću strast. Ipak, ukoliko prolazite već duže vremena kroz neki čudan i nestabilan period kroz polje emocija/ finansija obratite pažnju da ovog vikenda izbegavate rizike!

Ovog vikenda u povećanju moguće poplave, posebno zemljotresi u noći izmedju subote/ nedelje. U porastu buntovnost, priprema  neke revolucije ili stres i kratak fitilj iako retrogradni Merkur baš napominje da sada budemo strpljiviji i istrajniji baš u nekim odlukama, jer sitnice mogu da zagorčaju stvari.



Nedelja, 17.12.2023

Sunce u Strelcu u kvadratu sa R Neptunom iz znaka Riba posebno ovog vikenda može doneti veliki rizik od razočarenja, prevara, manipulacije, kradja ili psiholoških ličnih problema. Posebno može biti teško zavisnicima, ali osobama koje više očekuju. U porastu umor, lenjost, skrivanje problema i stavljanje pod tepih. Opreznost sa lekovima i nepoznatim osobama! Molitve, humanost prema drugima, pomaganje drugima, kontakt sa psihologijom, ali ne gubljenje vere može pomoći da se ovaj aspekt manje oseti.

Može biti povećanja moralnih problema, gubljenja samopouzdanja ili osećanja neke " izgubljenosti i magle u glavi". 


Ovaj vikend traži iskrenost i istinu ma kakva ona bila, ali u kolektivnom smislu nikad više manipulacije i moralne štete. Na ličnom nivou posebno treba raditi na vraćanju vere i nade u sebe i ne odustajanju na prvu loptu/ lako.Bilo kakav vid ličnog neupeha može se doživljavati ranjivo i teško.Treba se distancirati od okruženja koje osudjuje/ kritikuje ili koje vas ne razume. Posebno ovaj aspekt pokreće pitanje o ličnoj transformaciji samospoznaje i pronalaženju bolova na kojima treba raditi. Ovaj aspekt može pokrenuti veću okrenutost okultizmu i mistici, a može nositi i neobične romantične epizode i neku zanesenost.

Zbog aspekta Mesec/ R Uran rani jutarnji časovi mogu biti praćeni neobičnim ponašanjem, nesanicama, nezgodama ili neočekivanim dogadjajima. 


Mesec prelazi u znak Riba od 21h Pred nama je mirnija energija, iako pomalo maglovita. Mesec će biti u praznom hodu i može doneti da dogadjaji u ovo vreme neće biti realni. U porastu zaljubljivost, ali istivremena patnja. U porastu kreativnost, inspiracija. Ovaj vikend je posebno srećan za muzičke dogadjaje i umetnost, kao i razne vrste hobija, nap: ples gde se možete opustiti i dati sebi nešto novo. Treba se distancirati od svega što ne poznajete. U emotivnom smislu preporuka je da uključite ipak svoj osećaj, jer može biti grešaka. 


Srećan vikend - Astro Luna



петак, 15. децембар 2023.

Dnevna doza Lune - Decembar 15


 Idite samouvjereno u pravcu svojih snova. Živite život koji ste zamislili.“

Henry David Thoreau

Na pola meseca smo Nove 2024. Vreme brzo prolazi. Temperature oscilirajuće. Ove nedelje se osećaju i nešto pasivniji i lenji aspekti jer Sunce i R Neptun bacaju fokus na idealizaciju, maštu, da radimo ono što volimo a ne što moramo da završimo. U porastu i stanje hroničnog umorai velike potrebe za spavanjem, što možemo opravdavati i ovim temeraturama.

Danas Mesec u znaku Jarca do skoro 19h. Njegov trigon sa R Uranom ipak bi mogao doneti veća budjenja u ovaj petak i planiranja stvari koje slede. Ne tako loše vreme za kupovine i pripremu pred Novu godinu, uz obavezan retrogradni Merkur koji može napraviti poneku začkoljicu.

Sekstil Meseca i R Neptuna danas donosi i dobar osećaj iznutra, da se fokusirate na ono što zahteva organizaciju i odgovornost. Danas se može završiti dosta posla, i onog što je stajao i onog što je namenjen danas. Emocije pod kontrolom, iako Venera je spremna za promene i nova uzbudjenja, posebno zbog najavljenog aspekta opozicije Venere i R Urana. Rani jutarnji časovi produktivniji i praćeni kreativnom, ali dobrom energijom.

Popodnevni časovi mogu nositi i pritiske, nerviranje oko drugih, čak i destrukciju i ljutnju. Mesec i Pluton dolaze u konjukciju i mogu povećavati nervozu. Preporuka je da pokušate da stvari radite polako i odmereno, ali strpljivije posebno od 17h.


Mesec menja znak i ulazi u vazdušni znak Vodoliju oko 19h. Potreba za promenama, nestrpljenjem, brzinom, dinamikom, povremena buntovnost, ali originalnost. Večernji časovi zbog aspekta Mesec / R Jupiter mogu povećavati finansijske troškove, ali nositi i napetost oko komunikacije, interneta, troškova ili različitih mišljenja. Mogući neočekivani susreti i sklonost potrebi za emotivnim izazovima. Ipak večernje vreme traži mir, opuštenost i izbegavanje velikih odluka! Kasni večernji časovi neće pogodovati kardiovaskularnim bolesnicima, a može doneti i neočekivane promene plana.

Srećno!



четвртак, 14. децембар 2023.

Dnevna doza Lune - Decembar 14

 

Nekad je potrebno tako malo, da nam sitnice ulepšaju dan


Mesec u znaku Jarca kroz ceo dan. Organizacija, strpljenje, planiranje, vraćanje unazad u smislu propuštenog, profi odnos, jake oscilacije u vremenu koje neće pogodovati reumatskim bolesnicima. Povremena usporenost i " zevanje", melanholičnost praćena zimskim  temperaturama, ali sitnicama koje mogu doneti bolje raspoloženje. Danas može biti dobar dan da se organizujete u budućim stvarima koje želite da napravite, ali da negde stavite u svoj planer šta ste propustili. 

Ipak, Mesec danas u povoljnim aspektima. 

Trigon sa R Jupiterom na 6 stepenu u ranim jutarnjim satima - nosi blagostanje, mir, zadovoljstvo, zaštitu i dobre materijalne mogućnosti danas, ili potrebu da se nešto obnovi, proširi, pokrene sa mrtve tačke. 

Konjukcija sa R Merkurom na 8 stepenu zvezde Facies može doneti sporost, ali i ozbiljne misli i odličan spoj intuicije i razuma. Kontakti iz prošlosti, nostalgija, odgovornost, bitne vesti na koje se duže čekalo, sredjivanje dugo zaostalih računa ili papira, mentalna okrenutost ka propuštenom. Aktiviranje starih kontakta/ susreta. Jaka prodornost i čvrsti stavovi. 

Sekstil Meseca i Venere koja dolazi na 11 od 23h i na 12 stepen može biti pozitivno vreme za kupovinu poklona, obavljanje dnevnih aktivnosti, simpatije, druženja sa ženama i bitne kontakte u poslu sa starijima. Ovo može biti i aspekt simpatija, druženja, upoznavanja nekog ko će vam biti drag i sa kime možete napraviti pozitivan prvi kontakt. 

U pojačanju tajne, potreba za istinom i konkrentim emotivnim odgovorima od 23h

Pri kraju ovog dana

Mesec u Jarcu pokrenuće i zanimljiv trigon sa R Uranom  i može doneti super ideje za dalji period, neki vid oslobadjanja od težih poslova, osećanje i bacanja nekog tereta u vodu, zanimljive ponude, potrebu za slobodom i nečim novim, ali i vreme kada možete biti zadovoljni postignutim. 

Srećno - Astro Luna



среда, 13. децембар 2023.

Dnevna doza Lune -Decembar 13


 „Neki ljudi će vam prići, jer ih vaš sjaj privlači. Neki će vas odbaciti zato što je vaš sjaj za njih prejak... I to je u redu... Nastavite da sijate i dalje.”

V. Smit

13. decembar više nego zanimljiv dan kada gledamo astrološku sliku univerzuma. Mlad Mesec u znaku Strelca na 20 stepenu je lunarna faza odlična za dobar start. Ovo je faza u kojoj istina( ma kako ćete je podneti i prihvatiti) ipak u prvom planu, kao i pitanje slobodnih izbora, samopoštovanja, šireg razumevanja stvari, duhovnih istraživanja, ali veće i dublje potrebe za mudrošću i kolektivnim sferama. Možemo biti više okrenutiji veri, radu na sopstvenom razvoju ili nekom vidu samoisceljenja. Strelac je vatreni muški znak promenjivog karaktera. On voli daljine, slobodu, teži najvišim duhovnim sferama. Poruka ovog MLadog Meseca nije u kolektivnom razumevanju i porukama, već individualnom ličnom razvoju kroz postavljanje najviših ciljeva gde ćete Strelčevsku strelu usmeriti. Zato od ove faze ne budite skromni, ali i neodlučni. Poslušajte svoj um, srce, postavite više lične standarde. Prihvatite istinu i krenite napred....

Ova faza je jako dobra za lično i emotivno isceljenje, ali vraćanje nade i optimizma u lični život.Prepeka će biti jer negde u ovo vreme Mladine imamo i Merkur koji se sa zvezde Facies vraća unazad( 8 stepen Jarca). Ne znam za vas, ali ja Merkur i njegovo usporenje osećam oko dve nedelje.

Merkur se vraća nazad od 8:10am, ali obratite pažnju može dolaziti do većih odlaganja, kašnjenja, napetosti, jer retrogradni Merkur posebno može uticati na nesporazume, komunikaciju, uredjaje i saobraćaj. Merkur se u retrogradnom hodu vraća u znak Strelac od 23.12. sa kojim ćemo ući u Novu 2024 i od 2.01. krenuti direktno. Njegov ponovni ulazak u znak Jarac očekujemo tokom sredine januara sledeće godine. Merkur će posebno uticati na vraćanje osoba iz prošlosti, kao i ozbiljniju komunikaciju, osećanje i većeg mentalnog opterećenja, ali i odgovornosti. U povećanju kvarovi, ograničenja ili mentalni veći fokus na praktičnije rešavanje problema koji se pojavljuju. 

Vreme Mladog Meseca nosiće izuzetno senzibilan aspekt Meseca i R Neptuna. Mašta, idealizam, ali i preosetljivost, senzibilnost, hronični umor, skrivena razočarenja ili manipulacije, psihološki poblemi, maštanja mogu biti prisutna od ranih jutarnjih časova. 

Mars je dosta blizu Mladine pa može ipak davati do sledece lunarne faze i snagu i akciju iako pojačanu impulsivnost na sitnim stvarima. U partnerskom odnosu je potrebna jača strast, ali diplomatija!. Medjutim, Venera od ranih jutarnjih časova dolazi u konjukciju sa Pallasom na izuzetno teškom 10 stepenu. Obratiti pažnju, - povećanje emotivne manipulacije i finansijskih rizika koji se moraju izbegavati! U povećanju nemoralne radnje, razvrat, neiskrenost - najviše od onih koji morališu i znaju da se kunu u nešto, a razvrat i duboke tame Škorpionskog traga mogu imati i neki vid emotivnih provokacija pod današnjih tranzitom. 




13-14. DECEMBAR / METEORSKA KIŠA GEMINIDI( izvor https://carpenoctem.rs)

Geminidi je neprikosnovena meteorska kiša. Oni su najbolja i najveća kiša meteora na Zemlji, koja u svom maksimumu proizvode do 120 najvećih i najraznobojnijih meteora po satu. Geminidi su ostaci asteroida poznatog kao 3200 Phaethon, otkrivenog 1982 godine. Pojavljuje se u periodu od 7. do 17. decembra svake godine, a ove godine dostiže svoj maksimum u noći između 13. i 14. decembra.

Pošto će Mesec biti mlad, nebo će biti tamno. Meteori će se uglavnom pojavljivati iz sazvežđa Blizanci ali će biti vidljivi i na drugim delovima neba. 

Od 16:33 Mesec prelazi u znak Jarac. Red, rad, disciplina, odgovornost, karmički izazovi. Mesec će biti u praznom hodu do kasnih večernjih časova i može dodatno uticati da stvari idu sporije i otežanije. Preporuka je da od ovog vremena pripazite na donošenje većih odluka, kao i aktivnosti. Može biti priličnih kašnjenja ili prolazne pojave pesimizma. Meteropatama, a posebno hroničnih reumatskim bolesnicima ovaj prelazak neće prijati.

Mesec i dispozitor Saturn iz znaka Riba u sekstilu od 19:40. Ovo može biti vreme poverenja, odlično za mirovanje ili sitnije poslove( nešto što niste stizali da uradite danima/ mesecima). Mudrija, ali sporija energija. Pozitivno vreme da se dobije i neki dobar savet od starijih. Vreme koje može doneti obnovu nečega ili kontakte sa prošlošću.Koliko god ciklus Mladine može povećavati inspiraciju i otvorenost, današnji dan nosi prilična ograničenja, odricanja, napore i mentalnu osetljivost. Biće potrebno mnogo strpljenja, upornosti i energije da sve obaveze završite na vreme, ali pripremite se na kašnjenja ili ulaganje veće energije.


Srećno - Astro Luna

уторак, 12. децембар 2023.

Dnevna doza Lune - Decembar 12


 „Važno je dopustiti nekim stvarima da odu, da nestanu. Pustiti ih i rešiti ih se. Ne očekujte da vam se vrate, da vam priznaju napore, otkriju da ste genijalac i shvate vašu ljubav. Zatvarajte krugove. Ne zbog ponosa ili oholosti, već zato što se to više ne uklapa u vaš život.`”

Paulo Koeljo

12. decembar. Utorak, dan Marsa. Mesec u Strelcu polako spreman za Mlad Mesec. Na današnji dan 1873. godine Narodna skupština Kraljevine Srbije donela zakon kojim je dinar uveden kao novčana jedinica. Sinatrin rodjendan, na današnji dan osnovana Kenija i Pensilvanija.

Potreba za slobodom, ali većom akcijom i brzinom danas može biti na snazi u toku većeg dela dana. Mesec i Mars ubrzavaju i nose jaku strast u svemu u šta verujete, ali potrebu da danas konkretizujete stvari, ali pobedite svoje slabosti.

Pozitivno vreme za sportska takmičenja i timski rad. Povoljan dan za putovanja, pisanje, medijski rad, pravne procese, registracije ili sredjivanje stvari za putovanja/ transport.Još uvek niz osetljivosti zbog opozicije Venere/ R Jupitera mogu se osetiti finansijski. Novac kako bude dolazio, tako će odlaziti. Danas se čak treba uzdržati od preterivanja ili nepotrebnog pogrešnog dokazivanja.

Na emotivnom nivou strast, jaka povezanost, ali i konflikti zbog sitnica koji mogu nositi velike psihološke oscilacije i manje krize. Venera u popodnevnim časovima dolazi na srećan 9 stepen, pa nije loše malo ispratiti intuiciju i predosećaj. Inače ove nedelje možemo imati osećanje ako pomislimo na nekog, da baš se ta osoba javi ili se ponovno povežemo.


Energija Meseca u Strelcu danas može ipak da nam povećava radost, optimizam, idealizam praćen i predstojećim praznicima. Sunce u znaku Strelca u inkonjukciji sa R Uranom iz znaka Bika može povećati želju za nečim novim, adrenalinom, novim uzbudjenjima ili upoznavanjima. Smetaće nam rutina, pa danas treba pokrenuti i fizičke poslove, ali generalni pokret. Sklonost lakom nerviranju i stresu mogu blokirati samopouzdanje da probate nešto novo ili rizikujete. Pokušajte da danas budete flegmatičniji, intuitivni i da date sebi više prostora za stvaranje.  Bilo koja vrsta buntovnosti ili brzopletosti neće biti dobra.

Srećno - Astro Luna

nedeljni detaljan prikaz aspekata za ovu nedelju možete pogledati na mom zvaničnom sajtu: https://astroluna.rs/dnevna-doza-lune/nedeljni-astro-pregled-od-11-17-12-2023/


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski