субота, 8. јул 2023.

Dnevna doza Lune -Jul 8/9


 Prvi vikend u ovom mesecu biće praćen subotnjim uticajem Meseca u znaku Riba sa nešto sporijom, pasivnijom, ali nežnijom energijom. Puno maštanja, telepatije, razmišljanja o prošlosti, malo lenjosti pa nagle akcije. Mesec će danas u subotu 8.07 imati pozitivne aspekte i to sekstil sa Uranom koji može da pokrene neku intezivnu emociju, želju za promenama, ali računajte i na nagle promene raspoloženja i potrebu da sa drugima podelite tajne ili negde subotu provedete malo sami sa sobom. Oni koji su na odmoru, biće im lepooo

Trigon Meseca u znaku Riba i Merkura iz znaka Raka od 11:45 može pokrenuti neke zanimljive vesti, izražajniju emotivnu stranu, pa je dobro u ovo vreme trgovati, popričati o problemima iz prošlosti, organizovati svoje vreme i okrenuti se porodici. Ovo može biti dobro vreme za kupovinu/ prodaju posebno ako prethodnih dana to nije baš išlo. Dobro vreme za pisanje, učenje, potpisivanje papira, kreativne poslove u domu, kao i posete. 

Kontakt sa vodom posebno može čistiti loše emocije, a pokretanje nade i unutrašnje vere kada se Mesec i Neptun kao vladaoc spoje od 17:22. Danas inače ne treba baš verovati u slučajnosti. Može biti sudbinskih dogadjaja ili susreta koji mogu ostaviti utisak. Intuicija, snovi prejaki. I dalje treba verovati svojim instiktima. Pratiti svoj osećaj i ne raditi ništa na silu. Odlično vreme za fotografiju, zdrastvene preglede ili čišćenje organizma. Iako Mesec u Ribama pokreće konfuziju i neku maglovitost, ipak sve što se započne, može se realizovati. Kontakt Meseca i Plutona od 20:23 doneće osnaživanje, sklonost unutrašnjem budjenju, ali lakom dolasku do istine. Danas je povoljno vreme za porodična dešavanja ili odlazak na odmor. 

Mesec od 21: 20 prelazi u znak Ovan. Mars u znaku Lava na 28,50. Snažne želje, emocije, pojačana hrabrost, ali laka sklonost impulsivnosti i nestrpljenju može doneti neke greške. Ipak ovo vreme do kraja vikenda biće aktivnije, dinamičnije i možete imati ipak osećaj da se se probudili iz neke magle. Mars i Venera su i dalje aktivni u konjukciji i mogu doneti u večernjim časovima zaljubljivanja, jaka upoznavanja i dobar provod. Večernji časovi upozoravaju na bolju koncentraciju i oprezniju vožnju jer vreme posle 22 može biti osetljivije i praćeno povećanjem saobraćajnih nesreća.Danas molitve i želje može čuti univerzum, pa vodite računa šta zapravi istinski želite? Može biti mogućnosti bez obzira što novac može prolaziti brzo, da se ipak naplati ili dobije novac koji bi vam doneo izvesno olakšanje.U problemu tokom celog vikenda mogu biti osobe koje duže pate iz raznih razloga( posebno emotivnih) koje mogu povrediti sebe ili imati problem sa zdravljem. Za one koji danas rade, biće potrebno mnogo strpljenja u odnosima sa drugima i čuvanja fizičke energije. U porastu pojačane migrene, problemi sa sinusima i problemi sa crevima. 


"Mirno letnje jutro. Miran sam jutros i ja, jer osećam zadovoljstvo i olakšanje, iako ne bih umeo reći zašto ni zbog čega. Znam samo: bolelo me je nešto juče i noćas, što me danas više ne boli, a što će me, možda već sutra, boleti ponovo."
Ivo Andrić

Najznačajniji aspekt za nedelju 9.07 biće trigon izmedju Merkura u znaku Raka i Neptuna iz znaka Riba. Ovaj aspekt može podstaći kreativnost, duhovnost, veru i jak unutrašnji osećaj. Možete biti inspiracija drugima ili biti veoma saosećajni.Odlično vreme za muziku, ples, koncerte, poeziju, pozorište. Možete imati povećanu empatiju ili jaču konekciju sa osobama koje su daleko od vas. Intuicija nikad jača i tačna, poslušajte je. Snovi mogu ukazivati na neki vid čišćenja ili suočavanja. Inkonjukcija Marsa i Plutona koji je retorgradan uz ovaj prethodni aspekt povećava snagu, dominaciju, hrabrost, ali učenje na greškama, jake odluke kao i odlične aspekte za sport. Slobodni mogu biti fatalno privučeni uspešnim ili snažnim osobama, a ceo vikend može doneti pojačane emotivne odnose i susrete. Posebno ovi aspekti mogu vam pomoći da izbegnete manipulacije, prevare ili da unapred pročitate druge.

Nedelja kako i zbog približavanja Poslednje Četvrtine Meseca donosi povećanje nasilja posebno medju mladima, kao i pretnje.Osetljivost i problem sa autoritetima, borba za ljudska prava ili pojačani protesti mogu imati notu agresivnosti.




Ipak nedelja je odličan dan da pokrenete talente ili da se u potpunosti okrenete sebi i svom izgledu i stvarima koje vam nedostaju, a čine vas srećnim. Nedelja večernji časovi donose i neočekivane neprijatne situacije posebno Vagama i Lavovima koje mogu otkriti izdaju, ili laž.

Srećan vikend - Astro Luna



петак, 7. јул 2023.

Dnevna doza Lune - Jul 7


 Posle jučerašnje turbuletnije energije koja je posebno udarala na srca, danas imamo smirenje, traženje ili nalaženje unutrašnjeg balansa, i dan kada je potrebno da malo poslušate sebe i manje se oslonjate na druge, a takodje da svoje talente stavite u prvi plan. Merkur u znaku Raka u sekstilu sa Uranom danas može da pokrene neke dobre vesti, genijalnost, lakšu komunikaciju i iskrenost, ali mogućnost slobodnijeg izražavanja i sklonosti nezavisnosti u stvarima koje su vas kočile. Možete imati mogućnost da izadjete iz neke dosadne rutine i sami pokrenete nešto novo.Ukoliko očekujete neke konkretne vesti mogu uneti euforiju. Danas je dobar dan da nadjete nešto izgubljeno ili rešite nešto što vam se činilo nemogućim. Medjutim, ne možete stajati u mestu, potrebno je da i vi pokažete inicijativu. Zaboravite na ponos, ego ili stalno traženje poštovanja, trudite se da budete i praktičniji. 


Mesec kroz ceo dan u znaku Riba. Od ranih jutarnjih časova susrešće se sa Saturnom i može izazivati teške snove, potištenosti ili da ustanete malo pospaniji ili na " levu nogu". Ipak i ako se to desi, znajte da uz neku jogu, jutarnju kafu i dugo tuširanje možete pokrenuti hormon sreće. Jutarnji časovi mogu doneti neku konfuziju i maglu u glavi, otečene stopale ili bol u stomaku, ali uz muziku, laganu štetnju i vežbe disanja možete se polako osloboditi stresa koji je nagomilan od početka nedelje. Pokušajte da se vraćate na ono što je bilo, trudite se da danas osećate vibraciju želje za promenom i izlaskom iz nekog osećanja očaja. 

Danas je i dan za leškarenje, maštanje, uredjenje doma, kreativne poslove, odmore i može ipak doneti nešto lakšu energiju na putovanjima, osim naglih vremenskih uslova i osetljivosti u vodenom saobraćaju.Vladaoc Neptun već u trigonu sa Merkurom iz znaka Raka podstiče jaku intuiciju, saosećanje, humanost, ali pozitivni osećaj ili lično predvidjanje šta će dalje biti. Oni koji su se svadjali juče, mogu danas mudro da ćute, pate u sebi i razmišljaju ko će napraviti prvi korak. 

Može biti mogućnosti da danas pomognete i nekom nepoznatom ili imate susrete sa osobama koje godinama/ mesecima niste videli. Od podneva Mesec pravi i odličan aspekt sa Jupiterom i može doneti zadovoljstvo, srećne okolnosti, zaštitu, zaradu, dobre mogućnosti kroz finansijska pitanja, inostranstvo i polje obrazovanja. Trigon Meseca i Sunca na može doneti potrebu za mirnijim rešenjima, balansom, porodicom. Večernji časovi pozitivniji za romantiku, šetnje, proslave ili neki koncert. Ako se ne budete osećali u potpunosti opušteni, neka čašica danas može da smiri nervni sistem. 

Ipak u traženju konkretnijih odgovora, dramatici, trzavicama dnevno možete neka rešenja pronaći jednostavnije i spontanije. Pomoć prijatelja može biti prisutna kroz ceo dan. Emotivni odnosi traže manje dokazivanja, rivaliteta, ljubomore i turbulencija, više nežnosti.

Srećno - Astro Luna

Ivandan, 1995 u Beogradu otvorena prva podzemna železnica( Vukov spomenik)
Na današnji 7.07.1893. u Zagrebu rodjen je akademik i pisac –Miroslav Krleža u znaku Raka sa Mesecom u Ovnu I fantastičnim stelijumom Venere, Marsa I Merkura u znaku Lava koji je doneo da je postao jedan od najznačajnijih ličnosti u književnim krugovima 20 veka.
7.07.1860. rodjen je austrijski kompozitor I dirigent, autor devet čuvenih simfonija –Gustav Mahler u znaku Raka sa podznakom na 29 stepenu Riba( stepenu nekog završetka, jake intuicije, ali izuzetno jakom muzičkom vizionarskom stepenu) sa Mesecom u Ribama.Bio je direktor Bečke opera.
7.07.1911 rodjen je italijansko –američki kompozitor, osnivač festivala „ Dva festivala“ -Gian Carlo Menotti-u znaku Raka sa podznakom u Lavu I Mesecom u Škorpiji.
7.07.1940 rodjen je britanski pevač I bubnjar-Ringo Star, nekadašnji član legendarne grupe “ Beatles“ u znaku Raka sa podznakom u Ribama I Mesecom u Lavu.
7.07.1959. rodjen je američki glumac, dobitnik Zlatnog Globusa( “ Dosta je, Drakula,Heliks, Ubistvo) –Billy Campbell u znaku Raka sa podznakom u Vagi I Mesecom u Lavu koji mu povećava dominatnu privlačnost uz pomoć I srećnog trigona Sunca/Jupitera kroz poziciju karijere.
7.07.1991. rodjena je sjajna mlada irska glumica sa većim filmskim stažom(“ Enough Said, Bridge of Spies”) –Eve Hewson( inače ćerka Bono iz U2) u znaku Raka sa podznakom u Lavu I Mesecom u Biku u opoziciji Plutona koji ukazuju na jednu magičnu, borbenu, upornu prirodu.Sunce u opoziciji sa Uranom/Neptunom donosi izuzetan dar za film, iako joj status ćerke poznatog oca neće uvek otvarati sva vrata Holivuda.Ipak, ono što je dobro je konjukcija Merkura u lavu na samom ascedentu, ali fantastičnog Jupitera, Marsa I Venere u lavu sve kroz prvo polje, što donosi da je Eve svesna sebe, svojih kvaliteta I da će gurati kroz mutne vode Holiwooda veoma svesna sebe.
7.07.1978. osnovana su Solomonova ostrva ili Solomoni ostrvska država na jugozapadnom delu Pacifika, vulkanska ostrva, sa jedne strane pravi raj na zemlji, medjutim veoma trusno područje(2007 pogodio ih je veliki zemljotres praćen cunamijem, ali dosta zemljotresa preko 7 pogadjalo ih je u periodu od 2013-2015, što se očekuje I u narednih godinu dana).Rodjeni u znaku Raka sa podznakom u Ovnu I Mesecom u Raku odišu jednom gostoprimljivom pozitivnom energijom stanovništva I egzotikom.
Све реакц

четвртак, 6. јул 2023.

Dnevna doza Lune - 6.07.2023.


 Kada dostigneš onaj nivo zrelosti da imaš samopouzdanje da u svakom momentu odlučuješ o sebi, tada si stao na noge i počeo da hodaš pravim stazama ovog života.Pre toga, ima svega, moraš prosto da naučiš.Nemoj da tuguješ zbog toga, sve je to deo života.Postoji vreme zašto se to dešava.Zato glavu gore, pa u nove lekcije i nove pobede, sladje je kad stignu rezultati:-)

Mesec u Vodoliji do 19:34 na poslednjim stepenima. Vladaoc Uran i dalje pod tenzičnim aspektima sa Venerom, pa malo fali da nešto pukne. Pucamo pod sitnicama, najviše pod velikim očekivanjima. Nagli prekidi odnosa, jake intezivne kratke reči koje razaraju dušu, ali neko čudno budjenje i posle svog tog stresa osećanje da želimo da se osloboadimo svega i krenemo od novog starta. Potreba za slobodom jeste izražena kao i nezavisnost, medjutim danas mogu da nam smetaju želje, mogućnosti, sitnice, vreme, energija koju primamo od drugih, i tu moramo biti maksimalno flegmatični, da ne bi bilo pucanja ili negde povišenog pritiska. Ova nedelja inače od Super Punog Meseca uz sve ove neočekivane aspekte nosi čudno osećanje svesti, od potpune tuge do totalnog ludila u glavi. Osećanje zaključka potpune zbunjenosti. Samopouzdanje raste kada je najteže, ali osećanje lakoće se ne može baš opisati ove nedelje. Zato morato ostati pribrani, ali podjednako hrabri. Strpljenje će danas biti pod velikim znakom pitanja, medjutim snaga koju nam šalje univerzum igrajući se sa našim živcima, ipak nosi i neočekivane prilike i promene.

Naša duša traži promene. Malo bi da preskočimo prepreke i da dobijemo konkretne stvari. Ali na nebu je trenutno tesno, potrebno je sačuvati sebe i spontano podići ruke i napraviti prostor za te promene. Nebo će se danas smejati planerima i svima onima koji imaju baš velika očekivanja i obećanja. Zato treba pustiti da stvari idu nežnije....

Od ranih jutarnjih časova Mesec i vladaoc Uran u kvadratu, svakako je ovo aspekt tenzije, stresa, nemira, teškog prilagodjavanja, neprijatnih iznenadjenja, osetljivosti posebno kod senzitivnih osoba, neke čudne samoće ili straha šta dalje dolazi? U porastu nesreće, zemljotresi, politički brodolomi, osetljivost kroz tehničke aparate, novac. 

Danas će Mesec biti i u opozicionom aspektu sa Venerom i Marsom od 9-17h kada posebno može dolaziti do emotivnih problema, finansijskih troškova, ljubomore, impulsivnih izjava i dogadjaja, razočarenja u prijatelje ili voljene osobe, bliske osobe, ali kada komunikacija, razumevanje i poštovanje mogu biti pod velikim znakom pitanja. Može biti tu jakih emotivnih potresa, ali preteranog trošenja energije, novca i vremena na pogrešne stvari. Treba umiriti srce, koncentrisati se na ono što najbolje radite, ali ako prosto i doživite neku neprijatnost, ostavite onima koji su vas povredili da se sami pozabave sa tim, povucite se i ne ulazite u konflikte! 

Strast, želje u kontradiktornosti sa jakim i konkretnim željama, sa bezbroj izazova i iskušenja. Posebno mogu biti osetljivi porodični odnosi zbog Sunca na zvezdi Sirijus, koja dolazi u kvadrat sa Kironom, ali ova nedelja inače donosi duboke analize na porodičnom nivou, šta je zapravo ono što nas čini sreećnim u sukobu sa onim što moramo ispoštovati. Ipak, jak bes i razočarenja mogu pokrenuti buntovne porodične epizode i nerazumevanja. 

Oni koji putuju posebno danas trebaju se pripremiti za strpljenje, jer može dolaziti do otkazivanja letovova ili većih tenzija na polju aerodroma, a nestanci struje, vode ili nečeg osnovnog mogu pomutiti neke sporedne osnovne želje.Ipak Merkur koji dolazi na 19 stepen Raka pojačava nostalgiju, podsećanja, emotivnu intuiciju i povezanost, pa može mnogima od vas da pomogne da osluškujete sebe i prosto se sklonite od neke gužve ili problema koji možete predvideti.


Mars koji je došao na 27 stepen znaka Lava naćiće se u ikonjukciji sa Neptunom koji je retrogradan - Ovaj aspekt dodatno može uneti sumnje, paranoju, ljubomoru ili nesigurnost u odnosu na ljubav, porodicu ili finansijska očekivanja. U slučaju da dobijete konkretnu ponudu za nešto novo, dobro razmislite, stavite na papir i dobro procenite dal je to prava ponuda. U porastu i neka lagarija, konfuzija( danas treba čuvati snagu i energiju) kao i osećanje nekog straha opet od budućnosti i nečega što dolazi. 

Danas nije najpovoljniji dan za uzimanje pozajmica ili prodaju nekretnina osim da ste pri kraju tog procesa. Ipak, ako imate vremena, može biti pozitivno vreme koje ćete iskoristiti da očistite ili sredite prostor u kome živite/ radite ili duže boravite. Osećanje treme i uzbudjenja pomešano sa sumnjama i lošom kontrolom može biti praćen tokom većeg dela dana. Zato je potrebno sve raditi umerenije i bez oslonjanja na druge. Dan nije loš za trgovinu ili potpisivanje papira, samo pripazite na finansijske dogovore, sistem vrednosti i poslovne medjuljudske odnose. Mnogi od vas danas će imati ulogu da pomažu drugima jer može biti pucanja i suza. 

Mesec prelazi u znak Riba od 19:34. Energija smirenija, nežnija, mističnija, mirnija. Večernji sati su odlični za odmor, romantiku, punjenje baterija i brigu o sebi. Kontakt sa vodom, lagana hrana mogu pomoći uspostavljanju mira sa samim sobom. 

Srećno - Astro Luna

Na današnji 6.07.1935 rodjen je – 14 DALAJ LAMA(izvorna titula za poglavara tibetanskog budizma.).Na mongolskom dalaj –znači okean,lama( guru).Dalaj Lama je rodjen u kombinaciji duplog Raka( veoma intezivnom vodenom znaku, znaku emocija, ali posvećenosti i mudrosti) sa analitičnim i skromnim Mesecom u devici u 3 polju koji je u opoziciji sa njegovim Saturnom u ribama( izuzetna duhovna strana, velika odricanja, izdržljivost kao i fanastičnim trigonom Jupitera u škorpiji sa Saturnom u ribama, ali izuzetnoj mentalnoj oštrini I elokvenciji Merkura u blizancima u trigonu sa njegovim Marsom u vagi( pristalicom mira, strpljenja).On je dobitnik Nobelove nagrade za mir.

“U životu sledite tri pravila:
Poštujte sebe, poštujte druge i uvijek preuzmite odgovornost za svoje postupke."
6.07.1903. rodjena je meksička slikarka –Frida Kahlo u znaku Raka sa podznakom u Lavu, ali veoma lošem Mesecu na 29 stepenu Bika stepenu fiksne zvezde Plejade koja vlada vratom i kičmom i usled toga je imala problem sa invaliditetom usled saobraćajne nesreće( Pluton vladaoc pozicije saobraćaja u kvadratu sa njenim ascedentom, posebno veoma loša pozicija Marsa u znaku Jarca sa Suncem u raku koja pojačava i nosi ozbiljnije probleme sa povredama I invaliditetom).Bila je veoma zapažena po nekonvencionalnoj tehnici i slikama, gde predstavlja često žene u bolu, što nije slučajno I zbog Saturna u ribama na vizionarskom 27 stepenu Riba, ali u kvadratu sa njenom natalnom Venerom, ali I opozicije Urana I Sunca..Veoma je poznata I njena veza pa I brak sa Dijegom Rivierom koji je I primetio njen talenat koja je nosila izuzetno puno privlačnosti, ali I bola.
6.07.1946. rodjen je Silvester Stalone, američki glumac, scenarista i režiser u znaku Raka sa podznakom u Strelcu i Mesecom u Vagi. Silvester Stalone je posebno poznat po serijalima filmova Roki i Rambo.Vlasnik je restorana “ Planet Holiwood”,I za sebe ima dva neuspela braka, ali treći veoma srećan od 97.Ima 5 dece.Srećan uticaj Jupitera kao vladaoca njegovog podznaka u znaku Vage ukazuje na miroljubivost, ljubaznost, i sklonost diplomatiji.Iako je igrao uloge, ratnika, boksera on je privatno veoma miran.Mesec na zvezdi Spika u polju karijere ukazuje na popularnost, ali i na nagle srećne profesionalne mogućnosti, ali i omiljenost kod suprotnog pola.Bio je nominovan za Oskara 76, ali može imati šansu dag a čak dobije u ovim godinama.
6.07.1855 rodjen je jedan od najbriljatnijih vojskovodja Prvog svetskog rata –Živojin Mišić
Све реак






уторак, 4. јул 2023.

Dnevna doza Lune -Jul 4


 Mesec u znaku Jarca, lunarna faza Super Punog Meseca izbacuje sve što je utemljeno i loše hronično. Suočavanja, strahovi, pitanja na koja duboko znate odgovor i analiziranja kada ste se zadnji put probudili baš onako srećni i ispunjeni? Sukob izmedju emotivnih reakcija i vraćanja u normalu ili dnevnu rutinu koju nameću obaveze može danas da vam skrene pažnju od svega što vas muči, zapravo. Osećanje krivice od strane manipulacija treba izbrisati. Pun Mesec ima ulogu dubinskog čistača, pa ono što ne valja treba eliminisati i izbaciti rečenicu: Zašto i kako? Od jučerašnje tenzije i osećanja nerazumevanja do današnje prezaposlenosti i planiranja.

Ipak Mesec danas u dosta dobrom aspektu sa Uranom može da pokrene upravo završetak ili pokretanje starih / novih obaveza, pametne odluke, dobre poslovne mogućnosti ili prosto uvodjenje nekih promena koje ste želeli dugo, ali niste bili spremni za njih. I kontakt retrogradnog Neptuna i Meseca može od ranih jutarnjih časova da pokrene kreativne dobre emocije, ali danas je dan da se stave prioriteti i pokrene produktivnost i iskontrolišu emocije i reakcije koje ne mogu da se promene. Ipak, intuicija i neki unutrašnji osećaj može da vas povuče da budete bolji.Vreme od 15:30 dobro za lekarske preglede, administrativne poslove, ali ceo dan može doneti bolju organizaciju ako budete od početka dana fokusirani na konkretne stvari i ne trošite energiju na ono što vas muči. 

Konjukcija Meseca i retrogradnog Plutona može doneti ponovni nalet emocija i potrebu za istraživanjem, ali i mučenjem emocija od 18:45, ali neki vid prolazne lekcije koju bi naučili. 

Mesec menja znak i prelazi u znak Vodolije od 19:31.Potreba za slobodom, nezavisnošću, druženjem, ali potrebom da se nešto saseče, promeni i stavi tačka može doneti i turbuletnije situacije, ali i emocije. Merkur danas dolazi na srećan 15 stepen, pa nosi zastitu na polju obrazovanja, ispita, ali i posebno dobar dan za trgovinu ili imovinske dogovore. 

Srećno - Astro Luna

4.07.1959. rodjena je španska glumica i pevačica –Victoria Abril u znaku Raka sa podznakom u Škorpiji I duhovitim Mesecom u Blizancima koji se oseća u njenim filmovima.Ova interesatna glumica poznatija kao Almodarova muza ima horoskop pravog perfekcionista, planera uz pomoć Marsa I Plutona u devici, dok lično uticaj Neptuna i Jupitera u škorpiji odiše seksipilom, umetničkim većim potencijalima I mističnošću
4.07.1924. rodjena je i italijanska glumica –Gina Lollobrigida u znaku Raka sa podznakom u Blizancima I Mesecom u Devici.
4.07.1964. rodjen je Elie Sabb, kreator visoke mode libanskog porekla, koji i dan danas ima svoje modno sedište u Libanu.Zanimljivo je za njega da je sa nepunih 20 godina ušao u modnu industriju bez ikakvog obrazovanja, a danas oblači najveće holivudske zvezde.Rodjen u znaku Raka sa Mesecom u Biku.
4.07.1776. dan kada je usvojena Deklaracija o nezavisnosti i nastajanju Usa, rodjene u znaku Raka sa podznakom u Strelcu i slobodoljubivim Mesecom u Vodoliji.Napisao je Tomas Dzeferson.Usa je federalna savezna republika koju čine 50 država I jedan federalni okrug.Mnogi su je smatrali obećanom zemljom.Naciju je osnovalo 13 bivših kolonija Velike Britanije.4 po veličini posle Rusije, Kanade I Kine.Uticaj Jupitera u raku kao vladaoca ukazuje na plodnost i bogastvo, patriotizam i važnost porodičnih vrednosti.
4.07.1876 osnovan je Flagstaff- grad u saveznoj državi Arizona rodjen u znaku Raka sa podznakom u Devici I Mesec u Strelcu.
4.07.1879 osnovan je Aspen, grad u saveznoj državi Kolorado u znaku Raka sa podznakom u Škorpiji I Mesecom u Jarcu.
4.07.1540 osnovana je država Campeche na jugoistoku Meksika, rodjena u znaku Raka sa podznakom u Devici I Mesecom u Raku.
4.07.1863. rodjen je glavni grad savezne države Idaho –Boise u znaku Raka sa podznakom u Lavu I Mesecom u Vodoliji.
4.07.1636 rodjen je najveći I glavni grad savezne države Rhode Island-Providence u znaku Raka sa podznakom u Devici I Mesecom u Lavu.
4.07.1754 osnovan je Cumberland grad u saveznoj državi Merilend u znaku Raka sa podznakom u Devici I Mesecom u Jarcu.
4.07.1812 osnovan je Rochster treći po veličini grad savezne države Ny.Rodjen u znaku Raka sa podznakom u Vagi i Mesecom u Biku.
4.07.1951. U Kragujevcu rodjena je srpska političarka, neuropsihijatar, nekadašnja ministarkla zdravlja, narodna poslanica –Slavica Djukić –Dejanović u znaku Raka sa Mesecom u raku( rodjena u vreme Mladog Meseca).Slavica je izuzetno osećajna, porodična žena, ali profesionalno veoma energična i dostojanstvena.
Све реакције:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski