петак, 20. октобар 2023.

Dnevna doza Lune -Oktobar 20/22.10.2023.

 

Dobar dan dobri moji. Astro izvestaj danas ide duze jer sam na putu. 

Da vidimo kakav nam je kraj nedelje, s obzirom na pojačanje većeg broja aspekata i promena: 

Petak, 20.10.2023

Mesec do nedelje ranih jutarnjih časova u znaku Jarca. Opreznost, odgovornost, disciplina, čekanje, strpljenje, kolektivno osetljivo vreme. U povećanju reumatski problemi i nagle vremenske prilike koje neće pogodovati meteropatama. Mesec u sekstilu sa vladaocem R Saturnom nosi da ovaj vikend može biti lep za obnovu nečeg što stoji dugo. Možete praktično usmeriti svoju energiju na stare ciljeve, kućne poslove koji će vam doneti osećanje oslobadjanja ili pravljenja reda. Usmerenost na karijeru, prošlost, mala nostalgija i vazdušna melanholija, ali zrelost i usmerenost na prave vrednosti jesu povećani. Lojalnost i poverenje. 



Jedan od bitnijih aspekata je kazima izmedju Sunca i Merkura na 26 stepenu znaka Vage uz Južni čvor.Mogu povećati vašu emotivnu svest, ali smisao za komunikaciju, potrebu za putovanjima, dobre prilike na polju škole/ fakulteta, dobro vreme za posredničke i marketinške, javne poslove, kao i bitne susrete i vesti. Trudite se u vreme ovog aspekta da se direktno i jasno izražavate i kažete ono što iskreno osećate, kao i oslonite na svoje iskustvo i znanje. U suprotnom možete imati osećaj da ste nešto propustili. Dobro osluškujete svoje srce a koristite svoje znanje jer je ovo vreme velikih ličnih testova.Na kolektivnom nivou iako ima puno diplomatije u trenutnim pregovorima, današnji datum može biti politički sudbinski, kao i ceo vikend. U laznoj diplomatiji, mnogi će pokazivati čudnu moć pričajući o miru, a zapravo praveći sve veće sukobe.

Mesec će oko 14h imati snažan sekstil sa Marsom iz znaka Škorpije što donosi ubrzanje. Dobro za fizičke teže aktivnosti, akciju, neko budjenje, ili rešavanje dnevnih aktivnosti uz jači tempo. Mogućnost jačih emotivnih strasti, susreta iz prošlosti. U toku večeri Mesec i Venera će imati snažan trigon koji može doneti mir, zadovoljstvo, drage ljude, dobro vreme za rad, ali i zabavu, druženje sa ženama, emotivne susrete, lekarske preglede, kupovinu sitnijih poklona. Uz Veneru kontakt sa Mesecom imaće i retrogradni Jupiter koji donosi stanje blagostanja i olakšanja, srećne okolnosti, zaštitu, osećanje rasterećenja. 

Subota, 21.10.2023


Subota je izuzetno agresivna zbog provokativnog kvadrata Sunca i Merkura prema Plutonu. pojačava svadje, sukobe, pretnje, uslove, ljutnju. Možete biti skloni da dodjete do gorke istine. U povećanju duboka razmišljanja , okrenutost novim temamama, ali i veoma problematičnim ratnim vestima i nesrećama. U porastu ljubomora, rivalitet i teško prihvatanje sadašnjeg vremena. Otvorite svoj um i pokušajte lakšu komunikaciju sa osobama koje nisu istog mentalnog nivoa svesti kao vi.! Može biti provokacija ili da vas neko izritira svojim ponašanjem. Pokušajte da štedite sebe, jer ovo nije vreme za konflikte. 

Sukob ega, problemi sa autoritetima, jaka potreba za kontrolom, i odbrana sebe i svojih interesa može biti u većem porastu.U povećanju jače ambicije. Uz opušteniji i toleratniji pristup stvarima koje su vam bitne, ovi aspekti se mogu proći i sa priličnim napretkom. Treba izbegavati tvrdoglavost i zatvorenost! Na kolektivnom nivou može doći do povećanja agresije, terorističkih napada i velikog nasilja. Znači da ono što smo videli u poslednjih 2 nedelje, zapravo nije nista naspram ovog. Pluton govori o velikim gubicima i destrukciji, pretnji, ali i terorizmu, sa povećanjem rušenja i vleikih ljudskih gibitaka. Zemlje koje mogu biti pogodjene su: Belgija, Austrija, Italija,Libija, a Kina i Rusija moraju imati dodatne dogovore. Posebno vreme od 18h može biti problematično za Palestinu. Ceo vikend veoma osetljiv za naše područje.

Mesec će se naći u većem delu dana u trigonu sa R Uranom i može ipak doneti promene, neočekivana rešenja, pokret, potrebu da se oslobodite prošlosti, ali mogućnost da pokrenete želju za slobodom, novim navikama, može biti neočekivanih susreta i olakšanja. Vikend može biti povoljan za prodaju nekretnina, posebno ukoliko već dugo tražite stan ili želite da ga nadjete odgovarajuće krivce. 

Nedelja, 22.10.2023



5:31am Prva Četvrtina Meseca na 28 stepenu znaka Jarca u kvadratu sa Suncem može doneti jaka sećanja ili intezivnije emocije kroz osobe od kojih ste nešto naučili.Jaki snovi, utisci ali i psihološke krize mogu biti u porastu. Medjutim ova faza otvara i intezivne emocije i nove mogućnosti. Ova faza može biti veoma osetljiva kroz poziciju Srbije, Bih, Bugarske, Meksika, Kanade, Engleske, i može pokrenuti podsećanja na stare rane.

Venera u znaku Device naćiće se u srećnom aspektu sa R Jupiterom iz znaka Bika - može doneti poklone, zadovoljstvo, zanimljive susrete, pomirenja, dobre poslovne ponude, mogućnost zarade, i olakšanja.

Od 8:50am Merkur ulazi u znak Škorpije u kome će ostati do 10.11. Na kolektivnom nivou vreme špijunaža, tajni, tajnih misija, mnogo vesti na temu rata, kriminala, dubljih tema, teorija zavera. Ovo je pronciljiv i psihološki Merkur koji povećava dubinu naših misli i vodi ka boljem razumevanju našeg unutrašnjeg bića.



 Od 18h Merkur će napraviti svoj prvi aspekt sa retrogradnim Saturnom koji može doneti dobru koncentraciju, ali rešenje nečeg što je dugo stajalo ili vam je oduzimalo mnogo odricanja i rada. Razgovori sa starijima/ iskusnijima mogu vam pomoći u donošenju odluka.Ukoliko planirate novi partnerski poslovni odnos odlično vreme, a takodje i dobro vreme za potpisivanje dugotrajnih ugovora ili kupovina i investiranja u nešto. Merkur i R Saturn vas mogu vratiti na nešto što volite, a može pokrenuti i kreativne potencijale. 

Mesec prelazi u znak Vodolije od 8h, ali tokom većeg dela dana njegov kvadrat sa tranzitnim Marsom može povećavati tenzije, svadje, povredljivost i preosetljivost u vidu povreda, emotivnih sukoba, i velikih političkih nemira. Posebna opreznost kardiovaskularnim bolesnicima i astmatičarima jer je ovaj vikend a posebno današnji dan veoma osetljiv. Mesec u Vodoliji može pokrenuti sreću preko prijatelja, hobija, nalaženja novih mesta i oslobadjanja od rutine i pravila. 

Srećno - Astro Luna

четвртак, 19. октобар 2023.

Dnevna doza Lune -Oktobar 19


 Sunce i Merkur u konjukciji sa Južnim čvorom. Ova nedelja pojačava i neki poseban odnos sa univerzumom u karmičkom smislu. Predosećanja koja nisu jasna, često i nemiri koji su pomešani sa blažim strahovima. Ovaj kontakt može da nas odvede u istraživanja, veću okrenutost misterijama, teorijama zavera, ali ranjivoj komunikaciji. Negde i kontakt Sunca i Južnog čvora donosi manju nesigurnost, mali rakorak izmedju prošlosti i sadašnjosti, ali vreme kada je potrebno da odbacimo stare modele i da se okrenemo nekim ličnim transformacijama.Tačno možemo osećati šta treba da pustimo da ide svojim tokom ili spontano, a šta da odbacimo. U vreme ovog tranzita često se dolazi do istine neočekivano.Negde je poruka univerzuma da ono što smo naučili od roditelja treba da ostavimo po strani i pronadjemo svoj dnevni balans u nalaženju zadovoljstva. Treba maksimalno izbegavati robovanje pravilima, drugih, jer ovaj tranzit donosi osećanje razočarenja. 


Merkur iz znaka Vage naćiće se u inkonjukciji sa retrogradnim Neptunom i može doneti nesporazume, preveliku idealizaciju, laganje, zbunjujući uticaj na vaše okruženje ili neobične situacije.Čuvajte se negativnih ljudi ili njihovog uticaja! Može dolaziti do jake senzitivnosti ili pada samopouzdanja. Mir, izolacija, kreativni poslovi, osluškivanje svojih potreba biće potrebno kroz ceo dan! Ipak, neka čudna paranoja, sumnja, nemiri zbog nepoznatih razloga ili talasa plime mogu biti u porastu. Svaku informaciju ili papir koji dobijete, proverite. Bilo bi dobro da danas malo poslušate i svoj osećaj.



Juno je od juće u znaku Device u opoziciji sa retrogradnim Saturnom. Tu negde se pokreće pitanje empatije prema drugima, humanosti i služenja. Juno je inače asteroid kraljice, braka, ozbilnijih odnosa, porodjaja, žena generalno.Juno može pokrenuti prazninu u odnosima koji su rutinski, ali veći rad na sebi u fizičkom smislu. Ona traži trenutno više kompromisa na emotivnom nivou.


Mesec danas putuje znakom Strelca. Avanturizam, potreba za slobodom, oslobadjanjem, širinom, obrazovanjem, daljinama. Njegov kvadrat sa R Neptunom može doneti danas i dan pojačane senzitivnosti, emocija koje su ranjive, naglih promena raspoloženja, preosetljivosti i idealizma koji se posebno mogu osećati u večernjim časovima. Danas može biti povoljan dan za hobije, edukacije ili bitnije sastanke. Večernji časovi mogu ipak i povećati korisne razgovore, ali i emotivna upoznavanja.

Tomindan-Na današnji dan osnovan Kolarac
1940 rodjen je pozorišni i filmski engleski glumac –Michael Gambon“ Harry Potter“ u znaku Vage sa Mesecom u Blizancima.
1966 rodjen srpski reditelj Gorčin Stojanović u znaku Vage sa podznakom u Jarcu sa Mesecom u Vodoliji
1969 rodjen američki animator, glumac, režiser, stvaraoc „ Saut Park“ –Trey Parcer u znaku Vage sa Mesecom u Vodoliji.
1970 rodjen američki glumac poznatiji po komedijama –Chris Kattan u znaku Vage sa Mesecom u Blizancima.

Ipak mogućnost pozitivnih vesti mogu doneti naglo bolje raspoloženje na ličnom nivou od 21h. Povoljan sekstil Meseca i Sunca može doneti dan koji donosi spontanu kreativnost, neočekivano upoznavanje sa nepoznatim osobama, kao i vreme koje je idealno za meditacije, masaze, dobar san, oslobadjenje od starih navika.

Srećno - Astro Luna

среда, 18. октобар 2023.

Dnevna doza Lune -Oktobar 18

 



Ne znam za vas , ali sam danima pod utiskom šta se to dešava na području Gaze. Neću zanemariti teroristički napad na mlade ljude na koncertu. Ali ovo deluje strašnije da strašnije ne može biti, gledajući tu decu i žene kako na surov način gube život. 10 dana pred delimično Pomračenje Meseca, a uz ovu nedelju izuzetno izazovan aspekt Sunca, Merkura i Plutona sve miriše na rat. U horoskopu Palestine trenutno osim izuzetno destruktivnog aspekta Plutona i Meseca koji govori o velikim ljudskim gubicima nevinih, Sunce i Merkur su na njihovoj Veneri i tu negde dobijaju podršku sa svih strana. Medjutim ono što im je najpotrebnije trenutno neće dobiti do sredine sledeće nedelje. Jer konvoji pomoći stoje. Koliko pokušavam da razumem zašto se dešava to što se dešava, ne ulazi u glavu da je politika toliko surova. Na tviteru sam pratila ljude koji su preziveli napade i sa jedne i sa druge strane to deluje mučno, surovo i kao da se dešava u nekom horor filmu. Verski ratovi, podele, stradanje nevinih i ponavljanje istorije konstatno.Horoskop Izraela ukazuje na olakšanja u finansijskom smislu, ali takodje danas pogadja obične ljude posebno u popodnevnim časovima.Ipak vikend može biti presudan kao i kraj sledeće nedelje kroz bliže dogadjaje. 

Horoskop Irana( 1.04.1979.) Ovan podznak Strelac posebno danas donosi loš aspekt Saturn/ Mesec i veliki gnev naroda uz želju da naprave rezove na polju Presednika. Iran dobro mora razmisliti o svakoj odluci do kraja godine, jer to neće biti tako lake odluke.

Liban(22.11.1943.) Škorpija podznak Devica ima intezivno lošije aspekte za trenutnu situaciju.

Egipat( 5.08.969 jul kalendar) -Lav podznak Blizanci više može imati problema sa velikim gnevom naroda koga treba smiriti nego uopšte opcijom ulaska u dodatne sukobe. Ipak, ukoliko bi se sukobi proširili, Egipat bi sledeće godine imao obaveze da primi ugrožene što trenutno ne žele.

Turska( 29.10.1923.) Škorpija podznak Rak je raspoložena za primirje, kompromis, toleranciju, prekid sukoba, medjutim bilo kakva uključenost više može ih oterati u vojne sukobe. Oni su trenutno na najvećoj vagi kao i Saudijska Arabija.




Danas iz tog razloga svaka molitva može značiti i lično i kolektivno. Mesec je u znaku Strelca. Mesec danas kroz ceo dan u osetljivom aspektu sa Venerom. Posebno negde ženski svet može biti emotivan, osetljiv, sklon promenama. Kao da ćemo morati iz crnih vesti da promenimo frekvenciju ka nekom maštanju, samozaposlenju, pored dece i životinja i samo uz mentalnu meditaciju i mir. Opšti rivalitet i ljubomora mogu biti praćeni iz senke ovim aspektom. Danas emocije, ali sitnice mogu da nas uznemire. Potrebno je malo smiriti srce i misliti na lepe stvari. Svi vidovi diplomatije, kompromisa neće ići. Danas je bolje malo izvagati sa sobom i pratiti dalje znake. 



Inkonjukcija Sunca iz znaka Vage i retrogradnog Neptuna do 20.10 donosi intrige, tajne, ogovaranja, manipulacije, sumnje i nesigurnost u sebe, nisko samopoštovanje, poročnost.Lični odnosi mogu biti predmet prevara i razočarenja, dok na ličnom nivou može vladati apatija.Posebna opreznost sa lekovima i alkoholom jer ovaj aspekt može uticati na trovanja, uticaj negativne sredine na lične odluke i veliki problem u nalaženju balansa. Mogućnost uspavanije i osetljive opšte energije.


Srećno - i nek ratovi prestanu- Astro Luna







уторак, 17. октобар 2023.

Dnevna doza Lune - Oktobar 17


 Mesec u Škorpiji kroz ceo dan. Hladno - toplo kako napolju tako i unutra. Nadjin rodjendan. Rat koji se širi. Traženja tračka sunca iako se moramo pomiriti da je jesen uveliko stigla. Topli stanovi, ali loše vesti. U ovo teško vreme smeh moramo naći u dnevnim, onim sitnim malim stvarima. Rani jutarnji časovi nose osetljiv aspekt Meseca i R Urana i mogu pojačavati nemire, duboka razmišljanja, emotivnu zbrku, potrebu za promenama, ali nagle neprijatne dogadjaje. Tajanstvenost i nepoverenje, opreznost u otkrivanju emocija i duboko preživljavanje ličnih stvari može danas doći jače. Telepatija, humanost, razgovori o budućim planovima i negde osluškivanje neba biće interesatno.

Uran pa jos retrogradni podstiče pojačane i ishitrene reakcije, bombardovanja i eksplozije. Ipak, danas nije tako loš dan da se srede lična dokumenta, odrade manji lekarski pregledi kao priprema za naredni mesec, ili da obavite sve razgovore koji su stajali. Vreme od 19:20 može doneti prolazne poslovne nesporazume ili problem sa poslovnim okruženjem. 

U povećanju porodična osetljivost i problem sa ženskim autoritetima. pak vreme od 13:20 nosi maštovitiji i srećniji aspekt Meseca, R Neptuna i Plutona pa može doneti telepatiju, emotivnu zaljubljenost, podršku neba, blagostanje u nekim poslovima koji su vam bitni i regeneraciju. Možete dozvati nekog ko vam prilično nedostaje. Dobro vreme za sve vrste samopromocija.  Pratite svoj osećaj i nećete pogrešiti! 

Prelazak Meseca u znak Strelac od 21:38 može doneti sklonost slobodi, istraživanjima, filozofiji, kontaktima sa inostranstvom, okrenutost obrazovanju, ali i da večernji časovi mogu doneti osećanje nekog nemira, zabrinutosti, zatvorenosti, praznine zbog kvadrata Meseca i R Saturna. Utorak može biti produktivan za lekarske preglede, kreativne poslove, psihologiju, učenje, ali može doneti jači intezitet emocija.U porastu nagli prekidi i pojačan dnevni stres. Danas je jako važno slušati svoj osećaj/ šesto čulo.

Današnji rodjendanci: 

Na današnji 17.10.1970. rodjen je jedan od najprodavanijih muzičara 21 veka, kralj hiphopa, reper, producent i glumac Eminem( pravo ime Maršal Brus Meters 3). Eminem je rodjen u šarmatnom znaku Vage sa podznakom na kraljevskom 5 stepenu Strelca koji mu otvara vizije, maštu talenat za glumu, ali i buntovnost i slobodljubivost koju iskazuje kroz muziku sa Mesecom u Vodoliji koji posebno istice ličnu nezavisnost, originalnost.Eminem poseduje svoju radio stanicu, imao je svoju izdavačku kuću,a dobio je i Oskara za najoriginalniju pesmu“ Lose Yourself“ i tako postao prvi reper koji je dobio tu prestiznu nagradu.Iza sebe ima dva braka.Eminem je prodao 155 miliona albuma, kao i 110 miliona singlova širom sveta.
Na današnji 17.10.1918. rodjena je prelepa američka glumica i sex simbol- Rita Hayworth , rodjena u znaku Vage sa podznakom u čulnom znaku Bika sa harizmatičnim i zavodljivim Mesecom u Ribama.
17.10.1915 rodjen je američki pisac Arthur Miller- poznatiji po pisanju drama“ Svi moji snovi, Veštica iz Salema“ i smatraju ga izuzetnom ličnošću u američkom teatru.Miler je bivši suprug i Merilin Monro.Rodjen u kombinaciji duple Vage sa Mesecom u Vodoliji.
17.10.1920. rodjen je američki glumac i Oskarovac –Montgomery Clift u znaku Vage sa podznakom na zadnjem stepenu znaka Device koji je uticao da dobijao malo nežnije, ali i potištenije uloge na kojima se proslavio, sa Mesecom u Biku.
17.10.1971. rodjen je australijski glumac velškog porekla –Andy Whitfield poznatiji u serijalu o Spartaku, u znaku Vage sa Mesecom u Vagi.
17.10.1960 rodjen je direktor pozorišta, režiser, Oskarovac, koreograf –Rob Marshall u znaku Vage sa Mesecom u Devici.
17.10.1983. rodjena je i engleska glumica Felicity Jones u znaku Vage sa Mesecom u Ribama.

Све реакц
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski