субота, 17. фебруар 2024.

Dnevna doza Lune - Februar 17/18


 Vikend je pred nama i snažna konjukcija izmedju Venere i Plutona u znaku Vodolije koja može doneti veću želju za promenom i naglim transformacijama na polju ljubavi.Pazi šta želiš, možda ti se i ostvari. Zanimljivo je, da ćemo ovu konjukciju imati još jednom ove godine i to početkom decembra kada će Venera još jednom ući u znak Vodolije. Sa jedne strane ova konjukcija donosi jaku privlačnost i moć zavodjenja, a sa druge i dosta manipulacije i oluje u partnerskim odnosima. Na polju finansijskih pitanja može doneti veću zaradu. Za slobodne, može se desiti i nešto fatalno - ali u pogrešnu, opasnu ili osobu mutne prošlosti. Pluton može doneti istovremeno i želju, ali strah kako sačuvati promene koje ste napravili. Možete i puno rizikovati sa novcem, posebno emocijama. U povećanju afere, ljubomorne scene, drama. 

O tranzitu Venereu znaku Vodolije više sam govorila na svom youtube kanalu: 


Osim ovog  snažnog aspekta na nebu danas imamo i kvadrat Merkura i Urana koji može pojačavati mentalnu inovaciju, originalnost, rad na sebi, ali može pokrenuti i nagle promene planova, jači stres, brzopletost i isključivost na koju treba obratiti pažnju na polju: struje, teničkih aparata, saobraćaja, ali pre svega odluka, reakcija i komunikacije sa drugima. Koliko god da ovaj aspekt može doneti neobično plodne ideje, vizije, može doneti i nemanja dovoljno strpljenja, ali i pogrešno razumevanje reči. Uran često izaziva i stres, jaku napetost, ali uznemirujući osećaj da ste pod pritiskom i da ne možete stići odraditi svoje dnevne rutine. Sa jedne strane potreba za senzacijom, euforijom može biti pomešana i nekim šok vestima, ali neprijatnostima. Pripazite na koncentraciju! Pokušajte da nadjete vreme za stvari koje traže strpljenje. Problemi sa prijateljima, napadai panike, nagle promene aktivnosti, slučajni susreti i genijalnost mogu nositi osobine ovog aspekta.

Mesec u toku vikenda u znaku Blizanaca. Još uvek smo pod uticajem vesele i dinamične energije. Ako planirate putovanja, možete se opustiti, samo se trudite da budete koncentrisani za volanom. Danas je dobar dan za šetnju, sport, razne vrste hobija, druženja sa prijateljima, ali vikend može pojačavti jake strasti, ali istovremeno i emotivni problem koji se može dešavati iznutra. Kvadrat Meseca i Saturna oko podneva može odložiti neke obaveze ili doneti prolaznu brigu. Danas može biti dosta problema u komunikaciji, internetu, primanju i slanju sms poruka, a trudite se da pripazite na online plaćanja, pozajmice jer i tu može biti kočnica. Ipak, ovaj vikend bez obzira na ovakve aspekte, može biti blagonaklon za prirodu, opuštanje, pisanje, ples i sl. Možete saznati ili naučiti nešto novo.

Nedelja, 18.02.2024

Veći deo ovog dana može biti jako pozitivan u nastavku druženja, putovanja, opuštanja, mada i nešto povoljnije emotivne energije i vesti. Pozitivan trigon izmedju Meseca i Merkura može pogodovati za neke razgovore koji su čekali vreme, ali može biti odlično za učenje, rad, edukacije i sl.

Večernji časovi mogu doneti i nagle vremenske prilike, ali umor ili preosetljivost pa je preporuka odmora.

Srećan vikend - Astro Luna



петак, 16. фебруар 2024.

Dnevna doza Lune - Februar 16


 Prva Četvrtina Meseca -faza pred Pun Mesec danas od 16:02 u blizini zvezde Algol u kvadratu sa Suncem može pojačati i želje i pobunu i potrebu za promenama i posesivnost i oscilacije, ali  fazu kada treba smiriti telo, napraviti plan za naredni period i negde se treba uzdržati od prekovremenih zahteva, pre svega preterivanja. Posebno obratite pažnju na finansije! Treba se distancirati od svega što vam ne prija, posebno pazite danas na energiju okruženja... Može dolaziti do osećanja " gušenja" emotivnog opterećenja, hormonskih promena, problema sa grlom, ali izvesnog nerazumevanja.

Dan možemo započeti sa jakim vizijama , idejama, ali nekim neobičnim predosećanjem. Mogućnost neočekivanih promena može biti pojačan posle ponoći, ali jakih i plodnih snova. Vreme do 15h može doneti i vreme odmora, kreativnosti, ili da nadjete napokon vreme za nešto što će vam doneti smirenje uma. Mašta, muzika, jaka čula, potreba za nekim čudnim budjenjem, ali i vreme kada se može spojiti lepo i korisno.

Venera od danas u znaku Vodolije sve do 11.03. O njoj sam malo detaljnije pričala u novom videu, ali ova Venera će nas sigurno probuditi iz zimskog sna i doneti vam mnoga emotivna iznenadjenja, pomeranja, ali vreme kada možemo razmisliti šta bi to želeli da promenimo kod sebe, a onda u svom bliskom okruženju?


Venera nudi strast, transformacije, ali pokreće lavinu promena posebno kod onih koji su živeli pomalo rutinski, uvodi uzbudjenje, nagle susrete, ali i nagle prekide i razvode s obzirom da će od 25.02.-9.03. biti u kvadratu sa tranzitnim Jupiterom i Uranom. Može tu biti i eksplozivnih situacija koje vas mogu zateći, ali i situacija koje vas mogu i pozitivno " šokirati".


Mesec prelazi u znak Blizance od 20:41. Večernji časovi mogu biti vedri, dinamični, odlični za putovanja, izlaske, proslave i akciju. Biće puno komunikacije, upoznavanja i neke nagle dobre energije.Iako u praznom hodu, ipak Mesec u odličnim aspektima sa Plutonom i Venerom može doneti strast, ljubav, jaka upoznavanja, ali da početak vikenda nosi i sreću preko hobija, rodjaka, plesa i unosi neko rasterećenje. Puno poruka i novih informacija. Odlično vreme za pisanje, učenje, planiranje. 

Srećno - Astro Luna



четвртак, 15. фебруар 2024.

Dnevna doza Lune -Februar 15


 Dan državnosti. Sretenje Gospodnje. Ulazimo u drugi deo ovog meseca. 

Mesec u Biku kroz ceo dan. Odličan dan za odmor, uživanje, puštanje mašte i kreativnosti na volju.

Mesec danas u sekstilu sa Saturnom može pokrenuti od ranih jutarnjih časova mir, poverenje, smirenje, a za one koji rade i vreme veće odgovornosti, ali duboke povezanosti. 

Jutarnji časovi i jesu dobri za neko povezivanje sa samim sobom, ali negde da i danas ugodite sebi.


Konjukcija Meseca i Jupitera nudi zaštitu univerzuma, dobre mogućnosti preko putovanja, učenja druženja, porodice, mogućnost i dobijanja nekog novca. U emotivnom smislu ovaj aspekt može doneti plodnost i sreću.


Večernji časovi savetuju malo veću opreznost u dogovorima, potpisivanjima, saobraćaju, komunikaciji. Može dolaziti do grešaka ili neke prolazne konfuzne ili osetljive situacije. 


Odličan dan za kuvanje i vreme koje može biti dobro za trgovinu, kupovine, druženja sa porodicom. Venera na kraju znaka Jarca stavlja malo tačku na neke unutrašnje brige i od sutra je u znaku Vodolije pa može da otvori bolje mogućnosti.


Srećni praznici - Astro Luna

среда, 14. фебруар 2024.

Dnevna doza Lune - Februar 14


 "Odlučio sam da se držim ljubavi. Mržnja je prevelik teret da se živi sa njom." Martin Luter King


Sveti Trifun. Dan zaljubljenih. Ljubav je neprocenjiva, nadam se da će je biti više, spontanije, lakše, i želim vam lep dan ili dan koji ćete posvetiti sebi ili dan kada ćete se osećati voljeno i prenositi ljubavne vibracije:-))


Da vidimo kako nam je nebo danas.

Mesec u ranim jutarnjim časovima u sekstilu sa Suncem- može pokrenuti osmeh, radost, balans, neku manju pokretačku energiju i žurbu.

Mesec u Ovnu u kvadratu sa Venerom oko 11:20 nosi promene raspoloženja, žensku preosetljivost, unutrašnji nemir, mogući i prolazni ljubavni problemi, finansijski troškovi ili emotivna nerazumevanja koja mogu biti praćena tvrdoglavošču i impulsivnošću.


Ipak glavni aspekt danas je snažna konjukcija izmedju tranzitnog Marsa i Plutona u znaku Vodolije- ovaj aspekt pojačava želju za postizanjem ciljeva, slobodnim ciljevima, ali pojačava snagu, hrabrost, ali istovremena neprijateljstva. Na individualnom nivou pojačava bes, ljutnju, destrukciju, potrebu za rušenjem. Ne dozvolite danas da gorčina, ljubomora ili nešto drugo vam poremete dan!Može dolaziti do nasilnih dogadjaja, neprijatnosti ili nekim velikim pritiscima ili neazadovoljstvu koje može da eskilira.Ovaj aspekt podržava akciju i ambicije, ali ne dozvoljava da se do njega dolazi na štetu drugih. Može pojačavati seksualnost, ali i harizmatičnost u akcijama.Ukoliko je ovaj tranzit praćen i lošim ličnim aspektima u karti može doneti nasilje, neprijatnosti, maltretiranja, dok kolektivno i veće vojne akcije ili terorističke napade koji dolaze iz vazduha. U pojačanju sebičnost. Dobro za samostalne akcije koje vi odredite! Možete pokazati izuzetnu hrabrost ako se osećate ugroženo ili neverovatnu jačinu u situacijama u kojima ste bili u senci.

3.03. imali smo snažnu konjukciju Marsa i Plutona kroz znak Jarac

a naredna konjukcija ove dve planete očekuje nas 27.01.2026.




Mesec prelazi u znak Bik od 16:03. Pred nama je energija pojačanog hedonizma, zadovoljstva, praćena jakim emocijama. Medjutim, Mesec će u popodnevnim časovima imati izuzetno izazovan aspekt sa Plutonom, ali i Marsom i može pokrenuti gnev, tenziju, ljutnju, svadje, finansijske troškove, probleme sa autoritetima, prijateljima, brzinu i povećanje osetljivosti kroz društvene odnose, finansije, ali i ljubavne odnose.

Potreba za uživanjem, biće praćena Mesecom u Biku, medjutim može dolaziti do pojačanog vatrometa ili skrivenog vulkana koji iz nekog dugog nezadovoljstva može nositi kritične i osetljive odnose.

Kada je Mesec u Biku što ćemo imati fo petka do 20:40, to može biti odlično vreme za kuvanje i kreativne poslove, odličan za masaze, spa centre, opuštanje svake vrste, ples, plivanje ili razne vrste hobija, obnovu nezavršenih projekata, berbu ili uživanje u dekoraciji doma, sadnji biljki.

Iako Mesec u Biku podstiče romantične momente u ljubavi, danas samo mudro s obzirom na malo više provokacija:-))

Srećno - Astro Luna


уторак, 13. фебруар 2024.

Dnevna doza Lune -Februar 13


 " Iako imamo slobodu misliti i delovati, mi se držimo zajedno, poput zvezda na nebeskom svodu s nerazdvojnim vezama. Ove veze se ne mogu videti, ali ih možemo osetiti."

Nikola Tesla

Utorak, dan Marsa. Mesec u Marsovom domu - znaku Ovna. Znači energija, rast i pokret. Od danas i prelazak Marsa u znak Vodolije. Mars će u vazdušnom znaku Vodolije boraviti do 23.03.

Vreme koje nam dolazi pojačava mogućnost novih izuma, autorskih dela, pronalaženja rešenja na osnovu trenutne situacije u vidu bržeg dolaska do rešenja,  ali sa druge strane više pobune, pojačane destrukcije  kako vanredna stanja po celom svetu traju, više zemljotresa i problema u vazduhu, pravljenja novih oružja, ali više druženja naravno na društvenim mrežama. Mnogi u ovim okolnostima mogu da naprave najinteresatnije ideje ili dela....

Novi stilovi i posebno u centru pažnje mogu biti osobe koje su drugačije po stilu, ponašanju, mentalnom sklopu, nešto ekcentrično, drugačije, nešto inovativno, progresivno. Svakako, da je naglasak na ravnopravnosti, a ne na egu, na humanim porukama i udruživanja bez prevelike patetike, već korisnih razloga. Upoznavanja i zaljubljivanja su stavljena da mogu biti konkretnija, brža, ali da će lakše i bolje ići preko prijatelja, interneta, na neobičnim mestima.

Slobodni umetnici i novinari imaće svoju reč. Neće se moći sakriti nezadovoljstvo, ali može biti u negativnom slučaju i poruka protiv države, sistema, ograničenja, autoriteta. Istina će lako dospeti u žižu javnosti. Sve može biti otvorenije i o svemu će se diskutovati kroz svoje mišljenje koje treba i poštovati. Samostalnost je pitanje koje mnogi sebi mogu postaviti u ovom periodu ili poželeti. Ne mogu vam reći da će stvari ići lako, jer ovo proleće kao i ova godina potpuno drugačije i  nosi neke tragove prošlosti, ali da ćete imati priliku da imate svoju reč, delo, svoju slobodnu volju da promenite stvari u svom dvorištu  sigurna sam da ćete imati. Oni koji su kontrolisali svet i mislili da im moć daje potpunu dominaciju, biće najugroženiji. Reč će imati oni najednostavniji, ali najhrabriji kada je potrebno...



Vreme je za jednakost i prihvatanje stvari na drugačiji način. Neko eksperimentisanje sa sudbinom. Neka potreba da se zaštiti društvo, a sada smo svi isti, vreme kada je dobro pomoći onima kojima je to baš potrebno i kada je dobro organizovati sve vidove humanitarnih akcija. Oni koji se odavno osećaju neprihvaćenim, sa etiketom zabrane od drugih, mogu posebno u ovom periodu imati želju da menjaju sve, od mesta, partnera.U povećanju jak stres i osećaj da nemate gde da pobegnete. Imaćemo i period kada sve može da stane, ali kada možemo imati osećaj da i ono malo zabave može da u nekom momentu stane. Neki mrak doneće novu svetlost i preporod.S obzirom da Mars ima i moćnu konjukciju sa Plutonom svakako može delovati destruktivno, eksplozivno bas od danas.

Ipak, osećaj neke energije u vazduhu, kao simbolike andjela koji sprema dobro delo za sve nas. Može biti i faza ljutnje na celu planetu, svet, ali će to trajati kraće nego u prethodnom periodu. Borba će ići kroz novu viziju i priču samo o budućnosti. Važne stvari će se završavati pod pritiskom, često i u 5 do 12. Mnoga rešenja ićiće po principu nezvanično ili bez pravila. U porastu su i slobodne, nekonvencionalne veze, veze sa prijateljima, slobodne i neobavezne veze, najviše započete preko interneta, kako drugačije...



U porastu su nagli prekidi, ali brzi ulazak u nove odnose. Oseća se više društveni, ali nešto ekstremniji idealizam. Neka fascinatna, ali napeta energija dnevno, ipak neki pokret, i samo kretanje i neka akcija, kao da se neće stajati u mestu..Odlično vreme da se pokrenu nove ideje, ali novi biznis, neki novi proizvodi ili da se pokrenu nova poslovna proširenja kod kuće. .Može biti većih političkih provokacija, ali će se završiti brzo. Mnogi će u ovom periodu morati da rizikuju više, sa osećajem podrške drugih, da bi očekivali veći napredak.


Mesec danas u sekstilu sa Merkurom. Može biti raznih novosti i ubrzanja u idejama i realizaciji obaveza. Venera i Neptun su u sekstilu da negde u pozadini pojačavaju idealizaciju, kreativnost, ljubav. Danas može biti dobro vreme da se malo okrenete sebi, i da radite na samokontroli.


Srećno - Astro Luna


Mars u Vodoliji imaju: Justin Bieber, Harry Styles, Scarlett Johansson, Elon Mask, Emma Watson, Drake, Leonardo da Vinči, Kristen Stewart, Justin Timberlake, Jay - Z, imala i kraljica Elizabeta 2, a Mars u Vodoliji ima i Adele, Winona Ryder, Alicia Keys, Snoop Dogg,Matthew David McConaughey, majka zmajeva Emilia Clarke, Gerard Butler, Jada Pinkett Smith, Chris Martin, Jane Fonda, Eva Longoria, Dakota Fanning, Jon Bon Jovi, Axl Rose, Pharrell Williams, Gary Oldman, Cary Grant, Victog Hugo, Alec Baldwin, Jamie Fox, i mnogi drugi, ali veći deo poznatijeg i Holivuda. 

понедељак, 12. фебруар 2024.

Dnevna doza Lune - Februar 12


 Ulazimo u više nego interesatnu nedelju u kojoj će Mars ući u znak Vodolije od 13.02., a prateći ga i Veneraod 16.02. i obe planete imaće snažnu konjukciju sa Plutonom koje mogu pokrenuti veoma dramatične, ali i važne kako kolektivne, tako i individualne dogadjaje. Prva četvrtina Meseca nas očekuje u petak u znaku Bika u blizini zvezde Algol u kvadratu sa Suncem, pa će neka težina izlaziti napolje. Vikend je posebno osetljiv za uredjaje, saobraćaj i potpisivanja dokumentacije, neki neočekivan stres može biti praćen subotom 17.02. Iako smo prošle nedelje imali senzacionalni vesti i iznenadjenja, ova nedelja bi trebala da bude intezivnija, s tim da može dolaziti do jačeg fizičkog emotivnog budjenja i promena, ali i kolektivno tragičnih dogadjaja. Nedelja može doneti i jače i senzitivnije, suptilnije emotivne aspekte i romantiku. 


" Preuzimanje novog koraka ili izgovor nove reči, ponekad je ono što najviše plaši ljude. "
F. M. Dostojevski

Sveta tri Jerarha. Polako se lečim od zimskog virusa koji više nosi neku čudnu iscrpljenost koju svi moji ukućani osećaju, čak i papagajica Nina koja je tri dana na antibioticima..

A Ponedeljak uvodi u novu radnu obavezu, ideale, maštanja o toplom vremenu i proleću ili o nekim novim idejama. Mesec u Ribama u sekstilu sa Venerom ali snažnom konjukcijom sa dipozitorom Neptunom može nam doneti da prvi dan ove nedelje dočekamo malo maštovito, maglovito, inspirativno i sa jakim predosećajem za bliske osobe. Iako jutarnji časovi mogu biti mirniji i sporiji, pokrenite intuiciju.

Mesec u znaku Riba od 13:30 imaće i sekstil sa Marsom pa može da vas pokrene, inicira veću produktivnost i energičnost. Jutarnji časovi do podneva mogu doneti potrebu za mirom, muzikom i maštom, izraženu kreativnost, ali kontakt sa vodom koji može pogodovati telu.



Mesec prelazi u vatreni, prvi zodijački znak od 14:27. Pokret, akcija, dinamika, otvorenost, veća energičnost, žurba, potreba za ambicijama, ali završetkom starih poslova.

Mesec će od 15:32 imati sekstil sa Plutonom pa može pokrenuti bolju regeneraciju, istrajnost, upornost i ubedljivost. Jača volja, ciljevi mogu se pokrenuti u popodnevnim časovima. Izlazak iz nešto pasivnijeg vikenda može pokrenuti potpuno budjenje i postavljanje ciljeva u ovoj nedelji.

Venera u znaku Jarca u sekstilu sa Neptunom iz znaka Riba do 15.02 danas može pokrenuti romantičnost, saosećajnost, mogućnost poklona, podrške ili dobrog saveta. Danas treba pokrenuti talente i držati se svog plana. Mogućnost emotivnih slučajnih susreta i nežnosti.

Danas može dolaziti do porlaznih migrena i bolova u stopalima, ali od neke usporenosti možemo se naglo probuditi.

Srećan početak nedelje, Astro Luna




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski