субота, 30. септембар 2023.

Dnevna doza Lune - Septembar 30/ Oktobar 1


 Pod uticajem smo Super Full Meseca u znaku Ovna. Napetost i preosetljivost, ali neka čudna borbena snaga oseća se u vazduhu. Više o Super Mesecu poslednjem ove godine možete pročitati na mom zvaničnom sajtu: https://astroluna.rs/dnevna-doza-lune/super-pun-mesec-u-ovnu-29-09-2023/

Ulazimo i u sam kraj meseca, a nedelja je prvi dan novog meseca, oktobra meseca, meseca koji nosi poslednja dva pomračenja, meseca gde će i Mars pokazati izuzetnu snagu prelaskom u znak Škorpije, a Venera posle tako dugog vremena preći u znak Device. Merkur će čak tri puta menjati znak, iz znaka Device, u znak Vage i na kraju oktobra meseca u znak Škorpije. Oktobar će samo u kratkoj najavi biti više nego zanimljiv lični mesec, mesec mudrih emotivnih poruka, ali kolektivno izuzetno provokativan mesec. Pratimo:-))

Da vidimo sad kakav nas vikend očekuje: 

Poslednji dan septembra je praćen izuzetno neprijatnoj opoziciciji izmedju Meseca i Marsa u izmenjenim sedištima. Nervoza, sukobi, razdražljiva energija, hiperaktivnija energija, ali sklonost i neprijatnim situacijama može se osetiti do 16h. Veoma je važno pokušati naći balans izmedju duše i tela, ali posebno je akcenat na medjuljudskim, ali emotivnim odnosima. U porastu i dalje pojačane migrene, alergije, osetljivost kože, a meteropata ovaj aspekt posebno neće prijati. Mesec dolazi i u opoziciju sa Južnim čvorom, pa subota može imati neki vid provokacija karmičkog nivoa na nivou porodičnih odnosa, posebno ljubavi. Subota je pod uticajem Meseca u Ovnu i nosi energiju da je potrebno da pokrenete svoje talente, ali budete i malo iskreniji prema sebi i očistite sve ono što vam je blokada. Koliko god se može osećati jedna intezivna energija, pokušajte da izbegavate neharmonično okruženje ili emotivni presing, jer vas može odvesti u veliku nesigurnost!

Subota može biti veoma osetljiva po pitanju saobraćaja, zakona, političkih dešavanja, ali požara. Može nositi javne skandale ili probleme u komunikaciji sa nepoznatim osobama. Možete imati osećaj da se morate suočiti sa svojim najdubljim, ali najosetljivijim delom sebe. Ipak trgon Venere i Meseca u popodnevnim časovima može biti dobar za novac, zabavu, ljubavne sastanke, izlaske ili ipak neke lepe dogadjaje. Subota nije dan koji je kolektivno lak, jer pojačava agresivnost i napetost i zbog kontakta Meseca i retrogradnog Plutona od 23:30.Problemi sa autoritetima, hirovite odluke, sklonost povredama, rivalitetu. Medjutim, danas možete računati na dobru energiju kroz proslave, neke veće radove u domu ili neke bitne sastanke i dogovore posebno ako ih vodite online, jer mogu doneti nešto dobro. Možete danas puno naučiti o drugima, a trigon Merkur/ retrogradni Uran donosi genijalne, nove ideje i potrebu da nešto menjamo u našim stavovima, ponašanju ili da težimo originalnosti. Subota je dobar dan za sport.




Prvi dan oktobra meseca donosi prelazak Meseca u znak Bik od 3:20am. Kada je Mesec u Biku mi težimo sigurnosti, miru, hedonizmu, ali s obzirom na tranzitnu Veneru u Lavu nedelja može biti jako lep dan za neki lep ručak, proslavu, porodične posete i kupovine. Ljubav je tema oktobra koja će biti u prvom planu, pa prvi dan oktobra kao da će doći i do nekog smirenja u odnosu na prethodne dane. Nedelja je stabilan dan za rad, zaradu, završetak sitnijih poslova, kontakt sa starijima i donosi veću odgovornost, ali neku mešavinu mašte, mira, potrebe za ušuškanošću.

Ono što nam nije najbolje su dva aspekta koja možemo osećati u narednim danima, a to je kvadrat Mars/ retrogradni Pluton, kontakt tranzitnog Marsa sa Južnim čvorom u znaku Vage i opozicija tranzitnog Merkura i retrogradnog Neptuna. 
Oktobar može doneti veće tragedije ili političke pritiske praćene provokacija i sukobima, ali mentalni umor i sklonost konfuziji., lažima, manipulacijama i porastu veštačkih virusa. Zato je i jeste važno da obratite pažnju na svoje zdravlje, ali i energiju. 

Srećan vikend - Astro Luna

Na današnji 30.09.2016.: rodjena je italijanska glumica, model i jedna od najlepših žena Monika Beluči( rodjena 1964 u znaku Vage sa podznakom u nešto hladnijem, ali dostojanstvenijem znaku Jarca, ali Mesecu u prepoznatljivom i toplom znaku Lava.).

Na današnji dan rodjena je Oskarovka –francuska glumica Marion Cottilard( rodjena 1975 u znaku Vage sa podznakom u praktičnijem znaku Device, ali Mesecu u znaku Raka).Na današnji dan rodjena je i američka glumica Jenna Elfman( 1971 u znaku Vage sa podznakom u Ribama i ekcentričnim Mesecom u Vodoliji), 1964 rodjen je Anthony Delon u znaku Vage sa podznakom u Jarcu i Mesecu u Lavu, 1924 rodjen je američki pisac Truman Capote u znaku Vage sa podznakom u Vodoliji i Mesecu u Škorpiji, nekadašnji teniski reket broj 1 –Martina Hingis u znaku Vage sa Mesecom na poslednjem stepenu Blizanaca, 1921 rodjena je i Oskarovka Deborah Kerr u znaku Vage sa podznakom u Vagi i Mesecu u Devici, 1207 po julijanskom kalendaru rodjen je teolog i pesnik –Rumi u znaku Vage sa Mesecom u Jarcu, 1974 rodjen je i američki glumac Ashley Hamilton u znaku Vage sa podznakom i Mesecu u Ovnu, 1733 osnovan je Richmond grad u saveznoj državi Virginia, rodjen u znaku Vage sa podznakom u Strelcu i Mesecu u Raku.1232 na današnji dan osnovan je nemački grad Dortmund, rodjen u znaku Vage sa podznakom u Strelcu i Mesecu u znaku Ovna.


четвртак, 28. септембар 2023.

Dnevna doza Lune - Septembar 28


 „Život nema nikakvog smisla bez međusobne povezanosti. Jedni drugima smo potrebni, i što pre to prihvatimo - pre će nam svima biti bolje. “

Erik Erikson

Mesec u Ribama kroz ceo dan. Baš neko vreme od ponoći do 10 ujutru pojačano je hroničnim jesenjim umorom, zevanjem na svakih pola sata, zbunjenošću gledajući vesti i kome uopšte možemo verovati, ali nekim intezitetom jačih emocija kroz ceo dan. Danas je odličan dan za uspostavljanje bliskosti, humanosti, saosećanja, podrške drugima, a posebno bliskosti. Odlična dan za psihoterapiju ili da nekom otvorite srce i kažete šta vam je na duši. Jutarnji časovi konfuzni, i okrenuti težem ustajanju, ali problemima u komunikaciji. Iako će Mesec imati podršku retrogradnog Jupitera pa nosi poruku: dobro misli, dobro će ti se vratiti, ipak opozicija sa Merkurom može doneti sukob emocija i misli, nesigurnost, strahove, vaganja, strah od promena ili osećanje nerazumevanja od strane bliskih osoba. Ipak, nemojte danas trošiti toliko energije na reči, vi se usmerite na mir i ono što vam prija.

Vreme do 10h posebno donosi problem sa povezivanjem ili koncentracijom. Vozači malo više budjenja jer ovo vreme može zbog grešaka napraviti i veći problem. Jutarnji časovi osetljivi za ispite, učenje generalno, papirologiju i doovore, kao i majstorske poslove. 

Popodnevni časovi nešto lakši jer kontakt Meseca, retrogradnog Urana i Neptuna može doneti bolju ličnu akciju, menjanje stvari, dobar unutrašnji osećaj, kreativnost, dobro povezivanje sa drugima, kao i jak intezitet emocija. Iako je pred nama mirnija, i nešto pasivnija energija, treba pratiti i danas svoj predosećaj, jer nećete pogrešiti. Povedite računa kome možete verovati, da ne dodje do razočarenja! Puno mašte, idealizacije, dobar dan za molitvu. Dan pred Super Full moon može doneti i jalu senzitivnost, ali nagle promene raspoloženja, čak i suze. Ali danas je dobro čistiti se, jer regeneracija i snaga stiže. Kasni večernji časovi mogu povećavati poplave. Večernji časovi neće pogodovati psihološki osetljivim, ali poročnim osobama. Nemojte danas prepuštati stvari da prolaze pored vas, uhvatite ih i pokrenite uz svoj osećaj. 

Na zdrastvenom nivou imunitet, bol u nogama, loša cirkulacija, i osetljivost disajnih organa mogu biti u porastu. Ipak nežnost, ljubav i podrška drugih mogu pozitivno uticati. Danas posebno pripazite na lične ili vredne stvari. Može biti manjih šteta ili gubitaka. Snovi i dalje povezani sa dogadjajima koji dolaze. Kolektivno vreme tišine pred veće oluje. 

Srećno - Astro Luna

Na današnji 28.09. rodjeni su: američka glumica, dizajner, tv lice –Hilary Duff( rodjena 1987, u znaku Vage sa podznakom u Vodoliji i optimističnom Mesecu u znaku Strelca), Oskarovka izuzetno talentovana glumica Naomi Watts( rodjena 1968 u znaku Vage sa podznakom u Škorpiji i Mesecu u Strelcu),Dita Von Teese –burleska glumica, model i model( rodjena 1972 u znaku Vage sa Mesecom u Blizancima),italijanski glumac Marčelo Mastrojani( rodjen 1924, u znaku Vage sa podznakom u Jarcu i Mesecu u Vagi), američka glumica Mira Sorvino( rodjena 1967, u znaku Vage sa podznakom u mladolikom znaku Blizanaca sa dominatnim Mesecom u Lavu), američka glumica i model Carre Otis( rodjena 1968, u znaku Vage sa Mesecom u Jarcu), američka pop/rok pevačica Jennifer Rush( rodjena 1960 u znaku Vage sa podznakom u Vagi i Mesecu u Jarcu),28.09.1824. osnovan je Brisbane(glavni grad i najnaseljeniji u australijskoj državi Kvinslend, rodjen u znaku Vage sa podznakom i Mesecu u Strelcu), hrvatski profesionalni teniser Marin Čilić( rodjen 1988 u znaku Vage sa Mesecom u Biku).

среда, 27. септембар 2023.

Dnevna doza Lune -27.09.2023.


 Dobar dan dragi moji, svi odmori su prošli i vreme je za jesenja pisanja, rad, usmerenost na nešto konstruktivno, a možda i malo više sanjarenja. Jesen je stigla i zvanično i sa 37 stepeni sam presla na nekih 15 stepeni manje pa promena traži prilagodjavanje. Mesec se polako puni i u petak postaje Super Full Moon. Pojačane migrene, alergije, intuicija i potreba za balansom koja će nam trebati tokom cele jeseni. Sa početka jeseni imamo rodjendane Vaga koje u svoj rodjendan( prva dekada) mogu ući pomalo uspavano, ali solarna godina uopšte neće biti takva posebno od novembra, a posebno od februara i aprila sledeće godine.

Mars u vrlo osetljivom aspektu sa Kironom negde nam daje test u polsednjoj nedelji ovog meseca da prihvatimo, ali poradimo na najosetljivijim tačkama. Vreme koje može doneti zdrastvene izazove, pa je potrebno da malo umirimo apetit, strasti i spremimo se za naredni mesec kada možemo napraviti bolju disciplinu. Merkur u plodnom aspektu sa retrogradnim Jupiterom donosi plodnu komunikaciju, misli, dobro vreme za obrazovanje, učenje, ponavljanje ili obnovu obaveza koje nisu išle ai i odlične planove za budućnost i vreme koje dolazi. Ovaj aspekt tokom kraja ovog meseca može doneti dobre vesti i osećanje boljeg mentalnog elana, pa sve što nije išlo možete sad pokrenuti. Ove nedelje posebno imamo odlično vreme da očistite sve što je suvišno, kao i da počnete da pravite bolji red u svom domu/ okruženju. Odlično vreme za daleka putovanja, sredjivanje papirologije, studije. 

Ove nedelje ćemo pri samom izlasku iz ovog meseca imati mudre misli, ali ipak još uvek izazovne aspekte Venere i retrogradnog Urana, pa ljubav može biti na velikim testovima i može unositi veliku uznemirenost i promene, a poslednji Super Mesec u Ovnu i poruku neba da se vratite sebi. 


" Ja hoću da ličim na sebe " - Miroslav Antić

Danas Mesec prelazi u poslednji Zodijački znak Riba. Mir, tišina, unutrašnji balans, jake emocije, potreba za romantičnošću, sanjarenjem, pomalo sa većim uplivom neorganizacije i uspavanosti. Danas bi trebalo negde osluškivati svoju energiju i smanjiti aktivnosti na minimum. Odličan dan za jogu, meditaciju, dobar san, šetnju, kreativne sposobnosti, kontakte sa inostranstvom, putovanja, posebno praćenje snova jer vreme pred ovaj Super Full Moon može otvoriti veoma zanimljive i jake snove. 

Osetljivost stopala, hormona, nagle promene raspoloženja, sklonost vraćanju na prošlost, podsvesne strahove možete ublažiti kroz umerene fizičke aktivnosti, češći kontakt sa vodom. Pripazite na viruse jer mogu napadati imunitet. Alergije u povećanju i povezane sa emocijama. Današnji dan nije najbolji za porodična okupljanja, kupovine, ali pokušajte da kontrolišete i potrebu za kupovinama jer možete kupiti nešto što vam ne treba. Druženje sa prijateljima, davanje pomoći drugima ili neki vid pedagoškog rada, hobija vezanih za ples ili sport mogu doneti bolje raspoloženje. 



Današnji dan nosi i težu konjukciju Meseca i retroradnog Saturna, prazan hod Meseca, pa se nemojte iznenaditi da sve ide usporenije i promenjivije. Emotivno dan pojačane potištenosti i depresija, pa je jako važno pronaći fokus na korisnom ili nečemu što vas može opustiti. Medjuljudski odnosi nerazumljiviji, a mogućnost veće nepravde može kolektivno da se oseća. Političke ponovne provokacije mogu biti samo priprema pred turbuletniji period jeseni tokom oktobra i novembra meseca. Popodnevni časovi veoma osetljivi za estetsske operacije, medije, saobraćaj.Ipak popodnevni časovi mogu doneti lakši put ka ličnim uspesima, projektima, a može biti pozitivniji kroz izlaske ili važnije proslave.

Vreme od 22h posebno donosi greške, nesporazume i probleme u komunikaciji, emotivne probleme ili osećanje potpunog nerazumevanja. U povećanju kvarovi i problemi sa ženama. Danas je dan kada se treba iskreno okrenuti nebu i zatražiti pomoć i zaštitu. Sve treba raditi na osnovu ličnih utisaka ali instikata. 

Srećno - Astro Luna

Danas je Krstovdan
Na današnji 27.09.1464 po julijanskom kalendaru osnovan je Madrid –glavni grad Kraljevine Španije i autonomne pokrajine Madrida. Rodjen u otmenom znaku Vage sa podznakom u vatrenom energičnom veselom znaku Strelca sa Mesecom u znaku Lava koji nosi kraljevsku energiju ove popularne evropske metropole.
27.09.1972. rodjena je i Gwyneth Paltrou, američka Oskarovka, rodjena u prefinjenom znaku Vage sa podznakom u mističnom, ali emocionalno nežnom znaku Riba sa Mesecom u Blizancima.
27.09.1984. rodjena je multitalentovana –Avril Lavagne –kanadsko –francuska pevačica, dizajner, tekstopisac u kombinaciji duple Vage sa Mesecom u zavodljivom u dubokom znaku Škorpije.
27.09.1960. rodjen je nemaččki glumac Jan Marc Barr u znaku Vage sa podznakom u Vodoliji i Mesecom u Strelcu.
27.09.1976. rodjen je italijanski profesionalni fudbaler –Francesco Totti u znaku Vage sa podznakom u takmičarskom, ali optimističnom znaku Strelca sa Mesecom u komplikovanom, ali tajanstvenom znaku Škorpije.
27.09.1982. rodjena je američka glumica –Anna Camp u znaku Vage sa Mesecom u Vodoliji.
27.09.1990. rodjena je srpska i pozorišna glumica –Mirka Vasiljević u znaku Vage sa podznakom u privlačnom znaku Škorpije, ali vrlo zrelim Mesecom u Jarcu.
Све р



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski