субота, 15. јул 2023.

Dnevna doza Lune 15/16.07.2023


 Dolazimo do polovine meseca jula, a ovaj vikend će nositi uticaj Meseca kroz znak svog doma znak Rak, pa je ovaj vikend idealan za dom, porodicu, veće kućne radove, nekretnine, godišnjice i venčanja, ali i da negde napunite baterije blizu vode. Emocije veoma intezivne jer se približavamo i Mladom Mesecu u znaku Raka koji je na snazi od 17.07.

Subota 15.07. nosi jedan fantastičan aspekt sekstila izmedju Sunca iz kardinalnog znaka Raka i Urana iz fiksnog znaka Bika koji donosi da možete razmišljait ili uvesti neke promene u svoj život, ili da možete imati mogućnost da probate nešto novo. Veoma povećane vizije, inspiracija za nešto novo, nagla dinamika i svest o ličnom razvoju. Potreba za slobodom, ali kreativnost kao stimulans može doneti naglu sreću,Druženja, promena imidza ili probanje nečeg skroz neuobičajenog za vas može biti u porastu, kao i potreba za druženjem sa starim prijateljima ili osobama koje vam prijaju. Ovaj vikend je dobar da otvorite dušu i kažete sve što ste negde trpeli u sebi ili da se osećate bolje kroz izražavanje nečeg što želite dalje. Možete naći i način da budete efikasniji, samo zbog kvadrata Merkur Jupiter svakako obratite pažnju da ne trošite energiju previše na detalje, da dobro procenite ili malo čuvate svoje dobro srce, jer neki nivo skrivene manipulacije jeste u pojačanju do kraja ovog meseca. 

Subota nosi i uticaj Meseca kroz znak Blizance do 19:15. Putovanja, radoznalost, druženja, puno telefoniranja mogu biti u provm planu. Mesec će praviti i pozitivan aspekt sa Venerom od 14h pa tu itekako može biti emotivnih vesti, važnih poziva koji vas mogu obradovati ili druženja sa rodjacima. Pozitivno vreme za odmore i važne proslave. Zbog visokih temperatura, vikend neće baš prijati astmatičarima, trudnicama i meteropatama koji mogu biti nešto senzibilniji, a poseban kontakt Meseca i retrogradnog Neptuna može nositi i preosetljivost, uspavanost koja može biti prolazna, lenjost, bežanje od dosade, ali i lođe procene( vreme do 19h).


Ovaj vikend nosi i generalni savet vozačima da obrate pažnje na moguće neplanirane troškove i da budu strpljiviji jer mogu biti veće gužve na granicama. Severni Mesečev čvor je ponovo na vrlo osetljivom 29 stepenu znaka Ovna i u kvadratu sa retrogradnim Plutonom može nositi generalne pritiske, političke provokacije, lažni patriotizam, ali povećanje klimatskih i vremenskih nepogoda( vreme do kraja ovog meseca može biti pogodjeno).Ovaj vikend može biti osetljiv kroz posredničke poslove, a posebno vraćanje novca. Obratite pažnjušta finansijski potpisujete i kome dajete poverenje, jer može biti povećanja laži, iskorišćavanja i razočarenja! Ovaj vikend može biti priprema pred sledeću nedelju za povećanje grada, zeljotresa i nameštenih požara. Osetljivost otvorenija kroz centralni deo Srbije, Grčku, Makedoniju, posebno Hrvatsku, ali i područje Italije, Švajcarske, Portugalije, Japana. Neka čudna karma može da se poigrava sa svim onima koji nose velike grehe prošlosti, posebno zemljama koje su uzele nešto što im ne pripada. Ovaj vikend može biti veoma negativan zavisnicima. 

Mesec u znaku Raka u večernjim časovima može buditi uspomene, nežnost, potrebu za porodicom, emocijama, bivšim ljubavima i prošlošću.



Nedelja, 16.07. nosiće u noći izmedju subote i nedelje jak sekstil Meseca i Marsa pa može doneti za one koji rade produktivnost, a za one koji se zabavljaju i vreme nekih jakih susreta posebno kod vodenih i zemljanih znakova. 

Mnogi mogu imati želju ovog vikenda da očiste dom ili poklone suvišne stvari, da obavljaju majstorske poslove ili prosto da napune baterije od posla.Trigon Meseca i retrogradnog Saturna može doneti mir, odgovornost, ali veći osećaj sigurnosti, iako od kraja ove nedelje imamo najavu jednog prilično problematičnog aspekta izmedju Marsa i retrogradnog Saturna koji može povećavati neke strepnje, strahove ili nositi izvesna ograničenja u stvarima koje su vam važne. Generalni savet čuvati energiju! Nedelja je pozitivan dan da krenete polako u obaveze ili da završite dosta sitnih poslova koji su stajali. 

Mesec će u većem delu dana imatin i srećan aspekt sa Jupiterom pa nedelja može biti pravi dan za odmor, porodicu, neki bazen ili jezero, da se negde ide prema priorodi, selu ili da se prosto lepo odmorite za narednu nedelju. Nedelja je povoljan dan za pomirenja ili može doneti potrebu da ponovimo neke stvari. Ukoliko planirate veće radove, budite strpljivi. Ovaj vikend neće biti loš za ljude koji nešto proizvode ili imaju porodične biznise, ali može doneti povećanje kvarova ili napetosti oko stvari koje ne zavise od vas. U emotivnom smislu treba pokrenuti što više zabave, izlazaka i hobija, jer su mogući neočekivani susreti. Neka karma može biti u povećanju da mnogima od vas donese veliki emotivni test na koga možete da se oslonite.

Srećan vikend - Astro Luna 








четвртак, 13. јул 2023.

Dnevna doza Lune - Jul 13


 Mesec od 3h posle ponoći na zvezdi Algol u kvadratu sa Venerom pojačava krize, nemire, emotivne probleme, ali neće baš prijati kardiovaskularnim i hroničnim bolesnicima. Naravno temperature rastu i možemo reći da imamo naviknuto leto oko 40 stepeni. Prateći memoriju Fb vidim po godinama da malkice kasnimo za tim temperaturama, e sad možemo se žaliti, ali tako je, leto intezivno teče. Sunce u znaku raka podstiče i neke druge memorijske stvari pa je važno da spomenemo i Na današnji dan 1930. godine, u glavnom gradu Urugvaja Montevideu počelo je Prvo svetsko prvenstvo u fudbalu. Crna Gora danas slavi praznik državnosti, pa nek im je srećan. Moja draga pop zvezdica Angelina danas izdaje novi singl, a temperature će rasti uz pojačan vetar.

Mesec iako u toku noći napregnut emocijama i nervozom ipak može pojačavati jake snove zbog kontakta sa retrogradnim Neptunom, ali pokrenuti neke super plodne maštovite ideje. Trigon sa retrogradnim Plutonom označava ako ste imali tešku noć ili odredjene blokade da ćete se ipak ovog jutra probuditi sa idejom da iz toga izadjete jači, snažniji i sa verom u sebe....

Šta imamo danas još interesatno?

Mesec prelazi u znak Blizance u kome će boraviti sve do subote večernjih časova. Pred nama je energija gde ćemo više komunicirati, šaliti se, koristiti telefon, pratiti cene goriva, misliti o putovanjima, zabavi i prijateljima. Medjutim, moram da spomenem da ćemo imati u petak 14.07. dan bez ikakvih aspekata pa je jako bitno da zaustavite neki deo većih aktivnosti tokom sutrašnjeg dana jer može biti ograničenja. 

Zanimljivo je da će vladaoc Merkur u znaku Lava uskoro doći u kvadrat sa Jupiterom, pa ako budete pravili grandiozne planove, pa detaljno pričati o tome, nebo će vas izazivati i smejati vam se. Znači, narednih dana pravite planove, ali u sebi i pokušajte da budete realni, ali da manje trošite energiju na nešto nebitno, ali da pokušate i da manje brinete, jer sve ide sa vedrinom, ali u srcu sa nekim nemirom. 

Danas imamo i dva dosta napeta aspekta na koja bi vam ukazala pažnju. Mesec od 12:52 u vrlo intezivnom kvadratu sa Marsom iz znaka Device i može doneti osećanje neprijatnosti, opterećenje detaljima, nervozom koja može pogadjati stomak, osećanje nekog unutrašnjeg pritiska, ali mogućnosti da odredjeni planovi ne idu lako. Ovaj aspekt može pojačati svadje, napetost i pojačane upale. 

Od 18:40 Mesec će se naći u sekstil sa Merkurom kao dispozitorom i tu može biti nekih dobrih vesti, potpisivanja, neke fine šetnje, druženja, i dobre energije. Dobro vreme za pisanje, sitnije kupovine, putovanja, ispite, rad. 

Medjutim vreme od 22:07 nosi i kvadrat izmedju Meseca iz znaka Blizanaca i karmičke planete Saturn koja je retrogradna na 6 stepenu. Ovaj aspekt može pokrenuti brigu, kašnjenja, odlaganja, osećanje neke praznine, problem u komunikaciji sa starijima, ili osećanje nerazumevanja. Mentalno treba izbegavati naprezanja i ako vam nešto ne ide, ne forsirajte.

Generalno koliko god ćemo imati potrebu za pričom, akcijom, druženjem, naredna dva dana mogu doneti prilične nesporazume, uvredljivost, pojačan ego, trošenje na pogrešnoj strani, osećanje nezahvalnosti drugih, ali manjih problema autoriteta.


U povećanju kvarovi, problem sa majstorima, pa se trudite ako je nešto važno da odradite registracije, važnije kupovine ili popravke do 15h.Ne tako loš dan za imovinske poslove, ali može dolaziti do nesporazuma sa rodjacima, komšijama. Itekako će raditi narednih dana block na društvenim mrežama, jer će nervni sistem i emocije biti na udaru. Ipak moj savet, proverite sve informacije pre donošenja odluka.Upadanje u reči, psovke u saobraćaju, dodatni troškovi oko škole, kola i računa, nenajavljeni gosti i puno nerviranja oko sitnica u domu, ali i malo veći umor na poslu mogu biti prisutni u danas i sutra. Može biti žalbi, kritika, ili ponavljanja nekih obaveza. Ipak, vera, strpljenje, nedokazivanje, umerenost i akcenat na koncentraciji može olakšati ove aspekte. 

Srećno - Astro Luna

Na današnji 13.07.1942. rodjen je američki glumac( „ Zvezdani ratovi, Indijana Dzons, Svedok“) –Harrison Ford je rodjen u vreme Mladog Meseca, sa podznakom u miroljubivom znaku Vage.Vladaoc Venera u blizancima posebno utiče na mladolikost, duhovitost i jak šarm, u trigonu sa Neptunom na popularnost, ali veoma jaku mudrost.Srećni stelijum u znaku Raka u polju karijere ukazivao na veći profesionalni uspeh( Jupiter, Sunce, Mesecu raku koji ukazuju na Rakovsku mekoću, emotivni intezitet koji ostavlja na male ekrane, ali da je privatno veoma porodičan).Pojačan uticaj Marsa i Plutona u lavu povećava ambicije, fizičku spremnost, to što je posebno se isticao u ulogama heroja, ali autoriteta,
13.07.1527. rodjen je engleski matematičar, astronom, astrolog, geograf, okultista-John Dee (savetnik kraljice Elizabete Prve)John Dee u znaku Raka sa podznakom u Strelcu i Mesecom u Vodoliji.
13.07.1957. rodjen je Oskarovac –Cameron Crowe- filmski direktor u znaku Raka sa Mesecom u Vodoliji.
13.07.1940. rodjen je britanski glumac(„ Zvezdane staze, Iks man“) –Patrick Stewart u znaku Raka sa Mesecom u Škorpiji.

13.07.1977. rodjena je američka glumica Ashley Scott u znaku Raka sa Mesecom u Blizancima.13.07.1941. rodjen je Oskarovac –Robert Foster u znaku Raka sa Mesecom u Ribama.13.07.1978. rodjena je američka glumica –Jessica Barth u znaku Raka sa Mesecom u Vagi.
13.07.1954. rodjena je sjajna turska pevačica Sezen Aksu u znaku Raka sa Mesecom u Strelcu.
13.07.1147 osnovan je Torino,četvrti po veličini u Italiji u znaku Raka sa podznakom u Vagi i Mesecom u Jarcu.Posebno poznat po automobilskim kompanijama „ Fiat, Lanca, Alfa Romeo“.Spada kao mesto savremene Italije, koji se nalazi na reci Po.

13.07.1626. osnovan je grad Lids grad u Ujedinjenom Kraljestvu, na reci Er, u znaku Raka sa podznakom u Biku i Mesecom u Ribama.
13.07.1953. rodjen je Oliver Mandić u znaku Raka sa podznakom u Devici.Venera i Jupiter u blizancima ukazuju na izuzetnu svestranost i multitalenat.Oliver bi mogao da pokrene neke dugo očekivane projekte i da se timski vrati na scenu od kraja ove godine.Uticaj Merkura, Meseca i Plutona u lavu u 12 doneo je dugu izolaciju, mada i skriveni rad.Oliver je izuzetno kreativan, svoj i nije u trendu.
Све реакц



среда, 12. јул 2023.

Dnevna doza Lune -Jul 12


 Petrovdan, neka vam je srećan praznik. Mesec u Biku povećava mirise i osećanje pravog leta. Miris mora, maslinovog ulja, miris limuna, osećanje reseta. Mesec u Biku svakako može povećavati intezivnu potrebu za emocijama, sigurnošću, hranom, uživanjem, mirom. Od ponoći konjukcija Mesec Jupiter donose neki vid zaštite. 

Venera u znaku Lava spremna za retrogradni hod i prvu senku od kraja meseca. Još uvek u intezivnom kvadratu sa Uranom povećava emotivnu nestabilnost. Negde leto ima poruku ljubavi, ali kao da se možemo osećati malo konfuzni u tom traženju. Ovaj aspekt koji imamo tako dugo na nebu, nosi nagle prekide, jak ego, potrebu za senzacijom, ali često i padanje i povlačenje. Danas bas može biti svakakvih promena, od nagle nervoze do nagle euforije. Tranzitna Venera je u trigonu sa Kironom i nosi vreme i lečenja od loših emocija ili neke regeneracije kroz emotivne odnose. 

Mesec od 14:30 u sekstilu sa Suncem. Neki lep ručak, mir, punjenje baterija, potreba da se pokrene da radite ono što niste dugo, lepo vreme za praznike, čišćenje doma ili kuvanje. Ipak, ne trebamo zaboraviti da prelazak Merkura kroz znak Lav koliko donosi superiorniju komunikaciju u kvadratu sa Mesečevim čvorovima može doneti da " reči mogu ubiti", ili u prevodu pazite šta govorite u ljutnji, jer može doći do nesporazuma i potpuno neprijatnih situacija. To će biti naglaseno u naredna tri dana. Ako pak želite da budete iskreni, pokušajte ipak da imate mere. Može itekako biti da se priča jedno, a misli skroz drugo. Zato danas treba pripaziti na poverenje, posebno kada su finansijski dogovori u pitanju. Zdrastveno, pripazite na grlo, hladna pića, hormone, štitnu žlezdu jer bilo koji vid većeg stresa može negativno pogadjati ove tačke danas. 

"Molitva je toliko potrebna čovekovoj duši, koliko i vazduh disanju."
Patrijarh Pavle

Od 18.43 Mesec i Uran u konjukciji na 22 stepenu mogu povećavati brzinu, promene, nagle promene raspoloženja, pojačan stres, veće troškove( do sada u toku leta imamo samo aspekte da novac ide, a da su nam želje velike), medjutim ovaj aspekt može povećavati zemljotrese, požare ili nezgodne situacije. Može biti naglih emotivnih prekida ili svadja zbog drugih. Energija se mora čuvati do početka sledećeg meseca, jer tranizni Mars počinje da pravi vrlo jaku opoziciju sa karmičkom planetom Saturn i povećava brige, trošenje oko sitnica i pesimizam.

Ipak, danas možete nastaviti sa spontanim i opuštenim ponašanjem, jer ako ne budete imali neke veće planove, može biti dobro. Ne planirajte ništa unapred, niti govorite mnogo unapred, jer će se nebo prilično nasmejati.

Budite dobro - Astro Luna

2.07.1904 rodjen je dobitnik Nobelove nagrade - Pablo Neruda, čileanski književnik u znaku Raka sa podznakom u Ribama i Mesecom u Raku u vreme Mladog Meseca.
12.07.1978.rodjena je americka glumica Michelle Rodriguez u znaku Raka sa Mesecom u Vagi.



уторак, 11. јул 2023.

Dnevna doza Lune - Jul 11


 Toliko smo navikli na loše vesti i negativnosti, da kad nam se nešto desi lepo, brinemo unapred kako će to ispasti....

Mesec u toku noći na poslednjim stepenima znaka Ovna u pojačanom sukobu sa retrogradnim Plutonom, ali i Merkurom koji samo što se sprema da izadje iz vodenog znaka Raka pojačava napetost, ljutnju, bes, destrukciju, donosi i povećava strahove i unutrašnju napetost, ali i povećava migrene i samoanalize baš u vreme Poslednje Četvrtine Meseca. 

Mesec prelazi u zemljani znak Bik od 1:57am. Ipka vladaoc Venera koja duže boravi u znaku Lava danas može povećavati potrebu za emocijama, materijalnom sigurnošću, uživanjem, trošenjem novca, nekim ličnim ambicijama ili dokazivanjem, hobijima, ali boljim samopouzdanjem. Skretanje pažnje na sebe, malo drame povećanih sa hormonima, pa euforije. Spontanost i jednostavnost, ali i lakši aspekti kroz ceo dan. 

Mars od juče usporeniji i mudriji a mnogo praktičniji kroz ulazak u znak Device. Analize, potreba za perfekcijom, radom. Danas još jedna planeta menja znak i to Merkur koji od 6:12am ulazi u vatreni znak Lav. Potreba za jakim rečima, dokazivanjem, superiornija i sigurnija mentalna strana, puno drame, lake ljutnje, koja prolazi. Merkur će boraviti u znaku Lava do 28.07. i isticaće ponos, dostojanstvenost, ali potrebu za ljubavlju, zabavom. 


Mars će danas imati jako važan trigon sa Severnim mesečevim čvorom pa možete imati mogućnost kroz rad, znanje, okrenutost praktičnim sferama života dobijete rezultate ili pronadjete neki cilj koga ćete se držati do kraja leta. Mesec će danas imati plodne aspekte. Prvo će nas sačekati trigon sa Marsom od 2:32am koji može povećavati strast, dobru energiju i jak intezitet. Možete se probuditi sa hiljadu obaveza, ali ipak sa osmehom. Danas je pozitivan dan za fizičke poslove, kontakte sa finansijskim institucijama, važna plaćana, kuvanje i kreativni rad, ali da mir pronadjete u prirodi. Oni koji su na odmoru mogu uživati punim plućima. 

Vreme od 14h do ponoći može biti efikasno za trgovinu, kupovinu nečeg vrednog ali će se osećati i jako dobra intuicija, ali istovremena odgovornost. Možete mudro i racionalnije naći rešenja za dnevne aktivnosti, ali današnji dan može nositi dobre finansijske mogućnosti, kao i povećanje emocija. Konjukcija Mesec Jupiter od večernjih časova posebno donosi zaštitu i blagostanje, dobro raspoloženje, mada malo bolji apetit i potrebu za slatkišima. 

Zbog opozicije Merkur Pluton pokušajte da se malo opustite i izbegavate tvrdoglavost. Može i danas da se oseća neka malo veća tenzija u porodičnim odnosima. Oni koji putuju, danas bi trebalo da pripaze na stomak. Biće potrebno ulaganje dosta energije i strpljenja u poslovne odnose, pa je preporuka da se ne žuri. Na emotivnim odnosima treba biti strpljiv do pravih vesti. Oni koji se nisu najbolje slagali ovih dana treba da danas puste da stvari idu laganije i da se slegnu neke reči iz prethodnih dana. Problemi sa autoritetima, hronični umori, veliki pritisci zbog kašnjenja rokova mogu povećavati generalne probleme, ali ipak danas možemo imati nešto opušteniji dan koji može povećavati lične šanse, pozitivne nove poslovne mogućnosti, ali i snagu da pokrenete prve korake ka promenama koje želite. 

Srećno - Astro Luna

Na današnji 11.07.1934. rodjen je italijanski modni kreator –Djordjo Armani, u znaku Raka sa podznakom u Lavu I Mesecom na zvezdi Sirius u znaku Raka. Djordjo Armani je jedan od najpoznatijih kreatora muške odeće, 2001 izabran za najuspešnijeg kreatora Italije što nije ni neobično s obzirom da podznak Lav donosi supereornost I predodredjenost za najbolje.On je počeo davne 1975 kada je sa Sergiom Galeotijem otvorio sopstvenu firmu.Danas u svetu mnoge poznate ličnosti nose njegovu odeću.Uz Diora jedini je koji se pojavio na naslovnici Tajma.Zanimljivo je da je protivnik anoreksije I mršavosti I ne dozvoljava na svojim revijama takav profila modela.Armani je rodjen uoči Mladog Meseca.Veoma je prijatne I tople naravi, izuzetno gostoprimljiv I velikodušan prema porodici I prijateljima.Zbog Jupitera u vagi u 3 polju izuzetno je kulturan, ležeran, diplomatičan I naravno ima oko velikog estete.Odlično se snalazi u medijima.Uticaj Severnog Čvora u vodoliji kroz polje posla ukazuju na inovativnost, originalnost I talenat, ali jednu čulnu opuštenost I svakako Uran na Mc nosi da je svoje ime izgradio uz mnogo rada, truda, ali stalne pozitivne energije.
11.07.1959. rodjen je gitarista I kompozitor grupe Bon Jovi –Richie Sambora u znaku Raka sa podznakom u Lavu I Mesecom u Devici.

11.07.1959. rodjena je sjajna pevačica I kompozitor –Suzanne Vega u znaku Raka sa podznakom u Raku I Mesecom u Devici.

11.07.1950. rodjena je disko diva –Bonnie Pointer iz grupe Pointer Sisters u znaku Raka sa Mesecom u Blizancima.
11.07.1956. rodjena je sjajna američka glumica –Sala Ward( “Dan nezavisnosti, Dan posle sutra, Begunac, Dr House”) u znaku Raka sa podznakom u Strelcu I Mesecom u Devici.
11.07.1970. rodjen je američki glumac posebno poznat po seriji “ Uvod u anatomiju”, nekadašnji model-Justin Chambers u znaku Raka sa Mesecom u Vagi.11.07.1972. rodjen je američki glumac Michael Rosenbaum( “ Smoville”) u znaku Raka sa Mesecom u Lavu.

11.07.1984 rodjena je američka glumica Rachel Taylor( “ Transfomersi,) u znaku Raka sa Mesecom u Strelcu.

11.07.1952. rodjen je američki glumac koji je dobio najviše nagrada zbog igranja negativaca, pamtimo ga iz “ Avatara –Stephen Lang , rodjen u znaku Raka sa Mesecom u Ribama.
11.07.1990. rodjena je danska teniserka, nekadašnji reket broj 1- Carolina Wozniacki u znaku Raka sa Mesecom u Vodoliji.
11.07.1921 osnovana je Mongolija, država u istočnoj Aziji rodjena u znaku Raka sa podznakom u Vagi I Mesecom u Vagi.11.07.1854. rodjen je najveći grad u saveznoj državi Nebraska –Omaha u znaku Raka sa podznakom u Devici I Mesecom u Vodoliji.
11.07.1844. rodjen je srpski kralj Petar Prvi Karadjordjević u znaku Raka sa Mesecom u Blizancima.Poznat kao Petar Oslobodioc, dok ga je narod zvao “ Čika Pera” zbog njegovog skromnog ponašanja.
Све реакције:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski