уторак, 31. октобар 2023.

Dnevna doza Lune -Oktobar 31


 Danas je Sveti Luka. Ko slavi, nek mu je srećno... Negde se danas slavi i Noć veštica( veći deo sveta). Nadam se da danas neće biti podele i moralisanja na tu temu. Od svega što dnevno čujemo, to je tako nepotrebno. Nek svako slavi šta oseća i želi. 21 vek, pa bar negde da u nekim milimetrima postoji sloboda izbora. Naša tradicija je više vezana za Svetog Luku osnivačem hrišćanskog ikonopisa.


Juče sam pročitala iz 30 puta da je poznati holivudski glumac umro i svet je žalio za njim, što je potpuno o.k. medjutim smeta mi dnevno da na društvenim mrežama nema ama nijedne vesti o žrtvama najnevinijih a to su deca. Prosto često znam da komentarišem da je svet otišao u djavola. Dok dnevno gledam slike, a ne mogu da ih ne gledam, ne mogu da verujem da se svet okreće prema ne toliko bitnim temama, a to je ljudski život. Koliko god da mnogi komentarišu da to nije naš rat, meni to izaziva dnevno izuzetno jaku reakciju gledajući onu malu predivnu decu koja se nalaze u kavezu rata i čekaju svoju smrt.Još nepravednije je da narod koji je doživeo toliki kolektivni bol u prethodnom ratu i gubitke, upravo se ponaša kao oni od kojih su njihove porodice stradale.



Mesec kroz ceo dan u znaku Blizanaca. Mesec bez važnijih aspekata iako energija Meseca i tranzitne Venere se već može osećati od popodnevnih sati sve do ulaska u 1 dan novembra ( jutarnji časovi). Tu negde se oseća energija oscilacija, sukoba želja, emotivnih problema u komunikaciji i sl. Ipak Mesec u Blizancima donosi energiju smeha, duhovitosti, priče, radoznalosti za sve što ne neistraženo i malo tabu. 

Sujeverje je danas posebno u porastu. Emotivna komunikacija može biti problematičnija pa će strpljenje biti potrebno. Po neki neplaniran trošak. Sklonost i nerazumevanju u odnosu na okruženje/ rodjake. Dosta osetljiv dan za psihološki nestabilne osobe.


Ipak, poslednji dan ovog meseca biće u energiji i simblici Venere koja će napraviti trigon sa R Uranom. Ovaj aspekt može uticati na prijatna iznenadjenja i susrete, neočekivane manje poklone, ali i fazu kada možete ipak napraviti neku promenu u svom partnerskom odnosu. Bez obzira što će danas trebati više strpljenja u razgovorima, danas i jeste povoljan dan da se nešto pokrene u promeni. Danas je dobro biti u pokretu, družiti se, upoznavati nove osobe. Potreba za većom finansijskom nezavisnošću, ali i većom opuštenošću na polju emocija će biti od posebne važnosti. Ovaj aspekt može aktivirati i da pokrenete neka zdrastvena pitanja koja trebate rešiti, pronadjete nove prijatelje ili doživite neočekivanu ljubav/ strast. Možete imati i potrebu da nešto menjate fizički kod sebe. 

Danas i eksperimentisanje sa modom i novim stilovima može biti zanimljivo. Pozitivan dan za hobije. Potreba da se izadje iz neke čudne rutine i pokrene nešto.Dosta kupovina online ili nalaženja nečeg interesatnog. Danas je posebno pozitivan dan za ples, muziku, a iako je radni dan treba izaći. Mogućnost neočekivanog bonusa ili neke poslovne vesti koja vas može obradovati moguća. 


I tako Oktobar završavamo sa dosta nade i potencijala, ali pripreme za naredni mesec. Ipak, i sa nadom da negde prestanu ratovi i stradanja. 

Srećno - Astro Luna

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski