субота, 1. јун 2024.

Dnevna doza Lune 1/2.06.2024.


 Dobrodošao Juni, mesec početka leta, letnje radosti.... Ja volim leto, negde sam i totalno letnje dete, pa se nadamo toplijem vremenu, ali moru, relaxu, novim izazovima i promenama. 


O Junu sam detaljno pisala na: https://astroluna.rs/planete/jun-2024-astro-pregled/  gde imate kompletan pregled promena položaja planeta i aspekata da se ne ponavljam, a svakako ću vam dnevno spominjati ponovo detaljnije svaki aspekt.

Vreme od 4-6h može biti posebno problematično za osobe koje imaju problema sa zavisnošću ili psihološkim problemima.U povećanju nesanice, nejasna emotivna slika ili prolazna tuga.

Ovaj vikend nam je pod uticajem Meseca u znaku Ovna  koji ulazi u prvi zodijački znak od 5:25am. Mesec može da pokrene prilično budjenje, samostalnost, više akcije, žurbe, emotivne strasti, direktnosti, borbenosti.Mesec će danas imati relativno srećne aspekte i to sekstil sa Jupiterom iz znaka Blizanaca, pa ako planirate da odvojite vikend da učite, više radite, odputujete na neki kraći put, takmičite se ili bavite sportom ili prosto okrenete svim malim stvarima koje su vam nedostaje, znajte da sve to možete pokrenuti danas. 

Mesec i R Pluton takodje će se susresti i pokrenuti pozitivnu tvrdoglavost, ubedljivost, bolju organizaciju, nove ideje, potrebu da se emotivno otvorenije izrazite ili kažete " šta vam je na duši". U porastu mogu biti prolazne migrene, prolazna preosetljivost zuba ili sinusa. Za osobe koje imaju problema sa alergijama, mala pažnja je potrebna ovog vikenda! 

Ovaj vikend je i odličan da startujete dobro i pokrenete nešto novo. Vikend u emotivnom smislu posebno kod vatrenih znakova može pokrenuti zanimljive ponude i dosta flerta.



Nedelja, 2.06.2024.

Mesec će nastaviti sa odličnim aspektima sa Merkurom i Suncem pa nedelju možete posvetiti sebi, kupovinama, stvarima koje volite, kao i druženjima. Emotivna strana može biti konkretnija ili se mogu prevazići problemi koji su nastali početkom nedelje.

Nedelja je značajna i zbog prvog važnog aspekta tranzitnog Jupitera

Jupiter u znaku Blizanaca naćiće se u trigonu sa Rx Plutonom iz znaka Vodolije: ovaj aspekt je veoma pozitivan jermože doneti i bitnije dogadjaje u svetu posebno na polju religije, politike, obrazovanja i prava. Na ličnom nivou može doneti bolje materijalne mogućnosti. Ko planira putovanja ili promenu zemlje može imati uspeha i može računati na dogadjaj koji može da im bude i neki vid važne životne prekretnice. Ovaj aspekt generalno može da vam promeni mnoge mogućnosti nabolje. Nesebičnost, duhovnost, pomaganje drugima, duhovni razvoj može pozitivno uticati na lični razvoj.Ovaj aspekt je na snazi do 10.06.2024.

Srećno - Astro Luna


петак, 31. мај 2024.

Dnevna doza Lune -31.05.2024.


 Poslednji dan ovog meseca. Ne znam za vas, ali ovaj mesec je bio izuzetno naporan. Šta bi bilo da Mars nije terao na borbu svaki dan, ih...


Današnji aspekti:

Poslednji dan ovog maja meseca nosiće intezivnu konjukciju izmedju Merkura i Urana u znaku Bika od 7:55am: Sa jedne strane ova konjukcija može doneti brze i nagle odluke, otvorenost, nagle poslovne ponude, može biti dobra za brze i spontane kupovine, selidbe, a posebno zanimljiva za originalne projekte, nove ideje, mentalno - kreativni rad. Ova konjukcija može pokrenuti nova interesovanja, ali i neočekivane novosti. Ipak, može pokrenuti i stanje šoka, neprijatnih iznenadjenja, ali i sklonost donošenju prebrzih zaključaka.     Ovaj aspekt može aktivirati jače stanje stresa ili osećanja pritiska. 

Ovaj aspekt može kod mnogih od vas pokrenuti upoznavanje vrlo zanimljivih osoba kroz oblast posla, obrazovanja i emocija. Preporuka zvezda je bez žurbe, ali pratite svoj osećaj i možete neke super ideje da stavite u prvi plan... Može biti kolektivnih kontraverznih dogadjaja, ali da lično želite da probate nešto sasvim novo.


Mesec u Ribama u poslednjoj četvrtini Meseca u konjukciji sa Saturnom susrešće se u jutarnjim časovima,i može pojačavati odgovornost, emotivnu prazninu ili brigu, osećanje neke prolazne apatičnost, iscrpljenosti, umora ili zamišljenosti.


Večernji časovi lakši jer mogu doneti lakša rešenje, bolje lične opcije, dobro vreme za izlaske, upoznavanja, hobije, rešavanje nekih sitnijih pitanja, bitne sastanke ili druženja sa prijateljima zbog sekstila Mesec, Uran, Merkur. Vreme od 21h dobro za putovanja, dogovore, komunikaciju ili važne sastanke. 


Srećan kraj meseca - Astro Luna


четвртак, 30. мај 2024.

Dnevna doza Lune -30.05.2024.- Poslednja četvrtina Meseca u Ribama ( Suze su o.k)


 Ili ćeš u potpunosti otvoriti svoje srce za ljubav ili ga uopšte nemoj otvarati! U ljubavi nema sive boje. Kada je u pitanju ljubav, moraš se opredeliti ili za crno ili za belo." - Rumi


Mesec od 2:34am u znaku Riba. Mesec u praznom hodu. Kada je Mesec u poslednjem zodijačkom znaku, sve emocije izlaze napolje, a nežnost, konfuzija, osetljivost i nagle promene raspoloženja mogu biti najintezivnije, posebno kod nas pripadnica ženskog pola.

Možemo biti emotivno preplavljeni raznim emocijama, onim koje su iza nas i onim koje osećamo u sebi trenutno kao retrospektivu svega doživljenog.Medjutim, energija Meseca u Ribama može biti intezivna u duhovnom smislu pa u naredna dva dana možete imati jaku konekciju sa svojim unutrašnjim bićem, univerzumom ili onim u šta verujete. Sve je veoma obojeno emocijama, pa naredna dva dana mogu nositi ciklus od potištenosti, suza, do jake potrebe da isplivamo ili izadjemo iz osećanja ili ciklusa u kome se nalazimo.

Ovaj tranzit Meseca nosi baš zbog pojačanih emocija i povećan idealizam, ali lakovernost, pa su u porastu prevare, laži, manipulacije. To možemo osetiti i kroz veliko razočarenje i bol koji uz neke skrivene bolove mora izaći napolje. Ako se susrećete sa takvom situacijom, suze su sasvim o.k. i mogu biti čistač duše.

Mesec u Ribama može povećavati i : jaku intuiciju, snove, nepovezane dogadjaje ili koncentraciju, osećanje umora, saosećanje zbog problema drugih, jako interesovanje za psihologiju, pasivniju energiju koja ne traži mnogo pokreta.

Generalni utisak uticaja Meseca u Ribama da možemo imati potrebu: 

da pravimo nešto kreativno, okrenemo se filmu, umetnosti, fotografiji, bojama

da nam može prijati kontaktsa vodom, psihoterapija, masaže i sve što nam može opustiti mišiće koji govore o emotivnom stresu ili situaciji

da je potrebno da više spavamo

da donosimo odluke samo na osnovu srca i naših instikata

da imamo potrebu da proučavamo našu karmu, prošle živote ili neke slične teme

da imamo potrebu za nekom svojom meditacijom ili molitvom

da imamo nežne momente sa voljenim osobama

da zamišljamo, idealizujemo, pobegnemo u svoj svet mašte


Današnji aspekti Meseca mogu biti pokrenuti i velikom osetljivosti, a imamo od 19:15 Poslednju četvrtinu Meseca( naše duše) na 9 stepenu znaka Riba koja će biti u kvadratu sa Suncem u znaku Blizanaca. Sukob ovako nežnog meseca kroz merkurovsko sunce govori o neskladu izmedju duše i razuma.

U vreme ove lunarne faze pred Mlad Mesec 6.06., možemo isprazniti sve nakupljene strahove, emocije i iskustva ovog meseca i resetovati ih u novi start/ početak. To neće biti prijatno, jer ovo može biti promenjiva energija znaka Riba koja je prepuštena i propadanju, žrtvovanju, pitanjima bez odgovora, patnji.

Osetljiv aspekt Meseca i Jupitera, ali i Meseca i Venere pred sam početak ove faze, može doneti da sve što stavljamo kao fokus, forsiramo, pritisamo, želimo može biti u sukobu sa našim trenutnim zadovoljstvom.Može dolaziti do pojačanih emotivnih kriza, iznenadjenja, ostavljanja, povlačenja. Možete osećati da se trenutno ne osećate dobro i daje vreme da napravite nekukonkretnu promenu.

Emocije se mogu hraniti zbog trenutnog nezadovoljstva i hranom ili preteranim očekivanjima. Možemo biti skloni i preteranom troenju novca, energije na nešto što nam ne koristi ili prosto imati osećanje da treba da stanemo, prihvatimo stvari i vratimo se svojim navikama, miru ili vremenu koje smo izgubili, za sebe. 

Ova faza može doneti i emotivne igre mačke i miša, ali i zavodjenja uz skrivenu potrebu neke manipulacije.Potreba za razumevanjem i čistim emocijama koju ćemo osećati može biti u nekom neskladu.Može dolaziti do osećanja nepotrebne griže savesti ili propuštenih prilika.Žrtvovanje može ići u smeru potpuno pogrešnog smera. Posebna poruka univerzuma je:Čuvajte sebe i ne dozvolite lošim navikama da budu okidač trenutnog stanja!

Umesto da detaljno pravite statistike i planove, naredna dva dana zapravo treba da odmoritei dušu i telo poručuje univerzum, da prihvatite trenutne izazove i da ih ne gledate kao konačnu opciju u svom životu. Nebo može da vam ponudi i skrivene dobre opcije za vas koje treba da prepoznate. 

Današnji dan traži mir, ali neki vid pokretanja novih učenja, nikako dramatiku, razračunavanja ili nešto slično, jer mali problemi mogu prerasti u veće...


Srećno - Astro Luna



среда, 29. мај 2024.

Dnevna doza Lune -29.05.2024.


"  Ne mijenjaj se, molim te.

Radi drugih.
Radi svijeta.
Da ne presvisneš od neosjećanja.
Da ne umreš od kajanja.
Da ne otupiš od razuma.
I hladnoće.
Ne uklapaj se.
Nije to tvoje divno srce za uklapanje."
Nena Šahbazović

Danas Mesec u nekoj akciji, nepredvidjenim dogadjajima, ali sa dosta suprotnosti pokreće i odluke o tome da ne želimo da budemo deo kolektivnog trenda, već svoji. Negde tu leži crta osećanja dobrog upravljanja sobom.

Mesec će danas protutnjati na poslednjim stepenima znaka Vodolije, spremajući male izazove ili emotivne oluje, malo više stresa, ali otpora prema nečemu što se mora, ali i nekim odlukama koje možete shvatiti ili doneti u pokretu. Danas se treba spremiti i da može dolaziti do naglih vremenskih uslova, i promena čas sunce, čas nevreme.

Mesec i Merkur će se sresti u jutarnim časovima u prilično sukobu. Tu negde reči mogu pogoditi naša osećanja ili prosto možemo naići na priličnu svojeglavost i nerazumevanje od strane drugih, manju blokadu ili usporenost u odlukama, koncentraciji ili dnevnim aktivnostima. Možemo osećati da nas neko ubrzava a da nemamo dovoljnu istrajnost u mentalnom smislu ili da nam obaveze padaju malo teže, da treba da se okrenemo nekommanjem " hedonizmu" da bi počeli dan i svoje obaveze. Može biti manjih grešaka usled pritiska ili osetljivije komunikacije sa bliskim osobama.



Od nešto više od podneva Mesec i Mars mogu pokrenuti snažnije emocije, pokret u fizičko emotivnom smislu, ali vreme kada možemo dosta toga odraditi, pokrenuti ili negde pokazati svoje veštine, interesovanje za nešto novo, čak i dobre susrete sa osobama koje mogu da ostave pozitivan utisak na nas ili da nam daju veće samopouzdanje. Ovo može biti dobro vreme da odradite neke manje sitnice koje vam znače i prijaju, fizičke aktivnosti ili druženja sa prijateljima, neke brze sastanke ili dogovore.

Posebno se treba spremiti na iznenadjenja od 16h kada će se Mesec naći u kvadratu sa svojim dispozitorom Uranom koji može pokrenuti više stresa, napetosti, naglih promena raspoloženja, euforije pa besa, ali pojačane impulsivnosti i eksplozivnosti koju treba kontrolisati. Danas emocije i očekivanja mogu loše uticati na aritmije i nervni sistem, pa ne treba ništa uzimati zdravo za gotovo.

Koliko god da današnji dan traži istinu, slobodu izbora, ipak treba dobro izbalansirati šta je prioritet, a šta predstavlja i neki vid odgovornosti. U emotivnom smislu je posebno danas potrebna diplomatija, da ne bi doneli odluke zbog kojih možete zažaliti( zbog brzih reakcija ili nerazumevanja).

Ipak današnji dan traži bolju konekciju sa samim sobom, ali osećanje da ništa zapravo ne treba forsirati( samo u tom slučaju može doći do neplaniranih pozitivnih stvari).

Srećno - Astro Luna




уторак, 28. мај 2024.

Dnevna doza Lune -28.05.2024.


 Mesec danas kroz ceo dan putuje znakom Vodolije. Ovaj uticaj može da pokrene visoke intelektualne razgovore, genijalnost i sklonost da idete ispred drugih, ili da prosto poželite da budete drugačiji i uvedete neke male promenice u svoj život.

Može postojati i veća užurbanost, akcija, otvorenost, potreba za timskim radom ili grupnim razgovorima, ali ćemo bežati od teških emotivnih priča ili rasprava. Sve ono što vam ne prija, danas možete i odbaciti ili prosto ignorisati.

Danas imamo i prijateljsku energiju i potrebu za kolektivnim sjedinjavanjem. Koliko planeta više ne lični na sebe, možemo imati i kolektivnu svest i veru da ipak iza ugla svake kuće može biti bolje. Emocije oscilirajuće.Kod mladjih osoba pojačana buntovnost, tvrdoglavost ili problem sa autoritetima.

Kada je Mesec u Vodoliji:

možemo da doniramo staru odeću ili da se okrenemo humanitarnom radu

može biti političkih izazova

možemo biti zainteresovani za nove aplikacije, ili kupovinu tehničkih aparata

možemo gledati ili planirati putovanja avionom

internet, društvene mreže, nova interesovanja mogu biti interesatna

u ljubavi će prijati izazov, nešto novo, ali bez teških tema

 u pojačanju vizije, inovacije, ali i pojačaniji stres u svakodnevnici


U ranim jutarnjim časovima imaćemo i sekstil Merkura u znaku Bika i Saturna iz znaka Riba - pojačavaju samodisciplinu, odgovornost, mudre i pametne odluke, završetak nečeg što je tražilo veća odricanja, a ovaj aspekt može biti jako dobar za sitnije kupovine koje mogu predstavljati nešto trajno, potpisivanje ugovora ili odlazak na ispite koji se ponavlja. Kontakti sa osobama iz prošlosti mogu biti značajni. Ovaj aspekt pojačava koncentraciju, može biti dobar za istraživanja, štednju, papirologiju. Kontakti sa osobama sa razlikom u godinama značajni. Možete imati mogućnost da prenesete znanje ili obavestite klijente o nečem važnom.

Jutarnji časovi nose konjukciju Meseca i Rx Plutona i mogu pojačavati fizičku privlačnost i potrebu ka nečem novom, nepoznatom i mističnom.Vreme od 8h nosi i trigon Meseca i Venere što može pogodovati ulepšavanju, ličnom zadovoljstvu, manjim dobicima i uspešnim odnosima sa ženama.Trigon Meseca i Sunca mogu doneti ravnotežu, jače intelektualne potencijale, pozitivnu radoznalost, dobar lični balans, dobro vreme za druženje, rad, i lične transformacije. Današnji dan može biti dobar za registracije, overe, popravke, majstorske poslove.


Srećno - Astro Luna




понедељак, 27. мај 2024.

Dnevna doza Lune -27.05.2024.


 Ulazimo u poslednje dane ovog meseca i nedelju početka novog meseca koji će najaviti omiljeno godišnje doba leto. Ova nedelja može početi malo sporije i tražiti mudrije odluke i rad, sa par turbulencija i naglih promena tokom sredine nedelje. Poslednja Četvrtina Meseca na 9 stepenu znaka Riba može pojačati neku tugu, prazninu, razočarenje ili umor.Ipak ulazak u Jun 2024 nosiće fantastičnu energiju dobrog starta pod uticajem Meseca u znaku Ovna, ali i prvi važan aspekt tranzitnog Jupitera u Blizancima sa retrogradnim Plutonom najavljujući bitne životne prekretnice.


Mesec danas na poslednjim stepenima znaka Jarca. Rani jutarnji časovi mogu nositi neku težinu, brigu, pesimizam, ali i neprijatna osećanja posebno zbog kvadrata Meseca i Marsa. Može biti opterećujućih snova, osetljivosti kostiju, osećanja prevelike odgovornosti za ono što dolazi. Podsećanja na nezavršene poslove može stvarati neki unutrašnji grč.Emocije na nekoj distanci.

Od podneva Mesec prima nešto brži aspekt sa Uranom pa to može biti vreme pokreta, pozitivnih promena manjih, preuzimanja stvari koje morate završiti, kao i obavljanja nekih sitnijih poslova koji su stajali. Prvi deo dana tražiće strpljenje, jer može biti nekih odlaganja, kašnjenja i biće potrebne mirnije odluke, ali upornost.

Sekstil Meseca i Neptuna od 22 može nositi ipak osećanje neke ispunjenosti, mašte, a ovo može biti i vreme romantičnosti, pomirenja, mirnijih razgovora ili planova.


Mesec menja znak i ulazi u znak Vodolije od 22:46 i pokreće potrebu za promenama, veću otvorenost, okrenutost prijateljima, socijalizaciji, modernoj tehnologiji ili želji za nečim novim.


Prvi važan aspekt Meseca i Jupitera koji je od juče krenuo u znak Blizance desiće se od 23:30 koji može doneti dobre vesti, sreću, opuštenost, zadovoljstvo, dobro vreme za putovanja, izlaske, slanje bitnhi papira, važne razgovore ili emotivna upoznavanja.


Srećan početak nove nedelje - Astro Luna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski