субота, 15. јун 2024.

Dnevna doza Lune -15/16.06.2024





Vikend je jedan od boljih za svadbe, veridbe, rodjendane i veće proslave. Jako srećno vreme za izlaske, muziku, i lep provod i zbog trigona Meseca i Jupitera. Merkur i Sunce će se naći u polusekstilu sa Uranom pa mogu pokrenuti dobru intuiciju, želju za lepotom, novim poslovima, ali da prihvatite i neki manji rizik i promenu koja vam može prijati( nov posao, prijatelji, romantična upoznavanja). 

Mars će se naći u polusekstilu sa Jupiterom i može doneti dodatak boljem optimizmu i energiji.

Ovaj vikend traži i dosta kompromisa na polju ljubavi, ali da pokrenete lepe reči, energiju i probate da stvari radite suptilnije,nežnije....

Kada je Mesec u vazdušnom znaku Vage potreba za sjedinjavanjem, posredovanjem,istinom, lepotom u svim oblicima je veoma značajna.Može se javiti izvesna nesigurnost i ranjivost,ali uz podršku i pažnju sve može biti lakše. Društveni život,ples, prijatelji,ulepšavanje mogu biti u fokusu ovog vikenda.




Nedelja nosi i kvadrat Venere i Neptuna i može pojačavati idealizam, ljubavni zanos. Opreznost sa novcem, posebno davanjem pozajmica! Potrebno je obratiti pažnju i na izbore na emotivnom nivou, jer može biti razočarenja. Odredjeni umor ili prevelika očekivanja, neispunjene želje mogu uticati da se ljubav leči odredjenim porocima. Može doći do nekog dogadjaja koji vas može neprijatno iznenaditi. Posebno u povećanju ogovaranja, mešanja u emotivne odnose ili prevare.Ovaj aspekt može biti odličan za kreativne poslove, a ceo vikend je sjajan za koncerte, umetnost. 


Nedelja ne nosi nijedan važan aspekt Meseca sa ostalim planetama, pa ovog dana možemo malko da se ulenjimo ili da negde napravimo spontane planove. Period posle ponoći nosi jake karmičke susrete,ali poruke, emotivne lekcije i dogadjaje koji ipak mogu doneti utisak zbog kontakta Meseca i Jmč.


Srećan vikend, Astro Luna

петак, 14. јун 2024.

Dnevna doza Lune -14.06.2024.




 Petak,dan Venere. Prva četvrtina Meseca. Malo kiše, malko sunca, ali leto polako dolazi. Oscilacije i hormoni u čudnom procepu.11 dana do odmora. Biografski filmovi ovih dana ostavljaju dah prošlosti i utiske o sjajnim umetnicima koji nisu više živi. Slava je iluzija. Stvarnost može da bude mnogo olakšavajuća. Pola ovog meseca brzo leti. Ljubav kao večita tema, od korone u centru pažnje i ne da se smanjiti. Nekad po pitanju ljubavi ne možemo dokučiti šta to univerzum pravi. Dal akciju, horor ili neku sjajnu komediju. Osećanja danas od poslovnog i formalnog do emotivnog do bola.... Trampov i Cekijev rodjendan. Da se udruže čuda bi pravili. Hahahaha...  Minhen na današnji dan slavi osnivanje. 

" Najteže bitke su one u kojima se borimo između onoga što znamo i onoga što osećamo."
T.Ominek

Prva četvrtina Meseca od 7:20am po našem vremenu u znaku Device na 23 stepenu naravno u kvadratu sa Suncem iz znaka Blizanaca pleše dobrim govorom i ubedljivošću.Faza pred Pun Mesec sledeće nedelje ponovo donosi mnogo pitanja, nešto što znamo, nešto što ne možemo da prihvatimo. Zbog vladaoca Merkura ipak ova faza može da donese izuzetnu rečitost, okrenutost većoj poslovnoj odgovornosti ili učenju, i zato bi negde bilo dobro u većem delu dana ne gubiti vreme na bezvezne izgovore. Danas će se mešati mašta sa raciom, konfuzija sa vremenom, a osećanja sa nekim skrivenim matematičkim obračunima. U prvom delu dana bilo bi jako dobro imati malo više strpljenja za papirologiju i dogovore. S obzirom, da može biti i manjih nesporazuma, potrebno je da jasno i glasno ponovite ono što želite reći. Ovu fazu posebno mogu osećati promenjivi znaci u vidu neke nervoze, emotivnog udaljavanja, prevelikog mozganja ili osećanja da vam je potrebna neka brza promena, jer osećate jak umor.




U vreme ove faze Mesec i Merkur će biti u kvadratu i prilično mogu nositi emotivno mentalna nerazumevanja, loše vreme za razgovore, putovanja, saradnju, posrednistva, učenje ili na neki način davanje odgovora.

Iako ova faza, ali današnji dan može biti odličan za pokretanje novih poslova, uvodjenje novih malih detalja u svakodnevnicu i poslovni deo, ipak dan je prilično nesiguran i ranjiv na emotivnom nivou.Mesec će doći u kvadrat sa Venerom oko 13h, ali u opoziciju sa Neptunom pa sve to može uzrokovati emotivna razočarenja, prevelika očekivanja, loše procene, osećanje lenjosti, apatičnosti zbog nedostatka zadovoljstva u okruženju ili partnerskim odnosima. Može biti povećanja lagarija, prevara, prevelikih sumnji koje donose još veću nesigurnost, neke tuge ili predavanja ili povećanja manipulacija.

Danas i Sunce i Merkur oko 18h dolaze u snažnu konjukciju ili kazimi na 23 stepenu znaka Blizanaca i mogu ipak doneti dan koji nosi odlično vreme za učenje, ispite, druženja, prijatelje, hobije, završetak školske godine, ali jako dobro vreme da pošaljete cv za posao, pokrenete svoj online posao, blog, pokrenete učenje jezika, imate bitnija potpisivanja ili poslovne razgovore, imate zajedničke planove ili kupovine sa bratom/ sestrom, polažete vožnju ili pokrenete neke super ideje. Iako Sunce malo više udara na Merkur, ipak danas u prednosti može biti znanje, talenat, govor, nešto ranjivije nam idu emocije. Ova snažna konjukcija dolazi na zvezdu Alnilam iz sazvežđa Oriona.




Mesec prelazi u vazdušni znak Vage od 20:13.Može pokrenuti neku lepršaviju,društveniju energiju i lepo vreme za izlaske, proslave,godišnjice,ulepšavanje, upoznavanja.

Mesec i R Pluton oko 23:35 u trigonu ipak mogu doneti promenu energije na ubedljiviju, vedriju, jaču, mogu pojačavati pomirenja, lakšu energiju,veće ambicije, bolji osećaj u sebi.

Srećno - Astro Luna 














четвртак, 13. јун 2024.

Dnevna doza Lune - 13.06.2024.


 I danas nastavljamo sa energijom rada, pokretanja što više obaveza ili relaxa za svoju dušu u zavisnosti u kakvom ste periodu, dal ste se naradili pa vam treba dobar san uz kišu ili je rad stvorio energiju da se ne misli na loše stvari. 

Najvažniji aspekt danas je opozicija Meseca iz znaka Device i Saturna iz znaka Riba koja će imati najače dejstvo u večernjim časovima. 

Oba u promenjivim znacima, pojačavaju sumnje u pozitivan ishod, detaljisanje emocija do potpune iscrpljenosti, osećanje predavanja i apatičnosti, česte razgovore o vremenskim uslovima koje povezujemo sa meteropatskim promenama, povlačenje u svoj svet ili sa porukom: Pustite me da tugujem sam.

Mesec u Devici je inače vezan za osobe koje teže traže pomoć.Oslonac nalaze u radu, uredjenju, higijeni, kontroli i potrebi u savršenstvu malih stvari. Mogu oboljevati upravo od sumnji i nesigurnosti koje drže duboko u sebi. 

Danas

može biti osećanja nekog kašnjenja i manje motivacije. Medjutim upomoć nam stiže ipak jaka konjukcija Sunca, Merkura i Venere koja kao da negde podiže zidove koje možemo napraviti, i koja nudi nova rešenja. Danas je dobro iskoristiti dan u učenju, korisnom radu, zaposliti se ili u svom domu, radnom mestu. Pokušajte ako možete da se malo više krećete ili obavite neku nabavku. Hrana ili ono što volite takodje može biti neki deo zadovoljstva.


Opozicija Meseca i Saturna krije neka hronična nezadovoljstva koja lako mogu prelaziti u veću potištenost, ili blaža psihološka stanja.Ako to znate ili prepoznate, pokušajte da se korak po korak uhvatite za nešto što će vam skrenuti pažnju i oterati vas u nešto što možete    izbaciti iz sebe. Razgovori danas osim poslovnih razgovora ili traženja stručne pomoći,mogu biti i pomalo nerazumljivi,posebno ako se vodi duža komunikacija sa nekim.

Bolovi u kostima, ali osetljivost stomaka i pluća mogu biti naglašeniji. Čudni snovi ili naneki način osećanje neispavanosti. Potreba da imate svoje navike na koje ste navikli može stvoritii neki prolazni bes ako vam neko remeti tu jutarnju rutinu. Može dolaziti do pojačane brige koja prelazi u tugu čak i za stvari koje se nisu desile. Sumnje i pesimizam danas mogu prilično opterećivati duh, pa je potrebno boriti se svojim sredstvima protiv toga.

Može dolaziti i do nekog opterećenja zdravljem, pa dodatnog opterećenja čitajući razne forume ili tražeći dijagnozu preko interneta. Ako sumnjate u nešto ili se ne osećate najbolje,pokušajte sa vitaminima, ali se držite stručnih osoba. 

Osobe koje se bave uslužnim delatnostima posebno danas moraju imati strpljenja. Veoma važno je danas da svako od vas pronadje izduvni ventil,tjs način opuštanja, jer možemo biti skloni preuzimanju tudje energije. 

Srećno - Astro Luna 

среда, 12. јун 2024.

Dnevna doza Lune -12.06.2024


 Mesec u znaku Device od ranih jutarnjih časova. Prazan hod do ručka. Malo treba usporiti stvari.Negde danas pokrenuti mudre misli,umerenost, kontrolu. Mašta je potrebna u sebi. Bez lažnih obećanja sebi i drugima. Negde napraviti plan u sebi. I emocije u nekoj analizi, kontroli. Povoljno vreme da delite svoju ljubav i pažnju prema životinjama.

Devica je drugi zemljani znak,promenjiv, ženski koji vlada 6 astrološkom kućom. Rad, zdravlje, predanost, poštenje,posvećenost, detaljisanje, akcenat na satnici, gledanju na sat, zaposlenosti, stalnom analiziranju, pomalo i sumnjama u pozitivn ishod. 

Dosta zamišljenosti, a zapravo dan kada možemo biti konstruktivni i usmereni na dnevne aktivnosti. Mesec i Mars ćese susresti u snažnom trigonu od podneva pa mogu ipak pokrenuti snažniju volju, upornost, akciju, i neku poslovnu energiju. Povoljno vreme za fizičke aktivnosti, vežbanje,malo veću okrenutost ipak poslu, sitnim malim detaljima, kupovinama,ali i zdravlju. Dok je Mesec u Devici trebalo bi preći na laganiju ishranu, jer su mogući problemi sa crevima, grčevima,nervoza stomaka.




Merkur u Blizancima danas u kvadratu sa Saturnom iz znaka Riba mogu pojačavati teške misli,opterećenja, brige,ograničenja na mentalnom nivou, sumnje u lični uspeh, usporenost u učenju,odgovorima, komunikaciji. Ovaj aspekt pojačava strahove, neku skrivenu nesigurnost, komplekse, vraćanje na neke loše dogadjaje. Pokušajte da danas zaposlite sebe da bi manje mislili o stvarima koje želite, ili koje vam nedostaju. Izbegavajte samosažaljenje i osećanje manje vrednosti.Ako nešto ne znate pitajte. Niko se nije naučen rodio. Može biti briga oko ispita,prijemnih ispita ili škole,možda i nekog planiranog putovanja ili dokumenata.  Na poslovnom nivou i najmanja kritika može doneti osećanje obeshrabrenja, na to treba uticati ličnom slobodnom voljom. Danas ne treba žuriti sa odlukama.Neke razgovore ostavite spontano. Svoje strahove treba staviti na papir. Iako se trenutno osećate neispirativno, dozvolite sebi da se odmorite od toga da nešto morate...

Mesec i Jupiter će se susresti u kvadratu oko 16h. Promene raspoloženja kao vreme. Danas najmanje sitnice mogu podići energiju. Ipak, držite se plana i budite istrajni! Nemojte preterivati sa nemogućim zahtevima, hranom ili traženjem pažnje na sebe. Okrenite se i ljudima oko sebe! Ovaj aspekt može pokrenuti neki " veštački" entizijazam ili prosto pogrešne procene. Danas je dobro govoriti samo ako neko traži vaše mišljenje. Ovaj aspekt može doneti nezadovoljstva koja se prenose na druge. Nemojte to raditi,ako i imate dan koji vam ne prija, ima načina da se regeneriše energija. A sutra je nov dan....

Astro Luna 


уторак, 11. јун 2024.

Dnevna doza Lune -11.06.2024.


 Utorak, Dan Marsa. A Mars danas u prilično izazovnom kvadratu sa retrogradnim Plutonom. Danas se posebno treba uzdržati od besa i gubitka samokontrole... Sujeta, pomešana sa teškim podnošenjem poraza ili nemogućnošću ostvarenja posebno mogu danas pokrenuti pogrešne reakcije, pre svega emocije! Danas se ne treba mešati u tudje stvari. Negde pronaći balans izmedju svojih želja i okruženja. Izbegavati agresivnije osobe ili osobe koje mogu biti sklone komandovanju.

Ukoliko ste tip osobe kome je istina i pravičnost važna, to je lepo, ali danas treba dobro razmisliti gde tu pravdu sprovesti. Aspekt Marsa i Rx Plutona može pokrenuti jak bes, ljutnju a kroz to neprijatne situacije ili ulazak u mrak iz želje da nešto promenite. Transformacija može ići kroz ovaj aspekt da se negde oslobodite tereta u vidu selekcije lošeg raspoloženja ili poslovnog okruženja,ali pre svega malo veća opreznost sa rukovanjem energijom, i potrebno će biti mudro stavljanje prioriteta. Ovo je neprijateljski aspekt koji može stvoriti dodatne neprijatelje, ali pokrenuti i ljubomoru, zavist. Kolektivno aspekt koji posebno može povećavati neku čudno tešku energiju, gde oni iza scene mogu napredovati.

Pitanje kontrole i nametanja mišljenja je danas veoma važno umanjiti. Oov jeste aspekt jake energije koju treba iskoristiti za teže fizičke poslove, ili nešto na čemu možete raditi. Ovaj aspekt je na snazi od 15:15 i biće aktivan narednih tri dana. 


Mesec i danas putuje znakom Lava. Mesec će od ranih jutarnjih časova primati dobre aspekte sa Merkurom, pa već preko noći možete imati interesatne ideje ili komunikaciju. Može

biti nekih povoljnih vesti ili dobrog mentalnog samopouzdanja ukoliko imate neki bitan sastanak ili dogovor.  Sekstil Meseca i Sunca ipak mogu doneti ravnotežu i dobar smer ka razmišljanjimao većim planovima,ali toplijoj emotivnoj energiji. Leto nije zvanično stiglo, ali letnje temperature jesu...

Sekstil Meseca i Venere od 18h mogu pokrenuti srećno vreme za ljubav, druženja, sitnije kupovine, izlaske, ali i neko zadovoljstvo i opuštenost. Komplimenti, ljubavne poruke, planiranje odmora ili okrenutost deci i kreativnim stvarima mogu biti važni. 

Ipak, večernji časovi mogu biti pod napornim aspektom Meseca i Urana gde može dolaziti do naglih vremenskih prilika koje neće pogodovati kardiovaskularnim bolesnicima,ali ovaj aspekt može pokrenuti nagle reakcije, ljutnju, impulsivne izjave, nestrpljenje i eksplozivnost, probleme sa strujom, kolektivno u povećanju i veći zemljotresi, oluje.

Danas treba spustiti loptu i malo okrenuti stvari prema toplijim i lepšim temama i ljubavi.Ako i osetite nepravdu ili ljutnju, pokušajte da se uzdržite od naglih reakcija. Dan može biti dobar za talente, dobar uspeh i dokazivanje na poslu, ali računajte da možete imati i negativne reakcije sa kojima trebate da senosite ponosno.

Danas i dan kada treba izbegavati " frku i dramu" bilo koje vrste. Večernji časovi posebno traže brojanje do 100 i kontrolu nestrpljenja. 

Srećno - Astro Luna



понедељак, 10. јун 2024.

Dnevna doza Lune -10.06.2024.


 Angelina Topic evropsko srebro- 18 godina,Lav u horoskopu, Bravo, Bravo, Bravo

U nedelji koja je pred nama Mars će naoštriti rogove kroz znak Bik i isprovocirati retrogradni Pluton. Tu može biti u najavi veće destrukcije, ljutnje, tenzijeu svetu, preterivanja i sukoba. Merkur i Saturn mogu doneti neko ograničenje ili teškoće u komunikaciji, ali se situacija popravlja od petka 14.06. kada će se Sunce spojiti sa Merkurom u kazimi. Ova nedelja donosi Prvu četvrtinu meseca, ali i završne testove Venere koja ćepred kraj nedelje imati kontakt sa Neptunom. 

Nedelju počinjemo sa uticajem Meseca u znaku Lava koji ipak može pokrenuti veći šarm i samopouzdanje, povećanu potrebu za dominacijom, šefovanjem, kontrolom, pomalo i dramatikom ili patetikom zbog i opozicije Meseca i retrogradnog Plutona oko 1 sat posle ponoći.

Današnji dan može biti pozitivan za decu, učenje, kreativne stvari, ali da preuzmete i više posla pa da krenete od nove nedelje energičnije.Potreba za pažnjom može biti povećana, ali može izazivati i prolazni bes u ranim jutarnjim časovima. Emocije tople, strastvene, a postojaće potreba da se iskaže i rečima šta osećate i koga volite. 


Danas pokušajte da ništa veliko ne menjate, već ostavite sve kako jeste, ali da je potrebna malo bolja kontrola emocija, više u vidu mudrosti, jer odredjeni problemi mogu delovati veći nego što jesu.Lav uvek može da pokrene i sklonost luksuzu i komforu, ali sticanju novih poznastva, kao i potrebu za izlascima. Ukoliko planirate kupovinu i promenu garderobe ili pripreme za leto, danas vam zvezde mogu biti naklonjene.Pravljenje poklona ili iznenadjenje drugima veoma pozitivno. Treba izlaziti posle posla, jer vam može prijati da se opustite.

Bilo koji stres može napadati srce, pokretati aritmije ili izazivati pad vitalnosti.

Danas možete i da blistate i da pokrenete najbolje iz svog posla.

Mesec u znaku Lava i Jupiter u znaku Blizanaca u sekstilu ipak mogu pokrenuti i neke dobre teme i vesti,podršku od strane rodjaka, više komunikacije,iako će emocije ići od drame do potpune razneženosti.


Više o nedeljnim aspektima na mom zvaničnom sajtu: https://astroluna.rs/dnevna-doza-lune/nedeljni-astro-pregled-od-10-17-06-2024/

Srećan početak nove nedelje - Astro Luna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski