субота, 22. јун 2024.

Dnevna doza Lune 22/23.06.2024. - Pun Mesec u Jarcu


 Ovaj vikend je astrološki zanimljiv i zbog Punog Meseca, prvog letnjeg Full Moon, na letnjem solisticiju, kada je Sunce na najvišoj nivou u godini, ovo je i najniži Pun Mesec, ali će izgledati veliki i čaroban. Mesec Jagoda, mesec iluzije.

Pun Mesec na 1 stepenu znaka Jarca po našem vremenu od 3:09  u opoziciji sa Suncem iz znaka Raka nosiće i važan aspekt Meseca i Neptuna pa se nemojte iznenaditi da vam se više spava, ali da on može uticati na manipulacije, laži, loše emotivne procene, osetljivost kroz polje karijere, brige i veće strahove pojačane nekim nesigurnostima iz prošlosti. Kontakt Meseca i Neptuna nose i hipohondriju, osećanje samosažaljenja, ali psihološke osetljivosti uoči njegove pune faze.

Ovaj Pun Mesec posebno mogu osetiti kardinalni znaci jer se on dešava kroz kardinalnu energiju, posebno Jarci i Rakovi koji standarno osećaju lunarne promene, ali i Vage, Ovnovi, kao i Ribe i Škorpije koje mogu osećati veliki stres ili neprijatnosti. Osobe koje natalno imaju Mesec u Jarcu do 7 stepena, ali i osobe sa Mesecom u Raku, Vagi i Ovnu mogu osetiti ovaj jak priliv ovog Punog Meseca.

Mesec prelazi u znak Jarac od 1:10 i nosi jednu hladniju, pesimističniju, ali ozbiljniju energiju. Ipak, s obzirom da ulazi u intezivnu Full fazu može da pokrene nostalgiju, kašnjenja, jake, ali teške snove, hronični umor, paranoju, probleme sa kostima, zubima i organima za varenje, ali i pojačan intezitet energije koja može voditi razočarenjima, unutrašnjijm blokadama, velikim sumnjama i analizama podsvesno. U povećanju špijunaže,izdaje ili otkrivanje nečeg intimnog.

Posebno ekstremno može delovati i aspekt Sunca u inkonjukciji sa Plutonom koji može nositi tek psihološke blokade, strahove, destrukciju, ljutnju, povećanje porodičnog nasilja, političke negativne uticaje, koristoljubivost i proračunatost. Preporuka više kompromisa i ne upadanja u rizike!

Kolektivno u povećanju infekcije i trovanja, a noć izmedju 21-22 posebno može doneti i loše psihološko stanje zbog alkohola ili poroka. Možete osetiti i neku nezahvalnost, ili emotivnu patnju i tugu. Može biti i izazova u partnerskom odnosu koje trebate uravnotežiti ubacivanjem harmonije i balansa. Trebalo bi uneti više vedrine i ne shvatati svaku reč preozbiljno, jer male stvari mogu napraviti veći problem.

Uticaj ovog Punog Meseca trajaće do 6.07.kada je pred nama Pun Mesec u Raku kao pozitivna faza početka, ali zanimljivo je da ćemo i sledećeg meseca negde u slično vreme imati još jedan Pun Mesec takodje u znaku Jarca. 


Subota pod uticajem Full faze nosice od podneva i opoziciju Meseca i Venere što nosi jednu emocionalnu ranjivu energiju, osetljivu energiju kroz žene u porodici ili bliske osobe, ali pre svega emocionalne krize i nagle promene raspoloženja kao nekog raskoraka izmedju karijere, porodice,pritisaka ili nagle tuge zbog ljubavi. Vreme od 18:30 nosiće naglu hrabrost, borbenost, dinamiku, pojačane utiske, ali ambicije kada treba prihvatiti profesionalne izazove.

 Ipak za vozače, mladje osobe posebna preporuka vremena od 21:15 kada će Mesec napraviti opoziciju sa Merkurom koja može nositi probleme sa koncentracijom, saobraćajem, loše odluke praćene subjektivnim osećajem, loše vesti ili kontakt sa nekim koga ne želite da čujete, kritike, pa suze, nerazumevanja, problem sa decom/ roditeljima, osetljivu mentalnu energiju praćenu osećanjima ali lošim procenama. 

Pun Mesec je na luku Strelca. Može uticati na kolektivni haos, verske i moralne sukobe i veliku napetost.Najbliže se slaže sa grupom  jata tri zvezdice i maglina na ekliptici.Centralna zvezda je Spikulum koja može uticati na opsesije, jaku kolektivnu depresiju ili veće promene na klimatskom nivou. ( pola našeg regiona juče bez struje, eksplozije praćene kriminalnom pozadinom na Cetinju, verski problemi na polju sporta u Nemačkoj i mnogo toga).

Iako su glave teme ovog Full Moon nesigurnost, strah i konfuzija vi se potrudite individualno da unesete sto vise radosti, flegmatičnosti, pozitivnih emocija ili ignorisanja loše energije.


Nedelja, 23.06 ipak može nositi nešto lakše aspekte iako uticaj Meseca u Jarcu može pokrenuti potrebu za kontrolom, organizacijom, planiranjem, ali vraćanjem na prošlost i lakog upadanja u apatična stanja. 

Ipak Mesec od 11:03 prelazi u sekstil sa Saturnom pa donosi ipak malo lakšu energiju koja može biti okrenuta poverenju, smirenju, laksoj intuiciji ili korisnim aktivnostima.

Trigon Meseca i Urana u večernjim časovima nosi neočekivane promene, odlično vreme da promenite ili uvedete nešto novo, da probate nešto što vas je plašilo, ili da prosto osećate ipak lakšu energiju u odnosu na prethodne dane. 

Srećan vikend sa što više lakše energije - Astro Luna 




петак, 21. јун 2024.

Dnevna doza Lune -21.06.2024.


 Petak, 21.06, dan Venere, Svetski dan muzike.Bez muzike nema sreće, inspiracije. Jučerašnji dan konfuzan, ali pomešanih sportskih osećanja. Danas najavljen tropski dan. Negde bi trebalo da se priviknemo na drugačiju klimu i da se prilagodimo afrički na sve to. Leto je, pa bi negde kao trebalo da bude normalno da nam je toplo, zar ne...

Šta imamo danas?

Mesec u znaku Strelca. Dan pred Pun Mesec. Mesec u većem delu dana u kvadratu sa Saturnom u Ribama. Možda i psihološka činjenica ili opomene meterologa mogu na nas da utiču da u ovaj dan udjemo opreznije. Ovo je aspekt gde se blokira optimizam, gde dolazi do brige, udaljenosti, gde imamo osećaj da kasnimo sa nečim ili negde gde nemamo dovoljnu motivaciju da se usmerimo na ono što želimo. 

Otečene vene,variranje pritiska.Preporuka  i laganije ishrane. Ono što bi moglo negde da nas pokrene jeste aspekt izmedju Merkura u znaku Raka i Marsa iz znaka Bika. Mentalna brzina, okrenutost obavezama, brze i konkrentije odluke, pre svega emotivnost i hrabrost da radimo ono što osećamo i ono u šta verujemo da je ispravno. Može biti i pozitivnog patriotizma, negde nešto lakši dan za takmičenja, s obzirom da je jučerašnji dan bio pun grešaka i neke konfuzije. 

Na emotivnom nivou neka idealizacija pomešana sa maštom, ali i prolaznim oscilacijama potištenosti.Nekom ne prihvatanju trenutne situacije, ali osećanju da želimo da se izborimo sa trenutnim osećanjima ili osobom koju volimo.


Srecno - Astro Luna 




четвртак, 20. јун 2024.

Dnevna doza Lune - 20.06.2024.

 

Danas nam dolazi, napokon i zvanično leto, moje omiljeno doba godine i imamo punih 93 dana da uživamo u ovom godišnjem dobu.. Obdanica će biti najduža( najduži dan u godini), a noć najkraća.Sunce će se naći na tački letnjeg solisticijuma.

 Temperature su usijane, i afrički vazduh kako tvrde meterolozi nagoveštavaju punih 40 stepeni. Ja imam običaj da kažem samo nek je toplo, samo da nije hladno...

Leto nam zvanično dolazi u 22:50, a Sunce menja znak i ulazi u prvi vodeni, kardinalni znak Rak, pa moji Rakovi nek nam je Srećnoo:-))

Danas na snazi imamo   izuzetno senzitivan aspekt izmedju Sunca i Neptuna i to u kvadratu na 29 stepenu od 20:14.Ovaj aspekt može doneti izuzetnu preosetljivost, umor,slabu volju, unutrašnju uznemirenost, psihološke probleme, razočarenja ili loše procene osoba koje ste idealizovali,obmane, ali i veliku paranoju. Možete izgubiti veru i izgubiti se u trenutnim problemima, pokušajte da se smirite i koristite alternativne metode,jer ovaj aspekt može uticati na zdravlje i psihu.Pokušajte da budete realniji i objektivniji! Ovaj aspekt pokreće i neki idealizam i nadu za nešto bolje. 



Opozicija Meseca iz znaka Strelca i Jupitera može dodatno loše uticati da vam problemi deluju veći,da se trošite oko nebitnih sitnica,ljudi,ali da dolazi do hormonalnih problema, nesanica,preterivanja na polju hrane,pica. Preporuka je da ovog dana izbegavate novčane pozajmice ili rizike! Može biti i malo većeg napora ili stresa ko planira putovanja, ali i na granicama. I zbog predvidjenih visokih temperatura preporuka je da budete strpljiviji, posebno na granicama. Vozačima preporuka bolje koncentracije u vožnji, posebno izbegavanju veće brzine! Može biti i velike nervoze oko sporta, takmičenja i dešavanja u svetu. 

Toplotni talas koji osećamo danas može da se osećamo zdrastveno u smislu naglih promena raspoloženja, većih očekivanja, ali i brzopletih procena i optimizma, pa je potrebno malo danas umiriti telo, psihu i okrenuti se realnim željama, ali i zacrtanim planovima. 

Srećno i želim vam odlično leto sa puno ljubavi, putovanja i radosti - Astro Luna 






среда, 19. јун 2024.

Dnevna doza Lune -19.06.2024.


 Dok doživljavamo srećne momente čak i u odnosima koji ne traju, rado se sećamo razočarenja, a zaboravljamo da su ti momenti upravo doneli nadu,ali i lekciju da vredi živeti....


Mesec od ranih jutarnjih časova u opoziciji ( izazovu sa Uranom) može pokrenuti nestrpljenje i brzinu, napetost koja se još uvek oseća u vazduhu uz toplotne udare koji kucaju na prozore i najavljuju Leto. Nagla uznemirenost,promene planova, malo ljutnja, malo strast, više akcija, i potrebe da se nešto preseče, promeni, startuje. Možda i neki inat proradi pa pokrene spontane reakcije. Ovo je kontradiktorna energija, protivrečna i principijalna, ali buntovnička. Ona se može osećati do 18h kada negde moramo biti pripremljeni i na rezervne planove. Oni koji putuju posebno trebaju biti strpljivi i polako i sa optimizmom pokrenuti svoj odmor. Uprvom delu dana može biti nekog osećanja panike, histerije ili nervoze. Treba brojati do 100.

Mesec će praviti i trigon sa Neptunom u poslepodnevnim časovima i može pokrenuti ipak jednu čarobnu, mističnu, kreativnu energiju , ali osećanje zaljubljenosti, kao i jake intuicije. Ovo vreme možete iskoristiti za odmor, sitnije kupovine i hobije. Možete se naći na pravom mestu u pravo vreme ili možete imati susrete sa sličnim dušama koje će vam prijati. Ovo može biti vreme humane, saosećajne energije, ali dobro za lični duhovni rast,muziku,molitvu i neki vid regeneracije. 


Mesec prelazi u vatreni znak Strelac od 18:33. Ovaj prelazak nosi i jednu optimističniju energiju, energiju nade, okrenutu istraživanjima, novom,sa dosta komunikacije, okrenutosti daljinama, slobodi,i želji za posebnim iskustvima.Mesec će boraviti u znaku Strelca sve do ulaska u svoju Full fazu prelaskom u znak Jarac 22.06.

Strast prema bojama, fotografiji, muzici, otkrivanju novih mesta, kontaktima sa inostranstvom, planiranjem odmora, završecima škole, ili pripremom ispita može biti u prvom planu. Na emotivnom nivou ovaj uticaj može doneti potrebu za neobičnim iskustvima i naglim upoznavanjem. Rodjaci mogu biti značajni.

Mesec će praviti i snažan sekstil sa R Plutonom u večernjim časovima i može pokrenuti super snagu i vitalnost, pozitivno vreme za takmičenja, ali mogućnost da ostavite jak utisak ili realizujete neke teže zadatke.

Prvi deo dana neće pogodovati senzibilnim, ali temperametnim osobama, ali osobama koje mogu imati problema sa pritiskom, srcem i genitalijama. Drugi deo dana može biti osetljiv za osobe koje se muče sa alergijama ili problemi sa disajnim organima. 

Poslednji dan zvaničnog proleća može se završiti uz jednu napetu, ali ipak optimističnu i vedru energiju. 

Srećno - Astro Luna


my mood# dnevna doza lune# moon in scorpio# 





уторак, 18. јун 2024.

Dnevna doza Lune - 18.06.2024.


 Zanimljiva, emotivna nedelja pred nama. Negde iščekujući prvi letnji Full Moon koji nas vraća na prošle rane i ko zna koje lekcije prošlosti i podsećanja, možemo se uz uticaj Merkura i Venere prepustiti osećanjima. Osećanja, ali misli će nam biti do početka jula negde kao Mesec koji predivno sija ovih dana, prepun oscilacija, jakih, tužnih i naglo euforičnih osećanja/ misli. Kao da je negde na terasi i smesi se i čeka da nešto uradimo za sebe ili nešto hoće da nam kaže, kao ogledalo koje trebamo ponovo da pogledamo i svidimo se sebi....

" Posle napornog dana najviše mi prija tvoja šetnja po mojim snovima. Pssst! Molim te, ne budi me, samo ćuti i budi tu."
Izano

Danas je Svetski dan Sunca, takodje i dan španskog jezika.
Utorak, dan Marsa, Mesec u znaku Škorpije. 

Neki vid tajanstvenosti ali snažne povezanosti možemo osećati u vazduhu. U povećanju intrige, manipulacije, skrivene namere, špijunaže i zbog još uvek dejstva Merkura i Neptuna,iako je Merkur promenio znak i ima snažnu konjukciju sa Venerom, neki unutrašnji nemiri mogu biti praćeni ovim dejstvom. Intezivne emocije biće teže kontrolisati ili ljubav sa nekim ko nije pored vas. Jaka temeljnost i razmišljanja o nečemu što nedostaje. Povremen osećaj i nekog vrtloga.

Ipak uticaj Meseca u Škorpiji može povećati snalažljivost,pronicljivost i jaku intuiciju koja danas  u dodiru sa Saturnom može imati karmičku pozadinu analize svega proživljenog, ali dodatne odgovornosti prema sebi.  Malo igre mačke i miša, ali ipak i suptilne, tople energije koja može izaći na površinu zbog uticaja Merkura i Venere. Negde možemo biti zbunjeni, ali naglo praćeni snažnim emocijama i osećanjem da se za to što želimo moramo boriti, ali van okvira i pravila. 

Samodisciplina, lakša organizacija mogu danas biti prisutniji i osećanje da ipak se nešto malo smiruje nebo, iako imamo vrlo jake, strasne emocije i doživljaje i puno maštanja. 

Pod uticajem Meseca u Škorpiji: 

možete otkriti nečiju tajnu
mogu vas privući neke zabranjene temeili možete biti zainteresovani za nešto okultno, neobično
možete istržiti nešto što vas fascinira i vodi
možete se upustiti u strastan i jak fizički odnos
dobro vreme za psihoterapiju, ali jačanje svoje psihe, suočavanje sa svojim strahovima ili fobijama.



Merkur je od juče uplovio u vodeni, nežni znak Rak u kome ćeboraviti do 2.07. Misli sentimentalne, zaštitnički raspoložene, intimne, ali može dolaziti do preosetljivosti, vraćanja na prošlost ili kontakta sa osobama iz prošlosti, kao i subjektivnosti i povremene hirovitosti. Vreme maštovite, nežne mentalne energije gde će biti bitni i lični utisci. 

Merkur i Venera su od juče u konjukciji imogu pokrenuti tople reči, pozitivne susrete, lepe reči, kontakte iz prošlosti, jake emotivne misli, ali manju zbunjenost zbog sklonosti idealizaciji, pa ove nedelje je bitno proveriti procene i ne žuriti. 

21.06. Merkur i Mars mogu pokrenuti snažniju mentalnu energiju, brzinu i borbenost, dok 26.06. Merkur i Saturn posvećenost, poverenje, veću odgovornost, bolju koncentraciju, dobro za planiranje porodičnih ili poslovnih trajnijih vrednosti. 30.06. Merkur i Uran mogu pokrenuti neočekivane plodne ideje, jake vizije, neočekivane vesti, susrete, naglu radost, originalnost i autentičnost. Trigon Merkura i Neptuna baš kada i Neptun krene retrogradno mogu doneti jaka predosećanja, maštu, vrlo jake snove i procene koje trebate doneti na osnovu osećanja. 


Venera je od juče ušla u vodeni znak Rak gde ističe potrebu za materinstvom, plodnošću, trajnim odnosima, porodicom i domom. Ova Venera je umiljata, ali osetljiva. 

29.06. Venera će napraviti vrlo strastven i jak sekstil sa Marsom kada može pokrenuti strast, jake emotivne odnose, mada i sklonost lakom trošenju novca jer predstavlja i novac. Trigon Venere i Rx Saturna 3.07. može pokrenuti bivše ljubavi ili obnovu odnosa/ prijateljstva, a ovaj aspekt donosi sreću kroz ozbiljne odnose, brak i trajne investicije. Može biti momenata Deza vu, i podsećanja na neko lepo vreme. Veze sa razlikom u godinama u povećanju. Venera i Uran 8.07. pokreću neočekivane emotivne ponude, iznenadjenja, nove susrete i nagla zaljubljivanja, ali mogu doneti oslobadjanje od neke rutine ili loših odnosa, kao i neočekivane emotivne situacije. Trigon Venere i R Neptuna 11.07. mogu doneti romantiku, idealizaciju, platonske odnose, neobična spajanja, jake snove o ljubavi.

Venera će boraviti u znaku Raka do 11.07.2024.

Nedeljni detaljniji pregled možete pročitati na mom zvaničnom sajtu- Link: https://astroluna.rs/dnevna-doza-lune/nedeljni-pregled-od-17-24-06-2024/



# mymood# moon in scorpio# venus- mars in cancer

Srećno - Astro Luna






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski