субота, 25. мај 2024.

Dnevna doza Lune -25/26.05.2024.


 Jak trigon izmedju tranzitne Venere u znaku Blizanaca i retrogradnog Plutona iz znaka Vodolije može doneti snažne strasti, ulazak novih prijatelja, važnu emotivnu transformaciju i promenu. U povećanju jače ambicije i potreba za sigurnošću. Treba izbegavati preveliku kontrolu, pritiske ili opsesivnost u odnosima! Ovo je aspekt bitnih kupovina ili rešavanja dnevnih pitanja. Aspekt je na snazi od 13h

Subota neće pogodovati meteropatama i zbog vremenskih prilika, pa možete ovaj dan pokrenuti u vidu odmora, gledanja filmova, čišćenja doma, umetničkih stvari ili da se dobro naspavate zbog kvadrata Meseca i Neptuna. Može biti mogućnosti za promenom plana ili da neka očekivanja ne budu ispunjena. Kvadrat Meseca i Neptuna može stvoriti i prolaznu apatičnost, konfuznost, zaboravljanje stvari ili loše procene. 

Od 17:37 - Mesec prelazi u zemljani znak Jarac i pokreće manje nežnosti, više rada, kontrole ili odgovornosti prema drugima. Sklonost i ozbiljnosti u emotivno - profesionalnim odlukama. U poslu i učenju trebaće više strpljenja, rada i odricanja. Kada je Mesec u Jarcu trebaće više mudrosti, opreznosti, ali uglavnom se može i realizovati planirano zbog praktičnog pristupa ciljevima. U vreme ovog tranzita treba izbegavati neku emotivnu dramu, patetiku, ili drastične odluke u vezi sa emocijama! 

Uticaj Meseca u Jarcu imaćemo u većem delu ovog vikenda a on može da postiče: 

Potrebu da se unapredjujete ili razvijate talente, ali da se prijavljujete na novo radno mesto

Više brinete o deci, starijim osobama

Više razvijate odgovornost i ambicioznost


Nedelja, 26.05.2024

Jupiter posle godinu dana prelazi u vazdušni znak Blizance u kome će boraviti do 9.06.2025. Njegov uticaj može biti pozitivan na medjuljudske odnose, komunikaciju, saobraćaj, društvene mreze, bliske rodjake, učenje i obrazovanje, putovanja, hobije, upoznavanja. Ne treba zaboraviti da je Jupiter u znaku Blizancima u svom izgonu i da njegov negativan uticajmože povećavati medijske manipulacije, laži, dvostruke igre, površnost, dvoličnost.Ipak, u zavisnosti kakve aspekte on pravi sa vašim natalnim horoskopom, može pokrenuti više vrckave, dinamične energije u odnosu na prethodni tranzit Jupitera u Biku.

Mesec i Merkur danas mogu doneti i odličan dan za završetak nekih bitnih poslova, selidbe, majstorske poslove, važne poslovne razgovore, dobre vesti, posebno putovanja i trgovačke poslove. Nedelja može biti odličan dan da vidite drage prijatelje/ rodjake koje niste duo videli, ili primite vest koju ste dugo čekali. 

 

Srećno - Astro Luna


петак, 24. мај 2024.

Dnevna doza Lune -24.05.2024.


 Ja nisam genocidna devojka. Moj narod nije genocidni narod su samo niz poruka koje su posle " lažne i neravnopravne" rezolucije pokrenute od strane onih koji su činili istorijske genocide mogli su se videti juče. Pun Mesec pod uticajem u znaku Strelca traži nadu i istinu. Istina je istina kada je ravnopravna, ali kada postoji objektivnost. Prateći društvene mreže, razočarenje zbog komšija, podele mi malo " smrde" na neko prošlo vreme koje želimo da zaboravimo. Bilo je poruka individualnih izvinjenja koja su mi ostavila utisak, koliko neki ljudi koji ni ne znaju  našu balkansku dušu kvare ponovo ovo  duhovno područje. Ali da je svet podeljen, multipolaran, mogli smo prilično lako, videti juče.... Medjunarodne organizacije su zatajile. Mislim da niko nije mogao biti imun na jučerašnje dogadjaje, a mogu zamisliti kako je  ljudima koji su morali da se vrate na period od pre 30 godina i koji su preživeli rat. Ne ponovilo se....


" Можда је на овом свету неистине, неправде и мржње више, али су истина, правда и љубав моћније!" Патријарх Павле




U astrološkom smislu Mesec danas putuje znakom Strelca, vatrenim znakom, promenjivog kvaliteta. Potraga za istinom može doneti potištenost i osećanje kolektivne nepravde. Mesec u Strelcu danas može pokrenuti idealizam, maštanje, povremeno povlačenje u svoj svet ili potrebu za nečim novim. Kvadrat Meseca i Saturna posebno u prvom delu dana može pojačati strahove, kašnjenja, gužve, teži nerilagodjenost obavezama, nemire, anksioznost ili promenjive epizode. Koliko možete neke obaveze odložiti, toliko u večernjim časovima možete pokrenuti nove ideje, obaveze ili aktivirati energiju, s obzirom na trigon Meseca i Marsa.

Danas može biti prisutna potreba za slobodom, nezavisnošću ili nekom vrstom hirovitosti.

Dok je uticaj Meseca u Strelcu:

Dobro je da kažete istinu drugima ili da otvorenije govorite o svojim emocijama

Da kažete sebi gorku istinu i malo analizirate svoje postupke

Započnete duhovnu potragu i razvijanje intuicije i čišćenja emocija

Dobro je probati nešto novo, posebno sportove ili neki vid hobija koji traži adrenalin

Kampanje za jednakost( ako to još uvek postoji) mogu biti pojačane i danas i teme od juče

Zaštitnički odnos prema slabijima ili životinjama


Srećno - Astro Luna





четвртак, 23. мај 2024.

Dnevna doza Lune -23.05.2024. - Pun Mesec u znaku Strelca


 Danas imamo dan prepun dešavanja. Venera pri izlasku iz znaka Bika u intezivnoj konjukciji sa Jupiterom i sekstilu sa Neptunom na 29 stepenu. Full Moon u Strelcu, a i prelazak u večernjim časovima Venere u znak Blizance. Kao začin imamo i sekstil Jupitera i Neptuna koji nosi poruku" Pazi šta želiš, možda ti se i ostvari". 


Negde univerzum danas sedi strpljivo da sasluša naše želje, da upije naše strahove i da nam pomogne u rešenjima. Danas je posebno važan duhovan dan i dan za molitvu. Četvrtak je i dan Jupitera, pa donosi duplu zaštitu. 



Mesec u Škorpiji i Venera u znaku Bika u  opoziciji mogu doneti emotivnu ranjivost, nervozu kroz odnose sa ženama, emotivne probleme, osetljivost predela grudi, genitalija, bešike. Opozicija Meseca i Jupitera povećava napetost i sklonost preterivanjima, nemudrim odlukama, lakom trošenju novca, ali i lošim procenama. Može dolaziti do razočarenja, senzibilnosti ili preterivanju na polju hrane, emocija, finansija.

Trigon Meseca i Neptuna savetuju da verujete svom osećaju i da pokrenete dobrotu, duhovnost, i nežnost u ranim jutarnjim časovima. Šta god da vam se dešava, verujte da će se sve završiti dobro. Pratite intuiciju i koristite svoje snažne instikte.

Od 10:25 - Mesec prelazi u vatreni optimističan znak Strelac- pojačan hedonizam, okrenutost daljinama, filozofiji, obrazovanju, idealizaciji emocija

Od 10:30 - Venera će biti u snažnoj konjukciji sa Jupiterom na 29 stepenu znaka Bika - Ovaj aspekt može doneti zaštitu na polju ljubavi, novca, sreću i blagostanje, pojačan hedonizam i odlično vreme za zabavu, emotivna pomirenja, investicije, kupovine. Dobro za ulazak u veće poslovne projekte. Treba izlaziti napolje,družiti se, aktivirati hobije, jer to može pozitivno uticati na rast ovog aspekta. Ukoliko želite da nabavite kućnog ljubimca, kupite stan ili prodate nešto, ovo može biti povoljno vreme. Dobro vreme za uzimanje kredita. Ovaj aspekt će se osećati do 25.05.



12:52: Venera u znaku Bika u sekstilu sa Neptunom takodje na 29 stepenu znaka Riba - Ovo je divan romantičan aspekt koji može pokrenuti ozdravljenje, dobar emotivni početak, jake i neobične ljubavne susrete, uspeh kroz umetnost, zdravlje, odlične talente koje možete staviti u prvi plan, molitve.Veoma pozitivno vreme za film, pozorište i film. Pozitivno vreme za putovanja, i upoznavanje brižnih i emotivnih osoba. Možete dobiti i pomoć koju ne očekujete ili imati mogućnost da nekom pomognete.

14:11 Mesec u Strelcu u sekstilu sa R Plutonom u znaku Vodolije  nosi dobro vreme ravnoteže a posebno dobro za druženja, potpisivanja, dnevne aktivnosti, učenje, ispite. Ovaj aspekt pred Full lunarnu fazu može doneti vreme strasne i jake emotivne energije.

15:54: Majski Pun Mesec u Strelcu - na 2,55 znaka Strelca - Ovo može biti odlična lunarna faza za eliminisanje loših navika i dolazak do istine. Možete imati iprave odgovore ko prema vama šta oseća ili u čemu ste zapravo dobri.

O Punom Mesecu sam detaljnije pričala u mom novom videu: Link: 

Od 22:31 - Venera prelazi u Merkurov dom - znak Blizance sve do 17.06. kada će pokrenuti mnogo emotivnih ponuda, upoznavanja, flerta, dopisivanja, zajedničkih putovanja, emotivnih posredovanja i zarade u pokretu.


O Tranzitnoj Veneri u znaku Blizanaca takodje imate nov video: Link: 


Od 23:48: Tranzitni Jupiter u znaku Bika u sekstilu sa Neptunom na 29 stepenu Riba - nosi vreme dobrog unutrašnjeg i duhovnog uskladjivanja. Pazite šta želite, može da vam se ostvari! Jak kontakt sa Bogom i univerzumom, jaki snovi, jaki predosećaji, jaka zaštita.Odlično vreme za poslovni napredak, pravne poslove, rešavanje bitnih finansijskih pitanja.Ovaj aspekt je na snazi do 31.05.


Srećno - Astro Luna

среда, 22. мај 2024.

Dnevna doza Lune -22.05.2024.


 Sreda, 22.05. Na današnji dan rodjen je Novak Djoković, ali i velikan našeg glumišta  Petar Božović.

Mesec u Škorpiji kroz ceo dan. Čišćenje duše, regeneracija tako tražena kao sinoćna oluja i kiša koja je očistila grad. Tajanstveno skrivanje emocija i traženja kutka za sebe, da se malo razmisli o svemu do sad vidjenog. Upijanje svakog malog detalja koje je ostalo u memoriji. Izbacivanje kutija iz glave i potraga za staloženošću. Ipak, kada je Mesec u Škorpiji dolazi do kontraverzi, emotivnih nesuglasica, potrebe za čudnim fizičkim adrenalinom, i velikom borbom u sebi. Biti ili ne biti , pitanje je sad


Trigon Meseca i Saturna od podneva ipak može doneti smirivanje, bolju odgovornost, organizaciju, tačnost i dnevni pokret. Danas može da se završi nešto dugo ostavljano po strani. Možete preuzeti i neke teže obaveze. 



Sunce u znaku Blizanaca u trigonu sa retrogradnim Plutonom u Vodoliji od 17:11 može pokrenuti pozitivnu trasformaciju, snagu da rešite nešto što vas je mučilo, a može vam se vratiti samopouzdanje i možete ostaviti jak utisak na druge.Ovo može biti pozitivno vreme za bitne dogovore, putovanja, lični i profesionalni život, kontakt sa autoritetima. Posebno dobro vreme za istraživanja, otkrivanje tajni,dublja povezivanja sa stvarima koja vas interesuju, važan glas ili novost.

Mesec u Škorpiji u opoziciji sa Uranom  u kasnim večernjim časovima mogu doneti nemir, stres, nervozu, nagle prekide, emotivnu isključivost, ali nagle kolektivne dogadjaje. Treba brojati do 100. Može doći do neočekivanih problema ili potpunog ličnog disbalansa. Treba se čuvati ljubomore, rivaliteta ili kontakta sa osobama koje vrše pritisak na vas! U porastu oluje, problemi sa strujom, nesreće, osetljivost kroz internet, hirovitost, mogući prekidi i svadje. U porastu nesporazumi.

Ceo dan nosi energiju veće potrage za balansom, ali podrškom drugih, koju ako ne budete imali, možete se osećati zbunjeno.Koristite danas sklonost dobroj komunikaciji.


Srecno - Astro Luna

уторак, 21. мај 2024.

Dnevna doza Lune -21.05.2024


 Kad god pomislite da nepravda vlada svetom, karma odradi sve bolove za vas i donese vam nekad sa zakašnjenjem pravu istinu i poravnjanje računa.


Mesec nešto malo više od ponoći u znaku Škorpije. Emocije dublje, strastvenije, skrivene, mračnije, mističnije, tajanstvenije, uz veću dozu jakih instikta. Najvažnija parola Meseca u Škorpiji je snalažljivost koju danas treba koristiti na max... Škorpionska energija pred Pun Mesec može da vas podseti na sve bolove i memoriju u vidu malih kutijica koje ste prošli i kojih se trebate osloboditi. Može da vam pokrene surovu realnost, predosećaj iznutra, ali i veći vid rivaliteta, ljubomore kojom Mesec može povući neke manipulativne stvari na koje možete reagovati i praktično ironično ili sa izvesnim sarkazmom...

Ambicije danas jake, a što osećate da su teže okolnosti, imaćete veću potrebu da se više borite. Samodisciplina i samokontrola jesu pod uticajem ovog meseca.Možete imati prilike da osećate da vam je potrebna sloboda ili svetlo iz prethodnog kriznog i osetljivog perioda.  Posebno pozitivan dan za samousavršavanje i suočavanje sa bolnim tačkama ili nekim delovima podsvesne prošlosti.


Danas je dobro: 

Da probate ili suočite sa nečim što vas je plašilo

Da probate nešto novo

Da pojačate i neki vid adrenalina

Da istražujete nove oblasti ili nešto što vas privlači

Da prikrijete ili otkrijete tajne

Da doživite novo emotivno iskustvo

Da vežbate svoje psihološke sposobnosti

Mesec danas neće primati baš najbolje aspekte i njegov kvadrat sa Rx Plutonom može da vas odveste u destrukciju, pritiske, strahove, fobije, posesivne epizode, sukobe. Zato je danas jako bitno da spontano idete i donosite odluke po osećaju, ali uz veću dozu discipline.

Opozicija Meseca i Merkura u popodnevnim časovima može nositi problem u komunikaciji i razumevanju, osetljivost kroz donošenje odluka, preveliku subjektivnost ili prolazne loše epizode na polju ljubavi/ okruženja. Dobro treba razmisliti o započinjanju nečeg novog, priprema može, ali bolje pod ovim aspektima sačekati mudro do narednih povoljnijih aspekata. Može dolaziti do nesuglasica na polju finansija, a popodnevni časovi mogu doneti veći napor za ispite, putovanja i koncentraciju.

Danas je dobro isprazniti negativne emocije, a ako osećate da vam se plače, plačite...U povećanju jaka fizička privlačnost, ali se najviše treba čuvati ljubomore ili posesivnih epizoda u odnosima.

Kada je Mesec u Škorpiji u osetljivosti su: bešika, polni organi, slepo crevo i kičma. 


Srećno - Astro Luna



понедељак, 20. мај 2024.

Dnevna doza Lune -20.05.2024.


 Vrlo zanimljiva nedelja je pred nama. Rodjendan Blizancima, a uz nju Blizanci dobijaju pojačanje Venere od 23.05. i Jupitera od 26.05. Pun Mesec u Strelcu idealan da izbacite loše navike i očistite svoju dušu inspiracijom, a pre toga imamo i odlične aspekte Sunca i Venere. Pun Mesec može uticati na pojavu klimatskih i prirodnih katastrofa, pojavu zemljotresa ili poplava gde posebno ugrožena područja mogu biti: Bosna i Hercegovina, Turska, Španija, posebno Italija, Belgija, Nemačka, južni deo Azije, Australije i Sad. Ipak imaćemo nedelju u kojoj nam se i može vratiti snaga, a u kojoj su izuzetno pojačane emocije, istina. 


Više o detaljnom nedeljnom pregledu aspekata i položaja planeta pisala sam na mom zvaničnom sajtu pa možete pročitati: Link: https://astroluna.rs/dnevna-doza-lune/nedeljni-astro-pregled-od-20-26-05-2024/


Ponedeljak je dan Meseca. Ako ste se pitali, zašto mnogim ljudima ponedeljak teže pada, razlog je što tog dana imamo emotivniju, zaštićeniju energiju koja se malo kosi sa obavezama i odgovornošću. Frizeri su pametni, koliko vodim ovaj dan uzimaju kao free. Danas nam je sličan dan, Mesec u praznom hodu, što znači da ne prima nijednu značajan aspekt sa nijednom planetom. Šta to znači? To je vreme odredjenog vakuma, kada se treba izolovati od važnih odluka, potpisivanja, susreta, popravki, mišljenja drugih,  pokretanja novih aktivnosti, poslovnih razgovora jer može dolaziti do odlaganja, zakašnjenja ili poteškoća. Mesec kroz ceo dan putuje znakom Vage.


Ono što danas može da nam pomogne je susret Sunca i Neptuna posle ponoći koji ipak može pokrenuti jake snove, intuiciju, predosećaj, kreativne talente, dobrotu, smirenje, potrebu za harmonijom i balansom, molitvu, vreme kada možemo sami pokrenuti ipak nešto dobro za sebe. Odlično vreme za modu, film, pozorište, ulepšavanje i da dan okrenete prema svojim potrebama i ljudima koje volite. 

Najzanimljivija promena ovog dana je da Sunce prelazi od 15:01 u znak Blizance, pa Blizancima možemo čestitati rodjendan. Ovo može biti vreme prepuno informacija, mentalnog pokreta, vedrine, razigranosti, interesovanja, učenja, radoznalosti.

Srecno - Astro Luna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski