субота, 8. јун 2024.

Dnevna doza Lune 8/9.06.2024.


 Subota, 8.06.2024.

Mesec bez važnijih aspekata( vreme koje može delovati usporenije, senzibilnije, sa potrebom da se bavimo sobom, ili da budemo okrenutiji domu). Mesec u znaku Raka može nas više danas podsetiti na prošlost ali doneti i kontakt sa osobama koje su mogle nečemu da nas nauče.

Kvadrat Venere iz znaka Blizanaca i Saturna iz znaka Riba može povećavati emotivno - finansijska ograničenja, kašnjenja, brige i pesimizam.Može dolaziti do problema sa prošlošću, ali izvesnih nezadovoljstava na polju ljubavi i partnerskih odnosa. Veoma nepovoljan dan za kupovine ili davanje pozajmica. Treba se polako usmeriti ka polju karijere, doma i sve raditi umerenije. U povećanju reumatski problemi, a emocije mogu loše uticati na ten i zdravlje. Možete se opteretiti oko stvari koje vas se direktno ne tiču. Potrebno je malo više smeha,fleksibilnosti, laganih tema, ali da budete lagani ceo dan. Probajte da probleme ostavite po strani i potpuno se opustite i dišete.



Nedelja, 9.06.2024.

Mars će od 6:06am ući u zemljani znak Bik, znak svog izgona u kome će ostati do kraja sledećeg meseca. Mars će usmeriti energiju na trošenje ka materijalnim vrednostima, zaradi, ali kolektivno može doneti poskupljenja i finansijske izazove.

11.06. Mars i R Pluton ćese sukobiti i mogu povećavati destrukciju, ljutnju, zlobu, kolektivne probleme.
21.06. Mars i Merkur u sekstilu mogu doneti dobar raspon izmedju mentalne i fizičke motivacije.
29.06. Venera i Mars u sekstilu mogu povećavati ljubavne odnose, strast, plodnost, jaku privlačnost
5.07. Mars i R Saturn mogu doneti produktivnost, usmeravanje energije na stare poslove, veću odgovornost, pa je dobro pokrenuti i teže poslove.
Najizazovniji aspekt Mars će imati 15.07. kada će se naći u konjukciji sa Uranom što može pokrenuti neočekivane neprijatne dogadjaje, napetost i veliki stres, nagle nezgode, napete situacije, probleme sa ekološkim pitanjima, pozare ili zemljotrese.

Mars će boraviti u znaku Bika do 20.07. kada prelazi u vazdušni znak Blizance.

Od 12:37 Sunce u znaku Blizanaca biće u kvadratu sa Saturnom iz znaka Riba i može pokrenuti lične krize, testove,pesimizam, depresiju, brigu ili iskušenja. Možda ćete se osećati opterećenije ili ograničeno da postignete ciljeve.Odredjeni pritisci mogu se osetiti na polju posla, škole ili u odnosu na druge. Ovaj aspekt savetuje da se držite svog plana i pokušate da idete prema planiranim obavezama. Ovog dana ne treba ništa odugovlačiti već preuzeti i obaveze kojima se ne radujete.

Mesec će ostati u znaku Raka i od ponoći do podneva ipak u pozitivnom aspektu sa planetom Saturn i Uran. Nedelja može biti odličan dan za porodične proslave, čišćenje doma, završetak nekih sitnijih poslova po kući, majstorske poslove, kupovinu/ prodaju nekretnina i sl.

Mesec u znaku Raka u večernjim časovima može pokrenuti ipak intimna druženja, dobro vreme za bioskop, pozoriste i vreme kada se treba okrenuti veselijim temama.



Mesec prelazi u znak Lav od 21:30 - više samopouzdanja, ambicija, ponosa, toplijih emocija, udvaranja

22:25: Mesec u znaku Lava u kvadratu sa Marsom nose jednu napetu energiju koja može pokrenuti sukobe, svadje, probleme sa zakonom, ucene, probleme sa novcem, emotivnu posesivnost pa sukobe zbog toga, pa se ovo vreme savetuje ka mudrijim odlukama! Ovo vreme može biti osetljivije za hronične bolesnike, posebno osobe sa srčanim smetnjama. 

Srećan vikend- Astro Luna

 

 

петак, 7. јун 2024.

Dnevna doza Lune - 7.06.2024.


 Petak, dan Venere. Mesec u znaku Blizanaca do 14:42 kada prelazi u svoj dom - znakom kojim vlada Mesec. Iako jutarnji časovi nose jednu energičniju dinamiku Meseca i Marsa iz znaka Ovna koji bi mogli pokrenuti borbenost i ubedljivost, uticaj Meseca i Neptuna, posebno kvadrata Venere i Saturna može doneti osećanje neke praznine, umora, lenjosti, apatije, naglih promena raspoloženja, neke tuge ili nemira bez razloga ili osećanja nekog manjka optimizma. 

Posebno vreme do 15h traži da pokušate da se malo okrenete okruženju, izadjete iz kuće, ali ako imate bitnije odluke ili poslove, preporuka je dobre koncentracije i posebne smirenosti u saobraćaju.

Prelazak Meseca u znak Rak od 14:42 može pokrenuti više sentimentalnosti, okrenutosti prošlosti, maloj noastalgiji, ali da neke i negativne emocije izlaze napolje. Emocije mogu biti povezane sa stomakom.

Uticaj Meseca u Raku može doneti potrebu za domom, povučenošću ili povlačenjem, ali je preporuka univerzuma otvoriti svoje emocije. Imamo i ciklus uticaja Meseca koji nasmože učiniti malo ranjivijim, zaštitnički nastrojenim prema drugima ili brižniji. Ipak ovaj uticaj može doneti da unosimo više ljubaznosti, ljubavi, da se okrenemo životinjama ili dragim ljudima koje duog nismo čuli ili videli.

Danas bi bilo dobro negde slušati srce i svoje instikte. Pokušati malo bolje organizovati svoje dnevne aktivnosti. Uraditi nešto korisno za sebe i svoje zdravlje. Pokrenuti neku akciju, posebno ako ste se poslednjih dana osećali malo lošije. Vodjenje dnevnika, umerene aktivnosti, posebno češći kontakt sa vodom može umiriti emocije. Može biti okrenutosti ka roditeljima, posebno majci. Na energiju možete pozitivno uticati čišćenje doma ili promena rasporeda u stanu.


Srecno - Astro Luna




четвртак, 6. јун 2024.

Dnevna doza Lune - 6.06.2024.-Mlad Mesec u znaku Blizanaca


 Mlad Mesec je uvek ciklus obnove emocija i svakog meseca postavke naše duše i iskustva na nov početak....


6.06. bitan dan za ovaj mesec je Mlad Mesec od 14:39 je na snazi pa ćemo imati naredne dve nedelje koje mogu otvoriti nove mogućnosti,ideje, planove. Ovaj Mlad Mesec je u većem obimu značajan i zbog snažne konjukcije Meseca, Venere i Sunca na 16 stepenu koja govori o važnoj kolektivnoj prekretnici da ciklus ratova ili skrivenih manipulacija se smiri. Ljubav može biti u ovom ciklusu najače " oružje" protiv svega nakupjenog, negativnog i lošeg. Zato gajite ljubav i prenosite je, bez obzira na okolnosti.

Konjukcija Mladog Meseca sa Venerom na 16 stepenu može pojačavati zadovoljstvo, jake životne susrete i prekretnice ili neka olakšanja. Medjutim, s obzirom da nas preko vikenda očekuje kvadrat izmedju Venere i Saturna,znači da sve što očekujemo ili nam stoji tražiće i mnogo strpljenja i odbacivanja i stavljanja tačke na sve što nije valjalo u prethodnih godinu dana, dok na kolektivnom nivou mnogo strpljenja da bi se prethodni loši dogadjaji smirili.

Ipak ovaj junski Mlad Mesec može biti idealan za venčanja, proslave, završetak težih emotivnih odnosa, zabavljanje, ali pronalaženje srodne duše.

Ovaj ciklus može posebno biti značajan za Blizance, a može pogodovati Vodolijama i Vagama.  Može biti veoma značajan osoba koje imaju Mesec u Blizancima izmedju 11-22 stepena.U malom padu mogu biti promenjivi znaci Strelac i Devica, ali i Ribe koju mogu osećati izvesnu konfuziju i umor u ovom ciklusu, koju svakako slobodnom voljom mogu menjati.


Zanimljivo je da je Venera od avgusta 2023 izlazi kao jutarnja zvezda pre Sunca.Iako neće biti vidljiva u ovom ciklusu od 24.07. ove godine zalaziće kao večernja zvezda iza Sunca sve do 15.03.2025.. Pošto je Venera boginja ljubavi i zadovoljstva ona ovom promenom može naglasiti veći uticaj ljubavi i zadovoljstva posebno u teškim okolnostima ili uticati na izvesna ratna primirja.

Iz tog razloga ovaj Mlad mesec može imati i neki vid kolektivne prekretnice. Ovaj Mlad Mesec će se dešavati na dosta bitnoj zvezdi Rigel koja se nalazi na 17 stepenu znaka Blizanaca. Zvezda Rigel utiče na miroljubivu energiju, podršku.

Ono što ćemo imati u vreme ovog Mladog Meseca  od 19:15 je kvadrat Meseca i Saturna. Koliko god da je ova faza zaljubljiva, nosi mnogo planova,smeha, opuštenosti, za sve što želite tražice vreme, strpljenje, umerenost,i da uložite dosta energije. 

Sam dan može nositi odlično vreme za novac, poklone,putovanja,upoznavanja,medjutim večernji časovi mogu nositi i izvesna ograničenja u komunikaciji, učenju,dogovorima ili zabrinutost, strahove da rešite problem koji stoji duže vremena. Može biti suočavanja i razdora izmedju onoga što smatrate da je ljudski i onog što osećate. Onima koji žele da stave tačku na duže odnose, može biti veoma teško, jer bilo koja opcija neće nositi lakoću. Pokušajte danas da dišete punim    plućima. Da malo brige ostavite u neku kutiju sa strane. Jer Venera i počinje ciklus šanse za nov početak i da umesto trošenja energije na ono što ste zaključili/ osećali, treba živeti spontano i sa novom energijom.

Srecnoo - Astro Luna





среда, 5. јун 2024.

Dnevna doza Lune -5.06.2024.


 Ako već planirate, čuvajte te planove u sebi. Univerzum zna da se nasmeje i da sve preokrene u zadnjem trenu...


Mesec na poslednjim stepenima znaka Bika do 10:37am. Njegova konjukcija sa Uranom u 1 sat posle ponoći može pokrenuti nesanice pred ovaj mlad mesec zbog pojačanih nemira usled previše interesovanja i obaveza. Moguć stres, prolazna ljutnja, čudni i neobični snovi, potreba da se o ljubavi piše/ crta ili čuju neke konkretnije reči.

Mesec u znaku Bika u sekstilu sa Neptunom može doneti relativno miran početak dana. Nije loše malko poslušati svoje srce, pokrenuti neke buduće snove, a pak ako se i osećate loše, negde razmišljati/ gledati veselije teme. 

Mesec prelazi u znak Blizance od 10:37am. Uz Merkur, Veneru i Sunce imamo prilično vesele goste na nebu, uz bezbroj dešavanja, mnogo priče, potrebe za velikom podrškom sa dragim ljudima, a reči će biti kao lek. Biće dovoljno da vam neko nešto odobri ili vam da mišljenje o nečem i možete se bolje osećati. Dan može biti veoma povoljan za eskurzije, mature, ispite kraća putovanja, izlete, ali dosta dosta komunikacije. I danas planovi mogu da se pomeraju.


Popodnevni časovi plodni i produktivni. Trigon Meseca sa R Plutonom može da vas mentalno osnaži, pokrene, da neku motivaciju u pokretu. Danas ćemo više nego obično koristiti telefon, internet, a većinu poslova završavati u taksiju/ autu ili autobusu. Dan je odličan za pisanje, selidbe, završetak možda i težih poslova, a posebno dobar za emotivna upoznavanja, dogovore ili neke razgovore koji su odavali utisak velikih nesporazuma. Možete se osnažiti i biti hrabriji.

Konjukcija Meseca i Jupitera od 14:51 može biti pozitivna, ponovo kroz reči, podršku danam krene neki optimizam i osećanje sreće. Kada je Mesec u Blizancima naša interesovanja mogu biti promenjivija ili možemo izgubiti vreme i na nepotrebne razgovore, ali i promene raspoloženja dolaze zapravo od odnosa sa drugima, okruženjem, rodjacima.Ipak, ovaj aspekt može doneti sreću preko obrazovanja, inostranstva, komšija, bliskigh rodjaka, medija, učenja, ranih vrsta hobija, ili može nositi neke dobre vesti i javljanje baš od osoba koje su vam važne.

Konjukcija Meseca i Merkura od 18:47 posebno donosi mentalni pokret i odlično vreme za prevodjenje, razgovore, potpisivanja, druženja, decu, posredovanja, a ako planirate u ovo vreme i sitnije kupovine može biti o.k. Posebno dobar dan za trgovinu, popravke automobila, uredjaja. Nešto osetljiviji za posete stomatologu, a dok je Mesec u Blizancima neće baš biti prijatno osobama koje imaju probleme sa alergijama ili trenutno prolaze kroz prehlade disajnih organa. 

Današnji dan može biti posebno srećan za grupne aktivnosti, ortačke poslove, pokretanje ili registracije firmi. Potreba za nečim novim može nas voditi u nov dom. Poneki razgovor sa univerzumom neće škoditi....


Srećno - Astro Luna

уторак, 4. јун 2024.

Dnevna doza Lune -4.06.2024.


 U iščekivanju da se promeni vlast, kolektivna patnja,stanu ratovi i dodje neko bolje vreme,  stalno nešto čekamo i nečemu se nadamo. A zapravo za sreću je potrebno tako malo. Srce koje podseća na one male momente kada nas mali detalji i sitnice traže da ih primetimo. 

Utorak, Marsov dan. Mesec u Biku spreman na ušuškanost. A danas imamo tri srećna aspekta, a generalno gledajući ovaj mesec, današnji dan je po univerzumu prilično srećan dan. Danas nadjite vremena za sebe i drage ljude. Pročitajte ili kupite neku novu knjigu ili časopis koji će vam pomoći u nečemu što volite. Pročitajte današnji horoskop, zašto da ne..? Pozovite prijatelje i drage rodjake. Organizujte neki spontani party. Pronadjite novu letnju playlistu. Obojite dan u svoje boje....

Merkur je zaplovio u znak Blizance i u trigonu sa Rx Plutonom u znaku Vodolije može da pokrene neku autentičnost, promene i veću ubedljivost u komunikaciji, jaču unutrašnju snagu u učenju ili jaču mentalnu svest i posvest. Radoznalost koju nosi Merkur može da pokrene interesovanje za neka istraživanja, tabu teme ili nešto sl. Možete doći do istine ili nekih bitnih informacija. Drugi mogu da vam daju i motiv da se više borite.

Od nešto više od podneva Merkur i Jupiter će se susresti u konjukciji. Bez obzira što je Jupiter u izgonu može da pokrene želju da nešto naučimo, može da donese i zaštitu djacima/ studentima, može biti krakotrajnih putovanja, a Blizanci danas mogu da imaju pregršt ponuda, poruka i nekih dodatnih dešavanja. Ovo je jako dobro vreme za dodatne hobije ili neke dodatne aktivnosti, popravke auta, sredjivanje vozačke ili sredjivanje papirologije. Ukoliko očekujete vesti iz daleka, može nešto stići.Pripremite se i da neke  planove odložite ili svoj raspored promenite malo se priladjavajući i drugima. Možemo više vremena provoditi pored tv, telefona, odgovarajući na emailove. Možemo biti inspirativniji. Polje pisanja, pokretanja novih ideja, poslova mogu biti interesatni pod ovim aspektom.


Sunce i Venera  od 17:36 u konjukciji. Ovo je jako pozitivan aspekt da budemo svesniji sebe i svojih potencijala, a posebno povoljan za karijeru, ali za zaljubljivanje, izlaske, važne susrete ili upoznavanje bitnih osoba koje mogu ući u naš život. Pod ovim aspektom može biti mogućnosti za neki dodatni novac, olakšice ili završetak nekih finansijskih stvari. 

Mesec će danas primati stabilniji aspekt sa Saturnom pa će nas danas podsećati da u nekoj euforiji, ne smemo zaboraviti na odgovornost i bitne obaveze. Možemo prebroditi prethodne strahove ili brige dobrom pričom sa drugima, jer današnji dan može biti dobar za savetovanje, posredovanje i razgovore. Podrška može dolaziti od starijih ženskih osoba. 

Danas je preporuka umerenosti u hladnijim pićima ili hrani, jer grlo može biti osetljivije. Potreba za emotivnom harmonijom, razgovorima o poslu, ljubavi, druženjima sa prijateljima i opuštanjem biće važno.


Srećno - Astro Luna


понедељак, 3. јун 2024.

Dnevna doza Lune -3.06.2024.


 U nedelji koja je pred nama Merkur prelazi u svoj dom znak Blizance i uz Veneru i Sunce, a posebno Mladinu 6.06. dodaje začin ljubavnih reči, znanja, dosta komunikacije, pa će nam se telefoni ove nedelje usijati od poruka, novih interesovanja i fokusa na ono što trebalo da završimo. Vikend može biti otežaniji zbog kvadrata Sunca i Venere prema Saturna i tu se može uz jak uticaj Meseca u Raku osećati neka nostalgija, pesimizam, brige, praznina.Mars ulazi u znak Bik od 9.06.


Više o nedeljnom pregledu od 3-10.06. imate na mom zvaničnom sajtu: https://astroluna.rs/dnevna-doza-lune/nedeljni-astro-pregled-od-3-10-06-2024/


Nešto pre ponoći u Beogradu je bilo veliko nevreme, gde se baš Mesec u Ovnu približavao jakoj konjukciji sa Marsom pa je baš dobro protutnjalo. Ipak vreme od ponoći do 10h jeste malo nervozno, usporeno, sa nekim kašnjenjem, apatijom i naglim promenama raspoloženja. Neki skriveni bes može da se otvori pa da izbacite veliki teret.

Ipak egzaktni trigon Jupitera i R Plutona može uticati na neki vid zaštite i snage bez obzira na kolektivno vremenske oscilacije koje osećamo. 

Mesec prelazi u znak Bik oko 8h nudeći ipak energiju stabilnosti, poverenja, hedonizma, i ljubavi. a Venera je dispozitor ovog Meseca pa u znaku Blizanaca daje lepim rečima, osmehom neki smisao. Kada je Mesec u Biku, on se okreće udobnosti, luksuzu, potrebi za maženjem, dodirima, zagrljajima koji puno mogu značiti posle stresnih obaveza. Ljubav može pozitivno uticati na raspoloženje.

Ipak, kada je Mesec u Biku on može da pokrene da se okrenete dugotrajnijim ciljevima i da budete strpljiviji. 

Kada je tranzitni Mesec u Biku:

odlično vreme za kreativne poslove, posebno kuvanje
možemo biti u većoj zoni svoje udobnosti i teže menjati navike
dobro da se završi nešto zaostalo
odlično da sadite povrće i voće u vašoj bašti ili da koristite i neke aromatične začine
povoljno za ljubav, mesec u biku povećava plodnost pa je dobar i za materinstvo
posebno srećno vreme za ples, pilates, jogu, vodene sportove

Merkur u znaku Bika će imati sekstil sa Neptunom iz znaka Riba i može pokrenuti odličnu emociju, zapažanje, intuiciju. Ovaj aspekt s obzirom da je na snazi od 6h imaće i jaku duhovnu mentalnu moč, ali povećane snove. Možete biti skloni da lako razumete i povežete tudje misli.

Od 9:38am - ulazi u svoj dom - znak Blizanaca u kome će dobro osećati i pokrenuti bržu komunikaciju, radoznalost, vedrinu, detinjasto ponašanje i snalažljivost. Merkur će boraviti u znaku Blizanaca do 17.06. Može pokrenuti više korišćenja telefona, interneta, povećanu želju za edukacijom, kraćim putovanjima, pričom, decom.


Mesec u znaku Bika i R Plutonom iz znaka Vodolije od 17h biće u kvadratu i mogu povećavati destrukciju, pritiske na polju finansija, emocija, ljutnju,frustracije u partnerskom odnosu, ali osećanje da nešto morate, što ne želite.

Srećan početak nedelje - Astro Luna



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski