четвртак, 26. септембар 2024.

Dnevna doza Lune -26.09.2024.


 Kasandra stigla u Bgd. Situacija na Bliskom istoku zagrejana posebno pred Pomračenje Sunca kada Izraelce očekuje i veliki praznik proslave Nove Godine. Uragan Helena pocela da hara i Floridom. Kod nas depresivno uz poneku dozu svetlosti i nekog trkačkog ali krakotrajnog entuzijazma. Svet se već odavno menja.Osećanje opšteg raspada i opšteg straha. Svi čekamo da nešto stane, da se desi, tjs vrati na staro preko noći. Da je moja baka ziva dočekala bi danas jubilarni 100.Podsećanja, nostalgija, jesenje rasprodaje i skupoće, univerzum koji sve to posmatra...


Mesec će i danas biti na poslednjim stepenima znaka Raka. Njegov sekstil sa Rx Uranom mogao bi naglo pokrenuti dinamiku, neko budjenje, nove ideje, druženja ili bitna poznastva, rešavanja nekih prethodnih poslovnih dešavanja. Emocije intezivne. Trigon Meseca i Rx Neptuna posebno u večernjim časovima može pokrenuti zaljubljenost, romantičnost, telepatiju, kreativnost, duhovnost, saosećanje, predosećanja koja treba pratiti. 


Tranzitni Merkur u Devici u ranim satima nosiće i snažan trigon sa Rx Pluton u znaku Jarca što može uticati na bolju organizaciju, koncentraciju, prodornost i predanost, ali dublje razumevanje vaših problema. Možete biti u situaciji da želite da rešite nešto komplikovano. Možete pozitivno uticati na druge poslovno. Dobro za traženje usluga ili dobijanje informacija od vrednosti.

Od 10:10 Merkur prelazi u Venerin dom - znak Vage. Potreba za ulepšavanjem, mentalnim balansom, kompromisima, diplomatijom, estetikom biće u prvom planu sve do 13.10. Misli mogu biti usmerenije na ljubav, zadovoljstvo, a negde ova energija nosi i bežanje od svadja, agresivnosti i nalaženju miroljubivijih rešenja. Potreba za estetikom, lepim, posebno ulepšavanjem, ali formalnim biće u prvom planu.

Snazna konjukcija Merkura i Sunca poslednjeg dana ovog meseca može pozitivno uticati na vaše misli, odnose sa drugima, samopouzdanje, rečitost, smisao za pedagogiju, diplomatiju, društveni i profesionalni život.

Kvadrat tranzitnog Merkura i Marsa 6.10. može uticati na neočekivane napade, isterivanje nepravde, ljutnju koja stoji iz prošlosti, nestrpljenje i gubitak kontrole pa je jako bitno mudro razmisliti o svakoj odluci. Ovaj kvadrat posle Solarne Eklipse može povećavati i politička žarišta.

Trigon Merkura i Jupitera 8.10. može biti znak dobrih vesti, optimizma, odličan za učenje, edukacije, putovanja, kontakte sa strancima, kupovine, trgovinu ili investicije, dolazak do povoljnih mogućnosti.

Kvadrat tranzitnog Merkura u znaku Vage i R Plutona može uticati na neprijatne situacije, uvrede, pritiske, veliki bes i napetost, osvetoljubivost ili pokretanje mentalnih rana iz prošlosti.

Ipak, generalni uticaj Merkura je da će mu trebati podrška, jer može pokrenuti i malu nesigurnost u odlukama. Ovaj Merkur može doneti u narednom periodu veoma bitne kolektivne dogadjaje, dosta informacija, vesti, sudskih sporova i porodičnih procesa, ali i upoznavanja i misli koje će biti usmerene na ljubav.

Srecno do tekstova u Oktobru - Astro Luna



среда, 25. септембар 2024.

Dnevna doza Lune -25.09.2024.


 Mesec kroz ceo dan u svom domu -znaku Raka. Dom, ušuškanost, intezivne emocije, raspoloženje malo može da varira, a prisutna može biti danas i veća preosetljivost i ljutnja. Potreba za zaštitničkim odnosom, ali sigurnošću vrlo pojačana. Potreba za opuštenošću. Kreativne sposobnosti, saosećanje i intuicija trebaju danas da budu važne i kao vodič kroz današnji dan.

 U povećanju prehlade. Emocije mogu uticati na stomak, a današnji dan posebno savetuje o brizi o ishrani, jer može dolaziti do problema sa varenjem. Ljuta, previše začinjena hrana, ali obrok u ljutnji posebno može loše delovati na želudac. Lagani čajevi, mir u toku obroka i dobar san danas će posebno biti važni za imunitet, ali i kontakt sa vodom kao čistač svih stresova u toku dana. 


Opozicija tranzitnog Merkura u Devici sa R Neptunom u Ribama pojačava senzibilnost, laži, podvale, maglovitost i zaboravnost, ali mogućnost čak i nekih razočarenja. U povećanju umor, loša koncentracija, mada kreativnost. Trebalo bi poslušati sebe i izbegavati uticaj drugih, a posebno treba obratiti pažnju na koncentraciju u saobraćaju i učenju! Takodje, ako nešto potpisujete ili plaćate, obratite pažnju da ne dodje do neke greške! U emotivnom odnosima mogući nesporazumi, nejasnoća, tuga ili mentalno nerazumevanje. Izbegavate velike odluke ili dobro razmisliti pre važnih odluka! Ovaj aspekt može pokrenuti lagarije, ali psihološuku osetljivost kroz poslovni deo. Opreznost sa lekovima, ali i porocima! Ne raditi stvari na svoju ruku, već tražiti savet stručnih osoba!

Mesec u Raku od 14:40 u snažnoj konjukciji sa Marsom može pokrenuti ljutnju, preosetljivost, osećanje samoodbrane, vraćanje na stare rane ili prošlost, sukob sa autoritetima, ali i sklonost većoj nervozi i agresivnosti. Teško prihvatanje kritika, detinjasto ponašanje, neumerene reakcije. U povećanju nervoza kroz majstore, odnose sa majkom, pojačane probleme sa vodom ili štete.Na emotivnom nivou brze i kontradiktorne reakcije. Pokušati smiriti stvari i razmišljati pozitivno!

Trigon Meseca i Rx Saturna oko 20h smiruje malo emocije i donosi bolji fokus, odgovornost za preuzimanje više obaveza, ili bolji unutrašnji mir. Ceo dan traži prijateljski, miran način da se reše i zategnuti odnosi. Zagrljaji i poljubci mogu popraviti mnoge situacije.


Budite dobro - Astro Luna








уторак, 24. септембар 2024.

Dnevna doza Lune -24.09.2024.- Poslednja četvrtina Meseca


 Utorak dan Marsa u prvom delu današnjeg dana pojačava emotivnu komunikaciju, radoznalost, prilagodljivost, ali u prvom delu dana i neki vid apatičnosti pomešane sa nesporazuma. Mesec u znaku Blizanaca nešto pre ponoći biće u snažnoj konjukciji sa Jupiterom pa pozitivne misli, razgovori o stvarima koje vas muče, mogu naići na podršku i optimizam. Neka mentalna vera i enzuzijazam ipak se mogu osećati.

Jutarnji časovi mogu nositi i malo više nesporazuma, sukoba izmedju vremena, okruženja i ličnih ciljeva, pa može dolaziti i do nervoze ili ličnog nezadovoljstva. Meseca koji će se od 10:15am naći u kvadratu sa tranzitnim Merkurom može doneti i loše izražavanje, problem u komunikaciji sa drugima, lošu koncentraciju, ali i blokade i osećanje problema sa povezivanjem, učenjem. 

Od 14h Mesec će se naći u kvadratu sa R Neptunom i nositi izrazitu senzitivnost, preosetljivost, pojačavati strahove, ili osećanje povlačenjau svoj svet.Može biti pogrešnih procena, idealizacije, osećanja prolaznoh umora ili nedovoljne istrajnosti u obavljanju redovnih, posebno poslovnih aktivnosti. Prvi deo dana može doneti i uvredljivost, lak ulazak u konflikte, različita mišljenja,ali i sklonost emotivnim sumnjama i pesimizmu.




Mesec ulazi u svoj dom - znak Rak od 16:51. Potreba za nežnošću, domom, porodicom, ali vrlo osetljivim emocijama biće u prvom planu. Može postojati mnogo veća potreba za ljubavlju, romantikom, bliskošću. Dok je Mesec u Raku( do petka) preporučljiva su putovanja i kupovine na veliko. Mesec u Raku može doneti nagle promene raspoloženja od usporenosti i potištenosti do nagle sreće.

Mesec će se naći u praznom hodu do 20:10 što može biti i vreme razmišljanja o prošlosti, vraćanju na staro, ali energija će biti okrenutija kućnim poslovima, roditeljima, potreba doma i sl.

Trigon Meseca i tranzitne Venere koja je od juče prešla u znak Škorpije može pokrenuti jake emocije, odlično vreme za partnerske odnose, novac, porodične zabave, upoznavanja.

Trigon tranzitnog Merkura i Rx Urana pojačava genijalne ideje, slobodu u mislima, razmišljanjima, smelost, opuštenost, neočekivane vesti i dešavanja, dobre prilike kroz zaposlenje/ unapredjenje, jaku intuiciju, vizije, dosta okrenutosti internetu, društvenim mrežama, ali dobro vreme za kupovinu tehničkih aparata, kraćih putovanja.

Poslednja Četvrtina Meseca na 2 stepenu znaka Raka od 20:51 u kvadratu sa Suncem u znaku Vage, u kardinalnim znacima može uticati na mešavinu osetljivosti u partnerskim i porodičnim odnosima, pojačane suze, sentimentalnost, osećanje nepravde, problem sa balansom ili brigu oko roditelja.Ipak ova faza imaće i pozitivnu stranu da je odlična za upoznavanje novih prijatelja, porodične bitne dogadjaje, decu, novu ljubav, obnovu starih odnosa. Potreba za  bliskošću može biti izražajna. Biće malo izazov kako napraviti balans izmedju emocija i okruženja, ili kako prihvatiti realnost. Ova faza najavljuje i pripremu pred drugu Solarnu Prstenastu Eklipsu 2.10. i poruku da ono što je vezano za čiste emocije morabiti sjedinjeno.

Detaljan nedeljni pregled na : https://astroluna.rs/dnevna-doza-lune/nedeljni-astro-pregled-od-23-09-1-10-2024/

Srećno - Astro Luna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski