уторак, 8. август 2023.

Dnevna doza Lune - Avgust 8



 "Hoću da živim kao more, gledajući beskonačnost, odražavajući nebo..." Louise Choquet

Vraćanje u realnost i podsećanje uz Mars i Merkur u Devici da negde treba idealizam, maštanje, letnji odmor i gledanje najlepšeg zalaska sunca ostaviti po strani i da je vreme da se okrenem radu i praktičnim stvarima. Merkur je ušao već u svoju predretrogradnu fazu od 4.08. i pun sumnji i analiziranja opterećuje nas mnogim stvarima unapred. Ja svaki retrogradni Merkur osetim, i u preretrogradnoj fazi i u retrogradnoj. Nasmejala sam se kad sam shvatila da sam u jednom seocetu u Grčkoj kupila više maslinovog ulja nego što mi je potrebno i da nisam baš znala da trgujem ni malo, iako mi je prodavac poklonio sveže masline koje mirišu na sreću. I moj miš( imam ih tri) već mi pri svakom pisanju guta slova. O papirima i uredjajima da ne govorimo. Merkur je danas već na 12 stepenu znaka Device i pojačava unutrašnje i psihološke probleme. Danas mogu teško padati suočavanja, ali se mogu otkriti i neke tajne koje mogu zaboleti. On traži od nas čistu logiku, a mi nikad emotivniji....

Malo više pesimizma, sumnji u pozitivan ishod kao i predavanju. Ovo spremanje retrogradnosti Merkura negde pojačava i neku tugu, pad energije i opravdava to osećanje super olujama i naglim promenama temperature. Ali definitivno ima tu nečeg hroničnog što stoji dugo i upravo u ovom mesecu aktivira suočavanja sa onim čega se plašimo ili negde želimo da sakrijemo od drugih. Ako se tako osećate, preporuka univerzuma je da se okrenete zdravlju, svom telu, najviše poslu. Negde sad iako je leto u jeku, treba malo smiriti emocije jer retrogradna Venera se sprema za ponovni izazovni kvadrat sa Uranom pa prekidi, nervoza, emotivno bračni problemi, dramatika i pravljenje od miša slona je u punom jeku ove nedelje.

Šta imamo danas?

Mesec je u znaku Bika a od 12:30 po našem vremenu ulazi u Poslednju Četvrtinu fazu od Super Moon na 15 stepenu u kvadratu sa Suncem u znaku Lava. Ova faza donosi preterivanje, potrebu za senzacijom, pažnjom, hormonske i emotivne probleme, osetljivost kroz novac, ali sklonost većem luksuzu i željama. Zbog vladaoca retrogradne Venere koja će se naći u izazovnom aspektu sa Uranom moguce su afere, nagli novčani troškovi, tenzije i prekidi ljubavnih veza,ali neočekivani susreti sa bivšim ljubavima koji mogu doneti tremu i neki vid pritiska i euforije. Sunce je u kvadratu sa Jupiterom, pa se negde trošimo na sitnice, i možemo biti uznemireni što mnogi planovi ne idu kako želimo.U ovom periodu mnogo želimo dok univerzum traži da sve moramo da dokažemo, zagrejemo stolicu ili prosto odustanemo od toga što želimo, ako nemamo dovoljno strpljenja...

Ono što imamo danas pozitivno je da u vreme ove faze pred Mlad Mesec sledeće nedelje, Mesec od ranih jutarnjih časova gradi pozitivan aspekt sa Merkurom i Jupiterom. Danas je i praznik letnje Svete Petke i negde iako imamo turbuletnije nebo možemo osetiti zaštitu i blagostanje. Mogući dobici, dobre vesti iz inostranstva, pozitivno vreme za potpisivanja, poštu, bitne pozive i putovanja do 12h.Odlično vreme za učenje, ali i trudnoću.S obzirom da ove nedelje i Mars gradi odlične aspekte sa Merkurom, Jupiterom i Uranom definitivno može biti uz veliku posvećenost radu dobrih rezultata. Ali zapamtite koliko se trudite, toliko ćete dobiti. Vreme do podneva može biti o.k. za zdrastvene preglede, kupovine, trgovinu, planiranje odmora. Medjutim,novac se neće zadržavati dugo i treba ga kako ga dobijete, odmah okrenuti na nešto ekonomičnije.

S obzirom da će se Poslednja Četvrtina Meseca dešavati u fiksnim znacima, to mogu dosta da osete Bikovi, Lavovi, Vodolije i Škorpije. Ovo može biti veoma psihološki osetljiv period za Ribe, Blizance i Jarčeve koji za sada treba da čuvaju snagu i emocije. Dosta važan period može pokrenuti Ovnove, Device i Strelčeve na profesionalnom nivou. 15 stepen nosi simboliku znaka Blizanaca pa ova četvrtina neće pogodovati vozačima jer može dolaziti do povećanja kvarova, saobraćajnih nesreća i osetljivosti kroz ulice. Što se tiče super oluja, zemljotresa i drugih vremenskih i prirodnih nepogoda, tek očekujemo od kraja ove nedelje dosta veliki rast gde priroda može da se budi i iskušava nas. Škorpije posebno moraju paziti na komunikaciju jer mogu biti isprovocirane ili nešto shvatiti pogrešno i odreagovati impulsivno. Vodolijama je potrebna ljubav, a Lavovi trebaju paziti na zdravlje i okrenuti se potpuno novom načinu ishrane.Mesečevi čvorovi su u kvadratu sa retrogradnim Plutonom na 28 stepenu i nose karmičku sliku izazova, strahova i mentalnih blokada. Zato je ova nedelja posebno važna u sačuvanju mentalnog zdravlja, ali većoj brizi o sebi.


Ova faza donosi osetljivost kroz osobe koje imaju problema sa hormonima, genitalijama,ali porast stomačnih virusa i problema sa grlom jeste povećan do početka sledeće nedelje. Mesec u Biku pokreće hedonizam, uživanjem, prisutnost lenjosti.Ovo nije još uvek vreme za neke ozbiljne razgovore, već se treba okrenuti korisnim stvarima, čak ako ste napeti čišćenje doma, kuvanje ili neki domaći posao može pomoći. Intuicija može biti danas posebno pojačana i treba je slušati kada se radi o emotivnim odnosima. Vreme osetljivije porodične energije, gde može dolaziti do distance ili nerazumevanja.Neke rane baš u ovom periodu izlaze.Popodnevni časovi zbog trigona Meseca i Marsa mogu doneti naglu strast, susrete, ali motivaciju. Dobro vreme za poslovne preporuke ili dodatne poslove, posebno uslužne prirode.Poslednja Četvrtina Meseca neće pogodovati političkim dešavanjima i može doneti jak bunt, napetost, laž i mnogo više manipulacija. Ipak, može biti značajna za prijateljstvo i kontakte koji mogu biti od većeg značaja. Osećanje usamljenosti u povećanju od početka meseca i smanjuje se tokom kraja nedelje.

Srećno i samo mudro - Astro Luna

Današnji rodjendanci: 

Na današnji 8.08.1981. rodjen je nekadašnji teniski broj 1, švajcarski teniser Roger Federer u znaku Lava sa podznakom u umerenijem, praktičnijem, ali I pedatnom znaku Device.Mesec je smešten u znaku Škorpije koji Rogeru donosi mentalnu emotivnost, intuiciju.

8.08.1937. rodjen je sjajni američki glumac,trostruki dobitnik Zlatnog globusa, dvostruki Oskarovac –Dustin Hoffman u znaku Lava sa podznakom u zemljanom znaku Jarca I srećnim Jupiterom u jarcu na samom ascedentu koji mu donosi prorodnost, ranu odgovornost, ali I ambicioznost praćenu sjajnim položajem Saturna u znaku Ovna I Mesecom u znaku Device.Proslavio se krajem 60 I 70 filmovima “Kramer protiv Kramera, Diplomac, Ponoćni kauboj,Kišni čovek”.Dobra pozicija Marsa I Saturna ukazuje da publici uliva poverenje čak I kad snimi najobičniju komediju. Mars u strelcu kao vladaoc desetog polja ukazuje da je produhovljen, lak za saradnju, promišljen I izuzetno duhovno zanimljiv kao ličnost. Venera u raku ukazuje na sentimentalnost I emotivnost koju dobro kontroliše kroz uloge.Veoma je porodičan I pozitivan, energičan, ali pre svega analitičan, skroman, mudar I vredan I iz tog razloga traje kao glumac godinama.
8.08.1961. rodjen je Edge –član grupe U2 u znaku Lava sa Mesecom u Raku.
8.08.1981. rodjena je i američka glumica Meagan Good u znaku Lava sa Mesecom u Škorpiji.
8.08.1921. rodjena je američka glumica I plivačica, poznata po filmu “ Bal na vodi” u znaku Lava sa podznakom u Vagi I Mesecom u Vagi koji donosi prefinjenost I lepotu.
8.08.1949. osnovana je Kraljevina Butan, kontinentalna zemlja u južnom delu Azije.Rodjena u znaku Lava sa podznakom u Škorpiji i Mesecom u znaku Vodolije.
8.08.1373 osnovan je Bristol grad u Ujedinjenom Kraljestvu u Engleskoj, rodjen u znaku Lava sa podznakom u Blizancima I Mesecom u Ovnu.

Све реакције







Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski