уторак, 3. октобар 2023.

Dnevna doza Lune - Oktobar 3


Današnji 3 oktobar je pod uticajem Meseca u znaku Bika koji u toku noći nosi veoma snažan aspekt sa tranzitnim Merkurom i Plutonom blizu zvezda Plejada i donosi unutrašnju snagu misli, regeneraciju, produktivnost, pa ko je rane sate proveo pored knjige, radnog kompjutera mogao je biti i uspešan. 

Utorak je dan Marsa i uvek pojačava energiju, pa je pred nama dosta interesatna energija. Mesec od 7:04am prelazi u znak Blizance. Ovaj uticaj pokreće kosmičke poruke, puno ideja, različitih misli uz dispozitora Merkura u znaku Device koji će nas terati da uključimo hiljadu sitnica, papira, ceo dan telefoniramo i mnogo se krećemo.

Danas je odličan dan za planiranje raznih stvari koje su stajale, ali ipak nemojte preterivati do popodnevnih časova kada može da se oseća izuzetna iscrpljenost. Kada je Mesec u Blizancima možemo imati dvostruka iskustva, biti u pokretu i mentalno imati potrebu i za novim iskustvima. S obzirom da Mesec od 9h već dolazi u kvadrat sa Rx Saturnom može biti kašnjenja, nekih loših vesti, osećanja nekog umora ili osećanja nerazumevanja. Treba pripaziti i na medjuljudske odnose, a posebno odnose sa rodjacima u prvom delu dana. U porastu osetljivost vozača. Opozicija Merkur/ Rx Neptun može doneti uspavanost, greške, lošu koncentraciju, nervozu, pa treba pripaziti i danas. 


Ipak danas možemo uživati u jesenjem danu i mogu nam spontano padati razne nove ideje. Imaćemo potrebu da se malo mislima vratimo u prošlost kao lekciju za ono što ne želimo za sebe. Ceo dan donosi puno sms poruka, bavljenje papirologijom, popravkom automobila, kraćim putovanjima, povremenim greškama u slanju emailova ili u večernjim časovima i negde prolazne blokade. Danas pokušajte da dan započnete sa muzikom, vedrije, bez crnih tema. Emocije i razne vrste lepih poruka mogu se prenositi porukama, medjutim bićemo ipak malko oprezniji ili više okrenutiji obavezama. 

Današnji dan neće pogodovati astmatičarima ali i reumatskim bolesnicima. 

Ono što ovaj dan može popuniti jer svakako intezivan i veoma povoljan trigon izmedju tranzitnog Merkura u znaku Device sa retrogradnim Plutonom. Danas možemo das e zainteresujemo za neke dublje teme, ali ceo dan donosi i neku detinju radoznalost. Može vam prijati da se nekom otvorite i otkrijete nešto o sebi, pri čemu se možete osloboditi većeg tereta. Ambicije mogu biti povećane, kao i velika posvećenost poslu.Izuzetno povoljan aspekt ako želite da saznate istinu ili dodjete do nekih poverljivih informacija. Današnji dan je i jako dobar za psihologiju, astrologiju, politiku, javne nastupe vraćanje manjih dugovanja ili zdrastvene savete u vezi sa ishranom.

Na emotivnom nivou može vladati jaka telepatija i mentalna povezanost. Može dolaziti do problema sa autoritetima i teže prihvatanje saveta. Posebno dobar dan za pregovaranja, posredovanja, prodaju/ kupovinu nekretnina. Sve vrste alternativnih tehnika koje mogu uticati na mentalno oslobadjanje mogu biti važne. Naredni aspekt izmedju Merkura i Plutona imaćemo 4.06.2024.

Srećno - Astro Luna

Nacionalni praznik Nemačke i Republike Koreje.
Na današnji dan 1895 rodjen je ruski književnik Sergej Aleksandrovič Jesenjin u konjukciji Sunca i Marsa na 9 stepenu Vage, sa romantičnim ali i usamljenim Mesecom u Ribama. Književne krugove u Petrogradu Jesenjin je zainteresovao seoskim motivima u poeziji, koja je obilovala metaforama i poređenjima. Drugi ciklus njegovog poetskog stvaralaštva nastao je posle Oktobarske revolucije, koju je sa oduševljenjem prihvatio. Sovjetska i svetska omladina Jesenjina je obožavala i oponašala. Za sovjetsku politiku Jesenjin nije bio prihvatljiv zbog svog boemskog načina života i ponašanja. Prema zvaničnoj verziji, život je okončao samoubistvom 1925. godine.( Merkur u konjukciji sa Saturnom u Škorpiji u kvadratu sa dramatičnim Jupiterom u Lavu) Tek sredinom osamdesetih godina, u domovini je dobio izuzetan publicitet. U našoj zemlji spada u red najprevođenijih i najpopularnijih stranih pesnika. Najpoznatija Jesenjinova dela su: "Ana Snjegina", "'Crni čovek", "Ispovest mangupa", "Molitva za umrle", "Sovjetska Rusija"...
Na današnji 3.10.1969 rodjena je američka pevačica i tekstopisac, povremena glumica i modni dizajner, veoma ljupka Gwen Stefani u znaku Vage sa podznakom u seksipilnom znaku Škorpije i Neptunom kao planetom muzičke magije u trigonu sa Severnim čvorom( izuzetna muzikalnost i intuitivnost, mističnost) sa Mesecom u emotivnom znaku Raka.( u prilog sve govori njen hit“ Dont speak“). Stelijum planeta u Vagi( Merkur, Uran, Sunce i Jupiter) ukazuju da je Gwen prava Vaga kojoj je jako važna moda, druženje, da voli mondenska mesta i druženja sa poznatima, da ima izuzetno veliki broj prijatelja.
Na današnji 3.10.1981. rodjen je švedski fudbaler koji igra na poziciji napadača –Zlatan Ibrahimovic, u znaku Vage sa podznakom u dominatnom i kraljevskom znaku Lava sa Mesecom u Strelcu što donosi jedan sportski, ali optimističan duh.
3.10.1964. rodjen je engleski glumac, dobitnik Zlatnog Globusa sjajni –Clive Owen u šarmatnom znaku Vage sa Mesecom u Devici.
3.10.1973. rodjena je engleska glumica( „ Igra Prestola“) –prelepa Lena Headey u znaku Vage sa Mesecom u Jarcu.Iste godine i dana rodjena je kanadska glumica Neve Campbell poznatija iz horor serijala filmova „ Vrisak“ u znaku Vage sa Mesecom u Jarcu.
3.10.1962 rodjen je grčko –američki rok pevač Tommy Lee u znaku Vage sa podznakom u avanturističkm znaku Strelca sa Mesecom u Strelcu.
3.10.1949 rodjen je gitarista i pevač( „ Fleetwood Mac“) Lindsey Buckingham u znaku Vage sa podznakom u atraktivnom znaku Lava i Mesecu na poslednjem stepenu Vodolije.
3.10.1938. rodjen je rok muzičar Eddie Cochran u znaku Vage sa podznakom u Devici i Mesecu u Vodoliji.
3.10.1990. karta ujedinjenja Nemačke, po novoj karti rodjena u znaku Vage sa podznakom u Lavu i Mesecu u Ribama.






Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski