четвртак, 5. октобар 2023.

Dnevna doza Lune -Oktobar 5


 Merkur danas prelazi u vazdušni znak Vage. Diplomatija, miroljubivost, veća socijalizacija i druženja, mirnije misli, okrenutost lepim stvarima, izvinjenja i pomirenja, posebno veća okrenutost ljubavnim mislima i potreba za druženjem .Merkur će do 22.10 boraviti u znaku Vage.Kada Venera predje u Merkurov dom znak Device od 9.10. imaćemo i uzajamnu recepciju izmedju Venere i Merkura. Iako će Venera biti u padu, negde misli, lakša i toplija emotivna komunikacija, pozitivni timski poslovi, dobro sakrivanje slabosti preko osmeha, šarma može biti praćeno većim delom ovog meseca.

Uloga Merkura u Vagi biće vezana za pregovore, posredovanja, marketing i medije,  i generalno potreba za savršenim balansom izmedju karijere, ljubavi i braka. Medjutim, kada Venera predje u znak Device mnogo toga emocionalno može biti praćeno i tugom, skrivenim sumnjama ili osećanjem usamljenosti. Posebno treba obratiti pažnju na 20/21.10 jer će se tranzitni Merkur u Vagi naći u kvadratu sa Plutonom gde može doći do uvreda, nepravde, poniženja, neprijatnhi vesti ili nezgodnih situacija. Ipak, generalna slika neba je lakše misli, okrenutost harmoniji, ljubavi, druženju. 


Rani jutarnji časovi mogu doneti hronični umor, ali pojačane negativne snove ili prolaznu uznemirenost. Ipak kontakt Mesec/ Venera od 8:30 može biti dobra za zaradu, ulepšavanje, rešavanja dnevnih obaveza, druženja sa ženama ili da to vreme posvetite sebi. 

Mesec danas ima promenu i ulazak u znak kojim vlada, svoj dom od 14:33, ali će biti u praznom hodu pa mogu neke obaveze u to vreme ići sporije ili se može osećati prolazna apatičnost i preosetljivost. Kada je Mesec u Raku pojačava se jak senzibilitet naše suše, sentimentalnost, ljubav prema domu, porodici, prošlosti. U osetljivosti mogu biti stomak, koža, mokraćni kanali. Danas u toku popodneva može dolaziti do hirovitosti, nesporazuma, loše koncentracije, prolazne ljutnje, osetljivosti kroz rodjake ili okruženje ali i loše mentalne energije u odnosu na emocije. Kao da nećemo moći na pravilan način da kažemo šta osećamo ili nas drugi neće razumeti.

Popodnevni časovi mogu biti i nepovoljni za kupovine, rešavanje papirologije, sastanke i mogu doneti pad energije ili svadje sa bliskim članovima porodice. Popodnevni časovi posebno neće prijati meteropatama i senzibilnijim osobama jer mogu doneti pojačane migrene. Osetljivo vreme za estetske operacije, ali operacije u predelu genitalija, stomaka i dojki.

Sunce u izazovnom aspektu sa Kironom može nositi nagle promene raspoloženja, ali nesigurnost i otvaranje starih rana. Od 17h malo se emocije smiruju pa trigon sa Rx Saturnom može doneti mir, ali spor, i siguran poslovno lični napredak. Mir će biti veoma važan, ali da danas provedete vreme u svom domu, gde se možete osećati bolje. Kontakt sa vodom može čistiti emocije ili loše raspooženje, kao i dobar san. 

Srećno - Astro Luna

Na današnji 5.10.1975. rodjena je engleska glumica i Oskarovka –Kate Winslet u kombinaciji duple Vage i sa Mesecom u Vagi.Rodjena u vreme Mladoog Meseca kada su Sunce i Mesec udružile snage preko njenog prvog polja u popularnom i ženstvenom znaku Vage pod uticajem planete Venere koja se nasla na nultom stepenu Device ukazivali su na jednu krajnje šarmatnu, sramežljive engleske krvi, glumicu ozbiljnih potencijala.Pluton iz 12 ukazuje na izuzetnu snagu koju nalazi kada je sama, dok Merkur u vagi da je veoma komunikativna, sklona da sve pamti i da puno daje za druge, ali da je lično izuzetno samokritična i često na dijetama( opozicija sunca i jupitera ukazuje da su često i bračni problemi uticali na povećanje kilaže).Saturn na vrhu neba je znak da je dugo ali strpljivo čekala na Oskar i ozbiljne nagrade.Sada sve ide kako treba lagano, posebno što je pred njom važan, ali veoma srećan period u naredne dve godine.Mars u blizancima kao vladaoc posla ukazuje na izuzetnu elokvenciju ali transformaciju na filmu, ali da je veoma opuštena i duhovita na setovima.
5.10.1983. rodjena je Nicky Hilton –modni dizajner, model iz poznate porodice Hilton rodjena u znaku Vage sa Mesecom u Vagi iako nežna na prvi pogled, ima afinitete ka biznisu i lakom javnom položaju iako manje zastupljena u medijima od svoje sestre Paris.
5.10.1967. rodjen je australijski glumac i muzičar engleskog porekla Guy Pearce u znaku Vage sa podznakom u Vodoliji i Mesecom u Škorpiji.
5.10.1951. rodjen je irski muzičar, tekstopisac, politički aktivista, glumac i kompozitor –Bob Geldof u znaku Vage sa podznakom i Mesecom u Strelcu.
5.10.1947. rodjen je kompozitor i pevač australijske rok grupe Ac/Dc –Brian Johnson u znaku Vage sa Mesecom u Blizancima.
5.10.1143 po julijanskom kalendaru osnovan je Portugal u znaku Vage sa podznakom u Strelcu i dominatnim i energičnim Mesecom u Lavu.
5.10.1951. rodjena je američka glumica Karen Allen u znaku Vage sa podznakom i Mesecom u Strelcu.
5.10.1950. rodjen je američki glumac Jeff Conaway u znaku Vage sa podznakom u Škorpiji i Mesecu u znaku Raka.
5.10.1908 osnovana je Bugarska u znaku Vage sa podznakom u Strelcu i Mesecu u znaku Vodolije.
5.10.1857 osnovan je Orlando grad u saveznoj državi Florida u znaku Vage sa podznakom u Jarcu i Mesecu u znaku Bika.
Све реакције:




Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski