субота, 11. новембар 2023.

Dnevna doza Lune -11/12.11.2023.


 „Nema ničeg dragocenijeg od molitve u životu čovečjem. Ona i nemoguće čini mogućim, teško čini lakim, neugodno pretvara u ugodno.“

Patrijarh Pavle

Molitva, mir, strpljenje je ovih dana potreban kao voda.Podrška, lepa reč, osećanje da kroz mudrost i širinu naše duše možemo saznati nešto novo.

Energija nikad intezivnija, turbuletna, sa povremenim uznemirenjem i stanjem šoka. Tranzitni Mars iz znaka Škorpije danas će napraviti veoma izazovnu opoziciju sa retrogradnim Uranom iz znaka Bika - veoma provokativan aspekt koji može uticati na nagla ubistva, nezgodne situacije, bombardovanja, pretnje,  ili uznemirenost zbog ponavljanja grešaka iz prošlosti ili kontakta sa osobama iz prošlosti.Veliki bes, ljutnja koja može preći u veće razmere. U porastu razorni zemljotresi ili loše vremenske prilike. Ratni uslovi izuzetno problematični. Veoma osetljivo pitanje kroz područje Turske, juga Španije, Kipra, Kosova. Na individualnom nivou puno neprijatelja, pakosti, ali i teškog prihvatanja poraza. Moguće fizičke povrede ili životna opasnost. Sve mora biti strpljivo, oprezno, polako. Čuvati se ljubomore i rizika. Čuvati energiju. Veoma osetljivo vreme za avione ili rizične operacije!

Posebno obratite pažnju na kupovine i kontakte preko interneta!

Ovaj aspekt može doneti da budete na meti provokacija, ali s obzirom da Mars dolazi iz Škorpije da postojani pojačana seksualna energija i nekakav gubitak kontrole emocija. Zato ovog vikenda treba disati, pokušati se smiriti ako osetite uznemirenje ili nemir. U povećanju pedofilija, kidnapovanja, seksualno nasilje i trgovina ljudima. Na kolektivnom nivou neprijatna iznenadjenja, ali neće biti neobični i neko stanje šoka( tamo gde najmanje očekujete da se desi neprijatnost). Veoma je važno da smirite reakcije, dobro razmislite, ne donosite ishitrene reakcije i odluke. Mars vlada i našoj energijom, pa Uran svakako vrši jači stres na polju posla, odnosa sa okruženjem ili obavezama koje imamo. Hrabrost i rizik je odlika ovog aspekta, ali zbog opozicije preporuka je mirnijih odluka, brojanja do 100 i postavljanja balansa u sebi.

Mesec u znaku Vage u prvom delu dana u kvadratu sa Plutonom može doneti osećanje neke nesigurnosti, pritisaka, ali i destrukcije i ljutnje. Može biti uvredljivosti i povredjivanja, osećanja ranjivosti. Često aspekt Mesec/ Pluton deluje kao da vas neko " pregazi" ili zakači oštrim predmetom. Neke negativne sumnje i osećanje griže savesti, nepotrebne samokritike trebalo bi izbegavati!

Mesec menja znak i ulazi u znak Škorpije od 19:40. Uz Mars i Sunce Mesec će sa početka nedelje spremiti na Mlad Mesec. Naša duša može imati ovog vikenda osećanje da prolazi kroz neku duboku transformaciju i promenu koju moramo rešiti sami sa sobom, da bi negde našli ponovo balans. Intuicija nikad snažnija. Osećanja izuzetno duboka i povezana sa jakom fizičkom privlačnošću, ali jakim instiktima. Biće nam teško izboriti se sa slabim tačkama, ali možemo dobiti snagu da umirimo upravo te slabe tačke nekom nadolazećom posebnom energijom. 

Od 20:45 Mesec će se naći u trigonu sa Saturnom i negde dati notu neke romantičnosti, smirenije energije u odnosu na čak prethodna tri dana, nekog mira u sebi koji možete provesti u regeneraciji i odmoru. Kontakt sa vodom, stari filmovi, kontakti sa dragim osobama ili voljenom osobom mogu prijati. 



Nedelja 12.11 je pod uticajem Meseca i Jupitera u retrogradnosti, pa možemo da sebi damo i dan da se potpuno opustimo od pravila, gledanja na sat, dijeta, discipline u svakodnevnici i da se potpuno opustimo i uživamo. Opozicija sa R Jupiterom može imati elemente nekih nezadovoljstava na emotivnom nivou ili preterivanja na polju ishrane, medjutim savet univerzuma je pratite sebe i dajte sebi potpuni užitak.

Ovaj vikend može doneti povećanje osetljivosti mokraćnih kanala, kože, genitalija ali emotivne izazove. U porastu infarkti i moždani udari!

Biće jako puno oscilacija od potpunog mira, do naglog adrenalina. U povećanju tuče, eksplozije i neumerenosti, kao i poročnost. Ipak, za one koji rade na sebi, ovaj vikend može doneti dobre rezultate i potpuni užitak... Srećno

Na današnji 11.11.1821. rodjen je jedan od najpoznatijih pisaca svih vremena, ruski književnik Fjodor Dostojevski u znaku Škorpije sa podznakom u Strelcu sa Mesecom u Blizancima.
Na današnji 11.11.1974. rodjen je američki glumac i Oskarovac, miljenik publike šarmatni Leonardo di Caprio u znaku Škorpije sa podznakom u Vagi i Mesecu u znaku Vage.O Leonardu se mnogo toga već zna, ušao je kao dete na filmsko platno.Izuzetno dugo je čekao Oskara( pozicija i Saturna u raku u 10 polju označava da će neke profesionalne želje upravo ostvariti u ovim godinama).Junak filmova“ Titanik, Veliki Getsbi, Vuk sa Volstrita“ i mnogih velikih ostvarenja je veoma energičan, otvoren za sve, veoma harizmatičan, ali i neko ko uživa u filmu, kao i neko ko ima stalnu viziju šta bi želeo da snimi.Veliki je humanitarac.Iako emotivno luta, svakako u narednom periodu mogao bi da upozna i svoju buduću suprugu koja lako može biti strankinja.Venera u škorpiji mu često zadaje emotivne brige, ali i povećava želju za komplikovanim odnosima, a vladaoc Uran povećava ekcentričnost, ali potrebu za slobodom.Medjutim, ima sve predispozicije i da na tom nivou nadje balans..Izuzetno je pronicljiv, prodoran, sklon da lako dolazi do istine i da ima ozbiljnu transformaciju.U dubini duše teži za jednostavnim stvarima i ne udalja se od tradicionalnih vrednosti.Ipak, teži da ima modernu zajednicu i slobodu govora i emocija na svakom koraku.Odlično govori i druge jezike i obožava muziku, životinje i ima dosta hobija.
11.11.1962. rodjena je jedna od najpoznatijih američkih glumica –Demi Moore, ova fatalna crnka rodjena je u vreme Punog Meseca,znaku Škorpije sa podznakom u emotivnom, ali tajanstvenom znaku Riba i Mesecu u plodnom znaku Bika koji joj je i doneo veliku porodicu.Iako u trenutnom profesionalnom lošem periodu, Demi će pomalo snimati i pokušati naći balans koji je izgubila od 2015.Demi je pretrpela velike gubitke i na profesionalnom, ali i emotivnom nivou, često mnogo troši energije na decu i oseća se trenutno i finansijski napeta.Period od proleća 2018 donosi joj neki lagani povratak i mogućnost da povrati samopouzdanje koje je dosta koštalo posle braka sa Ešton Kučerom.Iako veoma intuitivna, ali jednako hrabra zbog Marsa u lavu, Demi pati od depresije i prevelike hiperaktivnosti, ona je veoma snažna, ali i emotivna osoba.Trenutno radi na velikoj regeneraciji i povratku, ali je i pod ogromnim iskusenjima.
11.11.1975. Angola je stekla nezavisnost kao Kraljevina Angola, rodjena u znaku Škorpije sa podznakom u Lavu i Mesecom u Vodoliji.
11.11.1958. rodjena je jedna od najpoznatijih španskih pop pevačica sjajna Luz Casal u znaku Škorpije sa Mesecom u Škorpiji.
11.11.1964. rodjena je i američka glumica Calista Flockhart supruga glumca Harisona Forda, dobitnioca „ Zlatnog globusa“ za ulogu „ AliMekbil“, rodjena u znaku Škorpije sa podznakom u Strelcu sa Mesecom u Vodoliji.
11.11.1960. rodjen je i sjajni američki glumac –Stanley Tucci u znaku Škorpije sa Mesecom u Lavu.
11.11.1979. rodjen je srpski glumac Radivoje Bukvić koji dosta snima i u inostranstvu, rodjen u znaku Škorpije sa Mesecom u Lavu.
11.11.1985. rodjen je srpski model –Nina Seničar u znaku Škorpije sa Mesecom u Škorpiji.
Све реак

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski