уторак, 10. октобар 2023.

Dnevna doza Lune -Oktobar 10


 Jesen uveliko teče a sa njom i turbuletni aspekti. Rat je negde počeo gde godinama stradaju nevini i gde politika uništava sve pred sobom. Venera iako u padu od juče u znaku Device. Negde će nas ona podsetiti u periodu nešto manje od mesec dana, da trebamo biti najvažniji sebi i svom zdravlju, da je vreme da odvojimo vreme za one male sitne stvari koje nam puno znače, da šetamo, osluškujemo, osećamo i logički negde donosimo odluke, da analiziramo, ali ne preterujemo, da se okrenemo svemu onom što je negde propušteno u prethodnih mesecima. 

Juče sam u prodavnici čula rečenicu koju čujem nešto jako često u poslednje vreme" Pa danas je sve normalno, svet je pukao".  Mozda, ali definitivno to traje dugo. Negde smo umorni od loših vesti, loših aspekata, sve nam postaje normalno, što nikad i nije bilo normalno. Ali kroz duboka razmišljanja baš od subote, mislim da loši dogadjaji mogu doneti i novi start ili promenu koja može do kraja proleća sledeće godine doneti vrlo iznenadjujuće dogadjaje. 

Ova Venera uvek i upije te male detalje iz svakodnevnice, kada mi taksista priča da je bio poznat veterinar, imao obrazovanje, poznate klijente ali sada radi posao koji bas voli, ili kada vidite strance koji su zavoleli našu zemlju da govore odlično naš jezik. 




" Pet minuta rada na nekom zadatku dovoljno je da ga pojednostavnimo i da poteče bujica ideja i planova. Tada sami sebe motivišemo, što je ključno jer motivacija prati akciju a ne obrnuto."
Grejem Alkot
O detaljnijem astro izveštaju o aspektima za ovu nedelju imate na mom zvaničnom sajtu: https://astroluna.rs/dnevna-doza-lune/nedeljni-astro-pregled-od-9-15-10-2023/

Šta imamo danas?

Mars i južni čvor i dalje u snažnoj konjukciji mogu doneti ratne vesti i povećanje gubitaka uz jak kvadrat R Plutona u pozadini. Sunce iz znaka Vage u opoziciji sa Kironom pojačava naše podsvesne, slabe tačke i rivalitet, osetljivost na javne kritike, ali donosi i odredjene manje izazove na polju poslovnih odnosa, ali ljubavi. Nebo nas danas može malo i iskušavati da nešto menjamo, od sitnijih ka krupnijim stvarima.

Iako danas možemo osetiti i neku globalnu tugu i zbog aspekta tranzitne Venere i R Saturna ovaj aspekt negde nosi ograničenje da maštamo, volimo ili se opustimo u svojim odnosima. Saturn je planeta koja hladi, udaljava, donosi brigu, donosi osećanje da ne volimo sebe dovoljno ili da možemo biti i previše samokritični prema sebi. Danas je jako važna konekcija sa samim sobom, ali neka viša svest o duhovnim i estetskim kriterijumima. Ne možete se svakom dopasti, i to je normalno, ali ne dozvolite da sebe opteretite nepotrebnim samoispitivanjima i sumnjama ako nemate probleme. Dozvolite da vas ljubav vodi...



Danas bi bilo preventivno važno ne ulaziti u veće kupovine, pozajmice i bilo bi fino vratiti dugovanja. Dan može doneti i pokretanje nečeg što vas je plašilo, može biti lekarski pregled, neki vid odgovornosti koja vas iznutra plaši. Saturn može da vas odvede u situaciju u kojoj ste bili povredjeni ili nešto naučili, ali odvojite danas prošlost od sadašnjosti. Možete osećati ili neki pritisak od bliskih osoba ili da nešto morate i da se od toga protivite ili bunite. Mogu biti prirodni autoriteti, voljene osobe ili prijatelji.To može izazivati odustajanja, ali nemojte to raditi, stanite, popričajte sa sobom i poslušajte malo svoj stomak.

Vreme do 14 dosta aktivno i zbog prelaska Meseca preko poslednjeg stepena znaka Lava i blizine zvezde Regulus. Na kolektivnom nivou možemo gledati nastavak nesreće drugih. Ako pored sebe imate nekog ko se bori za život, pružite mu podršku i ne plašite se. Sumnje danas i nekakvi nepotrebni strahovi mogu pokvariti odnose. 



Vreme od 14:08-16:50 donosi prelazak Meseca u znak Device. Danas inače možemo imati oscilacije koje mogu voditi i manjim kašnjenjima u planovima, ali i raskoraka izmedju onog što smatramo ispravnim i onog što osećamo. Tu može biti nekog razdora. Kada je Mesec u devici smiruju se senzacije, ali može dolaziti do povećanja melanholičnosti, stomačnih problema, prevelike potrebe za perfekcionizmom, ali i nezadovoljstvom ili povlačenjem i zbog opozicije sa R Saturnom( i Venera i Mesec mogu biti ugroženi od planete Saturn što svakako donosi dan nekakvih odlaganja, neprihvatanja, ograničenja ili većeg napora u ono što vam je važno). Problemi sa avio saobraćajem mogu u toku dana, ali i odredjene manje osetljivosti kroz pravne procese ili sudjenja, kao i poslovne sastanke.

Konjukcija Meseca i tranzitne Venere od 16:50 može doneti veće zadovoljstvo, pozitivno vreme za novac, lepotu ili ulepšavanje, rad koji vam više prija, pomoć žena, dobro za trgovinu i uslužne delatnosti, hobije ili neke dogovore koji mogu biti korisni. Večernji časovi savetuju da pripazite na saobraćaj, više parking ili kazne.

Srećno - Astro Luna

Današnji rodjendanci:

Na današnji 10.Oktobar 1813 rodjen je Djuzepe Verdi-kompozitor zrelog italijanskog belkanta.Verdi je debitao kao operski kompozitor a napisao je i dva sakralna karaktera( „ Requem“).Umro je u Milanu 1901.Rodjen u znaku Vage sa simpatičnim, ali veoma talentovanim dvojnim znakom Blizanaca i Mesecom u Ovnu.
Na današnji 10.10.1963. rodjen je srpski glumac, reditelj i producent –Dragan Bjelogrlić, u znaku Vage sa senzibilnim Mesecom u Raku.Dragan ima i sarmatnu Veneru u Vagi pa je veliki dzentlmen i veoma šarmantan..Dragan je izuzetno analitičan, ali pripada i generaciji koja je originalna i buntovna na neki svoj način.Veoma mu je važna porodica, poreklo, izuzetno je hrabar i uporan kad nešto želi.Mars u konjukciji sa Neptunom u škorpiji nosi mu jednu jaku umetničku viziju koju će kompletno odsanjati, ali sklonost pomalo nezgodnom temperamentu. Danas puni 60 godina.
10.10.1985. rodjena je Marina Lambrini Diamandis, velška kantautorka i tekstopisac, grčkog porekla u znaku Vage sa Mesecom u u dominatnom vatrenom znaku Lava.
10.10.1973. rodjen je američki glumac-Mario Lopez u znaku Vage sa podznakom u vodenom znaku Riba i Mesecu u znaku Ovna.
10.10.1954 rodjen je rok muzičar, glumac, tekstopisac(Van Halen) –David Lee Roth u znaku Vage sa Mesecom u Ribama.Njegov hit „ Jump“ iz 1984 uvek pokreće jednu pozitivnu energiju.
10.10.1979. rodjena je američka ritam i bluz pevačica –Maja( „ Lady Marmalade“) u znaku Vage koji ističe njenu lepotu i otmenost sa podznakom u Vagi i Mesecu u simpatičnom znaku Blizanaca.
Све реакц



Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski