четвртак, 12. октобар 2023.

Dnevna doza Lune - Oktobar 12


 Mars u ranim jutarnjim časovima prelazi u vodeni, ženski, fatalan znak Škorpije dajući veliku strast, ali podjednaku borbu, harizmu i privlačnost u stvarima koje su vam bitne, pre svega emocijama, dok na kolektivnom nivou pokreće samo niz nasilja, koje mogu imati najveći  neočekivan nivo od sredine sledećeg meseca. Ovo je prva škorpionska planeta koja će zakoračiti ovog meseca, koja je u svom pravom izdanju, medjutim može pokretati ljutnju, još veće nasilje, destrukciju i gubitke. Mars ima poruku: Ili sve ili ništa. Pokreće inat, jaku želju i borbu do smrti. Ovo može biti veoma interesatno vreme za ljubav koja mora imati veći potencijal privlačnosti uz neki vid skrivene komplikacije ili tajne. 

Mars je simbol rata i ratovanja. Mars je simbol tihe osvete i dokazivanja. On je vezan za žestinu i destrukciju. Što su teži uslovi - Mars  u Škorpiji ide ka sve većoj opasnosti i izazovu.On je neustrašiv i prkosi životnim opasnostima.Puno rizika, ratovanja, gubitaka, dok na emocionalnom nivou budjenja seksualnosti i pojačane želje. Pred nama je jača energija na ličnom nivou i veliko budjenje kod Škorpija, medjutim i vreme izuzetnog pojačanja problema na Bliskom istoku, Kosovu, većem delu Nemačke, ali i većem delu Afrike i južne Amerike. Njegov tranzitni uticaj biće veoma jak do 24.11 ove godine. Posebno provokativni aspekti mogu pokrenuti neočekivane eksplozije i provokacije od 11-13.11., ali veliku napetost i teškoće jer će Mars imati opoziciju sa demonskom zvezdom Algol izmedju 18-20.11. Tu može biti posebno proširenja ratovanja i uticaja velikih prekretnica na polju Alžira, Irana, posebno Libana i Palestine. Kraj oktobra zbog opozicije Marsa i R Jupitera povećavaće nemoral, nezakonitosti, poskupljenja i lažna obećanja. Karmička slika pravedne borbe za više ciljeve videće se od 13.10.

Šta imamo danas od Mesečevih aspekata: 

Mesec plovi kroz znak Device. Red, rad, disciplina, puno detalja, samozaposlenost, briga o zdravlju, usmerenost na sitnice. Perfekcionizam, ali želja za manjim promenama može biti spontano pojačana i neočekivanim pozivima, posetama ili idejama od 11h. Period do 17h može nositi lične promene, emotivne pozitivne izazove, ali mogućnost da vi slobodnom voljom i samoinicijativno pokrenete nešto dobro za sebe. Ovaj period je povoljan za nabavku, sitnije kupovine, krakotrajna putovanja ili poslovne dogovore. 

Vreme od 17:40-22h može biti praćeno hroničnim umorom, konfuzijom, ponekim razočarenjem, pa se u ovom periodu odmarajte ili fokusirajte uz bolju koncentraciju na nešto bitno. To može biti period pasivnije, lenje energije, maštanja, neobjektivnih želja i iluzija, lagarija. Ipak ne tako loš period da pokrenete fizičke aktivnosti ili hobije. Obratite pažnju kome se poveravate, a mogućnost sumnji mogu kvariti emotivne odnose. 

Večernji časovi nose snažniju volju i zadovoljstvo, završetak sitnijih poslova, ali vreme jačanja samopouzdanja i dobre motivacije za rad, dom i porodicu. 

Srećno - Astro Luna

Današnji rodjendanci: 

Na današnji dan španski moreplovac Kristifor Kolumbo otkrio Ameriku. Godine 1492. španski moreplovac Kristifor Kolumbo otkrio je Ameriku, iskrcavši se na ostrvce Gvanahani, u sastavu Bahamskih ostrva, nakon 33 dana plovidbe Atlantskim okeanom od Kanarskih ostrva. Dao mu je ime San Salvador.
1887. - Nikola Tesla prijavio svoj prvi patent u oblasti polifaznog sistema prenosa električne energije
Na današnji 12.10.1935 rodjen je italijanski operski pevač i jedan od najznačajnijih tenora 20 veka –Luciano Pavarotti, rodjen u znaku Vage sa podznakom u dramatičnom, ali prepoznatljivom znaku idealno za operu znaku Lava sa Mesecom u ambicioznom i individualnom znaku Ovna.
Na današnji 12.10.1968 rodjen je australijski glumac, plesač, producent-Hugh Jackman poznatiji iz serijala o Iks Man, rodjen u znaku Vage sa Mesecom u Blizancima.
12.10.1978. rodjen je nekadašnji reprezentativac i košarkaš –Marko Jarić u znaku Vage sa podznakom u čulnom znaku Bika sa Mesecom u Ribama.
12.10.1969. rodjena je multitalentovana pevačica ženskog alternativnog kantri benda „ Dixie Chick", tekstopisac, –Martie Maquire u znaku Vage sa podznakom u Blizancima i Mesecu u Škorpiji.
12.10.1968. osnovana je Ekvatorijalna Gvineja kao najmanjih afričkih država na svetu koja se nalazi u zapadnom delu centralnog delu Afričkog kontinenta.Rodjena u znaku Vage sa podznakom u Raku sa Mesecom u Blizancima.
12.10.1570. po julijanskom kalendaru osnovan je Celaya grad u meksičkoj saveznoj državi Guanajuato u znaku Vage sa podznakom u Strelcu i Mesecu u Ovnu.
Све реак


Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski