субота, 14. октобар 2023.

Dnevna doza Lune - Oktobar 14/15


 Ovaj vikend dugo najavljivan nosi i Pomračenje Sunca, drugo po redu ove godine, i to Prstenasto( što znači da će Mesec biti toliko daleko od Zemlje da prekrije Sunčev disk). Vreme pomračenja je uvek vreme velikih izazova, nesrećnih situacija, uznemirenja. Pomračenje Sunca - vreme Mladog Meseca može ukazivati i na nov ciklus od 6 meseci odredjenih promena na individualnom nivou. 



Pomračenje Sunca po našem vremenu od 19:56 desiće se na 21 stepenu znaka Vage, vazdušnog kardinalnog znaka pod uticajem planete Venere. Venera je trenutno u svom padu, zemljanom znaku Device još uvek u opoziciji sa karmičkim učiteljem Saturnom koji je retrogradan, ali i u konjukciji sa fatalnim Lilitom pa može doneti emocionalno stanje neke skrivene potištenosti, praznine, nedostatka poštovanja ili osećanja rutine. Venera je i planeta ljubavi i zadovoljstva ali pod ovim aspektima nosi uzdržanost, hladnoću, nedostatke, opterćenost detaljima.Venera je od juče dobila malu motivaciju u sekstilu sa tranzitnim Marsom u Škorpiji koji može pokrenuti fizičke jače odnose i želju za nečim novim, ali i borbeniji start koji može malo pomoći. 

Za svako Pomračenje jako su bitni mesečevi čvorovi, od jula imamo promenu, Severni mesečev čvor se nalazi trenutno na 25 stepenu znaka Ovna u prilično dramatičnoj opoziciji sa ovim pomračenjem( tačnije Suncem i Mesecom - životom i dušom) a Južni čvor je u znaku Vage i tačno zahvata konjukciju sa ovim pomračenjem. Kvadrat čvorova sa tranzitnim Plutonom posebno pospešuje ratove, pretnje, bombardovanja i uništavanja koja jesu prilično povećana u ovim  jesenjim pomračenjima, ali bogme i u najavi prolećnih pomračenja sledeće godine. 

Mlad Mesec u Vagi u konjukciji sa Merkurom ipak može nositi pozitivan dan za ulepšavanje, estetiku, venčanja, društvene kontakte, neki vid kompromisa ili političke diplomatije u vremenu koje dolazi, ali akcenat je na ipak i suptilnoj, šarmatnoj energiji, i fokusu da okrenutost fizičkom izgledu, lepoti života i poštovanju i ljubavi prema drugima možemo pronači deo sebe. Potvrda drugih može biti veoma značajna u ovom periodu, kao i pitanje braka i ljubavi, gde posebno osobe sa znakom/ podznakom Ovna, Vage, Škorpije, Raka, Jarca i Device mogu imati važnije lekcije. Mogućnost važnih vesti, odluka, susreta može se dešavati pred samo pomračenje, kao i potpisivanja i dogovora.Na političkom nivou sve može delovati upakovano u maštu ali medijski daleko od istine.


Vaga je znak istine i pravde, sudstva, ali objektivnijeg pogleda na ljubav i život. Tu može biti kolektivnih velikih nepravdi sve do sredine proleća sledeće godine. Ovo pomračenje može uticati da malo dublje pogledate svoj emotivni odnos ili imate potrebu za promenama u svom odnosu, kao i da upoznate zanimljive osobe koje bi vam promenile život. Neće biti neobične promene pod presingom na poslovnom nivou i mogućnost nagle promene posla, poslovnog statusa i sl. Na ličnom nivou može dolaziti do nesigurnosti, strahova od velikih promena ili preosetljivosti u odnosu na druge. Jedan od značajnijih aspekata ovog pomračenja biće i inkonjukcija sa planetom Uran koja je takodje retrogradna što može povećati maštu, originalnost, ali želju za nekim uzbudjenjima, adrenalinom, menjanju stvari( od sitnijih ka krupnijim), kao i na kolektivnom nivou može dolaziti baš u ovo vreme do novih otkrića, saznanja i guranja veštačke intelegencije kao nešto što će biti značajno za svet. 

Posebno Vage mogu imati ciklus u narednih 5 meseci velikih promena na polju ličnog napretka ali uz uslov da zakopaju svu prošlost, očiste se i potpuno transformišu, dok Ovnovi mogu imati velike izazove na polju pravnih poslova, braka ili ortačkih poslova. Pomračenja uvek osete Rakovi i Lavovi zbog vladaoca Meseca i Sunca, Rakovi mogu imati suptilnu maštu i jaku povezanost sa porodicom, dok Lavovi mogućnost da više skrenu pažnju u javnosti.

Naravno ne možemo zanemariti rat izmedju Izraela i Palestine gde trenutno gledamo velike žrtve, gubitke, nepravdu sa medijske strane i scenario koji je unazad veoma poznat. Ovo pomračenje može biti samo priprema kroz jače sukobe u naredne dve nedelje. 



Vreme pomračenja nalaziće se izmedju fiksnih zvezda Heze, Foreman do zvezde Spika. Setite se prosle subote da je rat počeo kada je Mars bio na zvezdi Spika upravo u horoskopu Izraela. Velike žrtve se tek očekuju gledajući horoskop Palestine jer njima upravo pomračenje napada i Mesec( narod). U porastu su ograničenja slobode govora, napadi i demonstracije, veliki protesti i sl. U vreme pomračenja primećeno je i mogući su problemi sa letovima, ali i pojava većih zemljotresa i velikih oluja. 

Ovo pomračenje biće vidljivo na području obala Tihog okeana, do Kanade, Meksika, Brazila, većeg dela Usa. Sledeće Pomračenje Sunca 8.04.2024. na 19 stepenu znaka Ovna uz jak uticaj retrogradnog Merkura u znaku Ovna ali vrlo tešku konjukciju dispozitora Marsa koji će se naći u konjukciji sa Saturnom u znaku Riba. 

Mlad Mesec u vreme ovog pomračenja može biti dobar znak potrebe da poradimo na sebi, da očistimo i preuredimo svoj prostor, ormar, da odemo na neki veseo dogadjaj i malo zaboravimo sve crne vesti.

Nedelje, 15.10.2023.



U nedelju ulazimo sa malo većim pritiskom i ljutnjom jer Mesec i Pluton u ranim jutarnjim časovima mogu uticati na blokade, preosetljivost, pojačano nasilje., kriminal i sukobe. Nedelja donosi i otkrivanje tajni ili dolazak do istine koja može zaboleti.

Mesec ulazi u znak Škorpije od 13:05. Povećanje ratnih borbi, rivaliteta, ljubomore, ali emotivnih odnosa praćenih jakom privlačnošću može biti u porastu.Vreme do 17h ipak može biti praćeno trigonom izmedju Meseca i retrogradnog Saturna koji može pokrenuti odgovornost, dobru koncentraciju, mir, zrelost, stabilnost i završetak nečeg što vam stoji kao opterećenje. Ovo može biti vreme povoljnih saveta ili kontakta sa dragim osobama koje niste videli. Kontakti sa osobama iz prošlosti mogu pokrenuti i naglo uzbudjenje i senzibilnost.

Posebno bi trebalo obratiti pažnju na vreme od 17:37 koje nosi snažnu konjukciju Meseca i Marsa koji može pokrenuti povrede, sukobe, jaku ljutnju, ljubomoru, ishitrene odluke. Inače vreme od 14-18h je vreme kada je Mesec u praznom hodu i traži mir i ostavljanje važnih odluka za naredne dane. Nedelja je praćena posebno osetljivim aspektima na frontovima, ali može uticati na negativne promene na polju klimatskih promena. 

Srećan vikend - Astro Luna



Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski