понедељак, 4. децембар 2023.

Dnevna doza Lune - Decembar 4


 ” Niko ne može izbeći da bude ranjen. Svi smo mi ranjeni ljudi, bilo fizički, emocionalno, mentalno ili duhovno. Ključno pitanje nije kako sakriti svoje rane da nam ne bude neugodno pred drugima, nego kako možemo svoju ranjenost staviti u službu drugih? Kad naše rane prestanu biti izvor neprijatnosti i postanu izvor izlečenja, mi postajemo ranjeni iscelitelji. ”

Henri Nouwen




Nova nedelja je pred nama. Venera igra veoma važnu ulogu s obzirom da ulazi u vodeni, fatalan i strastven znak Škorpije sve do 30.12. Kontakt Venere i Saturna posebno može biti važan u karmičkom emotivnom prepoznavanju, dobijanju materijalnih nagrada uz prethodna veća odricanja, ali pravljenja mosta gde oni koji treba - trebaju da se sretnu. Poslednja četvrtina Meseca u znaku Device može doneti mali sukob izmedju realnosti i potrebe za maštom, ali malo veći sukob ispunjenja nekog perfekcionizma u pravo vreme na pravom mestu 5.12.

Neptun je još jedna planeta koja napušta retrogradni hod 6.12. Merkur će imati i jedan snažan i optimistan aspekt ove nedelje sa R Jupiterom koji može doneti dobre vesti, ispunjenja kroz veći rad, ali završetak nečeg dugo očekivanog. Ova nedelja inače donosi zrele odluke, emotivna važna iskustva, ali izuzetnu duhovnu konekkciju pomešanu sa strasnim prekretnicama.

Vikend poprilično izazovan i praćen većim troškovima, očekivanjima i napetošću.

Venera od 19:52 prelazi u fiksni, vodeni znak Škorpije. Vreme jakih strasti, emotivnih izazova, dubljih, ali komplikovanih emocija, tajni, spletki, intriga, misterija ali pojačanih fizičkih odnosa. Venera će do 30.12. boraviti ove godine u znaku Škorpije. Ovo može biti i vreme vraćanja na ono što je bilo jako i komplikovano, ali može biti vreme povratka i obnove ka nečem ozbiljnijem. Kraj godine posebno nosi da mnoge veze mogu imati i velike testove i budite dovoljno realni da to prihvatite. Posebno izazovni aspekti mogu biti ovog vikenda  praćeni prevelikim očekivanjima, ali razočarenjima, a vreme od 20/22.12. kada će Venera imati i opoziciju sa R Uranom može doneti neočekivane strasti, zabranjene veze, ali nagle prekide i dramatične emotivno - finansijske epizode. Vreme od 25-29.12. biće praćeno poklonima, zadovoljstvom, romantikom, dolaskom do istine, ali snažnim emocijama. Negde poruka ove Venere će ići po principu: Sve ili Ništa, ali da ako ti je neko sudjen i trebaš doživeti bitne emocije, upravo će one doći sada.... Ovo može biti vreme i bolesnih emocija, ali i vreme posesivnih i dramatičnih epizoda, kao i vreme jakih prepoznavanja karmičke prirode. 



Mesec menja znak i ulazi u zemljani, ženski znak Devicu od 4:51am. Negde sa početka ove nedelje mogu se smiriti emocije i možemo imati fokus na redu, radu, disciplini, zdravlju i poslovnim aktivnostima. Potreba za detaljima, najmanjim sitnicama, organizaciji i malim planovima može doneti i dosta poslovne komunikacije od početka novog dana. 

Mesec i Saturn u opoziciji  na 1 stepenu od 7:28am - mogu doneti stanje psihološke osetljivosti, brige, strahova, unutrašnje nervoze, meteropatskih promena, emotivne udaljenosti ili opterećenja. Osećaj polaska u školu, na posao mnogima može pasti malo teže. Uspavanost i osećanje nekog odbijanja obaveza, usporenosti.

Mesec u Devici u trigonu sa Merkurom u znaku Jarca od 11:18am na 3 stepenu može biti ipak znak racionalne komunikacije, dobrih vesti, završavanja neke bitne papirologije, dobro za uslužnost, trgovinu, pozitivno za rad, lekarske preglede, kraća putovanja, temeljnost i predanost poslu. Dobro za kućne poslove, dobro za učenje, pisanje, sekretarske poslove, kontakte sa državnim institucijama. 

Mesec u Devici trigon R Jupiter u znaku Bika na 6 stepenu od 18h može biti znak povoljnosti kroz finansije, poslovne aktivnosti, lični napredak i proširenje. Povoljno vreme za završetak ili početak bitnih poslova, obrazovanje, kontakt sa inostranstvom, zaposlenje, bitne sastanke ili sitnije kupovine. 

Mesec u Devici u kvadratu sa Marsom iz znaka Strelca na 7 stepenu od 19:50 može doneti stomačne probleme, povećanu ljutnju, sklonost upalama i većem nezadovoljstvu. Potrebna kontrola reakcija i izbegavanje brzih odluka! Umerenost pri fizičkim aktivnostima! Emotivna razdražljivost i kolektivna podela može doneti vreme preosetljivosti. 


Današnji dan neće prijati reumatskim, ali i hroničnim bolesnicima. Može biti povećane melanholičnosti i naglih promena raspoloženja, Uzimanje vitamina c i magnezijuma je preporučljivo. Danas bi bilo dobro zaposliti sebe jer to vam može odvući misli od nečeg što vas sputava ili muči.Pokušajte da kontrolišete kontrolu ili perfekciju u stvarima na koje ste navikli!

Srećno - Astro Luna





Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski