субота, 28. октобар 2023.

Dnevna doza Lune 28/29.10.2023.

 

Dolazimo do izuzetno astrološki gledano zanimljivog vikenda jer je pred nama Pun mesec - kao i delimična Lunarna Eklipsa, Mars i Jupiter u opoziciji pojačavaju ratne uslove i ukazuju na sudbinske dogadjaje, a Merkur i Mars posebno pojačavaju kroz znak Škorpije pojačanu emotivnu, mentalnu i fizičku energiju, ali ljutnju, gubitke, operacije, nezgodne situacije, destrukciju.

Subota, 28.10.



Pun Mesec u znaku Bika - kao i delimična druga Lunarna Ecklipsa po našem vremenu od 22:25.Rana severnoamerička plemena su ovaj Mesec zvali Lovački mesec, zato što u ovo doba godine lišće otpada, a divljač je ugojena i spremna za izlov. Još je poznat i kao Putujući mesec i Krvavi mesec.Delimično pomračenje Meseca nastaje kada Mesec prođe kroz Zemljinu polusenku, a samo deo prođe kroz najtamniju senku ili umbru. Tokom ove vrste pomračenja deo Meseca će potamniti dok se kreće kroz Zemljinu senku. Pomračenje će biti vidljivo širom Evrope, Azije, Afrike i zapadne Australije.Ovo Pomračenje koje će se dešavati na 5 stepenu znaka Bika u opoziciji sa Suncem u znaku Škorpije na istom stepenu posebno mogu osetiti Bikovi, Škorpije, Lavovi i Vodolije.

 Pomračenje će biti vezano i za fiksnu zvezdu Šeraton u sazvežđu Ovna može uticati na počasti, nagle dobitke, dobru reputaciju i bogastvo.Medjutim, ona može izazivati i podlost, loša dela, djavolje ljude i jako negativnu stranu. U vreme Pomračenja povećanje apetita, probleme sa srcem i emotivnih konflikata zbog novca/ ljubomore mogu se završavati i tragično. Izuzetno komplikovano vreme za rat na Bliskom istoku( povećanje žrtava). U povećanju svadje, osetljivost kroz oštre predmete, pljačke, ali najviše poplave, požari i zemljotresi i povećanje terorizma. Ova faza imaće jak uticaj na lične promene sve do 25.03.2024 kada je pred nama i prvo Lunarno pomračenje meseca u 2024.

Ova Lunarna Eklisa ili Pomračenje posebno će uticati na izuzetno negativna i izazovna veća dešavanja na bliskom istoku, ali veliku opasnost od proširenja rata. Dok pisem ovaj tekst kopneni izraelski odredi su na severu Gaze. 

Subota posebno može biti izazovna kako i zbog uticaja Punog Meseca, delimične Lunarne Eklipse, tako i zbog vrlo destruktivnog aspekta izmedju Meseca iz znaka Ovna u kvadratu sa Plutonom od 10:20am. U pojačanju svadje, nervoza, pritisci, osećanje loše samokontrole, treba paziti na reči i odluke jake migrene, osećanje mučnine, lične preosetljivosti. 

Mesec prelazi u znak Bik od 13:45. On može povećati potrebu za emocijama, hedonizmom, sigurnošću, provodom, izazovima. Mesec se u znaku Bika dobro oseća, i može doneti potrebu da investirate u nešto što će vam doneti osećanje komfora, ili da prosto odete u prirodu i napunite se dobrom energijom. Ono što jeste malo osetljivo, da vreme Punog Meseca pojačava i rivalitet, ljubomoru, posesivnost, loša dela drugih, magijske rituale, sujeverje, ali prilično loše kolektivne promene, posebno na Bliskom istoku. Sekstil Meseca i R Saturna može pred samu Lunarnu Ecklipsu ipak doneti i odgovornost, odličan fokus na rad, disciplinu i želju da razumete druge. Pred samo pomračenje možete imati mogućnost da ipak većinu obaveza završite do kraja, iako će se u vazduhu osećati jaka tenzija.

Ono što ćemo imati pred Pun Mesec i drugu delimičnu Eklipsu je opozicija Marsa iz znaka Škorpije sa retrogradnim Jupiterom iz znaka Bika koja lično može da vas učini ambicioznijim, aktivnijim, medjutim obratite pažnju na finansijske dogovore, ali i emotivne odnose, jer ovo pomračenje može doneti da i novac ili preterivanje u svemu može napraviti ozbiljne probleme. Ovaj aspekt će u centru pažnje stavljati promene na berzama ali u ekonomiji, kao i rušenje i veći intezitet ratovanja. Ono čega se treba čuvati su velika oslanjanja na druge, sebičnost i neumerenost, kao i preveliko samopouzdanje. Umerenost, strpljenje i razumevanje mogu biti ključ uspeha.

Iako je Mesec u svojoj egzaltaciji, ovo može biti kolektivno vreme sudbinskih izazova, ali testova, ali vreme koje kod svakog pojedinca može doneti velike transformacije i pojačanu senzibilnost. U povećanju emotivne svadje, tvrdoglavost, prekidi, ali osećanje velikog prihološkog profesionalnog pritiska, ali velike propagande i verskih konflikata.

Nedelja, 29.10.2023

Merkur u znaku Škorpije u opoziciji sa retrogradnim Jupiterom može povećati širinu, mnogo planova, optimizam. Ipak, fokusirajte se na jednu po jednu stvar, i pokušajte da svoje želje organizujete realnije, jer su moguća razočarenja ili pohlepa. Može biti lažnih obećanja i čudnih nesporazuma. Mogući kvarovi i nepotrebni troškovi oko saobraćaja. Mogućnost i preterivanja u pomoći drugima, koji mogu nositi i zdrastvene mentalne probleme( nezahvalnost).

Intezivna konjukcija Merkura i Marsa na 11 stepenu znaka Škorpije može doneti mentalnu hrabrost, direktnost, neustrašivost, ali i komplikacije i nezgodne situacije. Može biti pretnji, provokacija, nezgodnih situacija, povećanja saobraćajnih nesreća i velike nervoze. Pazite na reči! U povećanju rivalitet, ljubomora, pretnje, nagle odluke koje mogu doneti veći problem, lako gubljenje živaca na sitnicama. Dobro razmislite o odlukama, rizicima i ne donosite ih u ljutnji! Pokušajte da ljutnju i bes usmerite na fizičke aktivnosti.


Konjukcija Merkur Mars  će se dešavati na fiksnoj zvezdi Akruks koja donosi patnju, ali vreme koje pojačava magijske rituale, negativnu energiju i kritike. U povećanju velike intrige, zavere, ekstremizam, terorizam, netolerancija, rat, licimerje. 

Ovi aspekti posebno mogu povećavati ponovne provokacije na poziciji Bliskog istoka, ali i Kosova, Usa, Nemačke. 

Iako će Mesec imati zaštitnički aspekt sa Jupiterom, nedelja i jeste dan za uzivanje, pozitivne misli, ipak loš asekt Meseca prema Merkuru i Marsu dodatno opterećuje ovaj dan. Može dolaziti do ljubomore, ogovaranja, napetosti u emotivnim odnosima, ružnih reči. Posebno jutarnji časovi mogu doneti nervoznu energiju. Večernji časovi nešto lakši jer povoljniji aspekt Meseca i Venere mogu doneti sreću, blagostanje, dobre lične mogućnosti i razumevanje, ali ovi aspekti nakon pomračenja mogu doneti niz kolektivnih i ličnih problema i iz tog razloga je generalna preporuka umerenost, dobro promišljene odluke, izbegavati brzopletost i dokazivanje na pogrešnom mestu!

Ovaj vikend zbog činjenice veoma izazovnog neba pojačava apetit i emocionalne krize, zdrastvene probleme praćene problemima sa hormonima i unutrašnjim stresom koji izlazi na površinu, pojačan i neumeren hedonizam i veće potrebe i želje u odnosu na trenutne mogućnosti.


Srećan vikend i samo mudro - Astro Luna


Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski