уторак, 23. април 2013.

LUNARNA EKLIPSA( 25.04.-5° 46´ Škorpije)-POMRAČENJE MESECA

Mesec  simbolizuje našu dušu,našu majku, naše poreklo,roditeljski dom, naše ogledalo I  reflektuje Suncevu svetlost I prenosi je na stranu zemlje koja je okrenuta ka Suncu(Ova Lunarna Eklipsa ili Pomračenje biće vidljiva širom Evrope, Afrike, Azije i Australije),  u znaku  Škorpije, znaku velikih promena,  uspona i padova,. Ona nudi ili obnovu ili završetak nečega, što vodi u novi bolji početak.   Škorpija ruši stara uverenja, da bi gradila nova i jača, ona je znak preporoda i obnove, naročito sada kad je Saturn u Škorpiji, a on voli da staro što vredi ne odbacuje, već da obnovi i osnaži, ali lekcije njegove pritiskaju i zahtevaju veliko strpljenje. Naša prošlost je povezana sa našim poreklom., precima, sećanjima I unutar se nalazi od svakog od nas, I za sve što je zapisano ima svoju svrhu.Eklipse nam pomažu da uvidimo naš dalji put, obnovu, da se oslobodimo našeg unutrašnjeg bola.Lunarna Eklipsa simobolizuje jedini način da vidimo sebe, svoj lik, da naše oči vide nas same, a to je moguće kroz naš odraz u ogledalu.


Sta je Lunarna Eklipsa? Lunarna Eklipsa je ogledalo naše duše sa karmičkog ugla.Pomračenje se dešava kada je Mesec Pun I kada ulazi u Zemljinu senku, što znači da se nalazi u opoziciji  sa Suncem.

Pun Mesec će biti 25.04. u 21:57

Zemljina senka je znatno veća u odnosu na Mesečevu I zbog toga Pomračenje traje duže.Mesec ne pada u mrak već prelama crvenosmedju boju.

Simbolički Pun Mesec predstavlja vrhunac zrelosti.Samim tim Lunarna Eklipsa predstavlja kanal kroz koji možemo da prodjemo i  koji  je uzrok u našoj duši doveo do stanja u kojem se sada nalazimo.Time dobijamo uvid šta je to sazrelo u nama I zbog toga je Lunarna Eklipsa jako važna u životu svakog od nas, ali može biti I bolno iskustvo ispred nas.

Pogledajte gde prolazi Lunarna Eklipsa kroz vaše natalno polje, to je polje koje će sazreti I koje će vam doneti u kasnijem periodu nov početak.

Kroz znak Škorpije uz Saturn moraće se suočiti sa dubokim ukorenjenim strahovima I tragovima iz prošlosti.Osim depresije koju sam spominjala ovih dana, naša duša će se boriti da izadje iz anonimnosti I ugleda svetlo.Taj process može da bude jako bolan.Mesec I Saturn preko puta Sunca I Marsa u biku može uzrokovati niz kontradiktornosti od problema sa zdravljem( zavisi u kojem se polju nalazi, ali recimo da se nalazi na osi 6/12 problemi sa krajnicima, bešikom, genitalijama, operacije koje u ovo vreme se budu radile na tim delovima mogu nositi dalji teži I sporiji napredak, ali je važno reći da ćete ih sada rešiti i više se neće ponavljati).Ma koliko da prolazimo kroz bol, tugu, provokaciju( jer Mesec će se nalaziti u Škorpionu i može donositi povećanja), neprijatnosti( od ljudi koji nisu svesni svog ogledala) imaće pouku da ova Lunarna Eklipsa donosi regeneraciju posle koje ćemo biti svežiji, psihološki jači.

Iako ova Lunarna Eklipsa može doneti povećanje teških I mračnih dana, probajte da ne zaboravite svoje ogledalo( svoju dušu) jer ona je samo vaša duša I ničija više.Probajte da se smirite I nadjete unutrašnju ravnotežu, da redovno spavate I radite stvari za koje dugo niste imali vremena, da se bavite sobom pre svega.Iako ova Lunarna Eklipsa može doneti finansijska povećanja- probleme sa bankama, povećanje samoubistava( duša pati I mnogi psihološki ranjivi I nestabilni razmišljaće o kraju) za one koji veruju u sebe I koji se bore, svakako će doneti po njenom isteku obnovu I jedan nov početak.U posebno karmičkom smislu( Venera je u opoziciji sa Severnim čvorom) nosiće potrebu da tražimo ravnotežu u emotivnim i društvenim odnosima.Mnogi će uz mnogo napora odražati sopstvene odnose, a mnogi će i posle dugog perioda usamljenosti ući u zreliji period da su spremni za nešto novo.U svakom slučaju Lunarna Eklipsa je važan pokazatelj narednog duhovnog perioda.

Probajte da naredne dane provedete u miru i nalaženju pozitivne ravnoteže i harmonije ma kako da se osećate.Izbegavajte ljubomorne i posesivne osobe, nepoznato okruženje, preterivanje na polju masne i teške hrane -ili da jedete kad se osećate nezadovoljno,rizike, padanje u apatičnost.Trudite se da budete jaki razmišljajući o narednom periodu.

„To što si sada, ono je što si bio, to što ćeš biti, ono je što si sada”
Buda

Tekst pisan 23.04.2013( podne)

Slike: sajt:www.frontporchgiftshop.com
depositphotos

Nataša.P.



Poznati Bikovi -William Shakespeare

Iako je podatak o njegovom krštenju označen kao 26.04.1564, ipak pravi podatak njegovog rodjenja sam pronašla kao današnji 23.04.Stratford-Upon-Avon ,8:30am.Sunce na 12 stepenu Bika( u 11)stepenu Riba je poseban znak poetičnosti i dramaturgije.Venera u blizancima u opoziciji sa Uranom znak genijalnog talenta, smisla za pisanje.Njegov podznak obeležen je kao 18. stepen Raka( znak jakih emocija, dramatike, ranog stvaranja porodice i ljubavi prema porodici-Godine 1582. Sekspir se ozenio Anom Hatavej i vec sledece godine dobio kcerku Suzanu. Tri godine kasnije rodjeni su blizanci Hamnet i Dzudita-Venera u blizancima često donosi i decu blizance). Od tada pa do Sekspirovog odlaska u London ne znamo sta se desavalo, ali po pismu Roberta Grina (1592) vidimo da je u Londonu postao ozbiljan konkurent univerzitetski obrazovanim piscima (Marlou, Pilu, Nesu i Lodzu).

-Šekspirov dom

Šekspir je najveći deo svojih dela napisao između 1590. i 1613. Njegova rana dela su uglavnom komedije i istorije, rodovi koje je on uzdigao do savršenstva do kraja 16. veka. Zatim je pisao tragedije do otprilike 1608. U tom periodu su nastali „Hamlet“, „Kralj Lir“ ili „Magbet“, pozorišni komadi koji se ubrajaju u najbolje pozorišne komade na engleskom jeziku.Šekspir je bio ugledan pesnik i pozorišni pisac još za života, ali njegova reputacija nije dostigla današnje razmere pre 19. veka( možda je razlog tome i njegov Merkur iz 10 u opoziciji Meseca, mada više uticaj Saturna kroz polje javnosti). Romantičari su naročito isticali Šekspirovu genijalnost, a viktorijanci su ga slavili gotovo kao idola.Od 20. veka, Šekspirova dela se stalno prikazuju u različitim kulturnim i političkim kontekstima širom sveta.( na kraju pobeda Jupitera iz 1 polja koji donosi priznanja, obožavanja).Šekspir je umro na dan svog rodjenja 23.04.1616 u 52 godini života.( pozicija Urana je mogla doneti naglu smrt praćenu emotivnim nezadovoljstvom, dok Mesec u vagi uvek donosi lep grob i veliku popularnost posle smrti)

Osim dve poeme i zbirke pesama (Venera i Adon 1593, Otmica Lukrecije 1594, Soneti 1609), Sekspir je napisao 36 drama za koje se smatra da su u celini njegove. Osam Sekspirovih istorijskih drama (napisanih od 1590. do 1600) obuhvataju period engleske istorije od Ricarda II do Ricarda III. U istom, pocetnom periodu Sekspirovog stvaralastva nastale su i njegove rane tragedije (Titus Andronikus, Romeo i Julija), kao i mnoge rane komedije od kojih su najpoznatije San ljetnje noci i Mletacki trgovac. Od 1600-1606.god. Sekspir je napisao svoje najpoznatije tragedije (Julije Cezar, Hamlet, Otelo, Magbet, Kralj Lir) i komedije (Kako vam drago i Bogojavljenska noc). Od djela stvorenih u posljednjem periodu (1606-1613) najpoznatije su ljubavna tragedija Antonije i Kleopatra i tragikomedije Zimska bajka i Bura.( uticaj Marsa u raku u 12 čest je znak inspiracije za ovakva dela).Nema ni jednog Sekspirovog dela u kojem se ljubav ne pojavljuje: bilo kao zahvalna tema razgovora, pokretacka snaga likova ili, najcesce, kao preporodilacko osjecanje koje vraca radost prvog vidjenja lepote u svijetu.
U ogromnoj vecini Sekspirovih dela tuga ili radost zaljubljenika vracaju njegove tragicne usamljenike u nas svijet, a nas priblizuju njima.( što nije slučajno zbog opozicije Mesec -Mars, više i Saturna na ascedentu) Za razliku od brojnih komedija u kojima ljubavnici uvijek imaju svoj kutak gdje im niko ne smeta, Romeo i Julija su okruzeni svetom svakodnevice i ugrozeni silama mrznje. Nad poezijom njihove ljubavi nadnio se mac proznih sila onih od kojih zavise. Otud nam se i tema ovog djela predstavlja gotovo kao sudski slucaj: Romeo i Julija protiv Verone; ili deca u ljubavi protiv roditelja u mrznji; mladi protiv starih koji su zaboravili na mladost i protiv onih mladih koji nece za nju da znaju... Ukratko, rec je o sukobu izmedju velike i idealne ljubavi sa malim i stvarnim svetom.

Susret Romea i Julije

 Cim se Romeo i Julija sretnu imacemo priliku da vidimo kako izgleda - sjaj vatre - u poredjenju sa - parom uzdisaja-. Senkom koju baca na tu uvertiru ljubavi, prava ljubav smesta ocrtava svoje obrise. Ona se radja iz vatre Romeovih i Julijinih podsticanja, postajuci nesto stvarno zahvaljujuci njima. Od prvog trenutka to je cin ljubavi a ne filozofija ljubavi, upravo po tome sto se svaka njihova rec i misao ne zavrsava u sebi i u trenutku kada je izgovorena. Lepsa i veca, ona se vraca sa druge strane. Kada na obali ugleda Juliju, kada jos ne znajuci ko je ona pridje i uzme je za ruku, Romeo kaze:

Ako mi tu svetu ikonu skrnavi
nedostojna ruka, ja cu rado znati
da otkajem; kao poklonici pravi
usne ce poljupcem gresni dodir sprati.


 Ako je Julija sveta ikona, ko je onda Romeo? Pa to vec kaze i samo ime: na italijanskom Romeo znaci hodocasnik. Julija ce ga odmah nazvati hadzijom dobrim, ali ne samo zbog igre rijeci vec i zbog igre osjecanja koja se radjaju. Julija kaze Romeu da poljubac nije potreban jer vec i dodir rukom kazuje isto. Nacinom na koji odbija, ona ga, ustvari, ohrabruje u onom najkriticnijem pocetnom trenu. Shvatajuci taj jezik kao vrstan knjizevni kriticar, Romeo ce se odmah odvaziti i zamoliti za poljubac. Kao hodocasnik, Romeo se pred ikonom moli. A ikona? Julija to zna:
Ikona cuti i kao uslisava.
Tim je sve svrseno. Romeo je poljubi prvi put, pa da bi vratio greh koji je ostavio na njenim usnama, ljubi je ponovo. Takav je Romeov i Julijin prvi i odmah posle njega drugi poljubac. Takva je i njihova ljubav.

“Dvije ponajljepše zvijezde na nebu
U nekom poslu sad odilaze
I mole oci njene neka sjaju
Na njinoj stazi dok se ne vrate.
Ej, da su njene oci tamo gore,
A zvijezde tu u glavi njezinoj,
Od sjaja njenih obraza bi zvijezde
Potamnjele ko svijeca od sunca,
A njezine bi oci na nebu
Obasjale sav svemir takvim sjajem
Te ptice bi ko obdan zapjevale.”, citat, str. 83

U biografiji korišćeni detalji iz http://sr.wikipedia.org/wiki/

23.04.2013.

Nataša .P.

KAKO SE IZBORITI SA DEPRESIJOM IZ ASTROLOŠKOG UGLA


Pod trenutnim uticajem Venere pod negativnim nabojem Saturna dolazi do posebno povećanja nezadovoljstva, tuge, ali i depresivnog raspoloženja.

Svakodnevnica je vrlo stresna i nekako su se promenile i vrednosti iz onog ljudskog, kulturološkog, ali emotivnog novoa šta tražimo i šta nam je bitno.Depresija je sigurno "bolest "koja zarazno vlada ovim vekom.Jako je puno neshvaćenih, emotivnih i suptilnih ljudi koji traže „ ono malo sreće“ . Medjutim kako psiholoozi  govore“ depresija je i luksuz“.Šta vi mislite o tome?Kako da se lečimo protiv nje?

Dragi Ovnovi predvodnici, vi koji imate toliko energije za ceo svet, uvek se možete boriti sa lošim raspoloženjem i oscilacijama koje imate jako često u poslednje vreme zbog Urana koji vas je probudio, ali malo doveo u ovom mesecu i do unutrašnjeg konflikta jednim dobrim sportskim treningom, stalnim radom i stvaranjem, kreativnošću, ali pre svega fizičkim izbacivanjem ljutnje.To će vam pomoći da se ponovo radujete onim malim, lepim stvarima.Pomirite se sa nepomirljivim i idite napred!!!!!

Dragi Bikovi, pa vi ste pravi hedonisti i za vas je depresija baš luksuz, zar ne? Za vas je idealna terapija priroda, kuvanje i spremanje hrane za drage ljude, ali pre svega umetnost.Kad ste nervozni, vi uzmite stare bakine kuvare, pa ćete videti kako ćete se bolje osećati ili napravite jedan izlet do Ade i bićete kao novi. Ne gajite posesivnost, jer vi znate da praktično najbolje organizujete svoj život.Ne patite ako novac ne dolazi na vreme, probajte samo da se opustite i upotrebite svoju upornost.

Dragi Blizanci, pa vi ste večita nasmejana deca.Vi i kad udjete u depresiju to je tako nepodnošljivo, dal da sve porazbijate ili otrčite 5 km ukrug pitanje je sad! Naravno šalu na stranu, Blizancima i vlada taj osetljiv nervni sistem, uz to se osećaju uvek dvostruko, da njihov „ brat ili sestra Blizanac“ želi jedno, a savest drugo, pa je stvarno malo teže kad se uznemire i izoluju.Za vas je najbolje punjenje baterija jedan lep izlet ili putovanje, a pošto uvek imate iznenadjujuće puno ideja uvek koristite svoje magične forme da izadjete iz loše stanja, tako što ćete napraviti neko kreativno delo.Ako vas drugi ne razumeju i ne moraju, važno je da vi znate u kom pravcu treba i krenuti.Vožnja biciklom, trčanje, stalna komunikacija telefonom je najbolji lek od ove dosadne boljke zvane Depresija.

Račići ta nežna bića koja su uvek uz druge, su znak koji izuzetno lako dolazi do depresivnih stanja.Kao da im malo fali da osete nezahvalnost, ili da neko želi da im poremeti mir i oni pravac krevet ili tuga.Ovaj znak je i poznat naglim promenama raspoloženja, pa ništa čudno... Medjutim Rakovima jako prija harmonija u porodici, ljubav( koja je pokretač svega ostalog), a ako pak i to škripi onda pravac bazen, kontakti sa starim dragim prijateljima, samo ne kuća i kukanje nad svojom sudbinom.
Lavovi –uvek dostojanstveni i ponosni retko će priznati da imaju problem i kad ih dosta dugo muči.Oni prosto ne žele da ih drugi sažaljevaju i govore šta treba da rade.Za njih su deca pravi izbor tople energije, medjutim ako su sami, sigurno pedagoški rad, igra, pesma, pa izvolite puštanje muzike baš do daske ne da će oterati depresiju, nego ona više neće zakucati na vrata.Ovaj znak kad voli –voli, ali kad kaže dosta, onda je stavljena tačka.Medjutim, nikad ne zaboravlja loša iskustva i uglavnom kad se vrate u neku prošlost oni se i osećaju depresivno.Potomstvo, rad na sebi i umetnost je najbolji lek ovog znaka.

Drage Device i  vas smatraju da ste depresivne, a kako je to uopšte moguće kad vi od posla nemate vremena da podignete glavu, a kamoli da razmišljate o lošem stanju?.Ipak, zbog zajedničkog Merkura sigurno je da nervoza ako stvari ne idu onako kako su perfektne Device zamislile može biti povećana i doneti im osećaj samosažaljenja, bezvrednosti, opterećenost nepotrebnim detaljima.Drage Device pustite kočnice i kažite sebi: „ Nek ide život“! Ovo je samo vaš život i ne smete brinuti ko šta kaže, misli, bitno je da ste vi svesni te ogromne snage koju posedujete i unutrašnje lepote.Pošto ovaj znak inače ima manjak vremena, za njega je obična masaža lek od loše nakupljene svakodnevne energije, do plesa, i osećaja da je danas sve kako je planirano i završeno!

Vage se trude da uvek prave balans i da ne dozvole loša stanja, jer inače vole harmoniju i ljubav.Medjutim, kad i upadnu u neko loše stanje, to ih zbunjuje pa ne znaju šta da rade.Vage se najbolje snalaze na javnom mestu i kad su korisne.Za njih je brak mesto sreće i ljubavi i ako tu nema dobre energije itekako mogu ući u duboke vode depresije.Obožavaju ceremonije, odobravanja, razmenjivanje mišljenja sa drugima i to im uvek može pomoći da se bolje osećaju.Uvek ih podsetite na neki srećan period i odmah će ih proći negativne misli.Loša stanja ih zbunjuju i često misle da stoje u mestu, Vage napreduju trenutno mnogo više nego što su svesne svega.Bitno im je jako mišljenje drugih, pa kad dobiju srećan odgovor to je prava stvar.Uvek ih može obradovati uredjenje stana, da se okružene lepim ljudima, bojama i zvukovima ili odlazak na neku finu večeru.One ne vole fizički rad, pa ih ne treba mučiti da se troše da bi pobegle od loše energije.

Škorpioni su mentalno najači znak koji može da istrpi ama sve što normalan čovek nikad ne bi.Medjutim, kada to nešto malo „ pukne u glavi“ teško ostalima.Škorpija onda ćuti, ima svoju viziju sveta i ne želi da bilo šta deli sa drugima.To je stanje u smislu“ pusti me da ja rešim svoje brige“ pa ću se ponovo vratiti medju ljude.Pre toga Škorpija će isterati sve do tančina i onda na miru otići da sama reši stvari.Depresija kod ovog znaka je najdubljeg karaktera i zbog toga ovaj znak prosto mora da ima mnogo pozitivnih ljudi oko sebe, posao koji voli da ne bi upao u ovo stanje, jer može biti sklon da povredi sebe.Seks, putovanja na neko egzotičnije mesto, sve vrste sportova su najbolji lek od depresije.

Strelac je vedar zavodnik koji ne dozvoljava ovakva stanja.On prosto ne priznaje takvo stanje i nema šanse da depresija kod Strelca traje više od sat vremena.Prema tome, ovaj znak na neki način moramo i preskočiti, ali ovaj znak može najpre razboleti osećaj neljudskosti, loša socijalna slika, mržnja, podele medju ljudima i verama i sl.Kad to oseti, u stanju je da potpuno napusti svoje mesto i pobegne za inostranstvo ili da prosto nestane i okrene se novom okruženju, prijateljima, poslu.


Jarac je znak koji teži da uvek stvari drži pod kontrolom.Inače ima predspozicije da bude jako depresivan, jer ne podnosi nemarnost, nekad i šalu, ali i prevelike promene.Kod ovog znaka ovo stanje je nekako i normalno, ali ga drži odlično objektivno u sebi, jer se dnevno okreće visokim ciljevima i obaveza.Ono što posebno može da ih uznemiri je porodična otudjenost, razvod, emotivna odvajanja posebno posle dugogodišnjih odnosa.On prosto u tim situacijama gubi tlo pod nogama i ne zna šta dalje.Ipak, pošto za ovaj znak je vreme najbolji pokazatelj on izleči „ stare rane“ samo strpljenjem i ponovnim ulaskom u normalu za šta je sposoban jer je vrlo izdržljiv.Kolekcionarstvo,joga je najbolji način odlaska od ovog stanja.

Vodolija je medju onim vazdušnim trojstvom koja kad se uznemiri, i upadne u depresiju to uvek dolazi naglo i u naletima.Ovaj humani znak prosto svoje stanje voli da podeli sa svojim prijateljima.Astrologija se pokazala kao najbolji način oporavka ovom znaku u lošem stanju, medjutim pre svega stavljanje tačke i planiranja nove etape života.Vodoliju najviše može da povredi zavera, zablude, predrasude, ali nepravda medju ljudima.Pošto ona fukcioniše sa mnogo više ljubavi nego što se ljudima koje je ne poznaju čini, ljubav je naglo baca i stavlja u očaj i obratno.Zato najbolji način da se Vodolija oporavi je ljubav.Ako toga nema, svakako potpuna promena života i novi početak.Za ovaj znak internet je pravi način da ne razmišlja o negativnim stvarimai dobra šoljica kafe.))

I na kraju naše drage ranjive Ribe, najhumanije i požrtvovane do „ bola“ šta reći kad njihov Neptun ih stalno tera u depresiju, koja može biti toliko jaka da se odaju porocima ili bolestima kad se razočaraju ili kada im stvari ne idu.Kontakt sa vodom, ali pre svega molitve su najbolji način da ovaj znak ponovo nadje mir.Ribe ne vole da dele svoju privatnost, niti da govore mnogo o tome kako se osećaju.One mogu dugo da pate, a da drugi to i ne primete.Nalaženje duhovnih vrednosti je pravi smisao unutrašnjeg zadovoljstva.Naravno i kontakt sa ostrvima, muzika, i okruženost divnim prijateljima.

Moja sjajna prijateljica Sonja je znala da kaže" Sjutra je novi dan"-nekako se tako i pokazalo kao delotvorno.

Da lakše prevazidjete ovaj aspekt i zaboravite na" depresiju"

Tekst pisan April 2012, 23.04.2013.(oko ponoći)

slike:depositphoto

Nataša Paunovski









понедељак, 22. април 2013.

NEPTUN -PLANETA KOJA ŠTITI ONE KOJI VOLE I VERUJU U SNOVE

Razmišljajući o Neptunu, imam uvek reči hvale.Ova planeta je zahvalna za kreativnost, maštu, jake intuitivne misli, narodnu medicinu, muziku koja je deo duha, ples koji pokreće život, ali ljubav, ali ne onu površnu koja je popularna u poslednje vreme, nego baš onu pravu kao kad gledate dvoje ljudi da igraju tango.Da, i taj tango o kome razmišljam ovih dana je Neptun koji se kreće i smeši.Ali o Neptunu ne mogu pisati ujutru, moram pisati noću, jer deca Neptuna( naše drage Ribe) vole noć, pa bih rekla da njegovim ulaskom od 3.02. nekako mislim da se nešto menja, ljudi postaju humaniji, a iako smo umorni od zime, nekako se radujemo proleću, da taj Neptun daje uvek nadu u bolji život, prvo u proleće, pa onda u toplo leto.Ali ova planeta mnogim nudi i izbor, da napokon rade ono što vole ili da se distanciraju od stvari koje su ih opterećivale, za umetnike pravu viziju u kom pravcu treba da krenu, za lekare drugačiji pristup pacijentima, za one koji vole i žele da budu voljeni, iskušenja pa pravi izbor.Ipak, znam da sve interesuje uticaj ove planete inače kroz natalnu astrologiju.Kada primetite Neptun u prvom astrološkom polju, tu uvek vidite dušu koja ima lep pogled, umiljatost, ali dobru ličnu percepciju i talenat.Ova duša je duboka, oseća voli ljude.Neptun u drugom astrološkom polju daje da je osoba predodredjena da oseti gde i na kom mestu može dobro zaraditi, ali da joj novac nikad neće biti važan faktor života.Treće polje mora doneti one koji sa lakoćom pišu, ali i osobe koje znaju da budu vrlo rasejane i zaboravne, pa uvek moraju voditi računa, i sigurno može doneti jake misli, intuiciju, dubok odnos sa rodjacima i ljubav prema moru.Može doneti neizmernu dobru viziju prema pisanju.U 4 neobično poreklo, ali lep stan, a u 5 većite emotivne idealiste koji veruju u pravu ljubav.U 6 lekare, umetnike, ali ljude koji često trebaju da koriste narodnu medicinu, u 7 ljubav na prvi pogled kroz brak, u 8 okultne sposobnosti, a u 9 ljubav prema inostranstvu i religiji, u 10 slobodan, ali human položaj, a u 11 povremeno i idealizaciju prijatelja.Medjutim, pravi položaj Neptuna gde se oseća najbolje je 12 kuća, jer je to kuća karme, pa osoba nastavlja neki svoj put snova, sanja na javi, obećava u svojoj podsvesti ono što će kad tad ispuniti, ali pomaže, sluša i savetuje.

Naš dragi Neptun u svom sedištu znaku Riba daje kada osetiš uradi, kada zamisliš kreni, samo nemoj ostati željan svojih snova.S obzirom da će u svom sedištu biti narednih 14 godina mnogi će imati priliku da upoznaju svoje PODSVESNO JA, ali da ostvare ono što žele dugo.Nisam želela da pričam o lošima aspektima, jer verujem da Neptun ovog momenta želi da govorim samo o njemu na duhovno emotivni način.Neptun -ushićenje, ljubav, bog, molitva, meditacija,brod, san, istrument, lek, plaža, zagrljaj:))))




Tekst pisan Mart 2012, April 2013

Nataša Paunovski

RODJENI NA DANAŠNJI 22.APRIL

Na današnji 22.04.1937., rodjen je legendarni Jack Nicholson, rodjen u stelijumu Sunca, Urana i Merkura u biku preko njegovog 10 polja koji je jasan znak uspešne i dugotrajne karijere.Podznak na 1 stepenu Lava ukazuje na teatralnost, ali izuzetno jak glumački talenat.Lav mu je doneo tri Oskara, 6 Zlatnih globusa.Legenda koja traje je dušom veliki perfekcionista i hedonista.Njegove naočare( lav) su simbol njegove ličnosti i njegovog prepoznatljivog stila.Iza njega je bogata karijera, ali nekako mi se čini iako je Jack u glumačkoj penziji da to za njega ne važi jer po horoskopu tek sprema od ovog perioda važne uloge.Prepoznatljiv i po burnom emotivnom životu zahvaljujući svojoj Veneri u ovnu koja donosi avanturizam, ali svom Marsu u strelcu.Širok, mentalno povremeno skeptičan, zavodljiv i harizmatičan.Trenutno ga malo ometa Saturn koji napada njegovo Sunce, kao i Neptun koji napada njegov Mars, ali nadam se da će se Jack izboiti sa time i biti spreman za narednu drugu polovinu godine za većim elanom.

Na današnji 22.04.1870 rodjen je ruski revolucionar, državnik i filozof Vladimir Lenjin( rodjen u znaku Bika sa podznakom na fatalnom 28 stepenu Škorpiona je kombinacija izuzetne fatalnosti, ubedljivosti, energije i političkih uverenja).Njegova parola " Učiti, učiti i samo učiti" je postala istorijski citat

Na današnji 22.04.1724,Königsberg (now Kaliningrad, Russia) (Germany),5:00am rodjen je nemački filozof -Immanuel Kant.Rodjen u duploj kombinaciji znaka Bika( sa Suncem u 12 polju , kao i jakim uticajem Merkura i Meseca u ovnu koji je uvek znak jakih unutrašnjih misli, a  na početku Kritike čistog uma (A19/B33), Kant izlaže tezu da je transcendentalna estetika nauka koja se bavi proučavanjem apriornih formi opažanja.( što je poseban znak njegove kombinacije). 

"Dvije stvari me ispunjavaju sve većim strahopoštovanjem i udivljenjem što ih više promišljam – zvjezdano nebo nada mnom i moralni zakon u meni.”-Kant



RODJENDAN PLANETE ZEMLJE

Zemlja je jedna od osam planeta u Sunčevom sistemu. Treća je planeta po udaljenosti od Sunca i najveća terestrička planeta u Sunčevom sistemu. Planeta Zemlja ima jedan prirodni satelit, Mesec. Za sada je jedina poznata planeta na kojoj ima života.Zemljin jedini poznati satelit, Mesec, počeo je da kruži oko Zemlje pre 4,53 milijardi godina. Danas, Zemlja se okrene oko Sunca jednom na svakih 366,26 krugova koje napravi oko svoje ose (što je jednako cifri od 365,26 solarnih dana). Zemljina osa se nalazi pod uglom od 23,5° čija je posledica menjanje godišnjih doba na Zemljinoj površini.Zemljine površine je pokriveno vodom. Zemlja je jedina planeta Sunčevog sistema gde voda može da opstane u tečnom stanju. Ostalih 29 % površine se sastoji iz kontinenata i ostrva. Zemljina spoljna površina je izdeljena na nekoliko segmenata, tektonskih ploča koje postepeno migriraju tokom perioda od mnogo miliona godina.Zemlja je peta planeta po veličini u Sunčevom sistemu. Za razliku od nekih drugih planeta, Zemlja nije gasoviti džin, kakva je na primer planeta Jupiter, već je terestrička planeta, odnosno planeta koja ima čvrstu površinu. Termin terestrički potiče od grčke reči terra što znači zemlja. U sunčevom sistemu ako Zemlju uporedimo sa ostale tri terestričke planete, Merkurom, Venerom i Marsom, ona je najveća, sa najvećom gustinom, najvećom silom gravitacije i najjačim magnetskim poljem. Generalno, Zemlja se sastoji od atmosfere, biosfere, hidrosfere i njene unutrašnje građe ispod površine.Slično Marsu, relativno mereno u odnosu na zvezde, Zemlji je potrebno u proseku 23 časa, 56 minuta i 4,091 sekundi za rotaciju oko ose (rotacioni period ili zvezdani dan) koja spaja severni i južni pol.

Planeta Zemlja danas slavi 13 rodjendan.Za mnoge ona je ugrožena.Izborimo se za nju da ostane plava i čista.Provodite puno vremena na čistom vazduhu, štedite struju, pijte puno vode i čistite za sobom.

Korišćene informacije sa sajta:http://sr.wikipedia.org

Tekst objavljen 22.04.(15:13)








OVAN PODZNAK RIBE


Ovo su detinjste, krajnje iskrene, ponekad naivne osobe sa skrivenim afinitetima za glumu i umetnost, ali osobe koje uvek trebaju da koriste energiju usmerenu na finansije, ambicije, karijeru.Ovde dolazi i do sukoba izmedju impulsivnog Ovna i senzibilne Ribe pa kao da ove osobe osciliraju izmedju za i protiv.Iako je ova kombinacija veoma složena, ipak nosi jednu neposrednu ličnost prepunu oduševljenja za sve što je okružuje, sa jakom dobrim idejama, praktičnim i mudrim pristupom u odnosu sa okruženjem i osobu koja uvek unosi dinamiku u svoj dom, uvek je puna planova, iako zbog Ribe ponekad može delovati nepouzdana, kasniti, ili biti i malo rasejana.Iako mogu inspirisati druge, nekad i nepotrebno davati sebe drugima, Ovan u ovom slučaju daje potrebnu energiju Ribi i čini je jačom nego što ustvari jeste.Ona ne želi da odraste, sanja, mašta, puna je iluzija, ali kada treba hoće da se uozbilji.Ova osoba živi za trenutak, emotivna je, uvek zaljubljena( dal srećno ili nesrećno) i mnogo očekuje od svog potomstva i osobe koju voli.Zbog toga često prolazi kroz psihološke krize, pa ima periode da je neprimetna i prosto nestane i periode kada sija.Novac kako zaradi, tako i potroši, jer Ovan Ribe živi za trenutak, puna je vere, puna je i strahova, ali neka unutrašnja moć je tera da ide napred pa gde stigne.Ova osoba gaji prijateljstva iz mladosti, detinjstva, iako je pristupačna, ipak pored sebe uvek ima mali krug ljudi koji je najbolje poznaju.Voli da fascinira one koji je ne poznaju, ali posle nekog vremena kada padne ta euforija vraća se u svoje stanje i nastavlja normalnim tokom.Može da bude vrlo probirljiva po pitanju braka, samog izbora i u strahu da tu ne bude problema.Zbog toga je njena idealna polovina neko ko stoji čvrsto na zemlji, ko primećuje detalje, ko joj je i najbolji prijatelj i partner.Ovan Ribe uvek može računati na odredjena nasledjivanja preko braka i sreću preko osiguravajućih društva.Jako brižan i nežan roditelj.Ovo je jako osetljiva osoba na svoj izgled, kritike i teško podnosi poraze.Često mistično oscilira u apatiji, da bi se naglo pokrenula i u kratkom roku napravila konkretne rezultate.Može biti zapažena na poslovnom planu ako nauči da pronadje svoje mesto i lakše razume autoritete.Ovo je tip Ovna koji voli da pomaže, koji uvek učestvuje u humanitarnim akcijama, poštuje crkvu, mnogo sanja i izuzetno je romantičan.Ne želi nićeg da se odrekne, a ne podnosi da je neko menja.S obzirom da je Riba plašljiv znak Ovan svakako donosi da može biti smelija i čak sklona većim rizicima.Ima jak smisao za psihologiju, interesuje je alternativna medicina.U stalnoj je potrazi za ljubavlju, pažnjomali i jako sažaljiva na ljude u nevolji.Ako ima pripadnika ove kombinacije koji su dugo sami, sigurna sam da će se uskoro zaljubiti i dočekati prave emocije.U ovom periodu je dobro menjati stan, renovirati svoj prostor, baviti se enterijerom, okupljati rodjake, praviti proslave, pisati.Sa ulaskom Neptuna u znak Riba Ovan Ribe imaju podršku i sigurno je da su intuitivniji i psihološki inspirativniji.

Tekst napisan 22.04.2013.(00:35)
slika:depositphotos
Nataša Paunovski

OVAN PODZNAK VODOLIJA


Ovo su vrlo otvorene osobe, sjajni reformatori okrenuti budućnosti, možda u malom sukobu izmedju teorije i prakse.Ovo je spoj vazduha i vatre, koja nosi da Ovan želi sve odmah i sad, a Vodolija da želi stalne promene.Ipak ova kombinacija donosi neobičan, ali progresivan i napredan karakter, pa se računa kao vrlo originalna i posebna.Ovo su visoki intelektualci i lideri, plemenite naravi koji vole život, ljude, uvek se bore za slabije, podčinjene.Vole da budu okruženi sa ljudima sa svih strana sveta, ne vole podele, i poštuju svačiju ličnost, veru, pripadnost.Ovo su veliki dobrotvori koji često pomažu i nepoznatim ljudima.Mogu biti vrlo finansijski požrtvovani i skloni da pomognu, ali mentalno brzopleti, nestrpljivi i dosta oštri kad su iznervirani.Jako vole sve što je moderno, napredno,vole nauku, astrologiju, često imaju više hobija odjednom.Često biraju za partnere osobe koje više skreću pažnju i dominatnije su.Vole dobro jelo i kuhinju, a često i sami znaju da izmisle neki dobar recept.Sa decom imaju moderan odnos.Teško im je da zamisle svoj život bez kompjutera, auta, stalne razmene informacija sa ljudima.Znaju da se emotivno daju u poslu, pa da donose i subjektivne odluke i da budu uvredljivi, pa često moraju unositi više tolerancije u poslovnim odnosima.Često ih pokreće ljubav, posebno bračni partner(ka) koji ih motiviše da se pokrenu i promene svoje navike.Znaju da se olenje iako ih inspiriše da se stalno nešto dešava oko njih.U mladosti vode buran emotivni život i često mogu imati i dve veze istovremeno.Iako Ovan podznak Vodolija poseduje blistav um, često nije baš efikasan kad treba, kao da nekad preušta stvari slučajevu ili zna da se prepusti sudbini bez ikakvog učešća.Ipak,ovo je osoba jakog identiteta, nepokolebljiva, uvek beži od balanosti i primitivizma.Ova osoba je okrenuta jako onom što dolazi, ali se nerado seća onog što je iza nje.Ne prija joj starost, i kako vreme prolazi često podvesno ima strah od bolesti, smrti.Ima osetljivo srce i želudac.Ovo je prosto neko ko želi i ističe se drugačijim tempom i životnim stavom, osoba koja voli iznenadjenje, ali osoba koja ima dovoljno samopouzdanja da joj nije potreban savet i mešanje drugih.Živi duh, plodnost, čest problema sa autoritetima, ali sjajna društvena linija prati ovu osobu.Mnogi pripadnici ove kombinacije idealnu emotivnu osobu nalaze daleko od svoje zemlje.Postoje talenti za zakon.Ova osoba ima talenat za vožnju.Ovan Vodolija je jako osetljiva na tračeve, a često porodično iako teži sigurnosti i da se porodica drži zajedno ima podsvesna nezadovoljstva koja dobro prikriva.Često postoji potreba da se stalno radi na sebi, svom telu ili da se nešto menja u svom stilu, oblačenju.Zna da bude nepredvidljiva i nekad je teško pratiti ovu osobu.Ovo su i uvek dobro raspoložene osobe koje ne vole dramatiku i nervozu.Ne vole gužve i čekanja u redu.Često u kasnom dobu dolaze do pravog unutrašnjeg mira.Naredni period mogao bi Ovnu Vodoliji da donese pozitivne promene preko potomstva i emotivnih dešavanja od kraja proleća, kao i bolje poslovne prilike.

Tekst pisan 22.04.2013.(00.00)
Slike:depositphoto

Nataša Paunovski

недеља, 21. април 2013.

OVAN PODZNAK JARAC

Ovo su veoma ambiciozne osobe, jako uporne, medjutim imaju potencijale da budu vrlo usamljene ili jako samokritične i nepoverljive prema sebi, što ako prepoznaju trebaju to i menjati.To je sve zato što se u ovoj kombinaciji sukobljava energija vatre i leda i to stvara konflikt( ovan energično ide napred, strastven je, a jarac je hladan, distanciran, treba mu vremena za sve, pa kad se to spoji u jednu osobu onda dolazi do velikih ličnih nezadovoljstva, periode melanholičnosti, blokadu da se strast Ovna izrazi na pravi način, jer Jarac u ovom slučaju to ne može, jer to ne odgovara njegovoj energiji).Ovo su i uzdržane osobe, mogu biti izuzetno svojeglave, ali i patrijahalne.Jarac voli red, a Ovan brzinu, pa se nekad treba prepustiti unutrašnjim željama i ne treba biti rob stvari.U svakoj slučaju, ova osoba neće da žuri, mora sve polako da organizuje da bi pokrenula svoje potencijale, može biti odličan menadzer, pravnik, ekonomista, a iako spolja deluje malo hladnije, emocionalnija je nego što deluje.Posebno u braku postaje opuštenija, više okrenuta porodici i to je period kada može da se opusti.Idealna osoba za nju je tradcionalna, porodična, ali i ambiciozna jer se ona ne bi mogla nositi sa time da radi, a druga osoba lenčari.Posebno damama ove kombinacije može prijati emotivna veza ili brak sa uspešnijim osobama, često starijim i zrelijim osobama.Ovan -Jarac može raditi i više poslova odjednom, poseduje prijatnu komunikaciju, nešto jaču kroz poslovni plan.Ova osoba je jako vezana za zimu, iako voli leto.Često može biti posmatrač tudjih postupaka, stidljivija, ali itekako efikasna kada treba da preduzme važne životne korake.Ovoj osobi i treba dosta vremena da se opusti i da je drugi upoznaju na pravi način, kada može dobijati komplimente da je opuštenija nego na prvi kontakt.S godinama može izgledati bolje.Može biti vrlo dostojanstvena, strpljiva, pod jakim uticajem porodice, koja joj je od velikog značaja posebno s godinama.Voli da ima autoritet u svom domu i ne voli radoznale osobe.Ovoj osobi je veoma važna podrška u svemu što radi, a iako deluje ukočenije, može biti izuzetno lojalna, sklona da ne obećava ono što ne može ispuniti, iznutra velika sanjalica.Često zna da dugo bude pod utiscima prošlih dogadjaja i uvek joj je potrebno da prodje vreme da bi legli utisci.Ne voli agresiju, da je neko požuruje ili da joj menja navike.Posebno joj se dopadaju osobe sa neobičnim životnim pričama za prijatelje.Ovan -Jarac iako u stalnoj potrazi ravnoteže i traženju sebe, ipak u ovoj godini bez obzira na retrogradni Pluton koji sada pravi malu ličnu pometnju , imaće mogućnost da se lično stabilizuje i napravi vrlo važne privatne odluke.Ovan -Jarac ima i mogućnost poslovnog napredovanja, dok na polju porodice mora biti blaži prema ukućanima jer može upasti u problem koji će sporije rešiti.Kraj ove i početak sledeće godine može Ovnu podznak Jarac posebno nositi nagle prekretnice na polju karijere, porodice koje će ovu osobu probuditi da promeni mnogo toga.( kao neka vrsta ličnog budjenja).

Tekst napisan 21.04.2013.(20:00)
Slika:depositphotos

Nataša Paunovski

OVAN PODZNAK STRELAC



Ovan podznak Strelac pripada osobama takmičarskog duha, vrlo pristupaćnih, optimističnih, veselog lica i uvek punih poleta i elana.Ovo su srdačne osobe, često i vrlo površne, jer završavaju obaveze u pokretu.Jako vole da putuju, a mogu biti prilično priduhovljene iako skeptične po pitanju tradicionalnih normi.Ovim osobama jako znači da imaju dovoljno lične slobode i da ih niko ne usporava, važni su im prijatelji, a mogu biti i vrlo zaljubljive( često su sklone baš ljubavima na prvi pogled).Biraju često dinamične, duhovite, osobe nemirnog duha za partnere sa kojima im nikad nije dosadno.Mnogo troše energiju na decu i daju im se bez rezerve.Ne prijaju im pasivne, spore, lenje osobe koje samo obećavaju.Uvek tragaju za nečim dobrim na ovom svetu.Poseduju posebno fizičku privlačnost, puni su inicijative i radoznali za nešto novo, a mentalno su vrlo široke osobe.Novac često zaradjuju napornim putem, velikim odricanjima, ali na tom polju mogu biti zadovoljniji s kasnijim godinama.Dom im je mesto punjenja baterija, često bitne kućne poslove završavaju noću, ali želeli to ili ne, njima je uvek puna kući ljudi, jer ih ljudi vole.Iako i ova kombinacija ima eksplozivan i pomalo buntovan temperament, ove osobe su ipak zaštićene Jupiterovim idealizmom.Njima često odredjene životne situacije mogu delovati kao jedna velika avantura.Jako ih privlače daleke zemlje, a često se bolje osećaju u inostranstvu nego u mestu rodjenja.Vole egzoteriju.Deluju bezbrižno, iako im je podsvest jača nego svest.Mogu biti vrlo darežljivi, pričljivi, puni želja, nekako idu samo napred i kad im ne " cvetaju ruze".Njih je jako teško ne zapamtiti ili ne primetiti u velikoj masi, prosto prenose jednu pozitivnu, široku energiju koja dobro utiče na druge ljude.U poslu mogu biti praktični, prilagodljivi, dobro koncentrisani.Ove osobe je teško poremetiti, jer se i brzo regenerišu.Ovan -Strelac je svestan sebe, svojih potencijala i koliko može i zbog toga može imati visoko mišljenje o sebi i svojoj porodici, nekako mu se i čini da mu to i pripada.Zna da će kod njega sve biti dobro i da neće nailaziti na teške situacije.Ova osoba ne zna za poraze.Mogu biti brzopleti i nestrpljivi emotivno što ih slabi.Vole da grade, premeštaju, nove prijatelje uvek nalaze neočekivano, puni su srca za nove ljude.U daljem periodu mogli bi očekivati veće prihode preko partnerskih odnosa i braka, ali i dobar period za finansijske trajnije transakcije i odštete.Imaće jaku potrebu da se smire, okrenu emocijama, porodici i braku.U ovoj godini Ovan Strelac može očekivati i puno neplaniranih putovanja koji ga mogu obradovati.Kraj godine im može nositi sitnija " iskušenja" kroz brak, prijatelje, ambicije, ali će uspeti da se nose sa tim.

Tekst napisan 21.04.2013.(19:30)
slika:depositphotos

Nataša Paunovski

OVAN PODZNAK ŠKORPIJA

Ove osobe poseduju izuzetnu sposobnost, pronicljivost i energičnost.Kombinacija Ovan -Škorpion nosi spoj jednog strastvenog vatrenog  nesalomivog temperamenta sa duboko emotivnom energijom.Ova osoba može biti veoma isključiva, ali izuzetno iskrena i uvek ide do kraja.Ne plaši se ničeg.Život joj je velika igra, a sama osoba često može biti velika zagonetka drugima, iako deluje spokojno, jednostavno na prvi pogled.Ipak uticaj kompleksne Škorpije pokazuje da je osoba izuzetno jaka, na nju se ne može uticati, često i teško shvatljiva okruženju.Ipak zbog defanzivnog Marsa ovde je hrabrost na visokoj ceni, iako ova kombinacija može stvoriti često mnogo komplikacija koja sama osoba stvara, zbog toga je važno da se uvek usmerite ka nečem humanom, plemenitom i korisnom.Ovan -Škorpija je prodorna ličnost koju ljudi na prvi pogled ili odmah zavole ili ne.Ona zrači nekom " magijom " svojom pojavom, izgledom i načinom oblačenja.Ovo su izuzetno profesionalno konkretne, brze, sposobne osobe kje mogu raditi više stvari odjednom.Izuzetno su pametne pa mogu postići veoma rani i veliki uspeh.Ova osoba može biti jako probirljiva po pitanju odabira prijatelja, komunikacije, vrlo mistična drugima, ali uvek zna ko je voli i ko joj je pravi prijatelj.Veoma voli izazove posebno na polju emocija, gde je i veoma romantična, ali često sklona platonski, nemogućim, jakim emocijama zbog kojih je često " bolesna".Prvi utisci su vrlo važni za ovu osobu i ona prosto oseća ljude nekim jakim šestim čulom na prvi pogled.Može biti sklona da uvek gleda svoja posla, ali kad je neko isprovocira da bude izuzetno oštra i sarkastična.Sukobe oseća žestoko i često reaguje ekstremno.Sklona je da preko noći promeni sve i krene od nule.Može biti dobar roditelj, vrlo popustljiv što deca ponekad mogu koristiti, ali skriveno ima želju da njena deca krenu njenim putem.Posebno može biti sposobna u poslovima koji traže vodjenje, javni rad, uspostavljanje zakona ili lečenje drugima.Brak i partnerski odnosi su veoma važni ovoj osobi i potrebna joj je osoba koja će joj omogućiti miran i manje stresan život.Poseduje jednu bogato snažnu prirodu, emocije, obdarena je neverovatnim elanom.U poslu joj je veoma važno da potvrdi svoj rad i da je ljudi primećuju, dok privatno više teži miru, sigurnosti.Često Ovan -Škorpija ima mogućnost da se naglo osamostali u odnosu na porodicu.Sa porodicom želi da ima prijateljski odnos i odnos koji ne guši.Često se puno seli i putuje, ali uvek vraća u svoje mesto rodjenja.Ima jak uticaj na druge, a može biti veliki buntovnik bez razloga.Ovo je vrlo erotična i harizmatična osoba neverovatno uporna koja može sve, nema prepreke.Podsvesno mora uvek težiti toleranciji jer će joj ta osobina doneti manje ličnih problema.Trenutno osobe ove kombinacije mnogo uče i sve lekcije koje će imati do početka jeseni mogu im biti vodič kroz dalju budućnost.Mnogima se u ovoj godini mogu otvoriti bitna putovanja, bivše ljubavi i nagla poznastva, ali će imati mogućnost da od sredine ove godine malo smanje ritam i budu posvećene sebi.Prva polovina ove godine je veoma važna za poslovno -porodične promene.

Tekst pisan 21.04.2013(19:10)
slika: depositphotos

Nataša Paunovski

RODJENI 21 APRILA

Na današnji 21.04.1926, London, 2:40am rodjena je Kraljica Elizabeth II.Iako rodjena na 0 stepenu Bika, uticaj njenog Meseca na 12 i Neptuna na 22 stepenu Lava u polju javnosti joj je doneo prirodnu sudbinsku sklonost da postane Kraljica koja vlada punih 61 godinu( krunisana je posle očeve smrti 2.06.1952.).Podznak Jarac je verovatno mnogima prepoznatljiv kod nje( deluje vrlo strpljivo, rezervisano, hladno, odmereno, nostalgičnog pogleda, flegmatično, ali i vrlo melanholično).Medjutim, uticaj njenog Marsa  kao i Jupitera u vodoliji ukazuje da ona može biti itekako moderna, smela, otvorena.Posebno je osetljiva na kritike i na javne loše izjave njene porodice(mars opozicija neptun).Uticaj Venere u trigonu sa Pluton je aspekt posebne skrivene požrtvovanosti, romantičnosti i stavljanja akcenta na porodične vrednosti i zemlju.Njen znak Bik voli prirodu, životinje, konje i potpuno je okrenuta prirodnom i jednostavnom.Podznak Jarac( politika) jeste prirodan znak potrebe za javnim nastupom, ali nešto što je dosta i opterećuje( saturn kvadratura jupiter, mars).Uticaj Marsa u dobrom aspektui njenog Meseca je znak dobre emocionalne intelegencije i povezanosti sa decom.Njena vladavina je u prvim decenijama bila obeležena postupnim nestankom Britanske imperije, kao i stagnacijom i siromašenjem Velike Britanije, trendovima koji su na određeni način preokrenuti za vreme premijerskih mandata Margaret Tačer i Tonija Blera. Kraljica Elizabeta je šef države koji je posetio najviše zemalja sveta. Posetila je čak 116 zemalja. Elizabeta, jedna od najdugovečnijih monarha u savremenom svetu, uživa veliku popularnost među svojim podanicima.Loš uticaj njenog Meseca naspram Marsa mogli bi ukazati na probleme sa srcem, kao i da bi morala biti opreznija sa zdravljem u periodu od kraja leta ove do novembra sledeće godine.


Na današnji 21.04.1958.rodjena je američka glumica prelepe lepote -Andie MacDowell.Ova nadarena glumica počela je svoju karijeru kao Elitov model što nije slučajno s obzirom da ima senzibilnu Veneru u ribama.Kasnije su usledile role:"Barnyard,Seks, laži i videotrake, 4.venčanja i sahrana, Zelena karta, Kratki rezovi".Mesec u blizancima je znak njene pozitivne duše, ali mladolikosti i u ovim godinama, poseduje energiju za stvaranje novog, ali s obzirom da je rodjena u znaku lepote i elegancije nije slučajno što je smatraju medju najlepšim ženama sveta.Loš aspekt Venere i Saturna nije doneo uspešan brak, ali je doneo da se ostvarila kao majka.( sunce kvadratura uran).Ipak pred Andy su vrlo bitne transformacije , jer njene zrele godine ukazuju na veća angažovanja koliko na polju filma, toliko i na polju mode.


Na današnji 21.04.1816,Thornton (United Kingdom),14:41 rodjena je engleska spisateljica -Charlotte Brontë( Sunce 1 stepen Bika, podznak 16 stepen Device, Mesec 25 stepen Vodolije).Ona je najstarija od tri sestre Bronte čiji su zajednički radovi postali sam krem engleskog literarnog klasičnog dela.Poznata po romanima: Džejn Ejr,Širli,Profesor.Njena dela su poprilično kritikovana. Dosta se spekulisalo u ono vreme da li je Currer Bell ( njeno umetničko ime)stvarno bio muško ili žensko-Pluton kvadratura Mars, Sunce opozicija Jupiter, Mars opozicija Neptun preko trećeg).Umrla je 1855.


Na današnji 21.04.1972., Split, rodjena je hrvatska diva i zvezda -SEVERINA VUČKOVIĆ.Rodjena u zemljanom znaku Bika sa podznakom u vrlo teatralnom vatrenom znaku Lava( scena, muzika, gluma, lako privlačenje pažnje).Severina je sinonim elegancije , seksipila i prirodne erotičnosti praćen njenim znakom, duhovitosti zahvaljujući njene Venere koja je smeštena u znaku Blizanaca sa jakom potrebom za sigurnošću( kroz posebno poziciju emocija i deteta).Severina je bila rodjena za veliku zvezdu zahvaljujući i njenom Mesecu u znaku Lava, ali i stelijumu planeta u Blizancima( ples, ljubav prema muzici i klaviru).Tome može da se zahvali i njenom Suncu u 10 polju u trigonu sa Jupiterom( karijera koja će biti dugovečna, čak još uspešnija u kasnijim godinama iako će zadržati mladolik i pozitivan duh), koji donosi i uspeh i materijalno bogastvo.Njeno Sunce prima i sjajan aspekt njenog Neptuna(koji pojačava senzibilnost, mističnost, tajanstvenost i umetnički nivo).Severina je uvek malo iznad drugih što može zahvaliti i svom poslovnom disciplinovanom pristupu, ali i svojoj duši.Vladar 12 polja u prvom je čest znak i tajni, skandala koji je prošla vrlo dostojanstveno, ali na koji će nailaziti često i preko polja emocija( kao da je to malo i karmičkog nivoa).Severina je u mentalnom smislu neko ko stalno ima potrebu da uči, saznaje nešto novo i širi granice svojih mogućnosti.Trenutno je veoma motivisana i puna ideja, a i naredne tri godine mogu pratiti bitni uspesi i koncerti.Iako emotivni plan mogu nositi stalne oscilacije i promene, ona će uvek uz dobro prihvatanje saveta svojih najbližih zadržati postojanost tih odnosa.Često sklona da pozitivno šokira javnost.Vrlo svoja.

Na današnji 21.04.1963.,New Liskeard, Ontario (Canada), rodjen je glumac -Roj Dipi( poznat našoj publici po seriji" Nikita").Roj je rodjen na samom prelazu iz znaka Ovna u znak Bika koji mu donosi korpuletniju gradju, ali da je sve veće uloge ostvario kroz akcione, psihološke filmove(" Rukovanje sa Djavolom, Državni neprijatelj broj 1).Dobitnik je mnogih nagrada i jedan od najpoznatijih kanadskih glumaca.Njegov Mesec u ribama je znak i mističnosti, tajanstvenosti( veoma čuva privatni život uz Veneru koja ima trigon sa njegovim Neptunom koja donosi veliku omiljenost posebno ženskog dela publike), dok njegov Merkur u biku znak jakih čula, poroka, idealizacije i velike usmerenosti na estetiku i film.Veoma je fotogeničan, obožava prirodu, pa je i osnovao svoju ekološku fondaciju, obožava astrologiju, fiziku i astronomiju, ali teži vrlo mirnom načinu života.( živi jugoistočno od Montreala na velikom imanju koje je sam renovirao i obnovio).Roj ne veruje u brak, ali veruje u ljubav.Iza sebe ima 14 godišnju vezu sa koleginicom Celine Bonnier.

Tekst pisan 21.04.(2:32am).Korišćena pomoć u biografijama sa sajta http://en.wikipedia.org/wiki.

Nataša Paunovski

OVAN PODZNAK VAGA

Ovan podznak Vaga je vrlo interesatna kombinacija, iako su ova dva znaka u velikoj opoziciji( sa jedne strane eksplozivni i impulsivni Ovan nameće volju Vagi koja smiruje nežno stvari i taktizira).Ovo su vrlo ekstrovertne osobe, izuzetno požrtvovane( posebno za svoju decu), velike zavodnice( zavodnici) koji gde god da se pojave privlače pažnju svojim izgledom, pojavom.Posebno dobra kombinacija za politiku, pravne, ali i modne poslove, kao i javne poslove iako će se ovi ljudi često suočavati sa velikim ličnim usponima i padovima kojih će najviše biti u polju partnerskih odnosa( braka).Iako Vaga ovde diplomatski nameće stvari, uz puno šarma i lepote vaga izmedju svojih jakih želja i potrebe da uspe, toliko Ovan gura napred nedozvoljavajući da mu išta promakne.Ipak, ne treba zaboraviti da su ovo i osobe kojima je veoma važno kakav utisak ostavljaju, vrlo im je bitna lična reputacija, nivo, a spremne su da se odreknu mnogo toga da bi ostale korektne i časne.Uvek imaju sjajan " nos" za izbor muzike, garderobe, i imaju lični stil kojem se drugi dive.U odnosima sa ljudima su pozitivni i uvek dobro poznaju obe strane.Ovo su sjajni prijatelji koji se daju punim srcem iako mogu nekad nametati svoju volju, nekad se mešati i u stvari koje ih se ne tiču, ali sve iz dobre namere.Uvek su malo rastrazane izmedju braka, potrebe za harmonijom i budućnošću porodice i svog posla koji im je od velikog značaja.Uvek tragaju za idealnom osobom pa mogu imati dosta veza, ali i više brakova.Pre svega se potvrdjuju u radu sa drugima i uvek imaju ideje kako da dodju do novca( ali tu i dobijaju poklone sa neba često praćene dobrim postupcima prema drugima neočekivano).Znaju da upadnu u jake lične krize koje doživljavaju vrlo burno i tad mogu pokazati jaku agresiju( po principu dovoljno sam brojao-la do 100).U takvim trenucima moraju čuvati glavu, kožu i stomak jer tu uvek mogu imati veće probleme.Zbog spoja ovakve energije nezavisnog Ovna i prilagodljive Vage teško im je kad moraju prihvatiti trenutnu situaciju, prolaznost, a posebno stvari koje ne zavise od njih.Zbog toga su uvek na malom putu izmedju potištenosti i nagle euforije.Vole korisne ideje i uvek podržavaju slabije.Njihov dom mora biti i njihov unutrašnji svet gde pronalaze sebe.Nikad ne zaboravljaju svoje poreklo, korene.S godinama mogu biti više zainteresovani za prooučavanje svog porodičnog stabla.Njihova deca moraju imati spoj neke posebnosti, mašte, kreativne energije, pa često ovi ljudi imaju mnogo sreće i uspeha baš preko tog polja.Nekad znaju da privuku pažnju nepotrebno, prija im da ih primete, vide, ne zaborave.Žene posebno mogu imati jak uticaj na njihovu karijeru.Nekad ih nervira što moraju da se bave pitanjima koje ih ne zanimaju.Mnogo troše energiju na osobe koje vole, pa znaju da dodju do potpunog iscrpljenja.Sebi znaju da zadaju nekad brige potpuno nepotrebno i nekad stvari uzimaju previše lično.Pod dobrim aspektima uz podršku voljene osobe dolaze do lakog uspeha, položaja, sreće i mira u životu.Tada su spremne da se odreknu i karijere zarad porodice.Ovan -Vaga nosi jednu unutrašnju prefinjenost i unutrašnji sklad bez obzira na stalne prepreke koji su ovi ljudi mogli osetiti u prethodnom periodu, čak početku ove godine.Ipak uz još malo strpljenja i volje mogli bi sredinom ove godine preko bliskih članova porodice doći do sklada koje su dugo tražile.Treba da koriste sjajni intuitivan odnos u poslu, a da unose više topline u poslovni odnos.Iako mogu čekati na veće lične promene po sudbinskom nivou, uz balansiranje, traženje ravnoteže preko emocija, porodice mogle bi dočekati ovu godinu vrlo zadovoljne.
Tekst pisan 21.04.2013.(1:40am)
Slika preuzeta sa sajta:depositphotos

Nataša Paunovski

OVAN PODZNAK DEVICA



Osobe kombinacije Ovan podznak Devica poseduju malo kontradiktorniju prirodu prinudjenu da žive jedna pored druge, i u sukobu dve energije( razuzdane Ovnovske i stidljive Device).Zbog toga mogu imati duže periode nezadovoljstva, mogu biti rezervisane, nepoverljive, analitične, uvek trezvene ali u sukobu sa varvarskim napadom Ovna koja napada njenu dobru prirodu.Sa druge strane često Ovan -Devica pripada i pedatnim, tačnim, preciznim, promišljenim osobama, vrlo diskretnim, jake podsvesti i osobama koje imaju izuzetan zaštitnički odnos prema ljudima koje vole, ali izuzetno profesionalno afinirmisanim osobama.Medjutim, kad im neko poljulja vreme, volju, planove, mogu biti izuzetno destruktivni i skloni da naprave greške koje donose da ih drugi ne mogu prepoznati.Svakako da podznak Device ovde uvećava dobru memoriju, da primećuju najmanje sitnice( uglavnom one koji ostali ne vide) i da dosta polažu na pažnju, sitnice( ljudi ih uvek dobijaju na taj način).Zbog takvog karaktera i melanholične i promenjive prirode njihovog podznaka, najdinamičniju stranu i pokret mogu naći u poslu, pravljenju svog položaja, reputacije, u porodici, putovanjima.Iako po prirodi ove osobe mogu delovati skromno, one mogu biti izuzetno velike trošadzije.Lako se prilagodjavaju svakom poslu, ali ne vole da im neko " gazduje".Emotivno su vrlo okrenute dugim odnosima i uopšte im ne odgovaraju avanture.Zbog toga ili mogu biti u vrlo dugim emotivnim odnosima koji se završavaju brakom ili same.Veoma se trude da u svom braku unose mir, harmoniju, pozitivnu tišinu i da podržavaju osobu sa kojom su.Nemaju ništa protiv i vanbračnih odnosa.Vrlo su praktične prirode, često i dosta oprezne u proceni novih osoba, ali kada treba da pokažu prave vrednosti mogu iznenaditi druge koliko mogu.U komunikaciji su posebno snalažljive zahvaljujući njihovom vladaocu podznaka Merkuru, a uživaju u velikim, prostranim domovima van centra grada.Večina genetske osobine nasledjuje od žena u porodici.Emotivno se najbolje snalaze sa ozbiljnim, zrelim, povučenim i mirnijim osobama.Iako mogu biti skloni energičnim ispadima i mogu biti dosta napete kada ne mogu da reše stvari odmah, poseduju vrlo zdrav razum, optimizam nalaze pored najbližih, a iskustvo preko znanja.Za osobu ove kombinacije nikad nije kasno da ostvari ono što želi od detinjstva, ovo je osoba koja može sve samo ako krene u dobrom smeru.Mogu da izdrže više nego misle da mogu, novac uvek mogu zaraditi zahvaljujući potrebi da u svemu imaju fer odnos, i uz pomoć prirodne diplomatije, ali često im je teško da se naviknu na pravila društva, da provode duže vreme pored okruženja koje im ne prija.Poseduju puno skrivenih talenata.Trenutni period za ovu kombinaciju nosi da na sebe treba prebacivati što više obaveza, jer ćete se osećati bolje i korisnije.Druga polovina ove godine iako može imati povećanja apatičnosti u toku kraja leta i sredine jeseni ipak nosi povećanje sentimentalnosti i jače potrebe za emocijama.Ovan -Devica ima priliku da napravi dobar plan u ovoj godini koji bi se odlično realizovao u toku sledeće godine.Ovo su strogi, ali dobri roditelji koji svom potomstvu mogu preneti važne životne lekcije.Trenutni period pokazuje da od podrške drugih dolazi do lične satisfakcije.Izbegavati lako odustajanje i padanje u očaj i okrenuti se promenama( od sitnih prema krupnijim stvarima)

Tekst pisan 21.04.2013.(1:10am)
Slika preuzeta sa sajta depositphotos

Nataša Paunovski

OVAN PODZNAK LAV

Ovan podznak Lav pripada osobama velikog kreativnog nivoa.U ovoj kombinaciji duple spojene vatre uravnotežene i uskladjene sa jedne strane energičnog i borbenog Ovna a sa druge dostojanstvenog i bolje organizovanog Lava stvaraju jednu prepoznatljivu, markatnu ličnost željnu pažnje i pobede koja je usmerena na nezavisniji javni rad, vrlo ljubazna i srdačna u odnosu sa okolinom, koketna i jakog karaktera.Postoji velika snaga same osobe iako će biti sklona da se često ponaša suprotno od onoga kako se oseća, ali želela to ili ne( ipak podznak voli da se dopadne drugima) može biti uvek primećena upravo zbog spremnosti da se suoči sa stvarima kojih se drugi ljudi plaše.Ovo su sjajni prijatelji koji rado privlače i kupljaju različite profile ljudi, koje mogu uvek jako brinuti sa porodicu i pomalo " ljubomorno" čuvati svoje porodično gnezdo.Ovo su i veliki maštari, ali mislioci jakog uma koji posebno mogu biti predodredjeni za visoke intelektualne domene.Hrabrost Ovna naspram Lava je normalna pojava, iako podsvesna strana njihove ličnosti ukazuje da se osoba mislima često vraća na prošlost, detinjstvo, da je uvredljivija i osetljivija nego što deluje na prvi pogled, a na prvi pogled deluje samouvereno, životno, moćno.Uvrede uvek pamti, a porodica ovoj osobi može biti istovremeno i radost i tuga, spremna je da pomogne, da se nadje najbližima, a opet to joj joj ponekad može stvarati i veći pritisak( posebno u periodu odrastanja i zrelom dobu).Pažnju uvek rado i lako privlači, mada je malo nezahvalnija za diskusije i sugestije, hoće da čuje tudje mišljenje, ali nekako uvek uradi po svom:)))Moram naglasiti da su ovo izuzetno tvrdoglave i pravične osobe, one će doći do istine ne birajući vreme, mesto, sredstva.Emotivno mogu biti idealistične, maštovite, pa i zaljubljive, ali brakom ne žele da promene potpuno svoj način navika i da budu zarobljene u tom odnosu.Zbog toga im odgovaraju opuštene, originalne, osobe modernih životnih stavova, čak i osobe koje upoznaju kao prijatelje pa to prelazi u nešto više ili osobe sa kojima su odrasle.Jako im prijaju komplimenti, priznanja, pohvale, jer im to daje snagu da imaju motivaciju za dalje.Dosta mogu biti okrenute sebi, svom telu, ali profesionalno mnogo praktičnije, ozbiljnije i spremne za veće odgovorne zadatke.Naravno, mnogo zavisi od ličnog horoskopa, ali medju ovom kombinacijom sam često vidjala i osobe koje se naglo razvode, gube partnera(ku), osobe koje imaju neku težinu u detinjstvu, kao da im sudjeno da moraju da se suočavaju i sa privatnim okolnostima, ali to zavisi od osobe.Ženama posebno prija intelektualniji profil muškaraca, muškarcima žene koje su tradcionalne, neobično talentovane, tihe.Ovan -Lav je kombinacija koja je jako dobra za sport, a posebno javne poslove.Ovo su sjajni roditelji koji deci dopuštaju sve.Prijaju im raskošni prijemi,tudje ceremonije.Ovo su osobe koje jako vole život, ne vole da se izvinjavaju, znaju da dodju do ličnog pada kada sebe precene, ali i osobe kojima je dom mesto njihovog mesta gde pronalaze najbolja rešenja, misli.Iako se u narednom periodu mogu suočavati sa većom porodičnom i profesionalnom odgovornošću pri čemu moraju naučiti da budu strpljiviji i umereniji, naredni period ovim osobama može doneti i period karmičkog pozitivnog intervala da pokrenu nešto lično što su dugo želeli, ali nisu imali dovoljno vremena da se bave time.Trenutno im je pozicija ambicija i društvenog statusa u usponu.Bilo bi dobro da u ovom periodu smanje idealizaciju jer se mogu razočarati i da pokrenu objektivnost i bolju ličnu disciplinu.Od leta mogu imati period velikih transformacija, ali period kada mogu ispraviti stare greške.

Tekst pisan 21.04.2013.(00:30)
Slika preuzeta sa sajta:depositphotos

Nataša Paunovski

субота, 20. април 2013.

Ulazak Marsa u znak Bika

Veneri  koja je 15.04. ušla u znak Bika,se noćas pridružilo Sunce, a danas u 13h i planeta Mars sve u znaku Bika pa imamo jednu čulnu energiju na nebu.

Osobe koje imaju natalni Mars u biku su osobe izuzetne izdržljivosti, poseduju jednu stihijsku snagu i jaku želju da posmatraju svoje finansijsko stanje.Posebno preko prvog natalnog polja ova planeta nosi markatnost i korpuletnost, kao i jako lepe oči.Uvek imaju materijalnu motivaciju, i veliku usmerenost ka imovinskim sredstvima, ali i trošenju energije na lepotu, estetiku, pripremanje hrane.Pod nepovoljnim aspektima često mogu imati oscilacije na ovom polju i stalnu borbu da budu obezbedjene, a ima i onih koji vole da otimaju tudje.Ipak ovim osobama marljiv rad uvek donosi jaka finansijska sredstva.Inače, ovaj Mars donosi izuzetnu preduzimljivost, da ove osobe nikad ne gube svoj kompas, da im jako prija kontakt sa prirodom i hrana bez konzervansa i veštačkih dodataka.Uvek može da ih isporovocira nemogućnost da ostvare svoje ciljeve, ali se radi o vrlo upornim i princijalnim osobama.Ovom Marsu nije dobro zamerati se jer može biti sklon da trpi, i onda bude izuzetno osvetoljubiv i besan( tad ga treba pustiti nekoliko dana da se smiri).Ovo su osobe koje uvek imaju jake želje, jaka čula, vole da uživaju, a često obožavaju kuhinje sa jačim začinima.To su osobe koje žele da žive aktivno, vole da pored sebe imaju otvorene i ambiciozne prijatelje i koje uživaju u jednostavnim stvarima.

Trenutna konjukcija Sunca i Marsa na 0 stepenu Bika daje dosta pozitivne i negativne energije, pa je bitno kontrolisati svoje instikte.Treba dobro utrošiti energiju posle dobrog jela, jer nam Bik nosi pojačan apetit, ali trošiti energiju na konstruktivne i pametne stvari.Pošto energija Marsa u biku može doneti i povećanje lenjosti u narednom periodu, ipak treba koristiti organizaciju i koriišćenje praktičnosti u radu i odnosima sa ljudima.U toku jutra 21.04. Mars će napraviti i jedan lep trigon sa Mesecom u devici pa je dobro u toku sutrašnjeg dana završiti sve one sitne stvari za koje niste imali vremena ove nedelje.Mars će u toku aprila imati podršku Neptuna pa će moći uz  blagost da pravi dobre planove i poveća kreativnost, ali energiju treba dobro pripremiti za ulazak maja kada ćemo na nebu imati opoziciju Marsa sa Saturnom( ali otom -potom o tome ću pisati naknadno).

Venera je trenutno na 6 stepenu Bika( stepenu Device)pa primećuje detalje, sitnice, okrenuta je čistoći, stinoj pažnji.Od sutra uveče( oko 19.45) biće na 8 stepenu i napraviti opoziciju sa R Saturnom u škorpiji.Šta možemo očekivati? Neku prolaznu tugu, odricanje, povećanje pesimizma, zahladjenja emotivnih odnosa i zadovoljstva, brigu za starije osobe, sećanje na one koje smo voleli a nisu trenutno pored nas ili neku melanholičnost.Generalni utisak je da probate da nadjete unutrašnju snagu, polet i da ne razmišljate o negativnim stvarima.Biće iskušenja, ali na " muci se poznaju junaci".Nekima će ovo biti i  trenutni izazov analize svog emotivnog stanja, za druge čuvanje svoje imovine i opreznost u trošenju.Na zdravlje uvek utiču i namirnice koje unosimo, pa treba izbegavati previše masnu i tešku hranu, ali i velike količine sladoleda i hladnih pića, jer može dolaziti do povećanja prehlada.Ovaj aspekt imaće najači uticaj do ponedeljka 22.04. do 15h, ali i narednih par dana može biti osećaja neke udaljenosti, zamišljenosti, unutrašnjih konflikata.Ne dozvolite da vaša duša pati, podignite je  duhovno uz veru u sebe!!!Držite se!!!!!!

Ovnovima sam obećala nastavak priče,pa ću postaviti dalje tekstove  uskoro

Uz uticaj Sunca i Marsa, kao i drage naše Venere puno osmeha uz jednu dragu i divnu damu


Tekst objavljen 20.04. u 16:50
Slika: depositphotos
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski