понедељак, 8. април 2024.

Dnevna doza Lune - Potpuno američko pomračenje Sunca( Solarna Eklipsa)


 Pred nama je danas bitan astronomski dogadjaj kada ćemo imati ovog proleća i drugo, ali potpuno Pomračenje Sunca.Ovo Pomračenje se spaja sa prethodnim delimičnim Pomračenjem Meseca gde će njegov uticaj i uloga na svakog pojedinca se osećati do 18.09. kada imamo sledecu Lunarnu Eklipsu( Pomračenje Meseca).

Ovo američko Pomračenje može biti i veoma važan spektakl posebno na severu zemlje, a biće vidljivo na polju Meksika sve do Kanade.U seriji pomračenja u prethodnih 7 godina uanaz Amerikanci su videli čak 2 potpuna i nekoliko prstenastih pomračenja.


Šta je zapravo Pomračenje Sunca?

 To je nebesko poravnjanje, gde Zemlja, Sunce i Mesec se nalaze u sigiziji, zbog čega Mesec baca senku na Zemlju.Ovaj dogadjaj može uticati na psihološku stranu svakog pojedinca zbog Sunca kao simbolike naše ličnosti, ali može uticati na velike kolektivne transformacije.Možete imati utisak da treba da zastanete, i napravite veću promenu u svom životu, ili da se suočite sa sopstvenim strahovima, dabi kao Feniks započeli ponovni start.S obzirom na jak uticaj Južnog Mesečevog čvora u znaku Vage/ Severnog u Ovnu koji se poravnjavaju u okviru ovog pomračenja, ovo može biti i karmička slika izmedju naših prethodnih života i sudbine koja nam je zapisana nadalje.

Potpuno Pomračenje Sunca dešavaće se od 20:22 po našem vremenu.Mi ga nećemo videti, ali njegov uticaj možemo psihološki osetiti.Pomračenje Sunca u vreme naravno uvek Mladog Meseca biće na 19 stepenu znaka Ovna u konjukciji sa Hironom( isceljiteljem) ali i Severnim Mesečevim čvorom, ali i retrogradnim Merkurom što ćebiti vrlo interesatni položaj. Vreme pomračenja nosi i vrlo neprijatnu konjukciju dispozitora Marsa u konjukciji sa Saturnom na 13/14 stepenu Ovna koji može pojačavati tugu, prazninu, nesigurnost, konfuziju, stanje izgubljenosti, zaboravnosti.Medjutim, uticaj Kirona može više uticati na isceljenje nego ranjavanje u vidu duhovnog budjenja, nebeske pravde koja ide u pravcu da pomogne slabijima.

Znak Ovan budi jaču inicijativu, pokret, hrabrost i borbenost, strast u ono u šta verujemo i što radimo, pa zato i ovafaza sve do 23.04.  kada ćemo imati fazu Punog Meseca možebiti jako bitna kroz novi start, oporavak i lične promene. Svakako, da će ovo Pomračenje najviše osetiti osobe sa znakom i podznakom u Ovnu, ali i osobe rodjene u znaku i podznaku Vage. Rakovi i Lavovi mogu biti odlični provodnici ovakvih pojava i dobiti na novoj snazi, emociji i dostojanstvu.

Pomračenja često mogu uticati i na zdravlje, ali kolektivne prirodne promene/ katastrofe. Vrlo često se dešava da baš u vreme Eklipsi postoji povećanje poplava, zemljotresa, požara i sl, što imamo prilike da vidimo od prethodnog Pomračenja 25.03. Zbog konjukcije Mars Saturn svakako da u vreme ovog pomračenja mogu isplivati i najbolji i najhrabriji ljudi, ali oni najgori i najnemoralniji, surovi, bez empatije.


Ono što vas je razočaralo, ranilo, povredilo dobiće smisao ka oporavku i isceljenju uz ulogu Hirona u vreme ove Eklipse.Kolektivne katastofe ili ljudi koji su doživeli rat, glad i bedu, imaće mogućnost nebeske zaštite i oporavka.Medjutim, vladari država, autoriteti,vojnici mogu biti u problemu i gubitku. Hiron u astrologiji predstavljan je Isusom pa uz njegovu zaštitu i ljubav koju ćete gajiti u sebi i prema drugima možete očekivati dobro. Ali rad na sebi, razvoj, isceljenje i promena navika može biti važna od ovog perioda.

Kontakt retrogradnog Merkura prema ovom Pomračenju može doneti nagle promene planova, mentalno lični pad , pa je potrebno prilagodjavanje i fleksibilnost u dnevnim ili drugim aktivnostima.Polusekstil Sunca i Jupitera može dodatno doneti veru i istrajnost ukoliko ovo pomračenje osetite neprijatno ili uz osećanje straha, pesimizma ili unutrašnjeg nemira, što može biti podstaknuto lošom energijom Mars Saturn na stepenu Merkurovog pada.

Pomračenja Sunca mogu uticati na životinje u vidu nagle uznemirenosti i uspavanosti, koje su posebno prisutne kod ptica.

U povećanju problemi sa glavom, vilicom, zubima, alergijama, ali osetljivošću stopala,vena i nesanica.

Velika konjukcija Jupiter/ Uran posebno može kolektivno delovati na velike verske, ekonomske promene od ovog meseca.

Ipak, ovo Pomračenje može otvoriti nove mogućnosti. Može vam doneti naglu smelost i potrebu za pozitivnim rizikom, ličnim uspehom i planovima i veru.

Naredno Pomračenje:17-18.09. -Lunarna Eklipsa( Pomračenje Meseca)

2.10.- prstenasto Pomračenje Sunca


Srećno- Astro Luna




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski